27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PESTE 50 MILIOANE EURO, DAUNE IN DOSARUL COLECTIV - Zamfirescu Racoti Vasile & Partners, casa de avocatura care a asistat pro bono 45 de supravietuitori si persoane apropiate victimelor din Colectiv: "Solutia in prima instanta a Tribunalului Bucuresti in dosarul Colectiv reprezinta un pas important catre normalitate si dreptate... Justitia va oferi mult mai eficient raspunsuri la intrebarile legate de incidentul din Colectiv"

Scris de: L.J. | pdf | print

17 December 2019 16:23
Vizualizari: 3564

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners, casa de avocatura care asista pro bono 45 de supravietuitori si persoane apropiate victimelor din Colectiv in cadrul procesului penal, saluta sentinta pronuntata luni, 16 decembrie 2019, de Tribunalul Bucuresti in cauza nr. 17008/3/2016, cunoscuta ca speta "Colectiv", si considera ca "acest moment reprezinta un pas important catre normalitate si dreptate". Printr-un comunicat de presa remis Lumea Justitiei, ZRVP precizeaza ca dosarul Colectiv este fara precedent in jurisprudenta romana, atat din punctul de vedere al daunelor, al complexitatii tragediei si, mai ales, a sferei vinovatilor.


 

Publicam in continuare comunicatul Zamfirescu Racoti Vasile & Partners:

"Dupa ce a amanat pronuntarea hotararii de doua ori, Tribunalul Bucuresti a dat luni, 16 decembrie 2019, sentinta in dosarul 17008/3/2016 („Dosarul Colectiv”). Desi au trecut mai mult de patru ani de la evenimentul care a zguduit si a indoliat Romania, iar magistratii au dat primul verdict mai tarziu decat asteptat, salutam decizia instantei si consideram ca acest moment reprezinta un pas important catre normalitate si dreptate. Cazul este, prin amplitudinea daunelor, prin complexitatea tragediei produse, si mai ales, a sferei vinovatilor, fara precedent in jurisprudenta romana. Din aceasta perspectiva, desi procesul a evoluat destul de greu, hotararea din 16 decembrie 2019 marcheaza punctul zero de la care suntem convinsi ca Justitia va oferi mult mai eficient raspunsuri la intrebarile legate de incidentul din Colectiv. Nu in ultimul rand, speram ca solutia definitiva ce urmeaza a fi pronuntata de instanta de apel va fi satisfacatoare si cat mai aproape de asteptarile legitime ale rudelor si familiilor victimelor tragediei petrecute in clubul Colectiv.


Instanta a dispus condamnarea inculpatilor din dosarul Colectiv la pedepse cu inchisoarea si obligarea acestora si a partilor responsabile civilmente la acoperirea prejudiciilor provocate victimelor si familiilor persoanelor decedate in clubul Colectiv, in cuantum de peste 50 milioane de euro, reprezentand daune morale si materiale. Solutia pronuntata in prima instanta este rezultatul unui proces penal initiat in anul 2015, in urma incendiului din Clubul Colectiv in care si-au pierdut viata 64 de persoane si alte cateva zeci au suferit vatamari corporale grave.


Avocatii din cadrul Zamfirescu Racoti Vasile & Partners asista pro bono 45 de parti civile in dosarul Colectiv, atat supravietuitori, cat si persoane apropiate ale victimelor. Echipa de avocati, coordonata de av. Calin-Andrei Zamfirescu, este formata din Doru Cosmin Ursu, avocat colaborator senior, si Ionut Chisar, avocat colaborator".


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 65 de avocati, dintre care 13 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu si Mihai Bajenaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

# legionarul date 20 December 2019 08:03 0

Ceva foarte interesant in cazul acestor PRO-BONO-isti !!! Dar si in cazul !!! A intrebat vreunul din cei amintiti , de ce s-au blocat usile de evacuare de urgenta ??? NUUUUUU!!! Si asta , ca in cazul oricarui spectacol din Romania , se blocheaza orice tendinta de a intra in sala fara a plati INTRAREA !!!In cele 800 de pagini ale FUHRERULUI , daca vor fi facute publice ANTUM , vom afla , poate , o parte INSIGNIFIANTA de adevar !!!TRAIASCA DEMOCRATIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Un roman date 20 December 2019 11:28 +1

Vi se pare notmal sa platim noi cetatenii despagubiri pentru cei care si-au gasit sfarsitul intr-un incendiu dubios declansat intro improvizatie de sala? Cei care s-au dus acolo stiind ce "sandrama" este nu au nicio vina? Ne-am saturat sa dam bani [pentru mizeriile altora. Noua nu ne da nimeni nimic

# nae din dealul feleacului date 22 December 2019 14:47 0

D-lor Zamfiresti,Racoti(Racozy)si mai stiu eu ce Parteneri(poate ginerica Predoiu)care va definiti "mari avocati" a-ti uitat esentialul:care este cauza care a produs efectul de la Colectiv?Ati cerut desecretizarea expertizei in cauza,a Inst.de la Petrosani?Si daca da ,ce ati descoperit?Ca cei de la Petrosani au scapat porumbelul si au spus ca "a avut loc o deflagratie"!Voi maestri in mestecat cuvinte ,va culcati pe ureche si sinte-ti multumiti de condamnari egale cu un secol de puscarie.Cum un tragic eveniment poate fi "compensat"cu o alta crasa injustitie?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva