27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROR ACUZAT CA A PALMAT BANII DE LA PERCHEZITII – PICCJ l-a trimis in judecata pe fostul sef al DIICOT Ialomita, Alexandru Mihailiuc, pentru abuz in serviciu si fals: “Nu a depus sumele de bani ridicate cu ocazia unor perchezitii, pe care le-a folosit... A determinat trei martori sa consemneze in fals ca le-au fost restituite sumele... A intocmit trei procese-verbale in care a atestat imprejurari necorespunzatoare adevarului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 July 2023 16:21
Vizualizari: 6627

La o luna dupa ce l-a trimis in judecata pe procurorul Sorin Lia de la Parchetul Judecatoriei Corabia, structura de anchetare a magistratilor a finalizat un dosar. Si tot cu rechizitoriu.


 

PICCJ l-a trimis in judecata joi, 20 iulie 2023, pe fostul sef al DIICOT Ialomita, procurorul Alexandru Mihailiuc (foto), pentru abuz in serviciu, fals in declaratii, fals intelectual si uz de fals. Numele inculpatului nu este mentionat in comunicatul de presa al Parchetului General, dar surse avizate au confirmat pentru Lumea Justitiei ca este vorba despre procurorul Mihailiuc.

Mihailiuc este acuzat ca nu ar fi declarat sumele de bani ridicate la niste perchezitii domiciliare, sume de bani pe care le-a folosit pana cand, in urma unui control efectuat la DIICOT Ialomita, le-a returnat persoanelor de la care fusesera ridicate.

De asemenea, conform PICCJ, Mihailiuc ar fi determinat trei martori sa declare in fals ca le-au fost restituiti banii luati cu ocazia perchezitiilor in aceeasi zi in care au fost ridicati. Nu in ultimul rand, procurorul Mihailiuc ar fi intocmit trei procese-verbale in care ar fi atestat in fals ca a restiuit sumele, respectivele procese fiind apoi folosite in fata comisiei care a efectuat controlul la DIICOT Ialomita.

Precizam ca procurorul Alexandru Mihailiuc a iesit la pensie anul trecut.


Prezentam comunicatul PICCJ privind trimiterea in judecata a fostului sef DIICOT Ialomita, procurorul Alexandru Mihailiuc:


“Procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala a PICCJ au dispus trimiterea in judecata a unui inculpat, fost procuror, sub aspectul savarsirii urmatoarelor infractiuni: abuz in serviciu fals in declaratii, fals intelectual si uz de fals.

In fapt, inculpatul nu a depus, in termenul prevazut de art. 252 alin. 8 din Codul de procedura penala, sumele de bani ridicate cu ocazia unor perchezitii domiciliare efectuate la 07.12.2021 si 10.12.2021, sume pe care le-a folosit pana in cursul lunii iunie 2022, cand - dupa efectuarea unui control la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Ialomita - le-a predat persoanelor de la care au fost ridicate (infractiunea de abuz in serviciu).

Potrivit rechizitoriului, inculpatul a determinat trei martori sa consemneze in fals, cu ocazia declaratiilor date in fata acestuia la data de 08.06.2022, faptul ca le-au fost restituite sumele de bani ridicate la perchezitiile domiciliare efectuate la locuintele lor in aceeasi zi in care au fost ridicate (infractiunea de fals in declaratii, in forma participatiei improprii).

Totodata, inculpatul a intocmit un numar de 3 procese-verbale in care a atestat imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca a restituit sumele ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 si 10.12.2021 in aceleasi zile in care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscand ca sunt false, le-a folosit in fata comisiei de control pentru a ascunde comiterea infractiunii de abuz in serviciu (infractiunile de fals intelectual si uz de fals).

Dosarul cauzei a fost trimis, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Sursa Foto: Jurnalul de Ialomita

Comentarii

# Jan date 20 July 2023 19:07 0

Doamne , zici ca toti sunt la fel! Ce minte au diabolica ! Nu vedeti oamneni ai tarii ca banii scot diavolul din oamneni! Asa se intampla si cu procesele, interese , bani , relatii la mijloc si oamneni gen Piedone , Rarinca sunt puntine din exemple care suporta ceea ce in majoritate instantelor au cite un gen de acest care distruge viitor , viata , cariera! Domni deputati , senatori va vine rindul, introduceti dumnv raspunderea tuturor ! Si nu vom mai citi in veci genul acesta de stiri!

# DODI date 20 July 2023 19:55 +10

Cu toate că ”banii nu au miros” pare-se că cineva (”nu spun cine”) a fost cu ochii pe el și l-a... mirosit.

# DOREL date 20 July 2023 21:15 0

Rau, foarte rau ca - la valoarea lui - a ajuns un gainar ! Si, b): da`, nu cumva, e vorba de o "boala profesionala" (cvasi)generalizata si prea bine cunoscuta, inclusiv de CSM, SRI etc., etc., etc., .. si care "boala" e, in fapt si in drept, baza fundamentului sistemului ?? Intreb, nu dau cu paru ...

# cetatean de moda veche date 21 July 2023 08:51 0

Cercetarea si judecarea disciplinara este definitorie. "Raspunderea" tuturor este un vis frumos dar irealizabil. Facilitatile "luate" cu japca au devenit deja "obligatii" ale statului fata de noile somitati intangibile care "aplica" LEGEA. Indiferent cine a fost cu ochii pe el, are si el "colegi"-cam slabuti se pare. In ceeea ce priveste "abaterile disciplinare"(-INFRACTIUNILE) savarsite de magistrati si oamenii legii sunt tratate in spiritul "empatiei" legii vis a vis de "minorele" si nevinovatele "scapari" a le celui ce "lucreaza in sistem" si evident 'incurca" din gresala-" nevinovata" atentie, minorele si ignisifiantele destine a "materialulului uman " cu care 'lucreaza". BANII NU AU MIROS DAR JUSTIFICA APARENTA AGONISELII AFISATE SI A EXCURSIILOR DIN CASELE proprii DE VACANATA din "insule". Mostenire de "familie" cred.

# cetatean de moda veche date 25 July 2023 11:32 0

@ Dorel, eu ma intreb : - cum a putut un "gainar"( ca asa l-ai categorisit) sa ajunga unde a ajuns dansul - de valoare ? Si sa-i dai oameni, destine si sa desluseasca averi si sa descopere fraude fiscale pe mana? Apropos, in declaratia de avere ce se "ascunde"? Ca biletele de vacanta si cazarile cine le mai cauta. Nu cred sa fie la prima "tentativa", ca nu e "crudut". Dar la cati se ,,inchid ochii", cati mai sunt cu motivatii fel de fel?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva