28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRESA FRANCEZA DESFIINTEAZA DNA - “Practici demne de o republica bananiera, care denota grave disfunctii in sistemul roman de lupta anticoruptie. In inima Europei, acest sistem face dezordine... liderii politici care critica DNA se expun riscului unor represalii... Intelegeri secrete ingrijoratoare in sanul agentiei condusa de Laura Kovesi... practici de intimidare si pacte secrete cu serviciile secrete”. Cazul omului de afaceri Gabriel Popoviciu e dat exemplu de ancheta abuziva

Scris de: L.J. | pdf | print

22 December 2017 15:39
Vizualizari: 69220

Cand nu i se aranjeaza materiale laudative in presa internationala, DNA este dimpotriva criticata peste hotare pentru practicile abuzive. In editia din 21 decembrie 2017, publicatia franceza “Opinion Internationale”, a postat o analiza a directorului ei Michel Taube despre lupta anticoruptie din Romania. Analiza editorului publicatiei franceze este deosebit de critica cu directia condusa de Laura Kovesi, concluzionand ca a devenit aproape imposibil pentru politicieni romani sa critice activitatea DNA, fara sa riste sa devina tinta represaliilor acestei structuri.

Opinion Internationale” prezinta un exemplu etalon al abuzurilor comise - cazul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a caror investitiii au depasit 1% din PIB-ul Romaniei si au creat peste 10.000 locuri de munca, dar care a fost vanat din 2008 cu acuzatii nejustificate.


Cititi in continuare pasaje din ampla analiza a publicatiei franceze “Opinion Internationale” din articolul intitulat “Romania: Pacte secrete suspecte si ingrijoratoare in sanul agentiei nationale de lupta anticoruptie”:

...Pentru a remedia practicile care cangrenau statul, precum si societatea in ansamblu, Romania s-a angajat sa faca din lupta anticoruptie o prioritate absoluta si s-a dotat cu o agentie dedicata la aceasta unica sarcina – DNA. Daca exista un consens pe necesitatea eradicarii coruptiei, metodele DNA sunt cele care ridica probleme. Numeroase acuzatii de comenzi vizeaza in prezent serviciul condus de Laura Kovesi (...)

Institutiile de presa, in special britanice, si retelele sociale romanesti arata ca DNA este extrem de controversata. Mergand la esenta, acesteia i s-a reprosat in special practicile de intimidare si intelegerile secrete cu serviciile de informatii mostenitoare a epocii comuniste, care au dobandit un control total asupra anchetelor instrumentate de de organismul anticoruptie. Pe scurt, organul insarcinat cu lupta impotriva coruptiei ar fi la randul lui profund corupt. Cum toata lumea stie, lupta contra coruptiei nu este prin natura sa preocuparea unui serviciu secret. Recent, presedinta sindicatului magistratilor romani Dana Garbovan evidentia intr-un text aparut pe Facebook, si preluat masiv in media romanesti aceasta periculoasa subordonare care goleste DNA de substanta.... Cum s-a ajuns aici? Principala explicatie e legata fara indoiala de faptul ca ruptura de practicile Securitatii (KGB-ul romanesc din era sovietica) nu a avut niciodata loc cu adevarat. Acest fapt a facut obiectul unui raport al Henry Jackson Society. Aceasta ingrijoratoare concluzie nu e de altfel doar apanajul Romaniei. Am observat-o in anii 2000 prezenta si in Bulgaria... (…)

Exemplele de anchete judiciare explozive si abuzive abunda. Cazul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, urmarit de DNA incepand din 2008 este relevant: investitiile sale reprezinta peste 1% din PIB-ul Romaniei, avand 10.000 angajati. Acesta si avocatii sai sustin ca acuzatiile sunt nejustificate si ca au fost tinta unei anchete arbitrare si politice, vizand indepertarea personalitatilor cele mai influente prin forta.

A devenit simptomatica constatarea ca e cvasi imposibil pentru liderii politici romani sa critice metodele DNA, fara sa se expuna la riscuri serioase de represalii. Inversand, DNA poate fara teama sa-si acuze detractorii de coruptie, discreditandu-i in fata marelul public.

A venit timpul ca actorii internationali – in primul rand Comisia Europeana – sa se gandeasca la lucrurile care pericliteaza DNA si sa asigure reforma in beneficiul tuturor romanilor. Democratia, statul de drept, angajamentul european nu pot fi satisfacute prin practici demne de o republica bananiera, care denota grave disfunctii in sistemul roman de lupta anticoruptie. In inima Europei, acest sistem face dezordine”.

Comentarii

# Popescu Adrian date 22 December 2017 15:59 +67

Iohan, tu esti presedintele!?  “Practici demne de o republica bananiera, care denota grave disfunctii in sistemul roman de lupta anticoruptie." Mai canibalule, scriu francezii despre Republica ta. Acum te ascunzi "ca porcul in popusoi" (sunt cuvintele lui Closet Chichirau, sustinatoarea ta. Hai, zi ceva, lasa porumbul ca are glucide.

# binomu KLAUS-KOVESI date 22 December 2017 23:03 +2

Penalu' Ciolannis von Joiannis o va susține în continuare pe Mika Plagiatoare (doar 4%), că are interese private...

# Paula date 24 December 2017 17:12 +7

Ce tupeu mizerabil tre' să ai ca să afirmi că există stat de drept dar tu să fii Preşedintele unui stat paralel anticonstituțional. Statul de drept mai pe scurt este LEGE şi DREPTATE, numai că la cei din sistem domnește doar FĂRĂDELEGEA întrucât au protecție totală, însă pentru restul poporului rămâne doar NEDREPTATEA . Se impune o Reformă radicală cu legi corecte și rejudecarea dosarelor pe ultimii 12 ani de ilegalităti protocoale secrete, abuzuri anticontituționale.... şi poate Până atunci va recunoște și Dl. Werner că el este doar Preşedintele mascotă al statului paralel nimic altceva. Acest impostor mincinos ARE FOARTE  MULTE griji... VACANȚĂ,  CONCEDIU,CROAZIERE,ODIHNĂ,RELAXARE....şi de ce nu? alte case cu acte false

# santinela date 22 December 2017 16:37 +3

Doua NULITATI isi dau mina !

# DODI date 22 December 2017 16:49 +9

În tot răul este și un bine: au început și străinii să vadă ceea ce era de văzut: sistemul (cu dejecțiile sale: ciolanis, condruța, lăzăruc, CSM și SRI) a infestat, cu pesta lui porcină, tot aparatul judiciar din România și face tot posibilul să își mențină privilegiile. O sugestie pentru Comisia SRI: ar fi cazul să analizați pretențiile și cheltuielile enorme ale SRI. De asemenea reanalizarea organigramei și a întregului aparat supradimensionat al acestui aparat represiv. Hellvig după... succesul cu coldea s-a culcat pe o ureche. Și aceea cea strâmbă a cleptomanului imobiliar ciolanis.

# bula date 23 December 2017 12:07 +5

D AIA VROIAU SA SI PUNA OMUL SISTEMUL.. ONUL LOR LA COTROCENI ....SA AIBA RESURSE BERECHET.....MII DE ORE INREGISTRARE...SI ALTELE..PE MANDATE DE SIGURANTA ...LA DUSMANI POLITICI...UNII NICI CU CORUPTIA NU AU TREABA....AVEM MII DE SECURISTI PE TE MIRI CE SERVICII CA SUNT MULTE ...SI CE FAC??CA IES BANII DIN ROMANIA LA GREU...REDEVENTE ...ZERO...CU ZECI DE ANI....DE CE NU A VRUT BINOMU SA SE OCUPE DE ASTA??...DA ...ERAU DE LA AMABASADE PROBLEME...CICIU DECORATII SI LAUDE....BAH VREM SA FIM SI NOI EGALI IN FATA LEGII...NU SCLAVI...SI POPOR DE MANA A 5.....

# MIRA date 22 December 2017 16:51 +9

Ma mir de francezi.De obicei nu sunt atat de obiectivi.Se vede treaba ca informatiile care au ajuns si la ei i-au revoltat foarte tare ,daca au ajuns sa scrie asa...Oricum ,e bine, foarte bine ca au inceput sa strige adevarul in gura mare.

# poate nu știți... date 22 December 2017 22:23 +4

Pardon, ce-a scris presa franceză pînă acum era compus la noi! Odele dedicate 1/4doktelor 2MAK + Ciordy poartă semnătura unui linge-blide ce a profitat din plin, traducîndu-i-se drept carte o culegere de articolașe pro Băse, fiind invitat, pe banii românilor, cu soața, la lansare, peste baltă. E vorba de Minciu Relu = Mirel Bran, mare scriitor necunoscut... :P :P :P

# Vladimârrr...!!! date 22 December 2017 17:48 +10

Aceasta josnica strangere de mana a acestor doi celebri sibieni este o adevarata emblema a nemerniciei, care ar trebui sa pozeze pe copertile orwelianei opere FERMA ANIMALELOR ...!!!

# Mishulescu date 22 December 2017 18:05 +16

A trebuit sa fie abuzat un miliardar ca sa se prinda si francezii ca in Romania ceva e foarte putred. De Mariana Rarinca nu au auzit ?

# SĂ FIM SOBRI! (plagiat A. Allais) date 22 December 2017 23:00 +3

Cum să publice ceva presa franceză despre biata vădană Stanciu, victima dnei Rarinca, cînd ambasada franceză pregătea decorarea 1/4doktei Laura Codruța Kovesi?

# Jan Valjean date 27 December 2017 15:58 +1

Nu au auzit de biata Mariana Rarinca,cea careia vadana avida de bani Livia Stanciu ii era datoare printr-un imprumut al decedatului,nu ca n-ar fi putut face o investigatie jurnalistica adevarata,ci datorita faptului ca slugoii securisti livrau textele laudative la adresa incompetentei razbunatoare Luluta ce trebuiau publicate in media cumparata din Hexagon doar prin Ambasada Frantei,cea care-i decora pe reprezentantii binomului,adica Coldea-Kovesi.

# Edelweiss - Mishteaux de Bukowina date 22 December 2017 22:40 +13

Vaileu! Comment?? Galia se revoltă împotriva Lulutzei Marlene? Apăi nu Galia i-o conferit Ordinul Jartierei lu' Lulutza? :-* Nu lu' lulutza i-o atârnat desuurile la rever? Aham! Lu' boifriendul lu' Lulutza i-o dat galii Legiunea de Oroare atârnată de jartier, ca să-i bată oleacă șaua obrazului cu o parafrază finuță a unei ziceri celebre „Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun ce Jartea ești!” /// Opss! ce-am vrut să zâc Io* și ce comentariu o ișât! Vaileu! /// P.s. Da' ... cetatea aceea a Strasburgului, în care este un castel unde sălășluiesc Juzii ceia Mari, cu bărbi, mustăți și responsabilități, nu cumva tot în Galia este? Apăi dacă o agiuns olăcarii nelegiuirii valahe până-n Galia, nu cumva or auzi și juzii ceia de la CEDO despre ticăloșia din Vallachia? :eek:

# Yhonni date 22 December 2017 22:55 +13

Ceea ce vedeti acuma in Romania se intampla in toate tariile cu resurse naturale. Romania este in RAZBOI HYBRID. Americanii conduc acest razboi. In Syria Lybia etc au pregatit inarmat teroristii iar noi toate institutiile de stat sunt conduse de Americanii Armata, SRI, JUSTITIA etc.. Scopul este sa fim.distrisii De ce? Ne jefuiesc resursele naturale. Daca ei ne lasa sa dezvoltam industria, armata etc inseamna ca le vom da in cap dupa jaf. Deci nu le convin. Cel care voi ii vedeti sunt teroristii instruiti de ei. Exact ca tariile Africane suntem inpiedicati sa ne dezvomtam si acula este inca bine Numai putem sa ii scoatem de acolo Rugativa ca va fi si mai rau Postul negru este obligatoriu!!!

# Edelweiss - Folclorist din Bukowina date 22 December 2017 22:58 +6

Din ciclul „Când sonorul îl punem NOI”, pictura de mai sus este o reiterare sibiană a melodiei Margaretei Clipa - „Ciobănaș din Iaslovăț”. Lulutza - Huiduma din Mediaș - îi reproșează drăgăstos Baciului JWK - Huiduma din Hermannstadt - că... i-a pierdut toată turma. fragment: „Ciobănaș cu oili / Batî-mi-te ploili / Mi-ai pierdut mioarili / Prin tăti livezâli / Astăzi una, mâini una / Pân' la urmă tătî turma / Eu am ramas cu oftatul / Și cu vorbe în tăt satul”. Pentru conformitate acilișa (din Bukowina) :-) https://www.youtube.com/watch?v=erTpzzRUR_4

# Botomei Vasile, autopropune consilier al Ministrului Toader date 23 December 2017 12:11 0

Botomei Vasile se autopropune,consilier al Ministrului de Justitie Tudorel Toader.Confruntarile pe care le are excelenta sa,cu rezistenta unora dintre magistrati, au solutii concrete in teza de doctorat Botomei Vasile.Amintiti-va distinse Domnule Ministru, ca in teza de doctorat,in care ati fost expert,este publicata recomandarea stiintifica pentru cazurile in care magistratii intra in greva.Potrivit proiectului publicat in teza, in situatiile in care magistratii declara greva,atrage asupra lor excluderea de drept din magistratura,cu exceptia cand greva este facuta de toti judecatorii sau de toti procurorii.Cand fac greva toti, si se motiveaza greva impotriva unui ministru sau a Guvernului, forma lor de protest,echivaleaza cu o motiune de cenzura, prijn care atrege demiterea Ministrului sau a Guvernului, prin emiterea Ordinului de Presdinte,dupa care,in termen constitutional, Premierul numeste un nou Ministru,daca este cenzurat un Ministru,respectiv,Parlamentul propune un nou Guvern.

# sugestie date 23 December 2017 13:07 0

IO văd cerul înstelat 8) Apropos, edelweiss...etc, p'ici rapsodul cântă ”Ciobanaș cu 300 de oi” !

# Edelweiss - Prophet (fără de arginți) din Bukowina date 24 December 2017 02:14 +2

Mey, hai să-mi mai gâdil oleacă coarda semiparanoiei la purtător și să repostez linkul unei picturi măsluite de mine ast' primăvară, imediat ce-o decăzut din înaltul ceriurilor Îngerul înfumurat Floorien Cooldea - Regele Nebuloasă al Securității 2.0c (celebru după expresia „Băh, leta se moa!”) Inga măsluială de pictură prophetică: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/csf-dc-ncsf.html

# SARPE ion date 24 December 2017 17:15 +2

Franceziinu au devalizat Tara,cel Putin nu au legalizat jocurile de noroc, francezii nu stiu ca tatal lui Popovici a fost în nomenclatura communista?asta spune tot

# Mihailescu date 26 December 2017 16:53 0

Nu ai ce sa i ceri la Iohanis, a venit pe linie de partid,scopu lui ii sa traiasca bine,ii neamt dupa etniedar puturos cat ii de mare,ii moartea in vacanta,sau moartea citeste ziaru,are batranetea asigurata,in rest nu i pasa

# GEACA ROȘIE = CIUMA ROȘIE date 26 December 2017 20:21 +1

Ciolannis Penalu fu galanton cu nemții și neam prost cu românii. Ar trebui luat la întrebări cum de și-a permis, de capul lui, să renunțe la datoria istorică a Germaniei, de 19 MILIARDE EUR!

# Ion Ionescu date 26 December 2017 23:22 +1

Francezii spun adevarul. Ei nu mint. Au masurat-o pe aceasta Chiovesii, au cantarit-o si au gasit-o necorespunzatoare. Ce ma mira foarte mult este faptul ca ambasadorul american de la Bucuresti si alte "figuri" diplomatice o ridica in slavi. Dupa umila mea parere ori sunt idioti, ori sunt tampiti. As da un singur exemplu, doamna Rarinca. Eu, si american, m-am saturat pana peste cap de acesti idioti. Inteleg sa fiu sclav (ca asta este conditia umana) dar sa am un stapan destept, nu trogloditi, idioti, analfabeti, turnatori, curvari si cunoscatori doar ai unei limbi la chiovesi. Deh, verii buni ai englezilor sunt nemtii, precum evreii cu palestinienii. Apoi cine o crede in Nemtia (trataul Molotov Ribentrop) asa sa pateasca. 

# DAN IVAN date 27 December 2017 22:14 -2

CARE PRESA FRANCEZA ? ,ESTE VORBA DE UN ZIARIST CARE NU DESFINTEAZA NIMIC SI PRACTIC REDA CE SCRIU CEI CE SLUJESC LA PSD DIN TARA SI STRAINATATE, EL INSASI DEZVOLTAND PROBABIL INTERESAT MINCIUNI . : ,,pentru a remedia practicile care afectează statul și dincolo de societatea în ansamblul său, România a promis să facă lupta împotriva corupției drept prioritate și să aibă o agenție dedicată la această singură sarcină: DNA, Direcția Națională Anticorupție. Dacă există un consens cu privire la necesitatea eradicării corupției, metodele DNA sunt problematice. Multe acuzații de coluziune vizează în prezent serviciul condus de procurorul Laura Kövesi. Activitatea DNA-ului a primit până acum sprijin aproape necondiționat din partea Comisiei Europene: trebuie spus că transformarea a 92% din investigațiile deschise în proceduri legale impresionează la început. Cu toate acestea, mass-media, în special britanicii ș

# santinela date 1 January 2018 08:07 +1

Adica "investigatiile deschise nu urmau proceduri legale" ?? Asta in mod sigur este asa fiindca dosarele DNA-ului pornesc in majoritatea cazurilor de la "denunturi comandate" si de la "interceptari" facute cu toptanul,la gramada, iar cind nu existau aceste elemente se apela la "abuzul in serviciu" bun la 75 % dintre cazurile instrumentate de jegurile de la DNA la comanda politica !

# Paula date 25 January 2018 06:13 0

Mai exista astfel de practici stalinisto bolsevice iar parchetele din tara put de procurori corupti care fac orice numai ca sa ajute o parte din dosar. De obicei iau si asigura spatele multor infractori. Am cunoscut un astfel de zdreanta comunista la procuratura din micul orasel Urziceni aproximativ 60 km de capitala tarii. Un procuror care este un slujbas al hotilor mâna lui dumnezeu pentru infractori. Un golan trecut prin mai multe functii de conducere ajungand chiar vice prim procuror pe la Slobozia. A trecut si pe la DNA ca procuror dar sia luat repede talpasita pentru ca si acolo a dat cu mucii in fasole incepand cu imixtiuni in alte dosare. Sanctionat la misto de alti corupti di CSM omul din poveste un praduitor nenorocit care numai rau a facut oamenilor nevinovati si a musamalizat dosarele hotilor. O zdreanta ,portocala de ialomita ascuns actualmente intr-o mica procuratura dar cu aceleas metehne si obiceiuri de talhar nenorocit. O javra ordinara care se crede dumnezeu

# Achiuta puscasul date 25 January 2018 06:35 0

Bai oameni buni put parchetele din tara de zdrente si portocale nu departe de Bucuresti la Urziceni fost trecut prin DNA chipurile sanctionat de CSM pentru imixtiune pt. ca mai nou lai ei nu se spune trafic de influenta sa poata raspunde penal. Acum portocala sta ascunsa in biroul de provincie dar cu aceleasi vrajeli de parsiv. Omul, tata si mama hotilor in special a celor cu functii. Un mason din zona punand fundul la bataie si garanteaza apaetenenta la masonerie. Oameni buni acest procuror numai rau face celor ce reclama infractionalitatea si coruptii. Procurorul ion contra carw din umbra face si desface prin urziceni si imprejurimi ba gurile din interior sustin ca ar da indicatii si solutii prin bileteke judecatorilor chiar si in cauze civile. Ma intreb pe asta nul ia ? Pe ion portocala de la Urziceni cand il iei mai presa mai dna.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva