1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POATE LE SI IESE A DOUA OARA – Start in campania electorala pentru Baroul Bucuresti, dupa ce a fost definitivata lista candidaturilor pentru functiile de conducere. Zelosii Baroului au vrut sa cenzureze unele candidaturi ale avocatilor pe motiv de neplata a taxei de solidaritate de 16 lei sau din cauza lipsei CV-ului, care oricum era optional. Candidatura avocatului Tonel Pop pentru functia de decan a fost initial respinsa pentru neplata taxelor catre Casa de Asigurari (Lista)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 August 2019 18:00
Vizualizari: 6499

Dupa trista campanie electorala desfasurata in primavara la Baroul Bucuresti, cand s-au organizat doua randuri de alegeri pentru desemnarea organelor de conducere, dar fara rezultat, avocatii bucuresteni sunt din nou asteptati la vot pentru a-si desemna viitorul decan, membrii Consiliului, cei ai Comisiei de disciplina si ai Comisiei de cenzori. Prima strigare la vot va avea loc in data de 23 septembrie 2019, cand, cel mai probabil, la Sala Palatului din Capitala vor fi asteptati toti cei 9647 de avocati cu drept de participare la Adunarea generala de alegere a organelor de conducere din Baroul Bucuresti.


Conform regulamentului stabilit de Baroul Bucuresti pentru alegerile din septembrie 2019, marti, 28 august 2019, s-a dat startul campaniei electorale in randul avocatilor, dat fiind ca in urma cu o zi a fost afisata lista definitiva a candidaturilor validate, in urma solutionarii contestatiilor.

Si sa vedeti nume si de data aceasta! Conform listei pe care Lumea Justitiei o prezinta in integralitate la finalul articolului, pentru functia de decan s-au inscris opt avocati, respectiv:

-Maria Marcu;

-Cristian Gadea;

-Aurel Ciobanu;

-Claudia Ramona Pop;

-Sorin Dinu Maduta

-Ion Dragne;

-Mihnea Octavian Stoica;

-Tonel Mitoi Pop.

La Baroul Bucuresti e mai rau ca la armata

Unii dintre acestia insa, cum ar fi avocatul Tonel Pop, cunoscut ca aparator al familiei tinerei Luiza Melencu de la Caracal, erau cat p-aci sa nu intre in alegeri, dupa ce Comisia de organizare si votare (nr. 1) a constatat ca nu indeplinesc toate conditiile pentru a candida. Concret, lui Tonel Pop i-a fost respinsa initial candidatura pentru ca nu ar fi achitat taxele aferente Casei de Asigurari a Avocatilor – Filiala Bucuresti. Comisia de solutionare a contestatiilor (nr. 2) a apreciat insa ca nu se impune ca avocatul Tonel Pop sa fie impiedicat sa candideze la aceasta demnitate, apreciind ca sanctiunea ar fi una excesiva, cu atat mai mult cu cat acesta, in urma cu 4 zile, in 23 august 2019, a platit integral debitele restante, inclusiv cele prescrise.

La fel s-a intamplat si in cazul avocatei Cosmina Cerva, candidat la functia de membru in Consiliul Baroului Bucuresti, careia Comisia nr. 1 i-a respins candidatura pe motiv de neachitare a taxelor aferente Casei de Asigurari a Avocatilor – Filiala Bucuresti. Comisia nr. 2 a dres-o insa constatand ca "fata de dreptul fundamental de a fi ales, drept prevazut in Constitutia Romaniei, sanctiunea invalidarii si pe cale de consecinta a impiedicarii acesteia de a candida la o demnitate in cadrul Baroului Bucuresti pentru motivul neachitarii taxelor aferente CAA filiala Bucuresti, ar parea una excesiva". Si ar fi fost intr-adevar excesiva, mai ales daca tinem cont ca era vorba despre neplata unei sume de 16 lei. De subliniat este si faptul ca decizia de admitere a contestatiei avocatei Cosmina Cerva a fost luata cu majoritate! Tare, nu?

Au existat insa avocati, candidati pentru demnitatea de membru in cadrul unor Comisii ale Baroului Bucuresti, ale caror candidaturi au fost respinse initial si au ramas respinse si dupa contestatii, desi credem noi masura era cu mult exagerata. Spre exemplu, unor avocati le-au fost respinse candidaturile dupa ce s-a constatat ca la dosarul de candidat nu se regaseste CV-ul lor. Culmea este ca CV-ul oricum se depunea cu titlu optional la dosar, unii dintre avocati fiind chiar incurajati la ghiseu sa nu il mai depuna.

Altii insa, au fost respinsi initial de la a candida pentru vreo functie in organele de conducere ale Baroului pe motiv ca, atentie, aveau neplatita taxa de solidaritate, taxa care se ridica la fabuloasa suma de 16 lei si care, ce sa vedeti, dintr-o data pare ca a devenit obligatorie.

Constatand "rigoarea" pe care Baroul Bucuresti o impune dintr-o data pentru ca un avocat sa poata candida la o functie de conducere, semnalam ca peste noapte s-au facut niste modificari care ingreuneaza cu mult procesul de admitere a candidaturii. Cum ar fi plata la zi a taxelor datorate Baroului Bucuresti si U.N.B.R. si contributiilor profesionale catre Filiala Bucuresti-Ilfov a Casei de Asigurari a Avocatilor, inclusiv accesoriile, la data depunerii candidaturii si nu la data examinarii de catre comisie! Asta a facut ca avocatii sa intampine probleme de genul celor semnalate mai sus. O fi bine? Vedem!

Iata care sunt demnitatile si functiile eligibile pentru alegerile din septembrie 2019 de la Baroul Bucuresti:

– Decanul Baroului;

– Consiliul Baroului, format din 15 (cinsprezece) membri;

- Comisia de Disciplina, formata din 7 (sapte) membri;

- Comisia de Cenzori, formata din 3 (trei) membri.

*Cititi aici lista finala a candidatilor admisi si respinsi pentru functia de decan si membrii in comisiile Baroului Bucuresti

Comentarii

# Cetateanul date 27 August 2019 19:55 +1

Alegeri!? Nuuu...Confirmare po******ra, dupa numirea de Statul Paralel. Terminati cu alegeri, liste, candidaturietc. Din cauza unor specimene politruco securiste gen briciu cariciu, fene, gogu florea, dracne etc ....aceasta adunare a ajuns adunatura.

# avocat in litigiu cu ei date 28 August 2019 12:40 +1

Poate se schimba ceva, actualul decan, Dragne nu are interes in indeplinirea atributiilor de decan, la fel si consilierii, decanul si consilierii iau mita pentru orice, se stie din zvon public, fac numai jocuri de imagine...si la Uniune este la fel, trebuie schimbati si demascati toti...Baroul Bucuresti este condus de cancelara Ciuta, ea trage toate sforile, poate este ofiter de informatii acoperit...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva