30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Presedintele UNBR Gheorghe Florea despre infratirea cu Uniunea Avocatilor din Republica Moldova: "Pentru prima data in istorie va avea loc o intrunire de lucru comuna a avocaturii din Romania si Republica Moldova"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 November 2012 17:12
Vizualizari: 9344

 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de Gheorghe Florea (foto), si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova, al carei presedinte este Gheorghe Amihalachioaie, vor semna sambata, 17.11.2012, la Hotelul Capsa din Bucuresti, "Memorandumul de intelegere privind cooperarea dintre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova". Sunt asteptati sa participe ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, dar si ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean.


Presedintele UNBR Gheorghe Florea a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca evenimentul este o premiera pentru avocatura din RomaniaEvenimentul va avea loc in cadrul unei intruniri comune de lucru a avocatilor din Romania si Republica Moldova., si va reprezenta inceputul unei cooperari ample intre organismele profesiei de avocat din cele doua tari, in care se vor dezvolta si promova schimburile de materiale si documentatie in sferele avocaturii: "Pentru prima data in istorie va avea loc o intrunire de lucru comuna a avocaturii din Romania si Republica Moldova. La eveniment se va semna Protocolul de conlucrare si recunoastere reciproca a calificarilor profesionale. Delgatia Republicii Moldova care va lua parte la acest eveniment este constituita din conducerea avocaturii din Republica Moldova si este prima data cand acestia fac o vizita oficiala, interinstitutionala in Romania".

Tinte importante stabilite de UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova

Semnarea Memorandumului de intelegere intre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova are ca scop facilitarea contactelor directe intre barouri cat si intre formele de exercitare a profesiei de avocat din cele doua tari. Printre obiectivele incluse in "Memorandumul de intelegere privind cooperarea dintre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova" se regaseste si dorinta exprimata de celor doua institutii de a identifica aspecte de interes comun privind dreptul comunitar si problemele juridice specifice in regimul transfrontalier, colaborarea in ceea ce priveste pozitia avocatului in raport de sistemul judiciar, dar si a dezvoltarii colaborarii reprezentantilor si delegatiilor din Romania si Republica Moldova in cadrul Consiliului Barourilor Europene (CCBE), precum si a altor organizatii si forumuri internationale.

In scrisoarea trimisa omologului sau din Republica Moldova, Gheorghe Amihalachioaie, presedintele UNBR Gheorghe Florea isi exprima increderea ca semnarea Memorandumului de intelegere va constitui un pas important in strangerea relatiilor dintre comunitatile profesionale din cele doua state: "Imi exprim credinta ferma ca semnarea acestei intelegeri va constitui un important pas in strangerea relatiilor dintre comunitatile noastre profesionale si un moment de cea mai mare semnificatie pentru viitorul comun al profesiei de avocat din tarile noastre".

Avocatii din Republica Moldova vor vizita Palatul Justitiei

Cu prilejul vizitei delegatiei Uniunii Avocatilor din Republica Moldova va fi organizata Sedinta comuna a Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si a Consiliului avocatilor condus de Gheorghe Amihalachioaie. Totodata, potrivit programului UNBR, avocatii moldoveni vor efectua si o vizita la Baroul Bucuresti, la Curtea de Apel Bucuresti si vor vizita si Biblioteca Baroului Bucuresti. Ulterior acestor evenimente va avea loc semnarea oficiala a Memorandumului de conlucrare si cooperare dintre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova.

*Cititi aici programul intrunirii comune de lucru a avocatilor din Romania si Republica Moldova

*Cititi aici "Memorandumul de intelegere privind cooperarea dintre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova"

*Cititi aici scrisoarea trimisa de presedintele UNBR Gheorghe Florea omologului sau si raspunsul primit de la Gheorghe Amihalachioaie

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei...,,, date 16 November 2012 19:05 +1

  Nea Florică matale ai făcut protocoale cât a făcut BOC  ordonanțe de urgență.      Când matale nu ești legal înființat și nu funcționezi legal, ce efecte ar produce un asemenea ,, PROTOCOL,, ?      Poate fi un ,pic,, de înșelăciune ?., de substituire ,  UNBR legal înființată a lui Bota Pompiliu ?       Poate ar fi trebuit să te infrățești și cu UNBR Bota Pompiliu ce zici ?

# Gogu avocatu date 18 November 2012 14:37 +2

Trebuie remarcata insistenta si abilitatea lui Florea, pentru ca demonstreaza ca este mai destept decat Bota! Desi nu are acte de infiintare a UNBR, el este singurul care se manifesta in plan social si se mentine vizibil tuturor. Prin aceste Protocoale , spre deosebire de Bota care este invizibil si face pe mortul in porumb, lasandu-si avocatii sa fie discreditati si huliti de ceilalti, dar si prigoniti prin instantele aservite tot pe baza de protocol, Florea se manifesta si este vizibil, nescapand nici o ocazie de a se insinua in viata publica a societatii romanesti.....Mai nou acesta se manifesta si dincolo de granite, infratindu-se" si creand aliante care il pot ajuta la legalizarea activitatii. Ori, aceste lucruri ar trebui facute de Bota insa acesta nu are initiative de felul asta , intrucat nu are beneficii personale. Pacat ca nu se manifesta vizibil in societate decat prin injurii la adresa autoritatilor si prin iesirile isterice de pe acest site. Accept inclusiv minusurile personalului aservit lui Bota, intrucat adevarul supara si prostia doare!Sic!

# Dr.Av.Vasile Btomei date 16 November 2012 19:18 +1

Foarte frumos! Ar fi bine ca legislatia din ambele tari, sa se armonizeze prin identitate de legi. Referitor la admiterea in profesia de avocat, ar trebui sa se armonizeze Romania la reglementarile in materie din Republica Moldova.deoarece la ei. Comisiile de examen in RM, sunt formate din judecatori, avocati, profesori universitari si reprezentanti din Ministerul de Justitie. In RM, sunt respectati doctorii in drept si magistratii fiind admisi fara examen. Exemplu de diferenta dintre cele doua state, este ca in timp ce in RM, comisiile de examen, sunt mixte, constituite din avocati si magistrati, la noi in Romania pentru un caz similar, este cercetat judecatorul dr. Sorin Vasile Curpan, din cauza ca este membru in comisia de examinare din UNBR-Baroul Bacau. Multe salutari fratilor nostri din RM !

# doctoru lu vasile date 16 November 2012 21:31 0

Bai bolnavule, ce-ar fi sa te duci dracului la puscarie, falsificator ordinar de documente si tradator imputit? Moldovean prost si bataus de femei, chiar n-ai rusine in tine, nespalatule de Btomei? Sa lovesti o femei, ba ****** semidocta?!?

# HAI MAI DUTE DRACULUI . date 16 November 2012 21:03 -1

Disperat ordinar , nu stii ce sa mai inventezi de spaima  lui Bota , ca  iti i-a painea de la gura . Fosila  comunista .

# Anda date 16 November 2012 21:06 +2

Poti sa faci si tumbe  ca elefantul, tot nu scapi de Barourile lui Bota . Sunt peste 5000 de avocati si abia acum incep sa se inmulteasca . :-x

# jr. Marin date 16 November 2012 21:08 +1

Ba , nene ,actele sunt la Bota in buzunar , tu cu cine votezi ??????? Cu cine faci tu protocoale bre ??

# Mimi date 16 November 2012 21:10 +1

Ce tot se sparge in besini , ghijogul asta de Florea  cu atatea protocoale care nu au nici o treba .stiti de ce , ca sa se mai auda si de el cate ceva.

# FLOREA DEGEABA TE FRAMANTI ESTI MIC FATA DE BOTA. date 16 November 2012 21:16 +2

Traditionalii sunt o adunatura  care functioneaza in virtutea  inertiei , asa ca lautarii dupa ureche ,insa av. Bota  dupa note  cu portativul  dupa el . Florea ,te rod izmenele ??? si te ducu la Chisinau  sa-ti cauti din alt material ??? Ce ai mai fi vrut tu sa  ai actele tote ale lui Bota ??!!!!! Pacat , daca nu ai fost sprinten ca el ,ce sa-ti fac . Somn usor .

# Adiav . traditionali . date 16 November 2012 21:21 0

Puteti sa va dati  cu capul de pereti ,tot Bota ramane  MARELE AVOCAT CU ACTE .  M-am saturat de voi .Bota da-i  cu flit lui  mosneagul asta ,fiindca nu are ce sa-ti faca tu ai painea si cutitul , el alearga pe langa  gardul tau .

# Marin date 16 November 2012 21:27 +1

Tu crezi ca Ministra Pivniceru , asta e proasta ?? crezi ca  e lingauca  sa linga blidele pe la Moldoveni  cand tu nu ai  nici un act ??? O confunzi cu  Corlateanu ???

# nea Kermit date 16 November 2012 21:38 +1

Toasu' Florea Cioaca, cu Metrorex n-ai bre niciun portocol? Hai ca cu IMGB te pui io bine, ca-mi place mecla matale de comunist pursange. Shalom. ;-) Prietenii stie ce -i aia ...

# scorlatean date 16 November 2012 21:42 +2

Mai bine ar face titus sculaten asta, in loc sa bantuie hai hui la sedinte comuniste, sa puna mana pe legi si pe carte, ca sa se prinda care e faza cu derutatii astia desfiintati din 48. Oare moldoveanul de peste prut, pune botul la cioaca lui florea? Grav.

# Florea este o FOSILA COMUNISTA date 16 November 2012 21:44 +1

Mai dute si te odihneste omule , lasa-i pe altii cu idei mai noi . 

# judecator constitutional din moldova, FRASILE GHENADIE date 16 November 2012 21:52 +3

NOI IN R. MOLDOVA AM APROBAT FUNCTIONAREA MAI MULTOR BAROURI, SAU MAI MULTE UNIUNI, CUM SI N RUSIA SSI TOATA C.S.I. DECI IN RUSIA SUNT 8 UNIUNI. DA TI PE GOOGLE SI VETI VEDEA CA ASA E. DECI LA NOI IN TARA NU E ASA GALCEAVA CA LA VOI LA ROMANIA, CE ESTE ASA DE DURA LEGISLATIA LA VOI_ DECI DATI LA UNIUNEA AVOCATILOR DIN R. MOLDOVA SI VA VE TI CONVINGE. VA SALUT, CU DRAG FRATI ROMANI, CU NOI  VE TI GASI LINISTEA DE MAINE, 17. NOIEMBRIE 2012, VICTORIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MAI MULTE BAROURI AVEM NOI VOIE, ASA SA FIE SI LA VOI, FRATILOR, CITITI CE A DECIS CURTEA CONSTTURIONALA A R. MOLDOVA, SUCCES,,,NU SUCCESURI,,,,VA PUP FRATILOR, CU DRAG

# tara lu placinta date 17 November 2012 19:34 +1

Nu legislatia e dura. Sunt prea multi trogloditi in mafia asta a avocaturii clandestine, traditonale. Si de prosti si batuti in cap ce sunt mai marii lor, de'alde florea, zamfirescu, predoiu, iordachescu, stapanii sfintei zeciuieli, nu pricep cu niciun chip in ce moment al existentei omenirii ne aflam. Habar n-au care e treaba cu avocatura in Europa, habar n-au ce e aia profesie liberala ... ei viseaza doar la sfanta zeciuiala, si la asta se rezuma toata avocatura lor. Cine nu plateste, este penalizat pana la suspendare. De-aia mi-e atata scraba de ei, de aceea nu am vrut sa ma inscriu in "organizatia" lor clandestina, cutumiara si nelegala. Din punct de vedere al noului Cod Civil, structura lor, ca persoana juridica este o NU-LI-TA-TE. Ca incheie florea protocoale peste protocoale, nu arata decat spaima terifianta care le zguduie chilotii pana la picarea acestora direct in bocanci.

# JUDECATOR DE LA CURTEA CONSTITUTIONALA A MOLDOVEI, DOVADA date 16 November 2012 21:55 0

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului    Sectia a doua   Cauza Amihalachioaie versus Moldova   (Cererea nr. 60115/00 din 20.04.2004)   Monitorul Oficial, 2004, nr.150-155, pag.114   * * *   Aceasta hotarare va deveni definitiva in conditiile definite de articolul 44 par. 2 al Conventiei. Pot surveni unele retusari de forma.   In cauza Amihalachioaie  c. Moldovei,   Curtea Europeana a Drepturilor Omului (sectia a doua) in sedinta camerei compusa din: D.J.- P.COSTA, presedinte, C. BIRSAN K. JUNGWIERT, V. BUTKEVYCH, Dna W. THOMASSEN, D.S. PAVLOVSCHI, judecatori, si D. T.L. EARLY, grefier adjunct de sectie, dupa ce a deliberat in camera de sedinte la 3 februarie si 23 martie 2004, emite hotararea adoptata la aceasta ultima data:   PROCEDURA   1. La originea cauzei se afla o cerere (nr.60115/00) inaintata impotriva Republicii Moldova prin care un resortisant al acestui stat dl Gheorghe Amihalachioaie („reclamantul”) 

# DOVADA date 16 November 2012 21:56 0

 II. DREPTUL INTERN PERTINENT   17. Dispozitiile pertinente ale Codului jurisdictiei constitutionale sunt stipulate astfel:   Articolul  81 par.1 "2. In scopul protectiei demnitatii judecatorilor Curtii Constitutionale si a participantilor la procedura si in scopul asigurarii conditiilor adecvate pentru exercitarea justitiei constitutionale, Curtea poate lua masurile prevazute la articolul 82.”   Articolul 82 „(1) In scopul asigurarii bunei functionari a justitiei constitutionale, se poate dispune o amenda administrativa de cel mult 25 salarii minime lunare in urmatoarele cazuri: a) declaratiilor neconstitutionale care n-ar fi modul lor de exprimare; b) imixtiune in activitatea procedurala a judecatorilor Curtii Constitutionale, tentativa de a-i influenta prin mijloace iesind din cadrul procedural; c) refuzul de a se conforma, fara motive serioase, cerintelor judecatorilor Curtii in conformitate cu 

# ASA S A PROCEDAT LEGAL, MAI MULTE BAROUIR, UNIUNI, LEGALE date 16 November 2012 22:01 -1

Gheorghe AMIHALACHIOAIE preşedinte al Consiliului Baroului Avocaţilor din Republica Moldova Specializare: dreptul penal, drepturile omului, dreptul proprietăţii intelectuale, concurenţei, contractelor civile şi comerciale În activitatea de avocat dă dovadă de caracter, integritate şi  devotament. Este convins că doar atunci când fiecare persoană îşi va cunoaşte nu numai drepturile şi libertăţile proprii, dar şi numeroasele obligaţiuni şi interdicţii aplicabile magistraţilor, societatea va putea sancţiona nerespectarea acestora, fiindcă o hotărâre judecătorească nedreaptă reflectă întotdeauna încălcarea legii. Este avocatul fostului ministru al Apărării, Valeriu Pasat, într-un dosar deosebit de complex. Născut: 1 iunie 1949, Molniţa, Herţa, Cernăuţi. Studii: Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept. Activitate: Avocat începând cu 1 august 1976. Fost deputat în Parlament, a fost preşedinte al Prezidiului Colegiului Avocaţilor

# DECANUL DE VARSTA DIN CHISINAU, FOST MAGISTRAT, FOST DEPUTAT date 16 November 2012 22:03 0

NOI IN R. MOLDOVA AM APROBAT FUNCTIONAREA MAI MULTOR BAROURI, SAU MAI MULTE UNIUNI, CUM SI N RUSIA SSI TOATA C.S.I. DECI IN RUSIA SUNT 8 UNIUNI. DA TI PE GOOGLE SI VETI VEDEA CA ASA E. DECI LA NOI IN TARA NU E ASA GALCEAVA CA LA VOI LA ROMANIA, CE ESTE ASA DE DURA LEGISLATIA LA VOI_ DECI DATI LA UNIUNEA AVOCATILOR DIN R. MOLDOVA SI VA VE TI CONVINGE. VA SALUT, CU DRAG FRATI ROMANI, CU NOI  VE TI GASI LINISTEA DE MAINE, 17. NOIEMBRIE 2012, VICTORIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MAI MULTE BAROURI AVEM NOI VOIE, ASA SA FIE SI LA VOI, FRATILOR, CITITI CE A DECIS CURTEA CONSTTURIONALA A R. MOLDOVA, SUCCES,,,NU SUCCESURI,,,,VA PUP FRATILOR, CU DRAG

# AVEM SI AVOCATI INTERNATIONAL, SI VREM SA VINA SI DL. BOTA date 16 November 2012 22:06 -1

 II. DREPTUL INTERN PERTINENT   17. Dispozitiile pertinente ale Codului jurisdictiei constitutionale sunt stipulate astfel:   Articolul  81 par.1 "2. In scopul protectiei demnitatii judecatorilor Curtii Constitutionale si a participantilor la procedura si in scopul asigurarii conditiilor adecvate pentru exercitarea justitiei constitutionale, Curtea poate lua masurile prevazute la articolul 82.”   Articolul 82 „(1) In scopul asigurarii bunei functionari a justitiei constitutionale, se poate dispune o amenda administrativa de cel mult 25 salarii minime lunare in urmatoarele cazuri: a) declaratiilor neconstitutionale care n-ar fi modul lor de exprimare; b) imixtiune in activitatea procedurala a judecatorilor Curtii Constitutionale, tentativa de a-i influenta prin mijloace iesind din cadrul procedural; c) refuzul de a se conforma, fara motive serioase, cerintelor judecatorilor Curtii in conformitate cu modalitatile prevazute si in termenul atribuit 

# Dana date 16 November 2012 22:07 +1

Dar in toata Europa  functioneaza mai multe Barouri , dar ce sa faci cu limitatii  si inchistatii  din Romania ca de'al  de Florea ??

# AUTORII PROECTULUI LA CURTEA CONSTITUTIONALA A MOLDOVEI date 16 November 2012 22:09 -1

Vladislav GRIBINCEA Jurist la ONG „Juriştii  Specializare: reprezentarea în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului şi libertatea de exprimare şi informare  Într-o perioadă destul de scurtă a reuşit să se afirme mai ales datorită cazurilor pe care le-a reprezentat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Sobru şi perseverent, a câştigat respectul colegilor, inclusiv a foştilor profesori de la facultate, actualmente colegi de breaslă. Ce mai – născut într-o zi cu Ilici.  Născut: 22 aprilie 1980, Văratic, Râşcani.  Studii: Facultatea de Drept a USM, studii postuniversitare, numeroase stagieri internaţionale în domeniul drepturilor omului.  Activitate: În 2004 a obţinut premiul VIP în domeniul dreptului, iar în 2005 – Chevening Fellowship, acordat de Ministerul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.  Dosar notoriu: “Ilaşcu ş.a. v. Republica Moldova şi Federaţia Rusă” – la 8 iulie 2004, CEDO a constatat că Federaţia Rusă e

# AICI NE GASITI FRATI ROMANI, MERGETI CU NOI, NOI AM LEGALIZA date 16 November 2012 22:11 +1

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova Despre Despre Uniunea Avocatilor din Republica Moldova Misiune Misiunea si principiile avocaturii: - asigurarea dreptului la apărare garantat de Constituţie - libertate şi independenţă în activitatea de avocat - democratism şi colegialitate în raporturile dintre avocaţi - apartenenţă benevolă la asociaţiile profesionale de avocaţi - asigurarea legalităţii şi umanismului Descriere Profesia de avocat este exercitată de persoane calificate şi abilitate, conform legii, să pledeze şi să acţioneze în numele clienţilor lor, să practice dreptul, să apere în faţa unei instanţe judecătoreşti sau să consulte şi să reprezinte în materie juridică clienţii lor. Profesia de avocat este liberă şi independentă, cu organizare şi funcţionare autonomă, în condiţiile legii şi ale statutului profesiei de avocat. Informaţii de bază Înfiinţată 2011 Locaţie Str. Banulescu-Bodoni 53A, 2012 Chisinau, Moldova Date de contact Telefon +373 22 226 152

# MERGETI PE ADRESA NOASTRA DE PE FACEBOOK date 16 November 2012 22:13 +1

Informaţii de bază Înfiinţată 2011 Locaţie Str. Banulescu-Bodoni 53A, 2012 Chisinau, Moldova Date de contact Telefon +373 22 226 152 Email uniunea.avocatilor.rm@gmail.com Site web http://avocatul.md

# ACEST FLOREA NU O SA I PLACA MANE, CE I ARATAM NOI, CE ZICET date 16 November 2012 22:17 -1

CAUZA AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  (Cererea nr. 60115/00)  HOTĂRÂRE  STRASBOURG   20 aprilie 2004  DEFINITIVĂ la  20 iunie 2004  potrivit articolului 44 § 2 (b) din Convenţie Poate fi obiectul revizuirii editoriale, inclusiv în ce priveşte traducerea.

# CAUTATINE FRATI ROMANI, NOI AM AVANSAT SPRE EUROPA, DEJA date 16 November 2012 22:18 -1

HOTĂRÎREA în cauza AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  În cauza Amihalachioaie c. Moldovei,   Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Secţiunea a Doua, statuînd în  cameră compusă din:   Dl  J.-P. Costa, Preşedinte,   Dl  L. Loucaides,   Dl  C. BÎRSAN,   Dl  K. Jungwiert,   Dl  V. BUTKEVYCH,   Dna  W. THOMASSEN,   Dl  S. PAVLOVSCHI, judecători,  şi dl T. L. EARLY, Grefier adjunct al Secţiunii,  Deliberând la 3 februarie şi 23 martie 2004 în şedinţă închisă,  Pronunţă următoarea hotărâre, care a fost adoptată la ultima dată menţionată.  PROCEDURA  1. La originea cauzei se află cererea (nr.  60115/00) depusă împotriva  Republicii Moldova prin care un cetăţean al acestui stat, dl Gheorghe  Amihalachioaie („reclamant”), s-a adresat Curţii la 14 iulie 2000 în  conformitate cu articolul 34 al Convenţiei pentru Apărarea Drepturilor  Omului şi a Libertăţilor Fundamentale („Convenţia”).  2. Reclamantul este reprezentat de către dl A. Tănase, avocat din  Chişinău.

# LA NOI MEDIATORII SUNT DE DREPT AVOCATII, NU CA LA VOI, INVE date 16 November 2012 22:21 0

HOTĂRÎREA în cauza AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  ÎN FAPT  I. CIRCUMSTANŢELE CAUZEI  8. Reclamantul este cetăţean al Republicii Moldova născut în anul 1949  şi care locuieşte în Chişinău (Moldova). Dumnealui este avocat şi preşedinte  al Uniunii avocaţilor din Republica Moldova.  9. În anul 2000, un grup de deputaţi împreună cu avocatul parlamentar  din Republica Moldova au depus la Curtea Constituţională sesizarea de a  verifica constituţionalitatea Legii nr. 395-XIV cu privire la avocatură. Legea  prevedea, printre altele, obligaţia tuturor avocaţilor care profesau în  Republica Moldova să fie membri ai Uniunii Avocaţilor, formată din toţi  avocaţii înscrişi în birourile de avocaţi din întreaga ţară. Ei au invocat faptul  că afilierea obligatorie a avocaţilor la această uniune era contrară dreptului  la libertatea de asociere garantat de Constituţia Republicii Moldova.  10. După ce a obţinut, printre altele, avizul Uniunii Avocaţilor, 

# DL. BOTA DA TI CU PAREREA FRATELE MEU, CA S CA SI TINE, AVEM date 16 November 2012 22:23 0

Экономическое  oбозрение, reclamantul a criticat hotărârea Curţii  Constituţionale.  12. În ediţia din luna februarie a anului 2000 a ziarului respectiv, A.M. a  publicat un articol despre polemica declanşată în rândul avocaţilor de  hotărârea din 15 februarie 2000 a Curţii Constituţionale. Printre altele,  jurnalistul s-a referit  la convorbirea telefonică pe care a avut-o cu  reclamantul în următorii termeni:  „(...) După ce hotărârea Curţii Constituţionale a fost făcută publică, ziarul  Экономическое  oбозрение a adresat câteva întrebări preşedintelui Uniunii  Avocaţilor, dlui Gheorghe  Amihalachioaie. Dacă comentariile sale sunt pline de  emoţii, este, fără îndoială, datorită faptului că ele au fost formulate într-un astfel de  context:   „Din cauza hotărârii Curţii Constituţionale, se va instala o anarhie completă în  organizarea profesiei de avocat,  a spus dl Amihalachioaie. „Veţi vedea ce se va  întâmpla într-un an de zile. Începând cu această zi, n

# CITITI HOTARAREA CURTII CONSITUTIONALE APLICABILE SI LA VOI, date 16 November 2012 22:25 0

„Din cauza hotărârii Curţii Constituţionale, se va instala o anarhie completă în  organizarea profesiei de avocat,  a spus dl Amihalachioaie. „Veţi vedea ce se va  întâmpla într-un an de zile. Începând cu această zi, nu mai există un sistem unic de  organizare a profesiei şi nici un stat unitar. Noi ne-am obişnuit cu acest lucru –  este  mult mai uşor de a trăi şi lucra într-un haos. Impozitele nu se achită, nu există un control şi, prin urmare, nici etică, nici disciplină şi nici responsabilitate”.  În lumina celor spuse, se pune întrebarea: Curtea Constituţională, este oare ea  constituţională? În anul 1990, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat Principiile de  bază cu privire la rolul avocaţilor, garantate perfect în dreptul nostru. Peste tot în  lume, profesia de avocat este independentă. Numai în Republica Moldova ea este HOTĂRÎREA în cauza AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  subordonată puterii executive, adică Ministerului Justiţiei. Acest lucru reprezintă SUNT FRACTIUNI, NU 

# DECI NOI MOLDOVENII VENIM CU DIVERSITATEA LA VOI FRATILOR date 16 November 2012 22:28 -1

13. Printr-o scrisoare din 18 februarie 2000, Preşedintele Curţii  Constituţionale a informat reclamantul că cele afirmate de el în ziarul  Экономическое  oбозрение pot fi considerate ca lipsă de respect faţă de  Curtea Constituţională în sensul articolului 82 § 1 (e) al Codului jurisdicţiei  constituţionale, şi a solicitat reclamantului să prezinte explicaţii scrise cu  privire la acest subiect în termen de zece zile.  14. La 28 februarie 2000, reclamantul a prezentat explicaţiile solicitate.  El a declarat că a aflat despre publicarea afirmaţiilor sale din scrisoarea din  18 februarie 2000 pe care i-a adresat-o Curtea Constituţională şi a confirmat  faptul că a avut o lungă conversaţie telefonică cu jurnalistul A.M. la  subiectul hotărârii din 15 februarie 2000. Totodată, el a subliniat că afirmaţiile sale au fost denaturate şi scoase dintr-un context mult mai larg.  El a adăugat că, dacă A.M. i-ar fi prezentat articolul înainte de publicare, el 

# CONSIDER CA FLOREA AL VOSTRU E,,,EXCROC, DE TOT date 16 November 2012 22:31 0

HOTĂRÎREA în cauza AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  I. PRETINSA VIOLARE A ARTICOLULUI 10 AL CONVENŢIEI  19. Reclamantul susţine că condamnarea sa constituie o ingerinţă nejustificată în dreptul său la libertatea de exprimare. El invocă articolul 10  al Convenţiei care prevede următoarele:  „1. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde  libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a comunica informaţii sau idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere. (...)  2. Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri  şi responsabilităţi poate fi  supusă unor formalităţi, condiţii, restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege, care  constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, (...) pentru a garanta  autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti”.  A.  Argumentele părţilor  1. Reclamantul  20. Reclamantul consideră  că ingerinţa în dreptul său la libertatea de 

# HAI DL BOTA UNDE ESTI, FRATE? date 16 November 2012 22:33 0

1. Reclamantul  20. Reclamantul consideră  că ingerinţa în dreptul său la libertatea de  exprimare nu era nici „prevăzută de lege” şi nici „necesară într-o societate  democratică”.  21. Mai întâi de toate, el declară faptul că articolul 82 al Codului  jurisdicţiei constituţionale nu întruneşte exigenţele cu privire la  previzibilitatea legii, deoarece articolul respectiv nu defineşte cu destulă claritate faptele susceptibile de a fi supuse unei sancţiuni administrative. În  special, reclamantul se plânge că din conţinutul articolului 82 este dificil de  a determina dacă sunt susceptibile de a fi sancţionate doar faptele comise în  timpul unei şedinţe a Curţii Constituţionale sau toate faptele care exprimă o  lipsă de consideraţie faţă de Curte şi de procedura sa.  22. Reclamantul declară, de asemenea, că nu a criticat Curtea  Constituţională sau judecătorii săi în general, dar că, în contextul unei  dezbateri largi cu privire la organizarea profesiei de avocat,

# AM AUZIT DE UNUL NEMERINICU, CA I PE MANA LUI FLOREA? date 16 November 2012 22:34 -1

HOTĂRÎREA în cauza AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  pentru a proteja demnitatea judecătorilor săi  şi a garanta condiţii  corespunzătoare pentru exercitarea justiţiei constituţionale.  Or, ţinând cont de funcţia reclamantului şi de experienţa sa profesională,  Guvernul consideră că reclamantul ar fi putut să-şi dea seama că autoritatea  Curţii Constituţionale trebuie respectată nu doar în cadrul audierilor, dar şi  în afara acestora.  24. Guvernul declară  că ingerinţa a fost justificată de necesitatea de a  garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judiciare şi că ea a fost necesară într-o societate democratică, deoarece reclamantul a depăşit limitele criticii  admisibile, afirmaţiile sale fiind defăimătoare  şi ofensatoare pentru  judecătorii Curţii Constituţionale, precum  şi pentru însăşi Curtea  Constituţională. El subliniază faptul că în calitatea sa de avocat, reclamantul  era obligat să fie rezervat faţă de puterea judecătorească şi că, prin urmare, 

# NEMERNICUL ALA I DE LA IASI?IL GASIM NOI ACUSA, SA DE A REPL date 16 November 2012 22:36 -1

HOTĂRÎREA în cauza AMIHALACHIOAIE c. MOLDOVEI  1. Hotărăşte cu şase voturi pentru şi unul împotrivă că a avut loc o violare a  articolului 10 al Convenţiei;  2.  Hotărăşte cu cinci voturi pentru şi două împotrivă  că constatarea unei  violări constituie în sine o satisfacţie echitabilă suficientă pentru  prejudiciul moral eventual suferit de reclamant;  3. Respinge cu cinci voturi pentru şi două împotrivă restul pretenţiilor din  cererea de satisfacţie echitabilă.  Redactată în limba franceză şi comunicată în scris la 20 aprilie 2004, în  conformitate cu articolul 77 § § 2 şi 3 al Regulamentului Curţii.   Lawrence Early Jean-Paul Costa   Grefier Adjunct Preşedinte  În conformitate cu articolul 45 § 2 al Convenţiei şi articolul 74 § 2 al  Regulamentului Curţii, următoarele opinii separate sunt anexate la această hotărâre:   (a)  opinia parţial concordantă şi parţial disidentă a dlui Loucaides;  (b)  opinia parţial concordantă şi parţial disidentă a dnei Thomassen; 

# UNIUNEA AVOCATILOR DIN R. MOLDOVA, ARE MAI MULTE BAROURI, CI date 16 November 2012 22:41 0

OPINIA PARŢIAL CONCORDANTĂ ŞI PARŢIAL  DISIDENTĂ A JUDECĂTORULUI LOUCAIDES   Eu împărtăşesc opinia majorităţii potrivit căreia a avut loc o violare a  articolului 10 al Convenţiei în această cauză, dar eu ajung la această concluzie din motive diferite de cele ale majorităţii. Pe scurt, eu consider că restricţia prevăzută în prevederile legale pertinente, aplicată reclamantului  sub forma unei amenzi administrative, ca urmare a faptului că într-un  interviu acesta a făcut anumite afirmaţii cu privire la o hotărâre a Curţii  Constituţionale, nu a corespuns, în mod direct, unui scop legitim  corespunzător,  şi anume garantarea autorităţii  şi imparţialităţii puterii  judecătoreşti, şi a depăşit ceea ce era necesar pentru a atinge acest scop. În  consecinţă, eu cred că restricţia legislativă în cauză nu ar putea fi  considerată în sine ca vizând un asemenea scop.   Conform unui principiu de interpretare a Convenţiei ferm stabilit, 

# ACUM DAM DOVADA CA S A LEGALIZAT DIVERSITATEA, BAROURILOR date 16 November 2012 22:43 0

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova www.avocatul.md/Toţi membrii barourilor din Republica Moldova formează Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova. Accesează baza de date cu avocaţii ca să-l gaseşti pe cel ... Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova a adoptat Statutul ... www.dp.md/rom/statutStatutul Profesiei de Avocat a fost adoptat de către Congresul Uniunii avocaţilor întru executarea legii cu privire la avocatură nr. 1260-XV din 19.07.2002 . 15 cei mai în vogă avocaţi din Moldova - VIP Magazin www.vipmagazin.md/top/15_avocati/Activitate: Este Decanul Facultăţii de Drept a USM, preşedintele Uniunii Juriştilor din Moldova, membru al Consiliului Baroului avocaţilor din Moldova, ... BAROUL AVOCATILOR. Baroul Avocatilor din Republica Moldova ... www.dejure.md/index.php?go=utile&n=456Baroul Avocatilor din Republica Moldova - Lista avocatilor care au dreptul de a exercita profesia de ... Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene (2) ...

# Av. Dan date 16 November 2012 22:44 -1

 Imi place de cel care posteaza , este  un om foarte foarte bine informat cu privire la legislatia  Republicii Moldova . Asa este , acolo Uniunea a permis functionarea mai multor barouri . 

# DUMNEAVOASTA LUJU ATI DAT ASTA,,,,,FELICITARI, HAI BOTA, DOM date 16 November 2012 22:46 0

Curtea Constitutionala a Moldovei a declarat neconstitutionala prevederea potrivit careia niciun barou nu poate functiona in afara Uniunii Avocatilor: “Instituirea prin lege a monopolului Uniunii Avocatilor asupra profesiei de avocat nu contribuie la concurenta, mai mult ca atat, impiedica dezvoltarea ei” (Hotararea) Marţi, 20 septembrie 2011 15:48 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC |  |  |  Avocati - Barouri Considerata o profesie liberala in toata lumea civilizata, profesia de avocat este tratata diferit in statele Uniunii Europene. In sensul ca daca in unele state foste comuniste exista mai multe barouri paralele (in unele situatii chiar sase structuri) in altele breasla s-a organizat intr-una singura. Vecinii nostrii de la rasarit nu au fost insa de acord cu o prevedere similara cu cea din actuala Lege nr. 51/1995 privind profesia de avocat din Romania. Potrivit ueni prevederi initiale din Legea 395-XIV cu privire la avocatura din Republica Moldova “

# SUCCES DL. BOTA, VENITI MANE SI D-VOASTRA, TE INVIT EU date 16 November 2012 22:48 -1

Interdictia din legea moldoveana exista in cea romana Dupa aparitia noilor barouri ale lui Pompiliu Bota, infiintate incepand cu 2003, in Legea romana nr. 51/1995, printr-o serie de modificari initiate dinadins de avocatii traditionali, s-a introdus o interdictie la art. 1, punctele 2 si 3, potrivit careia: “(2) Profesia de avocat se exercita numai de avocatii inscrisi in tabloul baroului din care fac parte, barou component al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, denumita in continuare U.N.B.R. (3) Constituirea si functionarea de barouri in afara U.N.B.R. sunt interzise. Actele de constituire si de inregistrare ale acestora sunt nule de drept”. Aceasta interdictie din legea romana este similara cu cea care a existat in legea moldoveneasca si care a fost declarata neconstitutionala. In Romania exista in prezent doua structuri paralele: barourile numite traditionale si cele noi infiintate de Pompiliu Bota incepand cu anul 2003, ca urmare a unei hotarari judecatoresti. 

# VA DAU ACUS, HOTARAREA CE E LEGE LA NOI date 16 November 2012 22:49 +1

In Romania exista in prezent doua structuri paralele: barourile numite traditionale si cele noi infiintate de Pompiliu Bota incepand cu anul 2003, ca urmare a unei hotarari judecatoresti. Ambele functioneaza sub titulatura Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) si ambele isi contesta reciproc legalitatea. Desi avocatii traditionali au formulat sute de plangeri penale impotriva avocatilor lui Bota, pe motivul exercitarii fara drept a profesiei de avocat legat de interdictia instituita prin art. 1 al Legii 51/1995, peste 1000 de procurori si judecatori au considerat ca niciun avocat de la Bota nu poate fi inculpat, intrucat baroul acestuia functioneaza potrivit legii de organizare a profesiei, iar in unele cazuri s-a motivat ca barourile traditionale nu au putut prezenta acte de infiintare. Juristii au pierdut in lupta cu barourile De altfel, in Romania post-decembrista a existat in urma cu mai multi ani un razboi si intre avocatii din UNBR si juristii din Uniunea Jurist

# FLOREA I-A AMINTE !!!!!!!!!!!!!!!!! date 16 November 2012 22:50 0

Limpezeste-te la minte , destupa-te in gandire  in toate tarile  functioneaza mai multe barouri .Zi  merci  ca profesezi  desi tu nu   detii  acte , caci normal era sa faci uniune cu Bota , sa-l rogi sa te primeasca , iti statea bine si ca Vice, nu trebuie sa fii  musai   Presedinte . Ce te tot gurguti asa ,esti om batran fii intelept .

# HAIDETI FITI CA NOI, DE ASTA SUNTEM FRATI, HAI date 16 November 2012 22:52 +2

In Romania exista in prezent doua structuri paralele: barourile numite traditionale si cele noi infiintate de Pompiliu Bota incepand cu anul 2003, ca urmare a unei hotarari judecatoresti. Ambele functioneaza sub titulatura Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) si ambele isi contesta reciproc legalitatea. Desi avocatii traditionali au formulat sute de plangeri penale impotriva avocatilor lui Bota, pe motivul exercitarii fara drept a profesiei de avocat legat de interdictia instituita prin art. 1 al Legii 51/1995, peste 1000 de procurori si judecatori au considerat ca niciun avocat de la Bota nu poate fi inculpat, intrucat baroul acestuia functioneaza potrivit legii de organizare a profesiei, iar in unele cazuri s-a motivat ca barourile traditionale nu au putut prezenta acte de infiintare. Juristii au pierdut in lupta cu barourile De altfel, in Romania post-decembrista a existat in urma cu mai multi ani un razboi si intre avocatii din UNBR si juristii din Uniunea Juristilor

# MAGISTRATI FITI LEGISTI date 16 November 2012 22:54 0

Nu mai dati  hotarari dupa ureche .Fiti impartiali .

# FELICITARI FRATI ROMANI, ACUS E 1.DECEMBRIE, ACUS VOM FI TOT date 16 November 2012 23:01 -1

  » Ghid de căutare JurisprudentaCEDO.com Acasă - Noutăţi Hotărâri CEDO Jurisprudenţă naţională Convenţia CEDO   Amihalachioaie contra Moldovei - Libertatea de exprimare a avocatului (Cererea nr. 60115/00), HOTĂRÂRE, STRASBOURG, 20 aprilie 2004 DEFINITIVĂ la 20 iunie 2004 potrivit articolului 44 § 2 (b) din Convenţie In cauza Amihalachioaie c. Moldovei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Secţiunea a Doua, statuînd în cameră compusă din: Dl J.-P. Costa, Preşedinte, Dl L. Loucaides, Dl C. BÎRSAN, Dl K. Jungwiert, Dl V. BUTKEVYCH, Dna W. THOMASSEN, Dl S. PAVLOVSCHI, judecători, şi dl T. L. EARLY, Grefier adjunct al Secţiunii, Deliberând la 3 februarie şi 23 martie 2004 în şedinţă închisă, Pronunţă următoarea hotărâre, care a fost adoptată la ultima dată menţionată. PROCEDURA

# FRATI ROMANI, VICTORIEEEEEEEEEEEEE date 16 November 2012 23:05 0

16. Hotarârea Curtii Constitutionale fiind irevocabila, la 7 iulie 2000, reclamantul a platit suma de 360 lei (echivalentul a 36 de euro) in contul Ministerului Finantelor. DREPTUL INTERN PERTINENT 17. Prevederile relevante ale Codului jurisdictiei constitutionale sunt urmatoarele: Articolul 81 § 1 „Pentru a apara demnitatea judecatorilor Curtii Constitutionale, a participantilor la proces şi pentru a asigura conditii de exercitare a jurisdictiei constitutionale, Curtea este in drept sa ia masurile prevazute la articolul 82”. Articolul 82 „(1) În vederea asigurarii exercitarii jurisdictiei constitutionale, se prevede raspundere administrativa, sub forma de amenda de pâna la 25 salarii minime, pentru: (a) declaratii neconstitutionale, indiferent de modul lor de exprimare; (b) imixtiune in activitatea procedurala a judecatorilor Curtii Constitutionale, incercare de a exercita influenta asupra lor prin metode ne

# ASA SA FACETI SI VOI, FRATI ROMANI, DE MANE, ASA VA ROG, SA date 16 November 2012 23:07 0

A. Argumentele pfirtilor 1. Reclamantul 20. Reclamantul considera ca ingerinta in dreptul sau la libertatea de exprimare nu era nici „prevazuta de lege” şi nici „necesara intr-o societate democratica”. 21. Mai intâi de toate, el declara faptul ca articolul 82 al Codului jurisdictiei constitutionale nu intrunete exigentele cu privire la previzibilitatea legii, deoarece articolul respectiv nu definete cu destula claritate faptele susceptibile de a fi supuse unei sanctiuni administrative. În special, reclamantul se plânge ca din continutul articolului 82 este dificil de a determina daca sunt susceptibile de a fi sanctionate doar faptele comise in timpul unei şedinte a Curtii Constitutionale sau toate faptele care exprima o lipsa de consideratie fata de Curte şi de procedura sa. 22. Reclamantul declara, de asemenea, ca nu a criticat Curtea Constitutionala sau judecatorii sai in general, dar ca, in contextul unei dezbateri largi cu privire la organizare

# DE CE LA VOI NU TOTI MEDIATORI S JURISTI? CE I ASTA? date 16 November 2012 23:11 +1

II. APLICAREA ARTICOLULUI 41 AL CONVENŢIEI Articolul 41 al Convenţiei prevede următoarele: „Dacă Curtea declară că a avut loc o violare a Convenţiei sau Protocoalelor sale şi dacă dreptul intern al Înaltelor Părţi Contractante nu permite decât o înlăturare incompletă a consecinţelor acestei violări, Curtea acordă părţii lezate, dacă este cazul, o satisfacţie echitabilă”. A. Prejudiciu 42. Reclamantul a solicitat 100 000 euro cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin condamnarea sa, care i-a adus o atingere gravă reputaţiei sale de avocat şi preşedinte al Uniunii Avocaţilor. 43. Guvernul a considerat suma cerută de reclamant cu titlu de prejudiciu moral ca fiind exagerată. El a mai adăugat faptul că, în orice caz, simpla constatare a violării articolului 10 poate constitui în sine o satisfacţie echitabilă suficientă. 44. Curtea consideră că constatarea unei violări constituie în sine o satisfacţie DE DREPT TOTI JURISTI S MEDIATORI, NU CA LA V

# LA VOI ALTA CASTA, NONJURISTI, MEDIATORI, CE PROSTIE, FLOREA date 16 November 2012 23:13 +1

TOT FLOREA E AUTORUL, SA FACA ZIZANIE INTRE JURISTI, CRETINUL?OPINIA PARTIAL CONCORDANTA 5I PARTIAL DISIDENTA A JUDECATORULUI LOUCAIDES Eu impartasesc opinia majoritatii potrivit careia a avut loc o violare a articolului 10 al Conventiei in aceasta cauza, dar eu ajung la aceasta concluzie din motive diferite de cele ale majoritatii. Pe scurt, eu consider ca restrictia prevazuta in prevederile legale pertinente, aplicata reclamantului sub forma unei amenzi administrative, ca urmare a faptului ca intr-un interviu acesta a facut anumite afirmatii cu privire la o hotarare a Curtii Constitutionale, nu a corespuns, in mod direct, unui scop legitim corespunzator, si anume garantarea autoritatii si impartialitatii puterii judecatoresti, si a depasit ceea ce era necesar pentru a atinge acest scop. În consecinta, eu cred ca restrictia legislativa in cauza nu ar putea fi considerata in sine ca vizand un asemenea scop.

# LA NOI JUDECATORII CONTRARI I AU AMENZI USTURATOARE, LA VOI date 16 November 2012 23:17 +1

În această privinţă, este important să se ţină cont de exigenţele unei societăţi democratice moderne, unde toate instituţiile de stat trebuie să fie responsabile in faţa poporului, acesta avand dreptul de a se exprima liber cu privire la chestiuni referitoare la o eventuală disfuncţie a acestor instituţii. Într-o societate democratică modernă, critica acestor instituţii, chiar dacă ea este echivalentă cu o lipsă „de respect”, constituie o valoare mult mai importantă decat protecţia prestigiului unei instituţii de stat, oricare ar fi ea. În opinia mea, este util de a reaminti ceea ce un eminent judecător britanic, Lordul Denning, Master of the Rolls, a spus, in anul 1968, cu referire la un articol care critica dur o hotărare a Curţii de Apel1, articolul respectiv fiind calificat drept „contempt of court” (sfidare a instanţei de judecată): „Acest articol este desigur critic faţă de această curte. Deoarece se referă la Curtea de Apel, trebuie să recunoaştem că este eronat

# DACA ATI AVUT UN AVOCAT MINISTRU? CE A FACUT? ERA MITUIT? date 16 November 2012 23:19 0

În această privinţă, este important să se ţină cont de exigenţele unei societăţi democratice moderne, unde toate instituţiile de stat trebuie să fie responsabile in faţa poporului, acesta avand dreptul de a se exprima liber cu privire la chestiuni referitoare la o eventuală disfuncţie a acestor instituţii. Într-o societate democratică modernă, critica acestor instituţii, chiar dacă ea este echivalentă cu o lipsă „de respect”, constituie o valoare mult mai importantă decat protecţia prestigiului unei instituţii de stat, oricare ar fi ea. În opinia mea, este util de a reaminti ceea ce un eminent judecător britanic, Lordul Denning, Master of the Rolls, a spus, in anul 1968, cu referire la un articol care critica dur o hotărare a Curţii de Apel1, articolul respectiv fiind calificat drept „contempt of court” (sfidare a instanţei de judecată): „Acest articol este desigur critic faţă de această curte. Deoarece se referă la Curtea de Apel, 

# NU ASTEPTATI SA PLECE BASESCU, DATI L SI PE EL JOS date 16 November 2012 23:21 0

OPINIA PARTIAL CONCORDANTA 5I PARTIAL DISIDENTA A JUDECATORULUI THOMASSEN Eu impartaşesc opinia majoritatii potrivit careia a avut loc o violare a articolului 10 in aceasta cauza, dar ajung la aceasta concluzie din motive diferite de cele ale majoritatii. Eu nu sunt totui, de acord cu respingerea de catre majoritate a pretentiilor reclamantului in temeiul articolului 41 al Conventiei. Ingerinta in dreptul reclamantului la libertatea de exprimare se bazeaza pe al doilea paragraf al articolului 10 care permite de a supune exercitarea acestei libertati unor restrictii necesare „pentru a garanta autoritatea şi impartialitatea puterii judecatoreşti”. Aceasta justificare este apropiata de notiunea din dreptul englez „contempt of court” (sfidarea instantei de judecata), care vizeaza protectia autoritatii şi independentei instantelor judecatoreşti, precum şi a drepturilor partilor la procedurile judecatoreşti, impotriva oricarei incalcari 

# LA NOI JUDECATORII AU LEFURI MODICE, SA DE A EXEMPLU, NU SA date 16 November 2012 23:23 0

I. „Prevazuta de lege” Cu privire la semnificaţia noţiunii „prevăzută de lege”, Curtea, in hotărârea sa Sunday Times v. Royaume-Uni (nr. 1) (hotărâre din 26 aprilie 1979, seria A nr. 30, p. 31 § 49) a declarat următoarele: „Potrivit Curţii, următoarele două condiţii se numără printre cele care rezultă din noţiunea „prevăzute de lege”. Mai intâi de toate, „legea” trebuie să fie suficient de accesibilă: cetăţeanul trebuie să poată dispune de indicii cu privire la normele juridice aplicabile intr-o anumită cauză. În al doilea rând, nu poate fi considerată „lege” decât o normă enunţată cu destulă precizie, astfel incât să permită cetăţeanului să decidă comportamentul său, iar in caz de necesitate, să beneficieze de consultanţă din partea persoanelor competente, să poată să prevadă, in mod rezonabil, in funcţie de circumstanţele cauzei, consecinţele care pot să rezulte dintr-un fapt determinat. Consecinţele respective nu trebuie să fie previzibile cu certitudine absolută.

# FEREASCA DUMNEZEU, SA INTRE LA PUSCARIE UN JUDECATOR, MOARE date 16 November 2012 23:25 0

Articolul 82 Răspunderea pentru încălcarea procedurii jurisdicţiei constituţionale „(1) În vederea asigurării exercitării jurisdicţiei constituţionale, se prevede răspundere administrativă, sub formă de amendă de până la 25 salarii minime, pentru: (a) declaraţii neconstituţionale, indiferent de modul lor de exprimare; (b) imixtiune la activitatea procedurală a judecătorilor Curţii Constituţionale, incercare de a exercita influenţă asupra lor prin metode neprocedurale; neindeplinire nemotivată, in modul şi in termenii stabiliţi, a cerinţelor judecătorilor Curţii, neexecutare a hotărârilor şi avizelor Curţii; (d) incălcare a jurământului judiciar; manifestare a lipsei de respect faţă de Curtea Constituţională prin nesocotirea dispoziţiilor date de preşedintele şedinţei, prin incălcare a ordinii in şedinţă, precum şi săvârşirea altor fapte care denotă desconsiderare vădită faţă de Curte, de procedura jurisdicţiei constituţionale.

# LA VOI BASESCU FACE LEGEA, HALAL DE VOI, LA NOI PARLAMENTUL date 16 November 2012 23:28 0

„Independenţa judecătorilor trebuie să fie garantată conform prevederilor Convenţiei şi principiilor constituţionale, de exemplu prin introducerea unor prevederi speciale in acest sens in Constituţii şi alte texte legislative sau prin incorporarea prevederilor prezentei recomandări in dreptul intern. (...) Judecătorii trebuie să pronunţe hotărârile lor in deplină independenţă şi să poată să-şi exercite funcţiile fără restricţii şi fără a fi supuşi unor influenţe, presiuni, ameninţări sau ingerinţe necorespunzătoare, directe sau indirecte din partea oricărei persoane, indiferent de motiv. Legea trebuie să prevadă sancţiuni impotriva persoanelor care influenţează prin astfel de modalităţi judecătorii. Judecătorii trebuie să fie absolut liberi să se pronunţe asupra cauzelor prezentate lor spre examinare, in mod imparţial, in conformitate cu intima lor convingere şi propria interpretare a faptelor, precum şi conform normelor legale in vigoare. (...) Judecătorii trebuie să dispună de impute

# DE CE NU APLICI ASTA, DL. BOTA?LASI PE FLOREA SA RASTALMACEA date 16 November 2012 23:30 0

Conform Recomandării Rec(2000)21 a Comitetului de Miniştri ai Statelor Membre cu privire la libertatea exercitării profesiei de avocat(adoptatd la 25 octombrie 2000 in cadrul reuniunii a 727-a a Delegatilor Miniktrilor), „avocatii trebuie sd respecte autoritatea judecdtoreascd ki sd-ki exercite functiile lor in fata instantelor de judecatd in conformitate cu legislatia ki alte prevederi legale nationale (...)”. Aceeaki idee a fost expusd in hotdrârea Schopfer v. Suisse (20 mai 1998, Recueil des arrêts et décisions 1998-III, p. 1052-1053, § 29): „Curtea reamintekte cd statutul specific al avocatilor ii situeazd intr-o pozitie centrald in administrarea justitiei, ca intermediari intre justitiabili ki instantele judecdtorekti, ceea ce explicd restrictiile de conduitd impuse in mod normal membrilor baroului”. Printre altele, Curtea a declarat deja cd instantele de judecatd, care sunt garanti ai justitiei ki ale cdror misiune este fundamentald intr-un stat de drept, au 

# LA NOI SI PRESEDINTELE I MAGISTRAT, LA VOI E,,,EXCROC, SI BO date 16 November 2012 23:34 0

http://www.luju.ro/static/images/2012/ianuarie_2012/22/facsimil_baroul_ilfov_400x.jpg

# ZILE DL. BOTA, CA AI CU CE, HAI TE RUGAM NOI DE AICI DIN MOL date 16 November 2012 23:37 +1

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova www.avocatul.md/Numărul de barouri în Republica Moldova corespunde numărului curţilor de apel ... Toţi membrii barourilor din Republica Moldova formează Uniunea Avocaţilor ... Despre noi - Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova www.avocatul.md/despre-barouCel mai numeros barou este Baroul Chişinău cu un număr total de aproape 2000 de avocaţi. Toţi membrii barourilor din Republica Moldova formează Uniunea ... [PDF]  BAROUL AVOCAŢILOR - UNBR unbr.ro/.../70_RS_2009_PRECIZARI_BAROUL_R_MOLDOVA_05...Formatul fişierului: PDF/Adobe Acrobat - Vizualizare rapidă definitiv, obţinut în România poate fi recunoscut în Republica Moldova, solicitantul fiind obligat a depune la Baroul Avocaţilor din Republica. Moldova actele ... Presedintele UNBR Gheorghe Florea despre infratirea cu Uniunea ... www.luju.ro/.../barouri/presedintele-unbr-gheorghe-florea-despre-inf..

# LA NOI AVEM DOAR PE AVOCATA CREMENITKY DE LA IASI, SI SOTUL date 16 November 2012 23:41 +1

Tinte importante stabilite de UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova Semnarea Memorandumului de intelegere intre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova are ca scop facilitarea contactelor directe intre barouri cat si intre formele de exercitare a profesiei de avocat din cele doua tari. Printre obiectivele incluse in "Memorandumul de intelegere privind cooperarea dintre UNBR si Uniunea Avocatilor din Republica Moldova" se regaseste si dorinta exprimata de celor doua institutii de a identifica aspecte de interes comun privind dreptul comunitar si problemele juridice specifice in regimul transfrontalier, colaborarea in ceea ce priveste pozitia avocatului in raport de sistemul judiciar, dar si a dezvoltarii colaborarii reprezentantilor si delegatiilor din Romania si Republica Moldova in cadrul Consiliului Barourilor Europene (CCBE), precum si a altor organizatii si forumuri internationale. In scrisoarea trimisa omologului sau din Republica Moldova, Gheorghe Am

# INVITAM SI BAROURILE PARALELE-BOTA, PENTRU 17.11.2012, date 16 November 2012 23:47 0

A  A  A Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova 1. AMIHALACHIOAIE Gheorghe – avocat,  Preşedinte al Uniunii Avocaţilor din RM Decanii Barourilor: 2. Bragoi Andrei - avocat, Decan al Baroului Bender 3. Dumitran Ignat - avocat, Decan al Baroului Cahul 4. Hadji Gheorghe - avocat, Decan al Baroului Comrat 5. Avornic Gheorghe - avocat, Decan al Baroului Chişinău 6. Revenco Eduard - avocat, Decan al Baroului Bălţi Delegaţi din partea Barourilor, conform normei de reprezentare: 7. Braşoveanu Dumitru - avocat, Baroul Chişinău 8. Casian Ion - avocat, Baroul Chişinău 9. Griţco Valeriu - avocat, Baroul Chişinău 10. Lichii Boris - avocat, Baroul Bălţi 11. Lozan Oleg - avocat, Baroul Chişinău 12. Lupu Mihai - avocat, Baroul Chişinău 13. Munteanu Petru - avocat, Baroul Chişinău 14. Ţurcan Alexandru - 

# INTRATI SI NE GASITI AICI, PENTRU DIVERSE, 17.11.2012, date 16 November 2012 23:50 +1

Avocaţi licenţiaţi Avocaţi stagiari Birouri asociate Cabinete Avocaţi străini Radiati Fara drept de exercitare  Un avocat profesionist trebuie să aibă acces instantaneu la informaţiile juridice Site creat de © Uniunea Avocaţilor 2006–2012  Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a Asociaţiei Avocaţilor Americani Initiativă pentru Supremaţia Legii.

# DECI, CU AMERICANII COLABORAM DIN 1991, DE LA INDEPENDENTA,V date 16 November 2012 23:53 0

VOI PANA ACUM N ATI DORIT SA FI TI CU NOI? ACUM CAND MAI ARE FLOREA DOAR ZILELE NUMARATE DIN MANDAT? CA APOI SA MAI AIBA DOUA MANDATE? DACA ASA DORITI, SI ASA VREA EL PE VIATA? DOAR DOUA MANDATE E VOIE, SI LA VOI LA FEL VAD, DAR EL VREA PE VIATA?   DESPRE NOI AVOCATI PUBLICAŢII NOUTĂŢI EXAMENE UTILE GRUPURI CONTACTE  A  A  A Birouri asociate Avocaţi licenţiaţi Avocaţi stagiari Birouri asociate Cabinete Avocaţi străini Radiati Fara drept de exercitare  Un avocat profesionist trebuie să aibă acces instantaneu la informaţiile juridice Site creat de © Uniunea Avocaţilor 2006–2012  Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a Asociaţiei Avocaţilor Americani Initiativă pentru Supremaţia Legii.

# SPRE COLABORARE FRATEASCA, SA VINA LA NOI AI LUI BOTA date 16 November 2012 23:56 0

   DESPRE NOI AVOCATI PUBLICAŢII NOUTĂŢI EXAMENE UTILE GRUPURI CONTACTE  A  A  A Contacte Str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 53A Chişinau, MD-2012 Republica Moldova   Anticamera: +373 22 226 152 Contabilitatea: +373 22 226 510 Email: uniunea.avocatilor.rm@gmail.com  Accesează baza de date cu avocaţii ca să-l gaseşti pe cel mai apropiat profilului tău Site creat de © Uniunea Avocaţilor 2006–2012  Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a Asociaţiei Avocaţilor Americani Initiativă pentru Supremaţia Legii.

# DA, AU O HOTARARE JUDECAT,-LEGE DE CONSTITUIRE, CUM SI NOI date 16 November 2012 23:58 0

   DESPRE NOI AVOCATI PUBLICAŢII NOUTĂŢI EXAMENE UTILE GRUPURI CONTACTE  A  A  A Contacte Str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 53A Chişinau, MD-2012 Republica Moldova   Anticamera: +373 22 226 152 Contabilitatea: +373 22 226 510 Email: uniunea.avocatilor.rm@gmail.com  Accesează baza de date cu avocaţii ca să-l gaseşti pe cel mai apropiat profilului tău Site creat de © Uniunea Avocaţilor 2006–2012  Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a Asociaţiei Avocaţilor Americani Initiativă pentru Supremaţia Legii.

# ca orce asociere, se face prin hotarare judecatoreasca, asa date 17 November 2012 00:01 0

A  A  A Modele de acte Cuprins: Pag. 2 .... Cererea privind admiterea la examenul de stagiu profesional. Pag. 3 .... Declaraţia pe cuvânt propriu că nu desfăşoară activităţi incompatibile cu  profesia de avocat. Pag. 4 .... Avizul avocatului care acceptă să fie îndrumător. Pag. 5 .... Cererea privind admiterea în  profesia de avocat (judecători sau procurori cu cel puţin 10 ani vechime în muncă). Pag. 6 .... Cererea privind admiterea în profesia de avocat (persoanele care deţin titlul de doctor în drept). Pag. 7 .... Cererea privind admiterea la examenul de calificare. Pag. 8 .... Declaraţia sub jurământul la care se anexează chestionarul de evaluare a bunei reputaţii. Pag.12 .... Declaraţia despre faptul că în perioada stagiului candidatul nu a desfăşurat activităţi incompatibile cu profesia de avocat. Pag.13 .... Cererea privind înregistrarea contractului 

# DECI, LIBER LA MAI MULTE UNIUNI PARALELE, VIVA BOTA SI ASOCI date 17 November 2012 00:16 0

ŢELEGERE privind cooperarea dintre Uniunea Naţionala a Barourilor din România şi Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova Uniunea Naţionala a Barourilor din România şi Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, denumite în continuare părţi semnatare, recunoscând interesul reciproc în dezvoltarea, pe o baza durabila, a unei cooperări ample între  organismele profesiei de avocat din tarile lor, în intenţia de a contribui pe aceasta cale la apropierea avocaţilor din cele două ţări si la o mai  buna cunoaştere reciprocă,  având în vedere rezultatul pozitiv al discuţiilor purtate în cadrul şedinţei comune a Comisiei  Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi a Uniunii Avocaţilor din Republica  Moldova ce a avut loc la Bucureşti în ziua de 17 noiembrie 2012,  au convenit sa încheie prezentul Memorandum de Înţelegere privind următoarele :  ART.1  Părţile vor dezvolta colaborarea  în domeniile specifice profesiei de avocat, promovând  schimburile de materiale

# MERGETI SPRE VICTORIE COMUNA, CU UN SINGUR TEL, FRATILOR date 17 November 2012 00:20 0

ART.2  Părţile au identificat până în prezent următoarele domenii de interes comun:  Structura instituţională şi accesul în profesia de avocat ;  Formarea profesională iniţială şi continuă ;  Poziţia avocatului în raport de sistemul judiciar ;  Probleme disciplinare la nivel naţional şi în regim transfrontalier. ART. 3 Părţile au decis, de comun acord, să identifice şi alte aspecte de interes comun privind dreptul  comunitar şi probleme juridice specifice  în regim transfrontalier şi vor stabili proiecte de  cooperare în aceste domenii. 2 ART.4 Părţile vor favoriza colaborarea, prin: a) stabilirea şi realizarea de programe, studii şi alte forme de activitate comună; b) vizite reciproce şi stagii de documentare; c) schimburi de publicaţii, de documentaţie  ştiinţifică, precum  şi de rezultate ale unor  programe comune. Părţile vor încuraja colaborarea directa între barouri pe domenii specifice.  ART.5 Părţile vor contribui la colaborarea şi la schimbul de experienţ

# SI DR. BOTOMEI TOT LA NOI A LUAT,DOCTORATUL, E DE AL NOSTRU date 17 November 2012 00:23 0

ART.6 (1). Părţile recunosc certificatele, diplomele, titlurile şi gradele academice acordate ca urmare a  pregătirii şi perfecţionării avocaţilor  în instituţiile de  învăţământ  şi  în instituţiile de formare şi  pregătire profesională ale celeilalte părţi, în acord cu legislaţia europeană incidentă în domeniile  anterior menţionate.  (2). În limitele reciprocităţii ce rezultă din lectura comparată a prevederilor legale şi statutare ale  profesiei din ambele ţări, părţile convin să procedeze la recunoaşterea titlurilor profesionale   obţinute de avocatii din România şi Republica Moldova.    ART.7 Părţile vor  încuraja  şi sprijini cunoaşterea reciprocă a tradiţiilor profesiei de avocat şi a  sistemelor de drept, prin: a) organizarea de manifestări ştiinţifice, seminarii şi simpozioane; b) încurajarea traducerii şi publicării în ţările lor a unor lucrări de specialitate din cealaltă ţară. ART.8 Părţile vor dezvolta colaborarea activă a reprezentanţilor şi delegaţiilor

# BOTA E MEMBRU DE DREPT, ARE HOTARARE JUDECATOREASCA, SI MULT date 17 November 2012 00:27 0

ART.9 Părţile vor încuraja colaborarea sub diferite forme între barouri  prin înţelegeri directe convenite  intre ele.  ART. 10 Pentru punerea  în aplicare a prevederilor prezentului memorandum,  părţile vor  încheia programe de colaborare pe anumite perioade  în care se vor conveni formele concrete de  cooperare, modalităţile de execuţie şi de finanţare a acestora. În acest scop, părţile îşi vor desemna reprezentanţi responsabili cu  aplicarea memorandumului,  care se vor reuni periodic intr-o comisie mixta, alternativ la Bucureşti şi Chişinău. ART.11 Prevederile prezentului memorandum nu exclud posibilitatea stabilirii unei colaborări bilaterale şi 3 în alte sectoare care  vor fi identificate şi care  corespund obiectivului  şi scopurilor prezentului  acord. ART. 12 Părţile semnatare decid să se întâlnească o dată pe an, la un nivel corespunzător, alternativ, în  fiecare ţară, pentru a efectua schimb de informaţii şi a stabili domeniile specifice 

# DOAR NEMERNICU A RAMAS DE,,,CARUTA, FACE BROUL, UNBR. CIOBA date 17 November 2012 00:30 0

ART.13 Ambele părţi semnatare decid că prezentul memorandum de înţelegere se va aplica pentru o  perioadă de 4 (patru) ani. Valabilitatea sa va fi prelungita in mod automat, prin tacita  reconduncţiune, pe noi perioade de câte 4 ani, dacă niciuna dintre părţi nu informează în scris  cealaltă parte, cu cel puţin 6 luni înainte de împlinirea termenului de 4 ani, despre intenţia de a-l  denunţa.  În cazul denunţării prezentului acord, orice program de schimburi,  înţelegere sau proiect  convenit în baza sa şi care nu a fost realizat îşi păstrează valabilitatea în toata perioada pentru  care a fost convenit. Semnat la Bucureşti la 17 noiembrie 2012, în două exemplare originale, în limba română. Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România Av. dr. Gheorghe Florea  Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova Av. Gheorghe Amihălăchioaie

# MEMBRII DIN ROMANIA, SI CEI DE DREPT, BOTA SI CO. date 17 November 2012 00:36 0

ROMANIA, PREZEN Nr. crt. Numele şi prenumele:BOTA POMPILIU, MEMBRU DE DREPT Baroul: Funcţia:  1.                Av. Florea Gheorghe Bucureşti PREŞEDINTE  2.                Av. Oancea Dan Bucureşti Vicepreşedinte  3.                Av. Haşotti Ionel Constanţa Vicepreşedinte  4.                Av. Suciu Dorin Sibiu Vicepreşedinte  5.                Av. Zărnescu Nicolae Argeş Consilier CP  6.                Av. Briciu Traian Cornel Bucureşti Consilier CP  7.                Av. Diculescu-Şova Ana Bucureşti Consilier CP  8.                Av. Ilie-Iordăchescu Ion Bucureşti Consilier CP  9.                Av. Tărăcilă Doru Ioan Călăraşi Consilier CP  10.              Av. Gidro Stanca Ioana Cluj Consilier CP  11.              Av. Turculeanu Ion Dolj Consilier CP  12.              Av. Mogoş Ion Iaşi Consilier CP  13.              Av. Stupariu Doina Iaşi Consilier CP  14.              Av. Aflat Ioan Mureş             

# FELICITARI ROMANI, ASA I SI CU BOTA P. date 17 November 2012 00:49 0

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova 26 octombrie Un ROMÂN, avocatul anului 2012 în Europa Avocatul Florentin Ţuca a fost desemnat marele câştigător al concursului "Avocatul anului în Europa". Este pentru prima dată când un avocat român din fruntea unei firme de avocatură independente obţine această recunoaştere. Detalii aici: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/avocatul-anului-florentin-******-419984-1.html

# NOI COLABORAM CU MULTE TARI, CE AU MAI MULTE BAROURI, UNIUNI date 17 November 2012 00:55 0

Ministerul Justitiei al Republicii Belarus a bilanţul activităţii organizaţiilor şi întreprinzătorilor individuali, oferind servicii juridice în 2011. şi în acest an, pe baza cărora sunt determinate de cele mai bune organizaţii şi întreprinzătorilor individuali, furnizarea de servicii juridice. În 2011. servicii juridice furnizate 185 a persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, 618. În statul de persoanele juridice, începând cu 1 ianuarie 2012 1107 angajaţii lucrat. Serviciile juridice oferite 15574 clienţii. Numărul total de serviciile prestate sa ridicat la 75088. Cu concesionarii considerat 8939 dispute economice în instanţele economice. Licenţiaţii oferi asistenţă juridică de proiecte investiţionale pe teritoriul Republicii. În 2011. organizaţii străine acceptate 3997 servicii juridice. Venituri pentru serviciile prestate servicii juridice au totalizat 107 miliarde. 643 de milioane. freca., pentru serviciile juridice 

# FIECARE TARA ARE MAI MULTE BAROURI, UNIUNI, NU CA LA ROMANIA date 17 November 2012 00:58 0

SI CU INTREAGA EUROPA DE VEST, LA FEL COLABORAM, CARE FIECARE TARA ARE MAI MULTE UNIUNI, FRANTA ARE 3-TREI UNIUNАдвокат Генрих Падва о своем первом деле, о настоящем раскаянии, разнице между провинцией и Москвой и о том, как изменилось правосудие с советских времен http://bg.ru/society/genrih_padva-7847/ Nu-mi mai place ·  · Distribuie Ţie şi altor 3 vă place asta. Uniunea Avocatilor din Republica Moldova Генрих Падва: "Раньше, в советскую эпоху, во времена значительно более тяжелые, каких-то жутких беззаконий не было. Была установка на то, чтобы грех был прикрыт. Имелся фиговый листочек на срамном месте советской юриспруденции. Сейчас этот фиговый листок отброшен, весь грех и срам — наружу, и никого это совершенно не волнует." 1 noiembrie la 22:14 · Îmi place I, SI BAROURI MULTIPLE, SI FARA CERTUTI CA LA ROMANIA

# IN ASA FEL, ASA PROTOCOL COMUN, PRIMUL VA FI BOTA, SA VINA date 17 November 2012 01:11 0

PROGRAM  Şedinţa comună a Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi a Consiliului Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova (16 – 18 noiembrie 2012)  Vineri 16 noiembrie 2012 o 15:00 – Sosire invitaţi  o Cocktail de bun venit  o Timp liber la dispoziţia invitaţilor o 21:30 Cină Restaurantul Capşa  Sâmbătă, 17 noiembrie 2012 o 09:00 – Deplasare la Baroul Bucureşti  o 09.30 – 11.00 – Întânire cu membrii consiliului Baroului Bucureşti    o 11.15  – 12:45 – Vizitarea Curţii de Apel Bucureşti şi a Bibliotecii Baroului  Bucureşti  o 13:00 – 14:30 – Prânz oferit de Baroul Bucureşti o 15: 00 – 19.00 - Semnarea oficială a Memorandumului de conlucrare şi  cooperare dintre Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Uniunea  Avocaţilor din Republica Moldova. Sesiune comună de lucru (Accesul în profesia  de avocat; Pregătirea profesională iniţială). Salonul albastru Hotel Capşa.  o 19:30 – 22:00 – cină festivă     Duminică, 18 noiembrieDISTRACTIE

# CE MAI SPUNE NEMERNICU, CA DEJA S A UITAT DE EL? date 17 November 2012 01:16 0

Persoana de contact pentru concretizări este decanul interimar a baroului Chişinău, dna Moloşag Natalia. Date de contact: mun. Chişinău, str. Alecu Russo, 1, bl.A1, nivelul 3, bir. 37; tel.: (+373)60315417; (+373) 79587303; (+373 22) 31-00-17; e-mail: bpap.nmolosag@gmail.com.VA ROG DL.BOTA PONPILIU, SA NE CONTACTATI, CA NOI SUNTEM DEJA LA BUCURESTI, LA HOTELUL MENTIONAT MAI SUS, SI LA NUMERELE DE TELELFON, SI CELELALTE BAROURI SI UNIUNI PARALELE NE POT CONTACTA, BOTOMENI-BOTA-NEMERNICU SI,,,,,,TIGANCUSA ZMEU,,,,SI CELELALTE PERSOANE PITICA MIHAELA SI ARAB BARBUTA, DE LA NERINCI

# DOVADA MAI MULTOR BAROUSI SI UNIUNI IN R. MOLDOVA date 17 November 2012 01:39 0

Pe scurt despre Uniunea Avocaţilor Avocatura reprezintă o instituţie de drept independentă a societăţii civile, menită să asigure, pe baza profesională, acordarea de asistenta juridică calificată persoanelor fizice şi juridice, în scopul apărării drepturilor, libertăţilor si intereselor lor legitime, precum şi al asigurării accesului la înfăptuirea justiţiei. Toţi avocaţii activează în cadrul unor barouri regionale. Numărul de barouri în Republica Moldova corespunde numărului curţilor de apel. Astfel, cele 5 barouri moldoveneşti sunt cele de Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Bender. Cel mai numeros barou este Baroul Chişinău. Toţi membrii barourilor din Republica Moldova formează Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova.

# AVOCATUL POPORULUI, R. MOLDOVA, SALUTA BAROUL BOTA date 17 November 2012 01:43 0

[quote name="DOVADA MAI MULTOR BAROUSI SI UNIUNI IN R. MOLDOVA"]Pe scurt despre Uniunea Avocaţilor Independenţa avocatului este una din condiţiile necesare pentru funcţionarea, în cadrul unui sistem  democratic, a principiilor de justiţie legală şi echitabilă. Orice împiedicare sau ex Avocatura reprezintă o instituţie de drept independentă a societăţii civile, menită să asigure, pe baza profesională, acordarea de asistenta juridică calificată persoanelor fizice şi juridice, în scopul apărării drepturilor, libertăţilor si intereselor lor legitime, precum şi al asigurării accesului la înfăptuirea justiţiei. Toţi avocaţii activează în cadrul unor barouri regionale. Numărul de barouri în Republica Moldova corespunde numărului curţilor de apel. Astfel, cele 5 barouri moldoveneşti sunt cele de Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Bender. Cel mai numeros barou este Baroul Chişinău. Toţi membrii barourilor din Republica Moldova formează Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova.

# MULTE BAROURI SI ALTE UNIUNI, 5-CINCI, DUPA CE CURTEA CONSTI date 17 November 2012 01:47 0

Timp de opt ani întreaga societate a fost informată despre anchete penale şi contravenţionale, interogatorii şi percheziţii puse în aplicare contrar principiilor şi normelor de drept împotriva avocaţilor care nu  acceptau un sistem plămădit la adăpostul guvernanţilor din acele timpuri.  Cazurile avocaţilor Roman Zadoinov, Ana Ursachi, Eugen Tetelea, persecutaţi pentru faptul că au reclamat în instanţele naţionale, dar şi internaţionale acţiuni ilegale ale organelor de drept, acte de tortură şi alte  grave încălcări ale drepturilor omului, au fost pe larg mediatizate şi doar intervenţiile prompte ale Uniunii  Avocaţilor şi ale unor importante organizaţii internaţionale au făcut ca dezmăţul să fie curmat. Spre regret, aceleaşi instituţii de stat au perpetuat practici şi tehnici similare şi după 7 aprilie 2009, când  am sperat cu toţii la o schimbare calitativă a instituţiilor statului, inclusiv în modul lor de abordare a rolului , EXISTENTA MAI MULTOR UNIUNI SI BAROURI PARALELE, LE

# MULTITUDINEA SI DIVERSITATEA LEGALA A BAROURILOR PARALELE date 17 November 2012 01:50 0

Chiar preambulul Codului deontologic al avocaţilor din Uniunea Europeană, căruia tindem să ne raliem, statuează că într-o societate întemeiata pe respect faţă de justiţie, avocatul are un rol iminent. Misiunea  sa nu se limitează doar la executarea fidelă a unui mandat în cadrul legii. Într-un Stat de drept, avocatul  este indispensabil justiţiei şi justiţiabililor şi are sarcina de a apăra drepturile şi libertăţile acestora: el este,  deopotrivă, sfătuitorul şi apărătorul clientului său.  Misiunea de avocat îi impune îndatoriri şi obligaţii multiple, uneori aparent contradictorii, faţă de client, faţă de tribunale şi celelalte autorităţi în faţa cărora avocatul îşi asistă sau îşi reprezintă clientul, faţă  de profesia sa, în general, şi fiecare confrate, în particular, faţă de public, pentru care o profesie liberală şi  independentă, supusă respectării normelor pe care ea şi le-a impus, este un mijloc esenţial de apărare a  drepturilor omului în faţa Statului BAROURIOR PARALELE

# POZITIA OFICIALA, CAZUL AV.BOTA SI COLABORATORII, ETC,ETC, date 17 November 2012 01:53 0

Din sesizarea avocatului desprindem referinţe cu privire la „instanţe şi instituţii controlate politic, manipulări de registre, dosare substituite, dosare distribuite pe interes, sperjururi, tăinuiri de acte irevocabile  şi de probe, decizii judecătoreşti emise pe bază de documente false…” etc., stare de fapt cunoscută mediului  de specialitate şi cu prilejul altor dosare de rezonanţă. În ciuda unei largi mediatizări a cauzei clienţilor săi, a sesizărilor publice făcute ca apărător în adresa  Preşedintelui Republicii Moldova, a Primului-ministru, a Consiliului Superior al Magistraturii, în pofida  sprijinului unor avocaţi cu renume din străinătate, dar şi al multor colegi de breaslă de la noi, al unor importante instituţii mediatice, al unor foşti şi actuali miniştri şi ambasadori, procurori şi judecători, scriitori,  ziarişti, oameni de cultură şi ştiinţă, avocatul Năstase a ajuns ţinta unei scheme binecunoscute, de obstruc- ţionare a activităţii sale de licenţiat în drept 

# POZITIA PRESEDINTELUI AVOCATILOR BAROURILOR DIN R. MOLDOVA, date 17 November 2012 01:56 0

Pe fundalul răspunsului Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii din 9 iulie 2012 prin care a  fost dezlegat Nodul Gordian al atacurilor raider din Republica Moldova, susţinându-se fără echivoc că afirmaţiile avocatului Andrei Năstase din petiţia adresată Preşedintelui RM, Primului-ministru şi CSM-ului  corespund realităţii, pe fundalul unor probe concludente ce arată că acuzaţiile aduse avocatului nu şi-au gă- sit confirmare, acţiunile Procuraturii şi ale CCCEC şi actele emise de aceste instituţii, constituie nu doar o  imixtiune ordinară, dar şi un act de intimidare flagrantă a avocatului în misiunea de apărare a clienţilor săi. Privite prin prisma modului impropriu de înregistrare şi iniţiere a procedurilor împotriva avocatului,  constatăm că, de fapt, actele organelor de drept sunt sabia lui Damocles asupra apărătorului ales al clien- ţilor săi. Or, chiar şi tergiversarea sau sistarea unor asemenea proceduri pe motiv că „la moment nu sunt temeiuri pentru declanşa

# POZITA FATA DE BAROURILE PARALELE, OFICIAL SI POZITIV date 17 November 2012 01:59 0

dar practicile nefaste aplicate în Republica  Moldova nu numai că pun în pericol integritatea profesională a apărătorilor, ci contribuie, în mod direct, la  distorsionarea imaginii statului de drept în raport cu instituţiile europene şi internaţionale. Sesizările la care au apelat avocaţii nominalizaţi, dar şi alţii care se regăsesc drept victime cotidiene  ale unui sistem abuziv şi rudimentar, ameninţaţi sau intimidaţi, obstrucţionaţi sau nedreptăţiţi de unele  instituţii obediente, le calificăm drept grav semnal de alarmă pentru starea dezastruoasă a justiţiei moldoveneşti. Nu în ultimul rând, ne îndreptam aşteptările către instituţiile internaţionale şi europene, în vederea determinării actualei guvernări atât spre demararea efectivă a reformelor fundamentale în sistemul de drept,  cât şi la prestarea unui comportament civilizat şi respectuos fată de avocatură, în general, şi chiar faţă de  fiecare apărător, în parte.  Gheorghe AMIHALACHIOAIE,  Preşedintele Uniunii Avocaţi

# D-le Florea mai bine va infratiti cu structura mama"BOTA" date 17 November 2012 09:52 +1

"Floareo" mai bine ai incheia protocol cu Bota  care detine actele  si apoi infratire  cu Moldova care  accepta crearea mai multor barouri  tu ai pastrat  o punte de legatura  cu vechea  doctrina. 

# SALUTARI FRATESTI, POATE N AL 12 CEAS,,,,,,, date 17 November 2012 10:31 0

# REPUBLICA MOLDOVA ARE O LEGISLATIE MAI SANATOASA CA A NOASTR   26 octombrie 2012 17:35 0 Curtea Constitutionala a Moldovei a declarat neconstitutionala prevederea potrivit careia niciun barou nu poate functiona in afara Uniunii Avocatilor: “Instituirea prin lege a monopolului Uniunii Avocatilor asupra profesiei de avocat nu contribuie la concurenta, mai mult ca atat, impiedica dezvoltarea ei” (Hotararea) Marţi, 20 septembrie 2011 15:48 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC |  |  |  Avocati - Barouri Considerata o profesie liberala in toata lumea civilizata, profesia de avocat este tratata diferit in statele Uniunii Europene. In sensul ca daca in unele state foste comuniste exista mai multe barouri paralele (in unele situatii chiar sase structuri) in altele breasla s-a organizat intr-una singura. Vecinii nostrii de la rasarit nu au fost insa de acord cu o prevedere similara cu cea din actuala Lege nr. 51/1995 privind profesia de avocat din Romania. Potrivit ueni prevederi initiale

# SUNTEM DEJA N SEDINTA COMUNA, DAR VAD CA S MUTI CEI DIN PART date 17 November 2012 10:35 0

VAD CA PARTEA ROMANA NU DA NICI O REPLICA, DE CE VA PURTATI ASA CONTRAR DIRECTIVELOR, C.E.D.O.?

# RUSIA, ARE 6 SASE UNIUNI SI BAROURI, LA VOI DE CE NU? date 17 November 2012 10:51 0

Rusia Bar Asociații Rusia Bar Asociații Moscova Bar , Moscova Legea anglo rus de asociere , Moscova  62 Bldg. 1 Prospect Mira, Moscova 129110, Tel: + 7 495 580 95 23 Stabilirea și promovarea legăturilor dintre profesiile juridice în Marea Britanie și Europa de Est este printre obiectivele Asociației. Asociația are o rețea extinsă de membri în țările din fosta Uniune Sovietică, în special în Rusia, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan și Belarus. Asociația evenimentele Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grecia Ungaria Islanda Irlanda Italia Letonia Lituania Luxemburg Macedonia Malta Țările de Jos Norvegia Polonia România Rusia Scoția Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Elveția Turcia Ucraina

# CU CINE COLABOREAZA UNIUNEA BAR. AVOCATILOR DIN MOLDOVA, date 17 November 2012 11:01 0

Rusia Bar Asociații Rusia Bar Asociații Moscova Bar , Moscova Legea anglo rus de asociere , Moscova  62 Bldg. 1 Prospect Mira, Moscova 129110, Tel: + 7 495 580 95 23 Stabilirea și promovarea legăturilor dintre profesiile juridice în Marea Britanie și Europa de Est este printre obiectivele Asociației. Asociația are o rețea extinsă de membri în țările din fosta Uniune Sovietică, în special în Rusia, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan și Belarus. Asociația evenimentele Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grecia Ungaria Islanda Irlanda Italia Letonia Lituania Luxemburg Macedonia Malta Țările de Jos Norvegia Polonia România Rusia Scoția Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Elveția Turcia Ucraina

# COLABORARI CU UNIUNILE DE AVOCATI DIN MOLDOVA SI RUSIA, date 17 November 2012 11:06 0

(495) 699-34-03, 699-89-66, 699-17-43  729-43-48 24 ч. Avocați Kniazev  Andrey Leliavsky  Anton  Yurasov  Vladimir  Oksana Tumanova  Oksana  Ter-Akopov  Georgy  Stolyarov  Maksim  Kisting  Vladimir  Samoilik  Sergey  Barabanova  Marina  Konorev  Ruslan  Kutuzova  Ekaterina  Avocați Popov  Pavel  Departamentul de-a gata de Afaceri  PR-service Linnikova  Diana Linnikova  Alți angajați ai firmei Kniazev Gennadyi  Khilo Lyudmila  Vaguli Emma  Rulkova Maria  Kniazeva Olesia  Mazar Diana  Larin Aleksandr  Matyshenko Anton  Zinnytullin Zinnur Rushanovich  «În toate împrejurările avocații își păstrează onoarea și demnitatea inerentă în profesia lor fiind lucrătorii 

# MOLDOVA ARE MAI MULTE UNIUNI AVOCATESTI, LEGALE SI INFRATITE date 17 November 2012 11:08 0

«În toate împrejurările avocații își păstrează onoarea și demnitatea inerentă în profesia lor fiind lucrătorii responsabili în domeniul de administrare a justiției.»  «Principiile de baza referitoare la rolul avocaților» "(articolul 12), adoptat la 8-lea Congres ONU, douăzeci și șapte august - saptelea septembrie 1990, Havana. Firma Moscova avocați  "Kniazev si Asociatii": - O echipă de profesioniști de înaltă clasă: avocați și avocați pledanți  - Peste 500 de procese de succes în domenii juridice de drept diferite  - Practica judiciară considerabilă în cazurile de orice complexitate: de la tribunale de arbitraj și în instanțele de jurisdicție generală  - O vastă experiență în domeniul serviciilor juridice pentru firme si persoane fizice din diferite domenii de activitate  - Reprezentarea intereselor clienților în organele de stat, rusă și organizații 

# MAI MULTE UNIUNI, MAI MULTA DREPTATE, MAI MULTE LEGISLATIE date 17 November 2012 11:10 0

- Etica juridice, abordarea individuală  Vânzare și cumpărare de întreprinderi de afaceri de-a gata Одно из направлений деятельности МКА "Князев и Партнеры" Юридическое сопровождение сделок по купле продаже готового бизнеса. Этому посвящен наш проект на сервере Департамент Готового Бизнеса - www.dgbiz.ru Numărul de clienți ai "Kniazev si Asociatii" a constituit 8550 persoane și 818 persoane juridice. Au fost invocat 779 cazuri de arbitraj, 1573 cauze civile; 1003 acorduri amiabile au fost îndeplinite; 228 de cazuri penale au fost retrase de la faza de cercetare și în instanța de judecată, 172 de persoane au fost eliberate din arest. Geografia clienților "Kniazev si Asociatii": țările vecine, CSI, Rusia, Moscova, regiunea Moscova, orașele de Tambov, Bryansk, Ryazan, Kursk, Kazan, Yekaterinbourg, Vologda, Krasnodar, Soci, Ufa și alte regiuni. Avocații ale firmei reprezentate interesele clienților săi din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Unga

# ACEST FLOREA AL VOSTRU, NU IESE INCA LA PENSIE? E MAI CRETIN date 17 November 2012 11:13 0

«În toate împrejurările avocații își păstrează onoarea și demnitatea inerentă în profesia lor fiind lucrătorii responsabili în domeniul de administrare a justiției.»  «Principiile de baza referitoare la rolul avocaților» "(articolul 12), adoptat la 8-lea Congres ONU, douăzeci și șapte august - saptelea septembrie 1990, Havana. Firma Moscova avocați  "Kniazev si Asociatii": - O echipă de profesioniști de înaltă clasă: avocați și avocați pledanți  - Peste 500 de procese de succes în domenii juridice de drept diferite  - Practica judiciară considerabilă în cazurile de orice complexitate: de la tribunale de arbitraj și în instanțele de jurisdicție generală  - O vastă experiență în domeniul serviciilor juridice pentru firme si persoane fizice din diferite domenii de activitate  - Reprezentarea intereselor clienților în organele de stat, rusă și organizații internaționale 

# CEHIA ARE 5 CINCI UNIUNI ALE BAROULUI, ASA SE NUMESC date 17 November 2012 11:18 0

Republica Cehă Bar Asociații Asociația Baroului din Republica Cehă , Praga Este o organizație profesională de auto-administrativ, cu competență națională și sediul social se află în Praga 1, pentru a Národní. 16. Ea a fost înființată prin Legea No.85/1996 Coll, cu privire la avocatură astfel cum a fost modificată prin Legea nr 210/1999 Coll.. Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grecia Ungaria Islanda Irlanda Italia Letonia Lituania Luxemburg Macedonia Malta Țările de Jos Norvegia Polonia România Rusia Scoția Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Elveția Turcia Ucraina

# UNGARIA ARE ATATEA UNIUNI CATE REGIUNI ARE, DECI E CORECT SI date 17 November 2012 11:20 +1

Ungaria Bar Asociații Budapesti Ugyvedi Kamara , Budapesta Maghiara Bar Association, Budapesta Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grecia Ungaria Islanda Irlanda Italia Letonia Lituania Luxemburg Macedonia Malta Țările de Jos Norvegia Polonia România Rusia Scoția Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Elveția Turcia Ucraina

# SLOVENIA ARE 8 UNIUNI ALE BAROURILOR, SI INTERNATIONALE date 17 November 2012 11:22 +1

Asociațiile bar din Slovenia , Ljubljana  Prazakova 8, Ljubljana, Telefon: 386 3003420 1 Activitatea Baroului sloven este cu siguranta bazează pe prevederile articolului 137 din Constituția Republicii Slovenia, pe Legea Bar, privind Codul de conduită pentru avocați (1994, modificată în 2001), cu privire la tariful avocaților ( 2003), precum și la numeroase acte interne ale Baroului. Mai mult decât atât, este necesar să se menționeze mai multe documente internaționale și faptele relevante, în special a Directivelor UE și Codul de conduită pentru avocați în UE - de către CCBE, recunoscut oficial toate-europeană organizație profesională a avocaților, combinând în domeniul de aplicare al Comunitatea Europeană ambele organizații naționale și delegații de observatori din alte țări europene. Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grec Italia

# ITALIA ARE 7 SAPTE UNIUNI ALE BAROURILOR DE AVOCATI date 17 November 2012 11:25 +1

ULTIME COMUNICAZIONI DALL'ORDINE 16/11/2012 - SERVIZIO DI ORIENTAMENTO AL PERCORSO Legală: LETTERA DEL Presidente DELL'ORDINE  16/11/2012 - AVVISO Pubblico PER LA COSTITUZIONE DI ONU Elenco avvocati  15/11/2012 - INTERRUZIONE TEMPORANEA SERVIZI Processo CIVILE TELEMATICO - Distretto DI BRESCIA  15/11/2012 - ASTENSIONE Dalle UDIENZE DELIBERATA DALL'UNIONE DELLE CAMERA penali ITALIANE  14/11/2012 - Posti DISPONIBILI AL Convegno: LEF, LA Legge Svizzera SULLE ESECUZIONI ED IL FALLIMENTO (20 novembre 2012)  14/11/2012 - Posti DISPONIBILI AL Convegno: CONDUCEREA E GESTIONE DELLE RISORSE umano dello STUDIO (21 Novembre 2012)  14/11/2012 - Convegno: DAL D.Lgs. 231/2001 AL DI EVALUARE LEGALITA "PER LE IMPRESE: NUOVI SCENARI DI GUVERNARE SOCIETARIA  12/11/2012 - Scuola DI ALTA Formazione ÎN DIRITTO DEL LAVORO - BIENNIO 2013/2014  12/11/2012 - Scuola DI ALTA Formazione ÎN DIRITTO DI Famiglia, MINORILE E DELLE PERSONE - BIENNIO 2013/2014  12/11/2012 - AVVISO ALL'UTENZA 

# GERMANIA , FIECARE LAND ARE UNIUNEA SA, ASA E CORECT date 17 November 2012 11:27 +1

» Startseite » Statut »404 Hauptnavigation Die Brak Für Anwälte Für Verbraucher Für Journalisten Zur Rechtspolitik Unternavigation Fehler 404 - Seite nicht gefunden Die von Ihnen angeforderte Seite konnte nicht leider gefunden werden. Suchen nach oben | zurück | Druckversion Zur Startseite

# UNIUNILE BAROURILOR DIN,,,FRANTA, SORA ROMANIEI SI A NOASTRA date 17 November 2012 11:29 0

France Bar Asociații France Bar Asociații Aix-en-Provence - Ordre des avocats à la Cour d'appel d'Aix - en - Provence , Aix-en-Provence Amiens - Ordre des avocats du Barreau d'Amiens , Amiens Angers - Ordre des avocats à la Cour d'Angers , Angers Arras - Ordre des avocats d'Arras , Arras Association des avocats du Québec au barreau en France , Paris L'o asociație de pour objet de représenter les Membres du Barreau du Québec qui résident en France en vue de protéger et de leurs promouvoir intérêts professionnels et notamment: Aube - Ordre des avocats au Barreau de l'Aube, Troyes Avignon - Ordre des avocats du barreau d'Avignon , Avignon Avocat au Barreau de Valence DEA de Droit Prive , Valence Besançon - Ordre des avocats du Barreau de Besançon , Besancon Bordeaux - Ordre des avocats de Bordeaux , Bordeaux Bourges - Ordre des avocats Bourges dE , Bourges Brieuc - Ordre des avocats au Barreau de Saint - Brieuc , Saint-Brieuc Caen 

# IN ANGLIA NU SE CUNOASTE CATE UNIUNI SUNT, CA FIECARE ZI POT date 17 November 2012 11:32 +1

Anglia Bar Asociații Consiliul Baroului din Anglia și Țara Galilor , Londra  289-293 High Holborn, Londra ******1V 7Hz, Consiliul General al Baroului (cunoscut sub numele de Consiliul Baroului) a fost infiintata in 1894 pentru a reprezenta interesele pledanți. În calitate de organism de conducere al Baroului rolul său este de a promova și de a îmbunătăți serviciile și funcțiile Bar, și să reprezinte interesele Baroului cu privire la toate aspectele legate de profesie, indiferent dacă sindicatul, de interes disciplinare, public sau în orice mod care afectează administrarea justiției. Comercială Bar Association (COMBAR) , Londra  3 Clădiri Verulam, Inn lui Gray, Londra, Bar Association utilitar (COMBAR), a fost format în iulie 1989 pentru a reuni avocați independenți, care practică în domeniul dreptului internațional și comercial. Membrii săi constau de treizeci de șase seturi de camere în principal în Londra, unde pledanți practici în acest domeniu, împreună 

# TURCIA, CONDAMNA ROMANIA DE INGRADIREA DREPTULUI INDIVIDUAL, date 17 November 2012 11:35 +1

Turcia Bar Asociații Ankara Baroului , Ankara  Adliye Sarayý 5.Kat Sýhhiye, Ankara, Telefon: +90 312 310 55 26 Ankara Bar Association este o organizație profesională publică constituțională. Acesta este o entitate juridică. Turcă Baroului , Ankara  Cetin EMEC Bulvari nr: 46 Balgat, Ankara, Telefon: +90 312 287 87 90 Conform Legii Procurorului, Uniunii Asociațiilor Bar turc este "o organizație constituită din toate Barourilor" în Turcia, și este un "persoanei juridice ca o organizație profesională publică", în plus față de misiunea sa de a dezvolta profesiei de avocat, Uniunea Asociațiilor Bar turci este, de asemenea însărcinați cu consolidarea și protejarea Concepte ale statului de drept și a drepturilor omului. Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grecia Ungaria Islanda Irlanda Italia Letonia Lituania Luxemburg

# SI PORTUGALIA LUI BAROSO,,,CONDAMNA CE FACE BASESCU, FLOREA, date 17 November 2012 11:40 0

Olanda Bar Asociații Olanda Bar Asociații Olandez al avocaților , Den Haag Țările de Jos Asociația Baroului (Bar) este organismul de drept public profesională pentru toți avocații din Țările de Jos. Activitatea de bază statutara reglementată a Baroului este de a supraveghea calitatea serviciilor de avocați. Europe Bar Asociații Andorra Austria Bielorusia Belgia Bosnia și Herțegovina Bulgaria Croația Cipru Republica Cehă Danemarca Anglia Estonia Finlanda Franța Germania Grecia Ungaria Islanda Irlanda Italia Letonia Lituania Luxemburg Macedonia Malta Țările de Jos Norvegia Polonia- -- OLANDA CRITICA MAJOR ATITUDINEA ROMANIA, ESTE CEEA CE A FACUT BASESCU, CONTRAR AVOCATILOR, ASA CA E MONOPOLUL UNBR. FLOREA

# IN SPANIA SI 3 AVOCATI POT CONSTUIT O,,,,UNIUNE, ASA CA,,,, date 17 November 2012 11:42 +1

Spania Bar Asociații Colegio de Abogados De Pamplona , Pamplona  Avda. del Ejercito n º 2, 10 planta, Pamplona 31002, Entre sus funciones sine encuentran además de la representación y Defensa de la profesión, la colaboración con el poder judiciară, la Organización de los turnos y Servicios de asistencia Juridica, la ordenación de la Actividad profesionala de los colegiados, velar por la Etica y la dignidad Profesionales, ejercer la facultad disciplinaria en el Orden profesionala y y colegial, en generală, cuantas redunden en el Beneficio de los amenzi de la Abogacía. Colexio de Avogados de Vigo , Vigo  Edificio Praza de América, Portal de Oficinas, 2-1 Andar º, 36211 Vigo, Telefon: +34 986 208200 Amenzilor Son esenciales de la Corporación, la ordenación del ejercicio de la profesión y su representación; La Defensa de los Derechos e intereses Profesionales de los colegiados; La Formación Permanente profesionala de los ABOGADOS; el deontológico de contro

# ROMANIA LUI BASESCU VOSTRU, E IN LUMEA A,,,4 TRA date 17 November 2012 11:43 0

Spania Bar Asociații Colegio de Abogados De Pamplona , Pamplona  Avda. del Ejercito n º 2, 10 planta, Pamplona 31002, Entre sus funciones sine encuentran además de la representación y Defensa de la profesión, la colaboración con el poder judiciară, la Organización de los turnos y Servicios de asistencia Juridica, la ordenación de la Actividad profesionala de los colegiados, velar por la Etica y la dignidad Profesionales, ejercer la facultad disciplinaria en el Orden profesionala y y colegial, en generală, cuantas redunden en el Beneficio de los amenzi de la Abogacía. Colexio de Avogados de Vigo , Vigo  Edificio Praza de América, Portal de Oficinas, 2-1 Andar º, 36211 Vigo, Telefon: +34 986 208200 Amenzilor Son esenciales de la Corporación, la ordenación del ejercicio de la profesión y su representación; La Defensa de los Derechos e intereses Profesionales de los colegiados; La Formación Permanente profesionala de los ABOGADOS; el deontológico de control y la Aplicac

# BASESCU MAI ARE DE VANDUT AZI FLOTE?E ZIUA MARINEI LA VOI,,, date 17 November 2012 11:46 0

Spania Bar Asociații Spania Bar Asociații Colegio de Abogados De Pamplona , Pamplona  Avda. del Ejercito n º 2, 10 planta, Pamplona 31002, Entre sus funciones sine encuentran además de la representación y Defensa de la profesión, la colaboración con el poder judiciară, la Organización de los turnos y Servicios de asistencia Juridica, la ordenación de la Actividad profesionala de los colegiados, velar por la Etica y la dignidad Profesionales, ejercer la facultad disciplinaria en el Orden profesionala y y colegial, en generală, cuantas redunden en el Beneficio de los amenzi de la Abogacía. Colexio de Avogados de Vigo , Vigo  Edificio Praza de América, Portal de Oficinas, 2-1 Andar º, 36211 Vigo, Telefon: +34 986 208200 Amenzilor Son esenciales de la Corporación, la ordenación del ejercicio de la profesión y su representación; La Defensa de los Derechos e intereses Profesionales de los colegiados;  IN SPANIA SUNT INSCRISI 450 DE JURISITI ROMANI, AVOCATI EUR

# MERGETI PE ADRESELE DE AICI, LA SPANIA, LEGALE ASOCIERILE PE date 17 November 2012 11:48 0

Spania Bar Asociații Spania Bar Asociații Colegio de Abogados De Pamplona , Pamplona  Avda. del Ejercito n º 2, 10 planta, Pamplona 31002, Entre sus funciones sine encuentran además de la representación y Defensa de la profesión, la colaboración con el poder judiciară, la Organización de los turnos y Servicios de asistencia Juridica, la ordenación de la Actividad profesionala de los colegiados, velar por la Etica y la dignidad Profesionales, ejercer la facultad disciplinaria en el Orden profesionala y y colegial, en generală, cuantas redunden en el Beneficio de los amenzi de la Abogacía. Colexio de Avogados de Vigo , Vigo  Edificio Praza de América, Portal de Oficinas, 2-1 Andar º, 36211 Vigo, Telefon: +34 986 208200 Amenzilor Son esenciales de la Corporación, la ordenación del ejercicio de la profesión y su representación; La Defensa de los Derechos e intereses Profesionales de los colegiados; La Formación Permanente ASA E SUNT MULTI ROMANI INSCRISI ACOL

# IN AMERICA, USA, ORCE LICENTIAT IN DREPT, AUTOMAT E AVOCAT, date 17 November 2012 11:50 0

Bar Association utilitar (COMBAR), a fost format în iulie 1989 pentru a reuni avocați independenți, care practică în domeniul dreptului internațional și comercial. Membrii săi constau de treizeci de șase seturi de camere în principal în Londra, unde pledanți practici în acest domeniu, împreună cu membrii noștri individuali și onorific. European Young Bar Association , Kent  57 Mayfield Avenue, Kent BR6 0AJ, European Young Bar Association (Eyba) este un non-profit, multinaționale tineri avocați asociație fondată la 23 mai 1993, în Praga. Grupul reprezinta acum peste 200.000 de interesele avocați tineri și este cea mai mare din lume tânără avocații grupului. Grupul a fost înființat pentru a încuraja legăturile dintre și de a promova interesele și bunăstarea tinerilor avocați în întreaga Europă geografică. International Bar Association (IBA) , Londra Pentru a promova un schimb de informații ACELASI FEL E SI IN ANGLIA

# DATI ACESTE EXEMPLE SI LA ROMANI? LEGAL E,,,LEGATI PE FLOREA date 17 November 2012 11:54 0

Asociații Arbitraj și Mediere în Statele Unite ale Americii Soluționarea alternativă a litigiilor ( ADR ) Arbitraj și Mediere Asociații Africa Asia Europa Oceania Statele Unite ale Americii Definiția de Mediere Definiția Arbitraj Mediere Arbitraj Găsiți Mediatorii Găsiți Arbitrii Avocații alternative de soluționare a litigiilor   Asociații Arbitraj și Mediere în Statele Unite ale Americii ADA Medierea În 1994, Departamentul de Justiție a stabilit programul de mediere ADA. Inițial finanțat prin Programul de Asistență Tehnică ADA, programul de mediere funcționează acum în cadrul unui contract cu Fundația Podul cheie. Adrworld.com ADRWorld.com este sursa ta unică pe World Wide Web pentru up-to-the-minute stiri cu privire la arbitraj, mediere și toate formele de soluționare alternativă a litigiilor.  JURISTII SUNT DE DREPT MEDIATORI, ARBITRII AVOCATI, LA VOIE E CA LA DRACU?

# CUM SA ACCEPTI NONJURISTI MEDIATORI, PROSTILOR? date 17 November 2012 11:57 +1

Medierea - Alaska Baroului Medierea este o modalitate confidențială și informală pentru a rezolva o disputa cu ajutorul unei terțe persoane neutre (mediator). Mediatorul funcționează cu ambele părți pentru a le ajuta să ajungă la o soluție reciproc acceptabilă la diferențele lor. Procedurile de mediere sunt confidențiale și informale. Mediatorul nu poate emite citatii sau jur martori. Mediatorul nu poate impune părților să rezolve diferențele lor. Dar mediatorul poate ajuta părțile să ajungă la o soluție de acord cu amândoi. În cazul în care părțile lucrează în toate sau unele dintre diferențele lor, rezoluția - sau acordul - este pus în scris și semnat de ambele părți. În conformitate cu articolul 13 din Alaska Bar (e), acordul este considerat un contract și este legal în instanța de judecată. Aspectele care nu sunt rezolvate sunt trimis înapoi la sfatul bar. Disputa va continua apoi prin plângerea corespunzătoare sau UNBR. TRADITIONAL URASC JURISTII DE AIA n.

# IN VETNAMUL COMUNIST, SUNT MAI MULTE UNIUNI ALE AVOCATILOR, date 17 November 2012 12:05 +1

Vietnam Cercetări Juridice   Prin Anh Luu   Anh Luu a primit licenta ei de drept în 2001 de la Hanoi Drept Universitatea, Vietnam. Ea a lucrat pentru mai multe firme internaționale de avocatură din Vietnam înainte ca ea sa alăturat NYU Scoala de Drept ca o Academic Hauser, în 2005. Anh Luu a obținut un master în Legea Corporation de la Scoala de Drept NYU în 2006. Ea a fost un membru al Baroului Hanoi Asociației începând din 2004 și calificat în New York, în 2007. Anh Luu este de lucru ca un avocat de la Corporate solicitors Macfarlanes din Londra.   Publicat în iulie 2006  Citiți Update!   Cuprins Introducere Partidul Comunist din Vietnam Adunarea Națională Administrare Sistemul judiciar Alternative Dispute Resolution Resurse de cercetare   Introducere Republica Socialistă Vietnam are o populație de mai mult de 82 milioane de euro pe o suprafata de 331,114 km patrati din sud-estul Asiei. [i]   Vietnamezii provenit  multe triburi și facțiuniROMANI N AU AJUNS INCA A

# DE ASTA FUG ROMANII DIN TARA? VENIM NOI SA VA ARATAM? date 17 November 2012 12:08 +1

Partidul Comunist din Vietnam Chiar dacă Partidul Comunist din Vietnam este o organizație politică și nu fac parte din sistemul de stat instituțional, este esențial să fie discutat din cauza rolului său critic și implicarea profundă în viața politică și juridică din Vietnam.   Vietnamul este un singur partid-stat sub controlul Partidului Comunist din Vietnam. Deoarece Constituția din 1980, Partidul Comunist din Vietnam, a fost declarat a fi la fel ca formularea "forță conducătoare de stat și societate.", Partidul Comunist din Vietnam are un rol central în elaborarea politicii țării și a sistemului juridic și menține un control ferm asupra tuturor sistemelor de guvernare și socială. [vii] Structura ei este paralelă cu structura guvernului și are strânsă legătură cu guvernul. [viii] influența sa este reflectată prin formarea și alegerea Adunării Naționale, operarea de administrare, precum și funcția de a sistemului judiciar. Articolul 41 din Carta Partidului ROMANIA E IN URMA RAU

# RADE LUMEA CU BASESCU VOSTRU, HALAL SUBJUCATI SUNTETI? date 17 November 2012 12:11 0

Alternative Dispute Resolution Mediere Cultural, Vietnam nu este o societate litigioase. Un număr mare de litigii sunt soluționate în afara instanței. Legile vietnameze, de asemenea, subliniază rolul foarte medierii. Medierea este o parte obligatorie a procedurilor de soluționare a litigiilor, cum ar fi anumite litigii civile, de muncă și de căsătorie și de familie litigii. Statul încurajează soluționarea litigiilor civile și de familie și încălcări ale legii care să nu echivaleze cu infracțiuni prin intermediul medierii. La comunității locale, grupurile de non-profesionale de mediatori sunt setate pentru a îndeplini acest mandat de mediere. [xvii]   Arbitraj Arbitrajul este o alternativă posibilă pentru soluționarea litigiilor în Vietnam, dar există restricții pentru litigiile comerciale. Arbitrajul nu a fost o rezoluție a litigiilor populară înseamnă, în Vietnam, ca urmare a executării slabe. De la adoptarea nouă Ordonanță de Arbitraj Comercial în 2003, DESTEAPTATE ROMANEEEEEEEE

# CHIANA E INAINTEA ROMANIEI CU PESTE 5000 DE ANI, BASESCU E,, date 17 November 2012 12:19 +1

Prezent la Beijing, la invitaţia omologului său chinez, ministrul Afacerilor Externe de la Bucureşti a acordat un interviu Radio China Internaţional, în care a subliniat excelenţa cooperare dintre România şi China, pe fondul relaţiilor tradiţionale de cooperare şi prietenie. Ministrul român a subliniat că România garantează continuitatea relaţiilor bilaterale cu China, în condiţiile în care atât România cât şi China se află în momente importante ale evoluţiei politice. Bun găsit dragi prieteni, astăzi avem onoarea de a discuta ministrul Afacerilor Externe de la Bucureşti, domnule ministru Titus Corlăţean. Bun găsit domnul ministru. Bine v-am găsit şi vă mulţumesc pentru invitaţie. Noi vă mulţumim pentru onoarea de a purta un dialog. Bine aţi venit în China şi nu vă ascund că o vizită a unui oficial român de rang înalt este o mare onoare şi este aşteptată de partea chineză. Este un eveniment pentru că relaţiile româno – chineze AVOCATII SUNT INDEPENDENTI ACOLO

# IN CHINA ORCE JURIST E AVOCAT, ASA CA,,,,,,CITITI DE CE date 17 November 2012 12:24 +1

Economia Chinei, în prezent a doua ca mărime la nivel mondial, o va depăşi până la sfârşitul acestui an pe cea a zonei euro, iar până la finalul anului 2016 va lua de la SUA titlul de cea mai mare economie a lumii, anticipează analiştii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Analiştii estimează că PIB-ul mondial va creşte cu 3% pe an în următoarea jumătate de secol, dar vor fi diferenţe mari între state şi regiuni. Până în 2025 China şi India vor avea împreună economii mai mari decât cele ale Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britanii, SUA şi Canada la un loc, scrie The Guardian. "Vom vedea o schimbare majoră în echilibrul puterilor economice", a afirmat Asa Johansson, economist la OCDE. În ţările cele mai sărace venitul va creşte de patru ori până în 2060, dar inegalităţile vor persista. În China şi India inegalităţile vor creşte de peste şapte ori. Până în 2060, standardele de viaţă în ţările emergente

# CA ROMANU ASA NU MAI E NIMENI,,,SE OMOARA INTRE EI, JURISTII date 17 November 2012 12:34 +1

DE ASTA SI OMOARA ROMANII CONDUCATORII?Curtea Constitutionala a Moldovei (foto)a statuat printr-o decizie din anul 2000 ca orice persoana are dreptul de “a apela la orice jurist pentru apararea drepturilor sale in toate fazele dezbaterii cauzei penale”. Mai mult, Curtea Constitutionala a Moldovei a concluzionat ca “Acordarea licentei pentru exercitarea profesiei de avocat de catre Ministerul Justitiei numai la propunerea Consiliului Uniunii Avocatilor... confirma ca un organ nestatal (Consiliul Uniunii Avocatilor) este investit cu atributii de stat”, precum si faptul ca “instituirea prin lege a monopolului Uniunii Avocatilor asupra profesiei de avocat, evident, nu contribuie la concurenta intre persoanele care acorda asistenta juridica, mai mult ca atat, impiedica dezvoltarea ei”. Interdictia din legea moldoveana exista in cea romana Dupa aparitia noilor barouri ale lui Pompiliu Bota, infiintate incepand cu 2003, in Legea romana nr. 51/1995, RUSINE ROMANILOR 

# dr.Av.Vasile Botomei date 17 November 2012 12:40 0

Invit pe autorul descrierii situatiei comparate dintre romania si alte tari democratice,sa redacteze di informatiile publicate in comentarii pe luju,un articol stiintific cu tema: Aspecte practico stiintifice in plan comparat, privind profesia de avocat intre Romania si alte state democrate. Autorul este invitat sa trimita spre publicare materialul documentar, pe revistanationaladrept@yahoo.com;www.revistadrept.com;tel 0744191717, editata de Baroul Bacau-UNBR, in colaborare cercetatori stiintifici din Rromania si Republica Moldova. Cu stima, Decan av.dr.Vasile Botomei.

# AVOCATII LUI FLOREA SI FOSTULUI MINISTRU DE JUSTITIE, MONOPO date 17 November 2012 12:45 0

Bine Ati Venit la un Birou de Avocatura  Fondat de un Imigrant pentru Imigranti   Misiunea acestui birou de avocatura este sa ofere servicii legale de inalta calitate, de o maniera prompta si eficienta, unui numar limitat de clienti pentru un cost pe care sa si-l poata permite si care sa asigure firmei un profit suficient pentru a putea exista. INTRODUCERE                                                   Fascinat de complexitatea legilor de imigrare ale Statelor Unite si ambitionat de dorinta de a le intelege in detaliu, am inceput cursurile de drept ale Nova Southeastern University, Shepard Broad Law School la scurt timp dupa venirea mea in Statele Unite.  In timpul scolii de drept am lucrat pentru Asylum Research Center, departamentul de cercetare din cadrul Inter-American Center for Human Rights, unde am servit comunitatea legala din Sudul Floridei prin realizarea de documente  VENITI CU NOI, FRATI ROMANI

# ASTA VA OFERA BASESCU SI UNBR? date 17 November 2012 12:48 0

ALTERNATIVE UMANITARE Azil Politic Suspendarea Deportarii Amanarea Deportarii conform Conventiei Importiva Torturii Petitii pentru Victime ale Violentei Domestice Petitii pentru Victime ale Traficului de Persoane & alte Crime Protectie Temporara a Statutului (TPS) CETATENIE   Cetatenie prin Naturalizare Cetatenie prin Familie Cetatenie pentru Membrii Fortelor Armate si Familiile Acestora    Law Office of Liviu Lungu, P.A.     111 NE 1st Street, 3rd Floor   Miami, Florida 33132   Office Phone: (305)929-8733   Office Fax: (305)929-8733   E-mail: lungulaw@aol.com ALTERNATIVE UMANITARE Azil Politic Suspendarea Deportarii Amanarea Deportarii conform Conventiei Importiva Torturii Petitii pentru Victime ale Violentei Domestice Petitii pentru Victime ale Traficului de Persoane & alte Crime Protectie Temporara a Statutului (TPS) CETATENIE   Cetatenie prin Naturalizare

# DOMNULE BOTOMEI, DACA N ATI FI ASA,,,IMPRASTIAT, ZAU,,,,ERAI date 17 November 2012 12:53 0

Bienvenidos a una Oficina de Abogado  Fundada por un Inmigrante para los Inmigrantes La misión de esta empresa es proporcionar con rapides y eficiencia los servicios legales de alta calidad para un número limitado de clientes a un costo que pueden pagar y que darán un beneficio razonable para la empresa. PERFIL DEL ABOGADO  Les habla un inmigrante, preocupado por el destino de       tantos inmigrantes que han visto sus Sueños Americano cortar por deportaciones repentinas. Cautivado por la complejidad de las leyes de inmigración de los Estados Unidos, y conducido por una determinación implacable de entender las complejidades tales leyes, fui admitido a Nova Southeastern University, Shepard Broad Law School unos meses después de mi llegada a los Estados Unidos Durante el colegio de abogados, he trabajado para el Centro de Investigación de Asilo, la rama de investigación del Centro DOMNULE BOTOMEI SUNAL PE AMIHALACHIOAIE ACUM, TE ROG TE ROG

# DE ASTA CE MAI ZICI DR.BOTOMEI? VIVA BOTA SI ALTII,,,, date 17 November 2012 12:56 0

Răzvan Miuțescu este asociat al firmei de avocatură Gorman & Williams, din Baltimore, Maryland, și Washington, D.C. Românulpractică avocatură de trei ani de zile, de când a terminat Facultatea de drept a University of Notre Dame din Indiana, SUA. Răzvan Miuțescu este implicat și în proiecte prin intermediul cărora încearcă să îmbunătățească și situația din România. Ce poţi spune despre conferinţele pe care le vei organiza în România, în toamnă?  Sunt implicat în cadrul GRSPSociety într-un proiect numit Legal Lectures and Law Internships. Prin acest proiect căutăm să influenţam într-un mod pozitiv calitatea vieţii juridice din România. Acest proiect are două componente. Pe de o parte, vom încerca să organizăm în toamna acestui an conferinţe pe teme juridice în mai multe oraşe din România. Despre ce oraşe este vorba?  Posibile locaţii pentru aceste conferinţe sunt: Aradul, Timişoara şi Bucureştiul. Vor veni şi avocaţi din SUA. 

# NU VOM COLABORA DE FEL CU UNBR FLOREA, PROMITEM,,,,,, date 17 November 2012 12:59 +1

Un avocat, în conformitate cu Dictionarul Legislativ al lui Black, este “un copil care a invatat dreptul in scopul de a deveni avocat sau consilier; o persoană licenţiata cu drept de a practica avocatura.” Dreptul este definit ca un sistem de norme de conduită stabilit de către un guvern suveran pentru a corecta nedreptăţile existente intr-o societate, pentru a menţine stabilitatea  şi pentru a face dreptate celor prejudiciati. Profesia de avocat implementeaza si aplica practic teoriile juridice abstracte precum şi cunoştinţele acumulate  in vederea rezolvarii problemelor specifice, individualizate sau pentru a promova interesele  clientilor sai (de exemplu avocatul angajat). Avocaţii presteaza servicii juridice. În cele mai multe ţări, în special în ţările in care a existat o tradiţie in dreptul civil,  profesia juridica imbraca mai multe forme, functie de sarcinile ce le au de indeplinit: notari, avocati, consilieri, functionari, avocati etc. 

# FOSILELE AVOCATILOR,,CER ALINATA CU,,MOLDOVENII? date 17 November 2012 13:02 0

Un avocat, în conformitate cu Dictionarul Legislativ al lui Black, este “un copil care a invatat dreptul in scopul de a deveni avocat sau consilier; o persoană licenţiata cu drept de a practica avocatura.” Dreptul este definit ca un sistem de norme de conduită stabilit de către un guvern suveran pentru a corecta nedreptăţile existente intr-o societate, pentru a menţine stabilitatea  şi pentru a face dreptate celor prejudiciati. Profesia de avocat implementeaza si aplica practic teoriile juridice abstracte precum şi cunoştinţele acumulate  in vederea rezolvarii problemelor specifice, individualizate sau pentru a promova interesele  clientilor sai (de exemplu avocatul angajat). Avocaţii presteaza servicii juridice. În cele mai multe ţări, în special în ţările in care a existat o tradiţie in dreptul civil,  profesia juridica imbraca mai multe forme, functie de sarcinile ce le au de indeplinit: notari, avocati, consilieri, functionari, avocati etc.

# BOTOMEI, BOTA, IMPACATIVA ODATA, ASA CA NEMERNICU A PROFITAT date 17 November 2012 13:04 0

De remarcat este exemplul Angliei, mama jurisdicţiei de drept comun, unde profesia de jurist a apărut inca din evul mediu si era similara  actualelor  profesii juridice. A evoluat prin secolul al 19-lea printr-o  singura dihotomie: avocati pledanti şi avocaţi nepledanti (cei care ofereau servicii juridice in afara instantelor). Un echivalent al vechii dihotomii este intalnit astazi in dreptul civil la avocaţi şi procurori. Multe ţări au avut iniţial două sau mai multe profesii juridice care ulterior au fost contopite intr-una singura – profesia de avocat. Deşi Franţa este o  ţară cu traditie in dreptul civil, profesiile juridice au fuzionat abia în 1990 şi 1991, ca răspuns la concurenţa anglo-americană. Iata cat de benefica poate di concurenta si competitia! În unele ţări, justiţiabilii au opţiunea de a se apara “pro se” (aparare proprie, fara asistenta sau reprezentarea unui avocat) numita si aparare în nume propriu. 

# ASTEAS FOSILELE BOLSEVICE LA ROAMANIA? AVOCATII LOR, BOSORAG date 17 November 2012 13:11 0

 1.                Av. Florea Gheorghe Bucureşti PREŞEDINTE  2.                Av. Oancea Dan Bucureşti Vicepreşedinte  3.                Av. Haşotti Ionel Constanţa Vicepreşedinte  4.                Av. Suciu Dorin Sibiu Vicepreşedinte  5.                Av. Zărnescu Nicolae Argeş Consilier CP  6.                Av. Briciu Traian Cornel Bucureşti Consilier CP  7.                Av. Diculescu-Şova Ana Bucureşti Consilier CP  8.                Av. Ilie-Iordăchescu Ion Bucureşti Consilier CP  9.                Av. Tărăcilă Doru Ioan Călăraşi Consilier CP  10.              Av. Gidro Stanca Ioana Cluj Consilier CP  11.              Av. Turculeanu Ion Dolj Consilier CP  12.              Av. Mogoş Ion Iaşi Consilier CP  13.              Av. Stupariu Doina Iaşi Consilier CP  14.              Av. Aflat Ioan Mureş Consilier CP  15.              Av. Gruneanţu LazărDE ASTA NU AU LEGALIZAT PROSTITUTIA, LA ROMANI?

# Krakkő date 18 November 2012 13:47 0

http://bota.ro/wp-content/uploads/2011/04/BAROUL-CLUJ-NU-AVEM-ACTE.pdf http://www.gazetadecluj.ro/citeste/5395-in-baroul-cluj-se-raspunde-cu-mahnire http://avocatsefferlaurentiu.blogspot.ro/2010/11/baroul-cluj-lasa-mamele-fara-bani-dar.html http://www.luju.ro/avocati/barouri/razboiul-avocatilor-baroul-cluj-traditional-a-raspuns-instantei-ca-s-a-infiintat-prin-legea-51-1995-care-este-o-lege-de-exercitare-a-profesiei-de-avocat-si-nu-una-de-infiintare

# DR.BOTOMEI, DE ASTA AI BATUT FEMEIEA?AI PATALAMA LA MANA,,,, date 17 November 2012 13:16 0

În multe ţări, avocaţii sunt generalişti, ei neavand o specializare pe un anumit domeniu. În altele, a existat o tendinţă de la începutul secolului 20, avocaţii dorind sa se specializeze inca de la începutul carierei lor pe un anumit domeniu. În ţările în care specializarea avocatilor este predominantă, deja se vorbeste despre avocati de divort, avocati de drept administrativ etc. astfel ca de loc neobisnuit este sa auzim in Statele Unite ca cineva are nevoie de un avocat pentru  “vătămare corporală”. Majoritatea firmelor de avocatură din întreaga lume sunt societati de dimensiuni mici si aduna între 1 – 10 avocaţi. In SUA, exista un număr mare de firme care au mai mult de 50 de avocati – o excepţie. În Regatul Unit al Marii Britanii şi Australia sunt, de asemenea, excepţii: exista case de avocatura cu mai mult de 1000 de avocaţi, după un val de fuziuni intre case la finele anilor 1990. BOTOMEI, ASA AU PROCEDAT SI ILEGALISTII INAINTE DE,,,1944?

# APROPO, DR.BOTOMEI LA SENAT SAU CAMERA, CANDIDEZI? date 17 November 2012 13:18 0

LA CE PARTID?În multe ţări, avocaţii sunt generalişti, ei neavand o specializare pe un anumit domeniu. În altele, a existat o tendinţă de la începutul secolului 20, avocaţii dorind sa se specializeze inca de la începutul carierei lor pe un anumit domeniu. În ţările în care specializarea avocatilor este predominantă, deja se vorbeste despre avocati de divort, avocati de drept administrativ etc. astfel ca de loc neobisnuit este sa auzim in Statele Unite ca cineva are nevoie de un avocat pentru  “vătămare corporală”. Majoritatea firmelor de avocatură din întreaga lume sunt societati de dimensiuni mici si aduna între 1 – 10 avocaţi. In SUA, exista un număr mare de firme care au mai mult de 50 de avocati – o excepţie. În Regatul Unit al Marii Britanii şi Australia sunt, de asemenea, excepţii: exista case de avocatura cu mai mult de 1000 de avocaţi, după un val de fuziuni intre case la finele anilor 1990.

# DR.BOTOMEI, CATE PARTIDE AI AVUT? date 17 November 2012 13:21 0

CA SI DOCTRUL DE LA IASI?O diferenţă importanta între ţări este urmatoarea: a) unele reglementeaza profesia de avocat cu ajutorul exclusiv al sistemului judiciar independent (privat) şi instituţiile subordonate acestuia – un fel de auto-reglementare a profesiei juridice; b) altele sustin ca profesia de avocat trebuie să fie reglementata de stat si sa facă obiectul supravegherii continue a Ministerului de Justiţie, ca parte din executiv. În cele mai multe ţări, guvernul a exercitat tradiţional  controlul asupra sistemului juridic in scopul de a-si asigura si aproviziona constant judecători şi birocraţi loiali.  De fapt avocatii, initial , au servit statul, ulterior aratandu-si disponibilitatea si pentru justiţiabilii privati. In ţări cu traditie in dreptul civil, cum ar fi Norvegia, profesia de avocat a fost auto-reglementata de organizatiile profesionale insa Ministerul de Justiţie este singurul emitent de licenţe 

# DR.BOTOMEI, DE FEMEI?FMI?ESTI MARE OMULE, IA L SI PE NEMER, date 17 November 2012 13:24 0

Neîncrederea publica in avocaţi a atins valori record in Statele Unite, după scandalul Watergate. În urma Watergate, cartile  juridice de auto-ajutorare au devenit populare în rândul celor care au dorit să îşi rezolve problemele juridice, fără a apela la avocaţi. Un studiu comparativ cu 2004 a examinat diferite profesiile juridice din întreaga lume şi a observat o “coerenţă remarcabilă” cu privire la  reclamaţiile facute de justitiabili impotriva avocatilor, situatie care transcende in timp si functie de localizare. Autorii au contabilizat cele mai frecvente plângeri impotriva avocaţilor, după cum urmează: * Abuz de litigiu prin diverse moduri, inclusiv folosirea tacticilor care tergiversează, depunerea de dovezi false, utilizarea de argumente frivole în instanţă; * Pregătirea documentaţiei false: fals în acte, contracte false sau testamente false; * Înşelarea clienţilor şi a altor persoane apropiate cu privire la dreptul de proprietate al acestora; DATI I IN JE

# DATI I IN JUDECATA PE FLOREA SI CEILALTI AI LOR,CURAJ,,,, date 17 November 2012 13:29 0

Anca Iacob s-a nascut si a crescut in Bistrita, iar in prezent locuieste de 11 ani, impreuna cu sotul si fiul ei, care a implinit de curand un 4 ani, in Phoenix, Arizona, unde i s-au stabilit de altfel, si fratele si parintii. A absolvit dreptul, este specialist in Criminal defense, Immigration, Bankruptcy si Chapter 7 si a reprezentat sute de cazuri in care inculpatii se faceau vinovati de posesie si vanzare de droguri sau arme, furturi, frauda ori infractiuni contra persoanei. S-a orientat mai mult spre family based immigration si considera ca datorita crizei economice, numarul cazurilor de backruptcy va creste in fiecare luna. Desi pana acum a lucrat mai mult pentru romani, intentioneaza sa isi diversifice clientela si cu persoane din alte nationalitati. Principiul dupa care se conduce in munca este onestitatea, mai ales ca in relatia client-avocat, spune Av. Anca Iacob, nimic nu este mai important decat comunicarea, acesta fiind si unul din motivele, pe langa imposibilitatea de a d

# BOSOROGII LUI FLOREA, VALEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA date 17 November 2012 13:31 0

FemeiaStie.ro: In ce ramura v-ati specializat? Av. Anca Iacob: Imediat dupa ce am terminat studiile, am lucrat ca avocat din oficiu pentru Maricopa County – criminal defense.   FemeiaStie.ro: De ce ati decis sa va specializati in criminal defense si care sunt cele mai frecvente cazuri pe care le reprezentati? Av. Anca Iacob: In ceea ce ma priveste, se poate spune ca am ajuns sa ma specializez in „Criminal defense" mai mult printr-un joc al soartei. De cand am inceput sa profesez si pana acum, am reprezentat sute de persoane aflate in diferite situatii – ar fi multe de enumerat, dar printre altele, as aminti posesie si vanzare de droguri sau arme, furturi, frauda, infractiuni contra persoanei, etc.   FemeiaStie.ro: Cum este sa aperi inculpatul si de ce credeti ca unui inculpat este mai bine sa i se aplice pedeapsa minima si nu cea maxima, in cazul in care se dovedeste ca este vinovat? LUATI EXEMPLU ROMANILORRRRRRRRRRRRRRRR

# MOGOS, MAI TRAIESTE, E CU NEMER?BRAVO, BOLSEVICULE, NEMER date 17 November 2012 13:34 0

André Malraux spunea ca adevarul despre un om consta in principal, in ceea ce respectivul trece sub tacere. Se probeaza aceasta afirmatie in practica juridica? Av. Anca Iacob: Poate ca da, poate ca nu. Ca avocati ai apararii nu stim in ce masura clientii nostri ne ascund sau nu ceva, iar daca fac acest lucru, este mai bine sa nu stim.   FemeiaStie.ro:  Se practica discriminarea in profesia dvs.? Av. Anca Iacob: Nu stiu.   FemeiaStie.ro: Este necesar ca tu, ca om al legii sa fi suferit mai intai, ca sa ii poti intelege pe cei care devin victime sau cazurile de violenta? Av. Anca Iacob: Mi-ati pus o intrebare interesanta. Dupa parerea mea, trebuie sa dispui macar de capacitatea de a te transpune intr-o asemenea situatie, daca vrei sa intelegi anumite aspecte si nuante ale unui caz.   FemeiaStie.ro: Va dezgusta delicventii sau dictatorii?

# MA OFER SA I APAR PE ,,LOTUL FLOREA,,, PROMIT, DE GENOCID date 17 November 2012 13:37 0

a dati seama ca am reprezentat foarte multi delicventi si nu as fi putut face acest lucru daca m-ar fi dezgustat. In schimb, cu dictatorii este o alta poveste...   FemeiaStie.ro: Daca ati fi fost chemata sa il aparati sa spunem, pe Hitler, ati fi acceptat provocarea? V-ati dori sa reprezentanti in instanta o vedeta, sa zicem, pe Britney Spears? Av. Anca Iacob: Nu, nu cred ca l-as fi aparat pe Hitler, iar in privinta lui Britney Spears trebuie sa recunosc ca nu am neaparat o dorinta de genul acesta.   FemeiaStie.ro: Exista oameni in tagma dvs. cu care nu ati dori sa aveti de-a face? Av. Anca Iacob: Sunt de parere ca sunt oameni si oameni in fiecare tagma... Cu unii comunici intr-un fel, cu altii intr-altul.   FemeiaStie.ro: Este posibil sa va raportati la profesia dvs. ca la o permanenta provocare intelectuala?  Da, profesia pe care o practic este intr-adevar o permanenta provocare intelectuala, in special pe

# ,,LOTUL FLOREA,, MERITA GAZATI? ASA GANDESC EI,,,DESPRE NOI, date 17 November 2012 13:41 0

Casa de avocatura de business Pachiu si Asociatii i-a oferit unui student de la Universitatea Georgetown din Statele Unite posibilitatea de a participa la un internship in Romania. “ Pana in prezent, firma noastra isi promova si sustinea avocatii sai in diverse programe de studii si masterate in strainatate. Am apreciat insa ca merita sa fim bivalenti in procesul de dezvoltare profesionala a tinerilor juristi. Suntem deosebit de incantati de colaborarea cu o Universitate de prestigiu din SUA si, mai ales, de a ne bucura de prezenta unui student al acestei Universitati la noi in firma. Speram ca prezenta lui Cort la noi in firma si implicarea lui pe portofoliile de clienti americani si, nu numai, ai firmei, sa ii ofere o perspectiva practica asupra afacerilor si mediului de desfasurare al acestora intr-o tara straina. Este totodata un prilej si pentru colegii romani din firma de a invata cate ceva despre sistemul american de drept, in particular, 

# ,,LOTUL FLOREA, S A DEPARTAT DE,,,CONSTIINTA MAJORITATII, CA date 17 November 2012 13:44 0

SUA: Creste cererea de MBA pentru avocati Camelia Bucioveanu, 2 Jun 2009   Pe langa bancheri, consultanti si experti in marketing, piata de MBA a castigat in ultimul timp o alta clasa de cursanti: avocatii din marile case de avocatura. Cu un numar al firmelor de avocatura in continua crestere, avocatii de top sunt instruiti asemenea unor oameni de business, utilizand informatii din sfera economica pentru intelegerea managementului si a tehnicilor de marketing, anunta Wall Street Journal.  E bine sa te gandesti din timp la viitorul copilului tau! Fa-i cadou un plan financiar de la ING! Aceasta tactica nu este neaparat o noutate – unele firme instruindu-si avocatii in acest sens de mai bine de cinci ani. Insa anul acesta, cand recesiunea a muscat adanc din profit si din listele de clienti din portofoliu, din ce in ce mai multe firme decid sa investeasca in “educatia pentru business”. “Firmele de avocatura se afla pe o panta ascendenta  JOS CU ASTIA PENALI

# BOTOMEI, NU MI RASPUNZI DE FEL? NICI NEMER? NICI,,,, date 17 November 2012 13:49 +1

Avocatura in SUA Învăţămîntul juridic american este format din două niveluri: prima treaptă începe după studiile medii - colegiul (3 - 4 ani de studii) şi a doua – studii superioare speciale (profesionale), primite în şcoli speciale, universităţi, la absolvirea colegiilor. Examen de înmatriculare în instituţia superioară de învăţămînt nu există. Acesta este înlocuit cu testuri de verificare a posibilităţii de a fi instruit la instituţia juridică, care se expediază abiturientului prin oficiile poştale. Se iau în consideraţie şi notele abiturienţilor pe care le-au avut la colegiu. Termenul de studii, de regulă, este de trei ani. Cursuri obligatorii pe discipline sunt doar în primul an de studii (drept contractual, dreptul proprietăţii, dreptul administrativ, dreptul penal, profesia juristului, filozofia dreptului ş.a.) La anii doi şi trei de studii discipline obligatorii nu sunt, însă se stabilesc numărul mini-mal de ore academice pe săptămînă. La absolvirea universităţii, studentul prim

# BOTOMEI, ESTI MAI DESTEPT CA NEMER, DE INFINIT DE ORI,,,BRAV date 17 November 2012 13:52 +1

studentul primeşte diploma şi gradul ştiinţific doctor în jurisprudenţă, ce este necesar şi destul pentru ca cetăţeanul american să exercite practica juridică. Este posibil de a continua studiile la nivelul magistrului în drept (un an de studii şi prezentarea tezei) ori doctor în ştiinţe juridice (în drept – n.a.) – 2 -3 ani de studii şi prezentarea tezei respective. § 2. ADMITEREA LA AVOCATURĂ. Absolventul universităţii juridice, cu diploma sa, nu se admite automat de a practica avocatura. Pentru a primi licenţa corespunzătoare el trebuie să treacă atestare adăugătoare. Această licenţă se eliberează pentru dreptul de a practica avocatura doar pe teritoriul statului american, unde practică stagierea candidatul în avocaţi. Condiţiile ce permit stagiunea potenţialului avocat se stabilesc de obicei de către Judecătoria Supremă a statului, însă chestiunea despre admitere se soluţionează de comisie specială, formată din membrii asociaţiei avocaţilor statului, sau la numirea judecătoriei,ori

# PROSTIA ARE UNITATI NEMERINCI, DE GRADARE, DECILA,OSIM, CU date 17 November 2012 13:55 +1

Condiţiile ce permit stagiunea potenţialului avocat se stabilesc de obicei de către Judecătoria Supremă a statului, însă chestiunea despre admitere se soluţionează de comisie specială, formată din membrii asociaţiei avocaţilor statului, sau la numirea judecătoriei,ori guvernatorului statului. De regulă, această comisie este formată din jurişti practicieni. La soluţionarea întrebării de admitere la stagiunea profesională, comisia reiese din calităţile morale ale candidatului şi rezultatul evaluat al examenului. Studierea calită-ţilor morale se efectuiază premărgător examenului şi constă în studierea, analiza docu-mentelor prezentate de către însuşi candidat. Dacă comisiei îi apar unele suspicii în pri-vinţa veridicităţii prezentării informaţiei, ea este în drept de a efectua un control.

# LA .O.S.I.M. CU NEMERINCII PROSTIE, SI ACOLITII LOR, BRAVO date 17 November 2012 14:06 0

MHLegal. ÎNCEPUT SERVICII CONTACTE DESPRE BIROUL      Putem sa va ajutam in mod professional să vă extindeţi afacerile dvs. transfrontaliere. Vă vom ajuta să inregistrati o societate cu răspundere limitată, va sfatuim cum sa functionati absolute legal si cu plata minima a impozitelor companiei dumneavoastră.Avocaţii noştri va vor răspunde la toate întrebările dumneavoastră. Prin inregistrarea unei firme in Bulgaria,obţineţi beneficiile impozitului pe profit de numai 10% şi ale salariul minim de 138 de Euro. Aveti deasemeni costuri mici de înmatriculare ale autovehiculelor dumneavoastră. şi costuri de asigurare de asemeni ,foarte mici. Atât Bulgaria cât şi România sunt membre ale UE, aşa că de ce să nu beneficiati de toate aceste facilitate legale? email: milen@mhlegal.eu tel: 00359 52 605 997 adresă: orașul Varna, str."Piskiuliev" № 78, et.2, birou 6  Birou de avocați MHLegal, orașul Varna Avocații din MHLegal exercită profesia de avocat în judecăt

# SI BULGARII NE AU LUATO DE MULT INAINTE, BRAVO LOR, 4 UNIUNI date 17 November 2012 14:11 0

AVOCAT CU LIMBA ROMANA IN BULGARIA 0 comentarii Recomandati acest anunt Share on facebook Share on twitter Share on gmail Share on yahoomail More Sharing Services Cabinet de avocat in Bulgaria cu limba romana, daca aveti nevoie de ajutor in legiile bulgaresti, prestam sevicii de inalta calitate, apelati la noi si problemele dv. sunt ca si rezolvate! adv_stankov@abv.bg Pret: - Telefon: 00359878686877 Pagina web: lex.bg Regiune: BUCURESTI Categorie: Servicii -> Avocatura Actualizare: 11 Nov 2012

# NEMR FUGI PE,,,LUNA? PROSTUL SATULUI TE NUMESTI? date 17 November 2012 14:15 0

Firmele de avocatura DVORAK & SPOL. (Praga, Cehia), Gobert and Partners (Budapesta, Ungaria), Hammond, Bogaru si Asociatii (Bucuresti, Romania) si Ilieva Voutcheva & Co (Sofia, Bulgaria) sunt incantate sa anunte ca, incepand cu 20 septembrie 2012, acestea au incheiat un nou parteneriat pentru Europa Centrala si de Est, sub numele de BWSP. BWSP opereaza prin intermediul a 4 birouri in Budapesta, Bucuresti, Sofia si Praga, care sunt reprezentate de mai multe limbi straine, printre care engleza, franceza, germana si rusa. BWSP are peste saizeci de avocati care profeseaza in arii variate de practica din cele patru jurisdictii. BWSP va oferi servicii juridice integrate in Europa Centrala si de Est in domeniul dreptului comercial si corporate, pentru clientii care doresc sa desemneze o singura firma care sa se ocupe de problemele lor juridice in regiune. Prin crearea acestei structuri si a retelei sale asociate, firmele partenere vor fi in masura sa ofere clientilor deja existenti, 

# NEMERNICU VIOREL, AVOCAT VESTIT, SI COLABORATORIII date 17 November 2012 14:22 0

Ionel Sărac este obişnuit cu holurile instanţelor clujene, de unde îşi racolează victimele. în general, bărbatul îşi acostează “clienţii” pe holurile Tribunalului sau în faţa instituţiei. Reporterii ZIUA de Cluj au realizat un reportaj incognito, pentru a afla pe propria piele cum acţionează Ionel Sărac. Primul pas a fost să îl contactăm pe Sărac, pentru a stabili o întâlnire în vederea iniţierii unei acţiuni în instanţă. Obiectul presupusului proces ar fi fost un litigiu legat de un conflict dintre doi vecini. După ce s-a prezentat drept “avocat Ionel Sărac” şi a ascultat relatarea presupusului caz, acesta a acceptat întâlnirea şi a şi solicitat bani: “Să veniţi mâine în Tribunal, că fac eu ce trebuie. Să aveţi bani la dumneavoastră şi îl dăm în judecată”.   “Eu sunt avocatul romilor”   A doua zi dimineaţă, l-am întâlnit pe VIREL NEMERNICU,  în faţa Curţii de Apel Cluj, vorbind la telefon extrem de agitat: 

# NEMERNIZAREA AVOCATURII, DACA NU L CAPTURATI, PE NEMER, VEST date 17 November 2012 14:27 0

“Pe mine mă cheamă avocatul romilor VIOREL NEMERNICU”, s-a recomandat el. După o scurtă discuţie cu femeia care îl aştepta de câteva ore pe holuri, acesta i-a spus că procesul în care urma să o reprezinte a fost amânat şi şi-a îndreptat atenţia spre noul client, adică reporterul ZIUA de Iasi. Pentru discuţii, NEMERNICU VIOREL a ales un local de vis-a-vis de Tribunalul Iasi. A refuzat o întâlnire la cafeneaua ArtClub: “Acolo e scumpă cafeaua, mergem aici peste drum”.LA MINE LA CABINETUL AV.NENERNICU, LA MOLDOVA HOTEL, ACOLO AVEM MULTE PIRANDE, PITICA, BULIBASA LOR, APOI ZMEU, SI BROASCA DE,,,,MEDIATOARE SI ZICE, CU GHICUL LE MEDIAZA PE TOATE PIRANDELE NEMERNICU SI COLABORATORII

# ASTA I NEMERNICU? date 17 November 2012 14:33 0

“Dă-mi 100 de mii pentru ţigări!” După o scurtă expunere a cauzei,  a stabilit strategia. Mai întâi urma să intentăm o acţiune în instanţă pentru abuz de încredere. Astfel, dintr-un simplu conflict între doi vecini, acesta a produs pe loc trei procese. La finalul conversaţiei, NEMERNICU VIOREL, a întocmit un act în care şi-a dezvăluit şi onorariul. Astfel, pentru presupusa acţiune în instanţă urma să plătim 1.000 de lei. Pe foaia semnată la antet, acesta a scris “Avocatul rromilor Cluj Ionel Sărac. Onorariul avocaţial precum şi cheltuieli 10 milioane, din care a lăsat în avans 5 milioane de lei azi în data de 7.08.2007”.  VIOREL NEMERNICU a insistat în permanenţă să plătim avansul. Banii urmau să fie plătiţi fără a avea un chitanţier sau o ştampilă. în finalul discuţiei, “avocatul” a cerut un mic avans: “Dă-mi şi mie 100 de mii pentru ţigări!”. După câteva ore, reporterii ZIUA de  l-au contactat  pe NEMER, menţionând că au aflat că el nu este avocat.

# DAR EU NU FUMEZ, ASA MA STIE LUMEA, CA S NEMER? date 17 November 2012 14:39 0

“A păcălit o grămadă de oameni”   Vicepreşedintele Partidei Romilor IASI, ANCUTA (ZMAU), spune că NEMRNICU VIOREL a profitat de multe ori de pe urma partidului. “Nu e decât un şarlatan. A păcălit o grămadă de oameni. Numai eu am trimis la procurori 20 de oameni pe care i-a păcălit NEMERNICU VIOREL”, a declarat ANCUTA. El a menţionat că NEMERNICU V. a avut, la un moment dat, o legitimaţie de consilier juridic, eliberată de Partida Romilor, dar nici într-un caz acesta nu este avocat.   Proces verbal în loc de chitanţă   Du “Am plătit amenzi de milioane din cauza lui Sărac”   Una dintre victimele avocatului impostor, a acceptat să relateze pentru ZIUA de IAS cum a fost păcălită de “avocatul rromilor”. Mărioara Doghi a plătit 120 de lei şi a rămas fără acte şi fără avocat pentru un proces de intabulare.   Mărioara Doghi este una dintre victimele lui Ionel Sărac. Ea povesteşte cum a plătit milioane de l

# NEMERINCU INCA MAI PROFESEAZA?SI ANCUTA SI PITICA, SI MEDIAT date 17 November 2012 14:48 0

igani români, obligaţi să muncească în Franţa după ce au fost păcăliţi că merg la cerşit! Aug. 11, 2012 Cu ocazia demolării taberelor ilegale de ţigani de lângă Lille, poliţiştii francezi au descoperit o reţea de trafic de persoane care profita de pe urma naivităţii ţiganilor. Aceştia erau păcăliţi că vor merge în Franţa pentru a cerşi şi chiar li făceau promisiuni extravagante, de pildă că li se vor găsi case din care să fure. Când ajungeau însă în Hexagon, victimele descopereau că realitatea era cu totul alta: traficanţii le pregătiseră aici locuri de muncă cu salarii bune şi asigurare medicală, unde erau obligaţi să se ducă unori şi 8 ore pe zi, de lunea până vinerea. „A fost îngrozitor”, îşi aminteşte una dintre victime, recent eliberată de poliţiştii francezi din camera copiatorului, unde fusese obligată să facă 12 copii faţă-verso după un document. „Mi s-a spus că merg în Franţa la furat, CU ASTA SE OCUPA ACUM NEMERNICU VIOREL

# BANCU CU NEMERINCI PROSTIE, LA PATRAT? date 17 November 2012 14:51 0

Cum a fost păcălit ţiganul September 29th, 2012 Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 0   Un ţigan vindea ceasuri la o tarabă. Vine un client şi îl întreabă dacă poate încerca un ceas. Ţiganul e de acord. Clientul îşi pune ceasul pe mână, se uită puţin la el şi apoi o ia la sănătoasa! Ţiganul, uitându-se lung după el, zice: - Mânca-ţi-aş! Ăsta mi l-a luat la preţ de achiziţie!

# CONTINUARE date 19 November 2012 17:49 0

să fie francofoni, să fie în vârstă de până la 35 de ani şi sa beneficieze de o asigurare de răspundere civilă.  Trebuie, în final, să vă atrag atenţia asupra finanţării acestei sesiuni de formare.  Predarea este totalmente gratuită pentru stagiar, deoarece este finanţată în totalitate de către baroul din Paris. Totuşi, este în sarcina stagiarului să îşi asigure integral costurile cu privire la călătorie şi la sejurul său în Paris.  Acesta este motivul pentru care confraţii care participă la această sesiune de formare beneficiază adesea de o bursă din partea Ambasadei Franţei care acoperă cea  mai mare parte a cheltuielilor.  Noi am adresat deja o scrisoare Ambasadei Franţei din ţara dumneavoastră, pentru ca să fie luate măsurile necesare astfel încât una sau mai multe burse să fie deblocate, în beneficiul avocaţilor din asociaţia dumneavoastră pe care îi veţi alege să efectueze acest stagiu.  Sper ca această scrisoare să vă permită să primiţi un

# bota gitanul la cersit sau la stins balegi prin patiralgele date 9 October 2014 13:16 0

:lol: se anunt avremuri grele pentru pipilica bota.in curind va fie vacuat din Academiei cf art 1038 si urm ncpc de catre adevaratul unbr.ii putem oferi gitanului bota un loc la munca pe avenida de putanes sau in place pigalle ca sa cinte si acolo dame mois monsieur une donation..te fac avocat mincatasi... :lol: :lol: :lol:

# avi cocosatu fara dinti date 9 October 2014 13:23 0

cocosatule, nu intrerupe medication ! Dupa ce ajungi langa complicele Iorguiescu nu te mai trateaza nimeni! numai la cocoasa si la dinti!

# razbunarea cocosatului date 9 October 2014 13:27 0

:lol: bota nici tu nu intrerupe urinoterapia..biata claudia este diperata,ca nu mia are mictiune...mai bine apeleaza la toti cei 9500 de asazisi avocati ai tai sa iti pregateasca un butoi cu substante nutritive...nu de alta DAR PLECI DRACULUI DINTRE NOI CEI ONESTI LA SBIRNA PENTRU CA NOI AVOCATII CINSTITI NU SUPORTAM LEPRELE TURNATOARE.SEMNAT AVI SAU FLORIN SCALETCHI UN SIFONAT DE CATRE TIGAN

# avi ,,diperatu,, date 9 October 2014 13:32 0

,,nu mia are mictiune,, ,,asazisi avocati,, ,, este diperata,, !!! avocat nu esti, onest nu esti, dar dai dovada de crasa incultura !!! hua hua hua !!!

# avi CW V Ctin cocosatu fara dinti date 9 October 2014 13:39 0

cocosatule, e periculos sa mai pescuiesti pe la Gara de Nord ! Te bat tiganii escrocati de la Slatina de fugi singur la zuhouse !!!

# BOTA PIPICIOASA MINCA date 9 October 2014 13:42 0

:lol: dar tu bota cind te duci si maninci pe gratis la spring time pe socoteala fraierilor cum este...a tu nu manici gratare ci bei doar cafele free...de ce nu ma anunti ca schimb reteta..doar am lucrat in servicii si un pic de soricioaca este chiar indicata...

# cocosatu chior si fara dinti date 9 October 2014 13:47 0

am auzit ca te-a parasit sotia tiganca prostituata !Nici ea nu te-a mai putut vedea cu cocoasa aia ! macar pune-ti dintii ca arati ca dupa Cernobal !

# bota piricioasa date 9 October 2014 13:53 0

:lol: sint eu piranda lui c victor...am ceva mehlem ramas printre dinti si as vrea sa ii ofer confratelui meu gitan o portie din prima recolta...hasmopele gitante..la cersit donatii nu la inselat juristii...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva