2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PONTA A ZIS DA PENTRU MOTOC – Guvernul a aprobat lista cu propunerile pentru functia de judecator roman la CEDO. Judecatoarea CCR Iulia Motoc se lupta pentru scaunul de la Strasbourg cu profesoara Bianca Andrada Gutan si cu decanul Facultatii de Drept de la Universitatea Babes Bolyai, Florin Streteanu

Scris de: E.D. | pdf | print

20 iunie 2013 12:31
Vizualizari: 10347

Cum era de asteptat, Guvernul a aprobat miercuri, 19 iunie 2013, cele trei propuneri pentru functia de judecator roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Este vorba despre judecatoarea CCR Iulia Motoc (foto), profesoara de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Bianca Andrada Gutan, si decanul Facultatii de Drept de la Universitatea babes Bolyai, Florin Streteanu: “Guvernul a aprobat acest Memorandum care contine propunerile Romaniei pentru functia de Judecator al CEDO. Aceste propuneri, in ordine alfabetica, sunt: Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu. Propunerea de rezerva este Tudor Pantiru”.


Lista cu cele trei propuneri va fi trimisa Comisiilor juridice si pentru drepturile omului din Camera Deputatilor si Senat, urmand ca apoi Guvernul sa le inainteze Consiliului Europei. Judecatorul roman la CEDO va fi desemnat de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.

Iulia Motoc, Bianca Andrada Gutan si Florin Strteanu au fost alesi in urma audierilor de la Comisia de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO. In 14 iunie 2013, Ministerul Justitiei anunta finalizarea procedurii de selectie pentru noul judecator la CEDO:

In urma audierii candidatilor inscrisi in procesul de selectie pentru functia de judecator, in numele Romaniei, al Curtii Europene a Drepturilor Omului, Comisia de selectie instituita in temeiul art. 5 alin. 1 din Ordonanta Guvernului 94/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, a intocmit urmatoarea lista cu propuneri (in ordine alfabetica): (1) Bianca Andrada GUTAN, (2) Iulia Antonella MOTOC, (3) Florin STRETEANU. Pe lista de rezerva a fost selectionat domnul Tudor PANTiRU.

Cele doua liste au fost inaintate Guvernului, spre aprobare si transmitere catre Parlament. Precizam ca lista principala se va inainta Consiliului Europei de catre Guvern, dupa obtinerea avizului comisiilor juridice si pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, in temeiul art. 5 alin. (1) si (16) din OG nr. 94/1999.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei”.

Dupa cum se stie, pentru functia de judecator roman la CEDO au fost inregistrate sapte candidaturi. Este vorba despre Iulia Motoc, Bianca Andrada Gutan, Cristina Coteanu, Codrin Miron, Tudor Pantiru, Florin Streteanu si Paul Vasilescu. Acestia au sustinut interviul in fata Comisiei de selectie in perioada 12 – 14 iunie 2013.

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei............,, date 20 iunie 2013 12:54 +12

   Chiar să credem că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu poate fi influentată prin pârghiile cunoscute și acționate de Marinarul SRL (capul caracatiței de lângă Grădina Botanică) în sensul ca Iulia Antonella MOTOC să fie aleasa ,,NAȘULUI,, ?????????????.           Oare va putea Iulia Antonella MOTOC să jure în fața Plenarei Curții că ,, voi exercita cu onoare, în mod independent și imparțial atribuțiile,, ???????????????.

# dosar AN date 20 iunie 2013 13:00 +8

   oricum urmează la CCR - baschetbalista Lulutza.

# referendum date 20 iunie 2013 14:00 +5

Domnule PONTA sau  ANTONESCU mai țineți minte cum a ,,votat  Iulia Antonella MOTOC ca judecător la CCR  cu ocazia  REFERENDUMULUI ?????????      NU CRED CĂ MAI PRIMITI UN VOT LA URMĂTOARELE ALEGERI , ACUM ESTE CLAR CĂ SUNTEȚI ,,pe mână cu Băsescu traian,,

# Referendum date 20 iunie 2013 21:15 +7

Cum poate coabita un fost procuror (ca asa se da, procuror) cu un fost marinar betiv ? Cand ultimul este stapanul dosarelor si il santajeaza la greu pe primul, se prea poate...

# gabriel date 21 iunie 2013 11:49 -1

Firea de lacheu necesara unui procuror il ajuta la a coabita si cu o broasca raioasa.Totul e sa-si pastreze scaunul!Si apoi e de toata jena ca un plagiator sa evalueze pe altcineva(o fi antipatica,partinitoare,dar n-am auzit sa fi plagiat blonda de la CCR) :lol:

# AN date 21 iunie 2013 00:42 +8

Lasati Referendumul baietilor, dar cucoana asta este betiva, este nebuna si mai si are niste cunostinte juridice nebuloase.

# tradare la nivel national date 20 iunie 2013 13:31 +7

   Câștigarea puterii de USL este de fapt modalitatea prin care BĂSESCU TRAIAN continuă să - și bată joc de români. este de fapt scenariul prin care se menține la putere. Încet încet și pe neașteptate se află iar la putere ,, regimul Băsescu,, dar prin alte persoane.       

# USL trebuie sa-i dea aviz negativ acestei unelte date 20 iunie 2013 13:54 +10

a lui TB. Numita Motoc a fost unul dintre politrucii care au invalidat referendumul de demitere de anul trecut - batjocorind vointa populara. Nu are nici calitatea morala si nici probitatea profesionala sa reprezinte Romania la CEDO.

# Una de pomină! date 20 iunie 2013 15:13 +9

Ieri, nu mai demult, când au intrat să o invite la masa de prânz, la Restaurantul Rustic din incinta Senatului, A. Zegrean şi Daniel M., au găsit-o pe Iulia Motoc uzmindu-se cu două mese, spre a le alătura. Întrebată ce face de mai-marele CCR, candidadata noastră dragă pentru CEDO a răspuns: \"Noul tratament include şi două pastile care trebuie luate musai între mese.\" Aşa a înţeles biata******re, nu între mesele de dimineaţă şi prânz, de prânz şi seară...

# ... date 20 iunie 2013 15:16 +7

...biata m u i e r e 8)

# nina date 21 iunie 2013 09:11 +5

da,biata femeie,insa aceasta ne va reprezenta.Ce mai asteptam.Vaiiiiiiiiiiii de sufletul acestui popor care nu reuseste sa se ridice.

# emil date 20 iunie 2013 21:27 +5

O Doamne !!!!!!!!!!

# carmen date 21 iunie 2013 06:21 -2

Cunoaste careva dintre postaci CV-ul d-nei ? Poate e nevoie de competenta la CEDO,iar nu de oameni ai USL ! d-na tocmai inlocuieste un USL-ist get-beget,care era cat pe-aci sa ceara judecarea dos sotiei sale de USL ! 

# CV-ul nu are relevanta decisiva in privinta CEDO date 21 iunie 2013 08:32 +7

Motoc are cazier plin de fapte impotriva poporului roman.

# Pt Carmen date 21 iunie 2013 09:13 +6

Are Motoc ceva prin CV insa omite internarile de la baietii veseli , gradele pe care le devoreaza si jocurile de culise nesimtite pe care le face la CCR. Si ar mai fi si opiniile ei separate, concurente, etc, monumente de betie de cuvinte fara logica si coerenta.

# Pt Carmen date 21 iunie 2013 22:21 +5

Are Motoc ceva prin CV insa omite internarile de la baietii veseli , gradele pe care le devoreaza si jocurile de culise nesimtite pe care le face la CCR. Si ar mai fi si opiniile ei separate, concurente, etc, monumente de betie de cuvinte fara logica si coerenta.

# Carmen date 22 iunie 2013 18:08 -4

Aceste internarii sunt o inventie. In ceea ce priveste opiniile separate sa-au scris articole stiintifice pornind de la ele.

# Sorry! date 23 iunie 2013 22:57 +3

Sorry! Am aceleași probleme de sănătate, nu mă ascund. În două rânduri am fost internată deodată cu Iulia M. Pot să vă spun, însă, că ea are și alte probleme, în special cu băutura, bea mult, mult de tot.

# SERAPHIDIS date 24 iunie 2013 12:15 +2

Sunt prea dezgustat de CEDO si judecatorii venali de acolo cu referire la corespondenta adresata, inspirat din canonicele medievale ce o catalogam \"epistoles obscurorul virorum\". Oricât de mult îl urasc pe C. Bârsan, nu îi întignez numele si calitatile sale egalându-l cu cel al acestei fufe... nu vreau sa decada întru-atât postul vacant în curând cu aceasta nulitate. Spusesem ca sunt pro+ Iulia M. pentru cloaca de dejectii umane de la Strasbourg. Ca doresc distrugerea acelei institutionalizari apocrife a crimei organizate, regizate pentru România nu de C.O.E ci de F.M.I. Da, de finanta mondiala! Sunt scârbit sa vad nulitati si alte blonde de complezenta în oficinele si delegatiile Statului român sau a unei puteri politice reactionare, departe de interesul sau distinctia prioritatii nationale. Nu vreau sa vad oricum o nulitate care a trait  tot timpul pe picior mare, fara sa merite.  Voi denunta la Strasbourg aceasta candidatura infamanta, asa cum am facut anterior cu Rodica Stanoiu... 

# SERAPHIDIS date 24 iunie 2013 12:32 +1

Ma cuprinde greata nu invidia pentru aceasta nulitate pentru faptul ca provine dintr-o nuantare arivistica a unor epifanii ale carierismului profesional de situatii si de conjuratii ce s-au încrupit în institutiile statului si institutii academice de unde a efuzionat  parazitara ei prezenta, ridicola sa prestatie academica si juridica, dupa remuneratie. O plagiatoare fara succes, atunci când candida pe aceleasi burse sau iesiri în strainatate, declasificata undeva în Franta la CNRS. Esti la fel de cinstita si de grandioasa ca si bibliografia oficiala pe care o arondezi unor intentii de sarada, nimic mai mult. Exista valoare umana în aceasta tara sau oameni deposedati de recunoasterea autentica, si munca prestata si nu vreau sa vad o fufa fara merite, zbenduindu-se în tratatia salariala de la Strasbourg. Pentru asta nu vreau \"capul lui Motoc\". Ramâi aici si asa ai prea mult în potentialitatea ridicola a ceea ce posedezi nu a ceea ce esti si nu vei fi nicicând precum pretinzi. 

# Am citit despre avizul negativ dat lui Motoc date 26 iunie 2013 11:28 0

de comisiile Parlamentului Romaniei. Bravo ! Parlamentul si-a facut datoria in aceasta chestiune importanta pentru nivelul actului de justitie de la noi din tara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva