28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVIN SANTAJUL SI TEROAREA DNA ASUPRA MAGISTRATILOR – Majoritatea PNL-USR-PLUS din Camera Deputatilor a votat pentru desfiintarea SIIJ si intoarcerea la DNA a competentei de anchetare a magistratilor. Camera a pastrat amendamentul care le confera superimunitate judecatorilor si procurorilor, permitand trimiterea lor in judecata numai cu incuviintarea sectiilor corespunzatoare din CSM (Amendamentele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 martie 2021 13:54
Vizualizari: 6182

Chiar in ajunul Bunei Vestiri, Camera Deputatilor le da tuturor romanilor de buna-credinta si satui de abuzuri o veste cat se poate de revoltatoare. Miercuri, 24 martie 2021, majoritatea PNL-USR-PLUS din forul parlamentar inferior a votat distrugerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, cea mai solida garantie pentru independenta judecatorilor si a procurorilor. Concomitent cu inchiderea SIIJ, competenta pe anchetarea magistratilor se va intoarce la Directia Nationala Anticoruptie, parchet care deja a intrat in istorie prin santajele practicate cu ajutorul dosarelor la adresa unor judecatori.Cu 171 de voturi „pentru” si 136 „impotriva”, Camera Deputatilor a hotarat adoptarea proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ, elaborat de catre Guvern, la initiativa ministrului Justitiei, Stelian Ion (foto).


Desfiintarea SIIJ, sustinuta de presupusul criminal al Revolutiei


Cele 171 de optiuni in sensul nimicirii sectiei speciale au venit de la PNL (90), USR-PLUS (55) si UDMR (19). In schimb, toti deputatii prezenti in sala din partea PSD (109) si AUR (25) au ales sa se impotriveasca (vezi facsimil). Dintre cei 9 alesi ai minoritatilor, 7 au sustinut infamia PNL-USR-PLUS, iar 2 (Varujan Pambuccian si Giureci-Slobodan Ghera) nu si-au exprimat votul (click aici pentru lista deputatilor votanti).

Randurile dusmanilor SIIJ au fost ingrosate de doi deputati alesi pe listele AUR, dar exclusi intre timp: Mihai Ioan Lasca (dat afara din partid dupa ce a fost filmat la o petrecere, in ciuda restrictiilor pandemiei) si – culmea ironiei! – colonelul in rezerva Francisc Toba, acuzat ca ar fi contribuit la reprimarea sangeroasa a Revolutiei din 1989 in municipiul Sibiu.


Ramane superimunitatea magistratilor


Forma proiectului de lege votata de Camera Deputatilor (care va merge la Senat) contine scandalosul amendament propus de catre deputatul Ionel Stancu (din partea minoritatilor nationale), privind posibilitatea ca judecatorii si procurorii sa fie trimisi in judecata doar cu incuviintarea sectiilor corespunzatoare din Consiliul Superior al Magistraturii in cazul infractiunilor de serviciu, de coruptie, asimilate celor de coruptie ori contra infaptuirii justitiei. Subliniem: incuviintarea – deci o actiune decizionala, iar nu consultativa, cum ar fi fost un simplu aviz. Un amendament despre care gurile rele spun ca liberalii si pluseristii n-au avut curaj sa si-l asume, asa ca au apucat castana fierbinte cu mainile minoritatilor (click aici pentru a citi).

In rest, legea extinde imunitatea magistratilor asupra arestarii la domiciliu in cazul infractiunilor de mai sus (ea putand fi decisa numai cu incuviintarea sectiei corespunzatoare a CSM). Totusi, membrii de drept ai CSM (presedintele ICCJ, Procurorul General si ministrul Justitiei) nu au drept de vot in sedintele in care o sectie a CSM trebuie sa ia o asemenea decizie. Toate aceste amendamente au fost asumate nu de catre parlamentarii coalitiei de guvernare, ci de catre deputatul Ionel Stancu, dupa cum veti vedea in PDF-ul anexat mai jos.


Praf in ochi


Sirul amendamentelor introduse de Stancu se incheie cu o pomana aruncata in batjocura judecatorilor si procurorilor (un puseu de deontologie la spartul targului): cand sectiile CSM dezbat cererile de incuviintare a trimiterii in judecata, ele nu se pot pronunta cu privire la temeinicia acuzatiei, la oportunitatea trimiterii in judecata ori la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii celorlalte acte de urmarire penala. Banuiala noastra este ca acest ultim alineat a fost introdus ca o tentativa de diversiune in fata Curtii Constitutionale, astfel incat CCR sa fie pacalita ca CSM-istii nu se vor pronunta pe fondul dosarului.


* Cititi aici intregul sir de amendamente adoptate si respinse de Comisia juridica in raportul pe proiectul de lege

Comentarii

# yyy date 24 martie 2021 14:14 +18

Până la intrarea în vigoare, proiectul legislativ de desfiinţare a S.I.I.J. ar mai avea de trecut prin filtrul Curţii Constituţionale, iar demersul neconstituţional ar putea fi îngropat definitiv. O decizie a C.C.R. cântăreşte mai mult decât voinţa majorităţii parlamentare.

# Edelweiss - Ivory Tower Collector of Judicial Silliness date 24 martie 2021 14:14 +6

Io* am în colecție 2 analize de liberare condiționată care au în ele mențiuni despre fostul „recurs compensator” (L.169/2017, acum defunctă) Mai am o ordonanță de clasare a unui dosar chiar provenită de la SIIJ! (acum defunctă). Toate-s genuine, de la mamica lor de acasă, cu antet, ștamputză și semnătura borfașului judiciar. Oare dacă le păstrez bine, peste vreo 30-40 de ani n-o să fie valoroase? Că doar de pe acum asemenea înscrisuri judiciare încep să fie rarități. Io* mă gândesc să le scoț peste ceva vreme la vânzare pe eBay că firoscoșii aceia de prin țările cu îndelungată tradiție democratică nici nu trece trece prin minte ce năzbâtii judiciare se pot scorni în Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenica și or să se repeadă să arunce mormane de bănet pe asemenea halucinante rarități judiciare. :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Haruspex date 24 martie 2021 14:31 +7

„Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, considerând că amendamentul adoptat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor este neconstituţional.” :eek: Deci comentariul meu din data de 23 martie 2021 15:33, la articolul „Capcana UDMR pe SIIJ”, ESTE PERFECT ÎNTEMEIAT! :-? TEATRU KABUKI CU PITICI PROȘTI! Ca la volei! UDMR ridică mingea la fileu și vine PSD și izbește mingea în terenul Sovietului Suprem Constituțional.

# repostare comentariu: date 24 martie 2021 14:31 +5

„În baza amendamentului introdus de UDMR, cei 9 boșorogi și babornițe ramolite din Sovietul Suprem Constituțional or să declare legea ca discriminatorie, întrucât introduce o super-imunitate unei anumite categorii sociale, încălcându-se astfel principiul orwelliano-constituțional „Toate animale sunt egale dar unele animale sunt mai egale ca altele”. :sigh: Ce draaqu, bre, nici după 30 de ani de teatru kabuki cu pitici proști, cu wrestling judiciar simulat cu grația lebedelor de pe lac nu s-au învățat minte acești amărâți „analiști”? Totul e fake, totul e o mascaradă, totul e butaforie, totul e simulare. AM ZÂS!”

# Neamul lui Bicilis date 24 martie 2021 14:39 +14

No, bolsevicii si-au facut treaba. Judecatorii si procurorii securici-paraditori pot da bairam. CCR? :D O gluma! :lol: O sa faca la fel ca in cazul desemnarii completurilor la judecatorii sau tribunale. Cum sa respinga CCR satrapia promovata prin intermediul lu` Stelica bolsevicul cand bolsevica Livia Stanciu trebuia de mult luata de SIIJ!? Si tot bolsevicii USR-PNL-UDMR, prin avocatii parlamentari kolhozari ce fac adrese pe la asociatiile internationale ale avocatilor ca nu le sunt respectate drepturilr, au respins azi modificarile Cod penal si procedura penala, adica acele modificari ce trebuiau facute deoarece au fost declarate de CCR neconstitutionale.

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Illiterate date 24 martie 2021 14:41 +9

Mey, Io* am recunoscut cinstit, cu mâna pe pluă (ca-n giurământul ebraic), că n-am văzut nici clanța de la ușa facultății de drept și mă declar Pruost Judiciar cu Patalama. Dar, Io* aș ruga vreun filfizon dintr-ăsta, cu ”studii multe și egzamene grele”, să-mi esplice sau să-mi deseneze CA LA PRUOST care anume este CALEA DE ATAC ÎMPOTRIVA HOTĂRÂRII CSM DE TRIMITERE / NETRIMITERE ÎN JUDECATĂ? :eek: :eek: :eek: Fiindcă nevăzând clanța de ușa factoriei de calfe judiciare, n-am habar de principiile generale ale dreptului care impun obligativitatea existenței celor 2 paliere jurisdicționale, corespunzătoare oricărei proceduri judiciare, administrative etcaeterea. Io* știu că în veața asta datul natural este ca orice naș să-și aibă nașul. Nașterea își are oponentul în Moarte, sărăcia populației își are imaginea emergentă în opulența hedonismului magistraților. Până și căsătoria are ca antidot divorțul. Deci NICI UN ACT PE LUMEA ASTA NU ARE UN CARACTER DEFINITIV STABILIT PRINTR-UN ACT UNIC

# mitica date 24 martie 2021 14:43 +52

Toti cei care au votat desfiintarea SIIJ trebuie judecati si condamnati.

# Proba incontestabilă a FAKE-ului judiciar date 24 martie 2021 15:01 +13

Mey, zâceam că totul e o mizanscenă cu scenariu pervers, un spectacol de teaitru kabuki cu pitici proști desfășurat pe o butaforie spoită în culori rulesoflaw. Inga, proba verității: caut să văd cine mama draaqului este acel ionel-stancu, autorul celebrului de acum amendament care, chipurile constituind o super-imunitate unei anumite categorii profesionale, aruncă această lege în fălcile hămesite ale boșorogilor de la Sovietul Suprem Constituțional. Iacătă pe site-ul C.Dep. CV-ul nemernicului diversionist: un amărăștean de profesoraș de tumbe de prin Prazilia, ajuns cu mari chinuri (și se poate prezuma cu oareșce proptele secrete) la rangul de scrib cu tastatură la Judecătoria Craiova. INGĂTA CINE ȘI-A BĂTUT JOC DE O ȚARĂ ÎNTREAGĂ! :-? UN PRĂPĂDIT DE FOST GREFIER LA JUDECĂTORIA CRAIOVA! :eek: All words are useless! :o E CLAR ACUMA DE UNDE VINE FAKE-ul? Nu de la USR, nu de la PSD, nu de la UDMR. FAKE-ul aceștei șopârlițe cu efect exploziv vine de la GIO „Judicial Mafia Inc”.

# Ionel STANCU Curriculum Vitae date 24 martie 2021 15:03 +4

Studii şi specializări :-? 2005 - 2009 - Facultatea de Drept şi ştiinţe administrative Titulescu :-? 2004 - 2006 - Facultatea de Ştiinţe Economoce - Specializarea Analiză, diagnostic şi evaluarea afacerilor - MASTERAT :-? 2000 - 2004 - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Specializarea Management în sport :-? 1993 - 1997 - Liceul Economic „Gh. Chiţu” - Profilul Finanţe Contabilitate :-? Activitate profesională :-? 2000 - 2004 - Preşedinte Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport :-? 2000 - 2004 - Vicepreşedinte Departamentul Competiţii Sportive în cadrul Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti :-? 2000 - 2004 - Consilier la Primăria Municipiului Craiova pe probleme studenţeşti :-? 2006 - 2012 - Grefier studii superioare în cadrul Ministerului Justiţiei, la Judecătoria Craiova :eek: 2012 - 2016 - deputat Camera Deputatilor :eek: :eek: 2016 - 2020 - Grefier studii superioare în cadrul Ministerului Justiţiei, la Judecătoria Craiova :eek:

# Lorenzo de Medici date 24 martie 2021 16:55 +37

Sunt adeptul SIIJ și am fost așa încă de la înființarea ei. Pentru toate motivele corecte, care tot au fost spuse de către toți cei de bună-credință, fie ei juriști, fie nu, fie ei magistrați, fie nu. Dar, dacă unui popor, căruia îi demonstrezi irefutabil că SIIJ e pentru el, pentru dreptul lui la un proces echitabil, și pentru eliminarea abuzurilor crunte din justiție, ”i se fâlfâie” de argumentele tale și dă vot majoritar celor care vor reînvierea anchetelor și proceselor staliniste din ”peroada” 2014-2018, atunci, fie-mi iertat, poporul român merită desființarea SIIJ. Nu pot decât să sper și să doresc că primii care vor beneficia din nou de ”avantajele” justiției torționare să fie tocmai cei mai înverșunați adversari ai SIIJ, fie ei simpli cetățeni, politicieni sau magistrați. Ei să fie primii ”călcați pe cap” de călăii în robe, fie ei procurori de elită, fie ei judecători din complete mai albe sau mai negre. Aferim !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva