17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Plenul CSM voteaza pana iese cum trebuie - Procurorul Marian Trusca a fost numit director adjunct al INM la a doua votare, dupa ce in prima n-a iesit

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

15 February 2012 19:14
Vizualizari: 12765

Procurorul Marian Trusca (foto) fost sef la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, apoi la Parchetul Capitalei, apoi detasat in aparatul tehnic al CSM dupa ce a pierdut in alegeri pentru un loc de membru in Consiliul Superior al Magistraturii, a fost numit, luni, director adjunct la Institutul National al Magistraturii. Hotararea Plenului CSM nu a fost insa luata usor, fiind nevoie de o reluare a votului, procedura intens criticata de unii membri cu privire la legalitatea sa.


7 la 7 voturi si o abtinere s-au transformat la a doua incercare in “majoritate de voturi”, iar Trusca a fost pus in fruntea INM

Astfel, primul rezultat al votului a aratat ca 7 membri CSM nu il doresc pe Trusca in fruntea INM-ului, alti 7 si-au dat votul favorabil, iar unu dintre membri s-a abtinut. Motiv pentru care Plenul a decis ca e nevoie de o revotare. Aceasta procedura a mai fost utilizata de membrii Plenului CSM si a fost criticata de Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care a sustinut ca revotarea nu este prevazuta in niciun regulament, si ca, prin urmare, este nelegala. Nici in momentul in care aceste critici au fost aduse, si nici la sedinta Plenului de luni, nu au fost luate in considerare.

Nu este clar daca membrii Plenului au simtit nevoia unei revotari pentru ca nu le-a convenit votul, pentru ca cel care s-a abtinut de fapt n-a reusit sa voteze corect si asta a dus la anularea buletinului sau de vot sau daca pur si simplu Trusca era in carti sa fie pus director adjunct. Este bizar insa modul in care Plenul CSM decide, cu privire la functii cheie, sa revoteze pana in momentul in care se ajunge la un anume rezultat.

Dupa revotare, Marian Trusca a devenit director general adjunct al INM cu majoritate de voturi. CSM-ul a refuzat insa sa comunice structura majoritatii, adica exact cate voturi a primit Trusca la a doua runda, invocand regulamentul de functionare. Acest refuz este de neinteles in conditiile in care chiar Consiliul a facut publice, in nenumarate randuri, numarul de voturi pro si contra pe care l-a primit un anume proiect sau hotarare!

Conform site-ului CSM, sectiunea Ordinea de zi solutionata, “Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat numirea domnului Marian Trusca, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, formator INM, detasat la Consiliul Superior al Magistraturii, in functia de director adjunct al Institutului National al Magistraturii, responsabil cu formarea continua, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 15.03.2012”.

Comentarii

# Mafia date 15 February 2012 19:32 +9

Asta e CSM, o grupare de mafioti si traficanti de interese. Pilele sunt aduse si plasate unde trebuie. Felicitari.

# MARE BAMBILICIST DETASAT LA SPP date 15 February 2012 21:01 +4

ASTA NU E ALA DETASAT LA SPP , CARE SE INTALNEA CLANDESTIN CU FOTBALISTUL INFRACTOR LUPU INTR-O BODEGA? ASTA SE VA OCUPA DE PREGATIREA CONTINUA A JUDECATORILOR SI PROCURORILOR DIN INM ? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D MAREANE CE DRACU O SA -I INVETI PE NEFERICITII DIN INM ? BAMBILICI ? :D :D :D APROPO' , TU AI FACUT INM-UL? SAU AI FOST DIREEEECT PE POST? :D :D ORICUM , FELICITARI PT. COATELE ASCUTITE , BINE DATE CU SAPUN . :D

# Q şi Kă date 16 February 2012 00:55 -1

Să fie intr-un ceas bun

# Ai uitat date 16 February 2012 11:16 +1

ai uitat Asociatia Procurorilor Sportivi, care poate primii sponsorizări, ca are personalitate juridica proprie, si nu se confunda cu membrii ei. Ca pentru unii se numeste sponsorizare si pentru altii altfel, este o pura coincidenta, si oricum nu este vina noastra, a celor ce ne dam cu parererea pe aici. :lol: :lol: :lol: :lol:

# pt MARE BAMBILICI DETASAT LA SPP date 16 February 2012 12:20 +2

COPILASII DE LA INM - BY THE WAY, INM-UL ESTE INFIINTAT DE NON-INM-ISTI- AU FACUT DE LA INCEPUT SI FAC IN CONTINUARE CURSURI CU NON-INM-ISTI. EI V-AU FORMAT SI VA VOR FORMA IN CONTINUARE, ASA CA NU TE MAI UMFLA IN PENE!

# procurorul date 16 February 2012 01:06 -2

Felicitari Marine! Fa-ti treaba asa cum trebuie si lasa cainii sa latre

# ZAMBITI VA ROG , HAAAA, HA HA HAAA, NU CHIAR ASA date 16 February 2012 12:07 0

sugestiva poza , exprima multumirea unui om care razbeste prin munculitza sa :D

# GOGU date 16 February 2012 18:25 +3

AM INFINIT MAI MULTA INCREDERE IN OMUL CARE RADE DACAT IN PSIHOPATUL INCRUNTAT SI ASOCIAL.

# Tudor Raneti date 13 September 2013 20:47 0

Mare prost esti mah :D Psihopatul nu e incruntat, de obicei rade de raul care l-a facut altora, si e ori asocial doar din intamplare, ori de cele mai multe ori antisocial. Sau poate esti ironic si nu-mi dau eu seama?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva