1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REFERAT DE DOUA PARALE – DNA nu are nicio dovada ca profesorul Mircea Beuran ar fi primit cei 10.000 euro. In schimb, procurorul DNA Marius Daniel Pata vrea sa il infunde pe medicul Beuran doar cu un denunt si niste inregistrari facute dupa pretinsa luare de mita. Pe modelul brevetat, DNA a aruncat in referatul de arestare pata de culoare care sa dea liber la batjocorirea medicului de catre propagandisti: cutia de 35 de lei. Revoltator: DNA il considera pe Beuran pericol social (Referatul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 February 2020 17:11
Vizualizari: 15160

Ridicol si jignitor pentru romani este referatul cu propunerea de arestare preventiva a profesorului Mircea Beuran, referat scremut de procurorul Marius Daniel Pata de la DNA despre care trebuie spus ca a fost adus de la un parchet de judecatorie, mai exact Parchetul Judecatoriei Urziceni, si pus mare sef la un serviciu din DNA. Referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a reputatului medic de la Spitalul Floreasca nu contine nici cea mai mica dovada ca Mircea Beuran ar fi primit mita de 10.000 de euro. In schimb, procurorul Pata incearca sa-l probeze pe Beuran cu niste interceptari facute dupa pretinsa luare de mita.


 

Parchetul anticoruptie a publicat vineri, 14 februarie 2020, referatul cu propunerea de arestare preventiva a profesorului Mircea Beuran. O propunere ce a fost respinsa de judecatoarea Daniela Toader de la Tribunalul Bucuresti, care a dispus masura arestului la domiciliu, insa si aceea una exagerata, in opinia noastra. Chiar si anonimizat, referatul de arestare ne ofera o imagine clara asupra modului in care DNA a lucrat in acest dosar.

Asadar, dupa cum veti putea observa, nu exista nici cea mai mica referire la vreo proba concreta care sa confirme ca intr-adevar la Beuran ar fi ajuns cei 10.000 de euro dati ca mita de catre denuntatoarea Carmen Haiducu pentru numirea intr-un post de asistent universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila. Nu se descrie nici macar modul in care Beuran ar fi primit banii. Singura modalitate prin care procurorul Marius Daniel Pata incearca sa il “probeze” pe Beuran este cu niste inregistrari realizate de denuntatoarea Carmen Haiducu, anterior cablata de DNA. Dar si acelea facute dupa pretinsa luare de mita, caci, daca este sa ne luam dupa scenariul DNA, timp de mai bine de un an denuntatoarea (medic la acelasi Spital Floreasca si doctoranda a lui Beuran) nu a avut nicio problema ca a dat bani ca sa ocupe un post de asistent la Universitate de Medicina. Interceptarile sunt scoase din referatul de arestare, ca sa putem vedea intre cine s-au purtat discutiile, insa este total contra naturii ca sa probezi o mita doar cu interceptari, fara sa ai proba primirii banilor si urma lor.

In schimb, DNA a introdus in referatul de arestare fix pata de culoare de care era nevoie pentru batjocorirea totala a unuia dintre cei mai reputati medici romani. Si anume faptul ca Beuran ar fi primit si o cutie de 35 de lei.

In ceea ce priveste motivul invocat de DNA pentru care s-ar impune arestarea lui Beuran, acesta este unul de-a dreptul revoltator. Mai exact, profesorul Mircea Beuran ar fi pericol public: “Modul de savarsire a faptei, savarsita de catre inculpatul Beuran Mircea, precum si valoarea folosului urmarit (10.000 de euro), contureaza o vadita stare de pericol pentru ordinea publica, avand in vedere contextul social si economic si justifica privarea de libertate. La aprecierea pericolului concret al faptelor trebuie avuta in vedere si reactia societatii la asemenea fapte, prin care a fost criticata de cele mai multe ori coruptia din domeniul public de sanatate”.

 

Iata referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a profesorului Mircea Beuran:

 


Comentarii

# un mizantrop date 14 February 2020 17:43 +17

Asta-i coborat direct din protostalinismul criminal al anilor 50...acelasi limbaj, aceeasi ruptura de realitate. Rusine magistratilor romani, celor ca asta, fara carte, caracter si rusine, dar si celor care-i tolereaza si-i promoveaza pe uncheseii astia! Credeati ca mai rau decat epoca Lulutei nu se poate?! Ei, sa vedeti acum, epigonii, balitorii de functii pe baza de servicii portocalistice, cu scalpuri atarnate si viata de huzur dusa pe banii romanilor carora li se fura, sub ochii lor, dreptul la sanatate (ca si altele, toate constitutionale degeaba), chiar zilele astea...Oprescu a fost usor de rezolvat, desi politician, el deranja mai mult ca doctor, cunoscator al sistemului si mai era si gura mare, Lucan a fost rezolvat si el si odata cu asta, ONG-urile care fac cale electrificata Bucuresti-Viena si-au infipt adanc coltii in banii casei si cu pretul lipsirii de asistenta a mii de pacienti...Sunt prea multi si prea nesatui, vor tot...u uitam de mizeria "Mengele de Romania"...

# Costel date 14 February 2020 18:54 +2

https://www.catavencii.ro/dna-cel-mai-bun-inalbitor-de-halate-medicale-cazul-lui-virgil-paunescu/ https://www.catavencii.ro/pentru-unii-ciuma-rosie-pentru-altii-muma-galbena/ Despre procurori care favorizeaza infractori.

# Neanae date 14 February 2020 19:14 +9

CARMEN HAIDUCU! Acest specimen de pseudo doctor, numele și prenumele, CARMEN HAIDUCU - țineți-l minte! De fluierat când se trece pe lângă, absolut de evitat ca medic, ca om niciun respect. Este practic o individa care SE AUTOACUZA ca numai prin șpagă și corupție face ea cariera.

# N.M date 14 February 2020 20:21 -9

haideti sa fim corecti si cinstiti, femeia asta care la dat pe Bourean eu nu o consider turnatoare, sa va spun de ce: daca era turnatoare il da in primire atunci cand ia dat banii. femeia a stat 1,6 ani sa o rezolve, fara suparare mie imi miroase a teapa, adica nu ma rezolvi cum am stabilit, dar nu mai imi dai nici bani inapoi. eu nu o condamn pe aceasta. daca a luat banii Bouran atunci sa i fie rusine

# analfabetul functional la dna date 14 February 2020 20:22 0

Iata-l...

# biet roman saracu' date 15 February 2020 06:40 +4

@N.M..."il da in primire atunci cand ia dat banii" astia sunteti: restartd Romania nici LIMBA ROMANA nu o stiti iar la scoala v-ati dus doar sa fumati in grup organizat.Dupa Romani si Romania nu va ramanea nimic in real, ci doar in virtual.Cel putin nu o sa imi fie rusine.Voi, inlocuitorii astia, lumpen gang-ul tip "mu!3 PSD" , infratiti la un joint venture cu sclavetii de fakelook si multi uni nationale, ascultand de ordinele "inteligence"-ului atat de inteligent ca n-are sefi autohtoni, condusi toate natiile antiromanesti istoric, nici nu sunteti romani, sunteti doar vorbitori de maneloromana.Poporul roman, cu bune cu rele, cu "corupti" cu tot, moare odata cu Beuran, Stan Mustata, Dragnea,Tudor Gheorghe, Dan Puric si cu generatiile scolite in national socialismul ceausist si cam o decada dupa.

# Tradatori si curve date 15 February 2020 10:02 +3

Ma mir ca aprozarista, numita medic, nu a zis ca a si hartuito, ca asa se cam poarta.Favoruyi sexuale nu a vrut domnu profesor? Poate mai gasiti un capat de acuzare...Zic aprozarista ca cei 10 mii se discutau ca in talcioc...Numele matale trebuiee stterrs imediat din medicina romaneasca....daca medicul Beuran a gresit sa fie condamnat...dar pentru practica romaneasca de ati gasi un loc caldut prin frauda, eu ti as lya titlul de doctor pe veci!!! Cum vreodata in viata ta sa crezi ca te ai putea apropia de mine ca pacient? Kaput!!!

# Pintea date 15 February 2020 11:01 +2

Interesant ca acest procuror incompetent, la ”gravitatea faptei savarsite” scrie cu mult sârg despre ”criterii care ar fi trebuit sa aiba exclusiv performanța”, desi in cazul său nu a fost așa, el fiind in structura DNA parașutat din micuțul Urziceni, fără rang, fără CONCURS, numai prin delegare pe criteriile politice infracționale proprii ale CSM! De-asta au iesit in strada impotriva ”legilor justitiei” emise de T. Toader, iar el este unul dintre ei, pentru ca se bloca accesul din provincie al incompetentilor. Probabil ca si acest ”uncheșel”/”portocală” a absolvit o obscură facultate de drept si a intrat in magistratura grație ”criteriilor” pe care le inculpă mai-sus. Examenele de intrare in magistratura nu le verifică nimeni, deși au răbufnit scandaluri in timp, ele au fost înăbușite! Avocații dr-ului ar trebui să conteste calitatea de procuror DNA a acestui neavenit!

# livia date 15 February 2020 11:33 +2

DNA a gresit ”adrisantul” pericol social este Costache Victor , cel sub bisturiul caruia au murit oamnei,cel care are planificat părin OUG sa ucioda ”saracimea” din tara . cea care nu are cu ce-lplati pe privatul Costache Victor.

# AndreiV date 15 February 2020 11:53 +1

Va rog sa faceti o analiza a cozurilor de violatori si criminali,cercetati de aceeasi justitie in stare de LIBERTATE,FIIND CONSIDERATI SI DE PROCURORI SI DE JUDECATORI CA NU PREZINTA PERICOL SOCIAL.Marele profesor Beuran,care a salvat multe vieti,fara sa ceara nimic in schimb,este un PERICOL SOCIAL PENTRU PROCURIRII SI JUDECATORII POLITIEI POLITICE iohanisto-pnliste,TRADATORI DE NEAM SI TARA,CARE NU AU ALT SCOP DECAT URA SI DESBINAREA ROMANILOR PENTRU A-I DISTRU SI A DISTRUGE ROMANIA.De altfel la ce sa ne asteptam de la autodeclaratul succesor nazist si descendentul unui jandarm tortionar din anii 50,asa cum a scris presa si care a fost dat afara pentru abuzuri,decat la utilizarea metodelor fasciste pentru a distruge PSD si pe toti care sunt de partea lor.Sa ne trezim ROMANI si sa ne aparam tara de noii fascisti.

# maria date 15 February 2020 15:08 +4

Subscriu punctului Dvs. de vedere D-le Savaliuc ca este o sanctiune grava . Sper ca avocatii, D-nului Prof.Dr. Mircea Beuran sa nu ceara Instantei sa-i admita un program de lucru, indiferent de ce lista de pacienti ar avea acesta in asteptare . Rudele a cestora ar fi trebuit sa fie in strada , in fata dna sau sa-l astepte la iesirea din arest , unde am vazut doar 15 tineri, cu Gelu Visan . Cum va imaginati intalnirea D-nului Prof.Mircea Beuran si a colegilor doctori /cadre medicale , care-i sunt alaturi , cu denuntatoarea acestuia carmen haiducu ( scris intentionat cu litere mici )? . Ramane o INTREBARE : Ce-a determinat-o pe denuntatoare sa-si sacrifice doctoratul cu D-nul Prof. Dr.Mircea Beuran ? In plus , si-a sacrificat si profesia ( unul din comentatori ne sugereaza s-o tinem minte) ! Ce-a obtinut si de la cine, care sa "justifice " fapta sa reprobabila ? ???????

# Onoarea ...vai mama ei! date 16 February 2020 08:14 -6

A fost seful echipei care a incendiat-o pe amarata aia ...vad ca nu se mai discuta nimic de ea.Noooo.Acum avem "Free Beuran"!!!. Chiar daca nu a participat la operatia aia , tot trebuia sa faca un pas inapoi.Dar nu a facut-o. De onoare nu ati auzit dl Profesor Beuran? Mde , cand esti sus in cercurile cu multi bani ...nu prea mai sti de onoare.

# mitica date 16 February 2020 19:33 0

Marius Daniel Pata va infunda puscaria multi ani!

# Alex date 18 February 2020 12:18 +1

"Interceptările anchetatorilor arată că Mircea Beuran a recunoscut "explicit” că în 2018 a primit 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, spun magistraţii" Cum e pana la urma? A recunoscut sau nu.

# Procurorul date 18 February 2020 17:59 0

Ce a uiat să menționeze dl. Pată Daniel Marius, urzicenarul catapultat la vârful DNA, cu 0 dosare de corupție la activ, este că invocata hotărâre CEDO Lettelier v. France se referă la un asasinat la comandă. Așadar, de principiu, CEDO acceptă detenție preventivă pe timp strict limitat, pe motiv de pericol pentru ordinea publică, derivat din gravitatea faptei, doar în cazul infracțiunilor violente care vizează valori supreme, cum ar fi viața, integritatea corporală, libertatea unei persoane. În rest, chiar în decizia invocată, CEDO e categorică în a nu accepta ca unic motiv de arestare preventivă gravitatea abstractă a unei fapte. Or, luarea de mită, infracțiune nonviolentă prin excelență, nu justifică detenție preventivă în sine, în absența altor elemente cum ar fi dovezi certe că suspectul încearcă să influențeze martorii, sustrage/distruge probe materiale sau se pregătește să comită noi infracțiuni. De altfel, TB nu a plecat pe fenta lui Pată și a respins arestarea preventivă.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva