24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREDOIU S-A SPERIAT – Dupa scandalul facut de USR, Laura Kovesi si de cativa protestatari #rezist stransi in Piata Victoriei, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a cerut sa se inlocuiasca pragul valoric de 250.000 lei pentru abuzul in serviciu, votat de Senat, cu un prag de 9.000 lei: “Nu exista nicio referinta concreta in deciziile CCR sau in avizele Comisiei de la Venetia cu privire la valoarea economica sau financiara a unui astfel de prag valoric”

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 March 2023 11:44
Vizualizari: 3539

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) a cedat rapid dupa scandalul facut de USR, sefa Parchetului European Laura Kovesi si de cativa protestatari #rezist stransi in Piata Victoriei. Predoiu cere sa se renunte la pragul valoric de 250.000 lei votat miercuri, 29 martie 2023, in Senat, pentru infractiunea de abuz in serviciu (click aici pentru a citi).


 

Prin intermediul unui comunicat de presa de miercuri seara, 29 martie 2023, Catalin Predoiu anunta ca va propune un prag valoric de 9.000 de lei pentru infractiunea de abuz in serviciu. Totodata, ministrul Justitiei afirma ca nici CCR, nici Comisia de la Venetia nu fac vreo referire concreta in legatura cu valoarea economica sau financiara a pragului.


Iata comunicatul Ministerului Justitiei:


“In legatura cu proiectele legilor de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura penala pentru implementarea in aceste doua legi a deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei, proiecte elaborate de Ministerul Justitiei in anul 2022 si aprobate de Guvern la 28.12.2022, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

1. In legatura cu infractiunea de abuz in serviciu prevazuta de art.297 din Codul penal, Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr.392/2017 prevede:

a) paragraful 55 – '(…) Curtea, fiind tinuta de obligatia de a interpreta o dispozitie legala in sensul de a produce efecte si pentru a da, astfel, un sens constitutional acesteia [a se vedea in acest sens Decizia nr. 223 din 13 martie 2012], considera necesara instituirea unui prag al pagubei si circumstantierea vatamarii produse prin comiterea faptei, elemente in functie de care sa se aprecieze incidenta sau nu a legii penale';

b) paragraful 56 – '(…) Curtea subliniaza ca legiuitorul are obligatia de a reglementa pragul valoric al pagubei si intensitatea vatamarii dreptului sau interesului legitim rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu, pasivitatea acestuia fiind de natura sa determine aparitia unor situatii de incoerenta si instabilitate, contrare principiului securitatii raporturilor juridice in componenta sa referitoare la claritatea si previzibilitatea legii.'

2. Nu exista nicio referinta concreta in deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei sau in avizele Comisiei de la Venetia cu privire la valoarea economica sau financiara a unui astfel de prag valoric pentru infractiunea de abuz in serviciu.

3. Pentru dezbaterile din Camera Deputatilor asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infractiunea de abuz in serviciu prevazuta de art. 297 din Codul penal, Ministerul Justitiei va sustine adoptarea de catre Camera Deputatilor a unui prag de 9.000 de lei”.

Comentarii

# george date 30 March 2023 11:57 +8

O putere de tip "mafiot", formata numai din golani, in frunte cu Ciuca si Ciolacu; ce au zis : hai sa bagam acum pragul de 250000 lei ca toti sunt preocupati de pensii si trece neobservat! De ce nu iese in Piata Victoriei ipocritul , santajistul media, mani******torul de Rares Bogdan? A, acum nu mai e atingerea independentei justitiei si afectarea luptei impotriva coruptiei, ca am facut-o si noi, nu PSD singur! Halal reprezentanti ai romanilor! Nu stiu decat sa fure - a se vedea Aeroportul Otopeni, unde 15 milioane de euro - din 20, s-au dus si s-au impartit in Ministerul Transporturilor, la marele mafiot Grindeanu, care , la randul lui i-a impartit pe la varful partidului PSD - o parte. Acelasi lucru e la toate autoritatile din subordinea guvernului sau ministerelor. HOTI DOVEDITI,borfasi ipocriti si mani******tori.

# DODI date 30 March 2023 13:30 +1

Încă o dovadă (dacă mai era necesară) că pupincuristul fără coloană vertebrală (l-am numit pe perdoiu) face sluj în fața oricăror ambuscați (chiar plagiatori dovediți cu e slujirea!). Perdoiul ar fi avut ocazia să spună că este la latitudinea Parlamentului să stabilească un prag decent și rezonabil nu repetenta de clasă europeană slujirea.

# ANA MARIA BOT date 4 April 2023 11:15 0

PREDOIU ESTE FOARTE AROGANT...SE CREDE SUPER INTELIGENT...ARE IDEI NEINSPIRATE SI ABUZIVE...ESTE INVATAT LA BANI MULTI...SA PUI UN PRAG DE 50.000 DE EURO....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva