20 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANI, LUATI AMINTE: TERMOSCANAREA E ILEGALA – Avertismentul avocatului Gheorghe Piperea privind luarea temperaturii impusa de Guvern: „Procedura incalca principiul informarii pacientului, principiul non-discriminarii, protectia datelor cu caracter personal si protectia consumatorilor... Procedura fascista... Termoscanarea ar trebui efectuata de cadre medicale, nu de politisti, jandarmi, soldati si paznici ai magazinelor. Parca de chestiile medicale trebuia sa se ocupe cadrele medicale, nu?”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 mai 2020 14:25
Vizualizari: 39007

Mascarada pe care Guvernul Ludovic Orban intentioneaza sa o puna in scena pe durata starii de alerta este nu doar ilegala, ci de-a dreptul fascista, avertizeaza avocatul Gheorghe Piperea (foto), care ii indeamna pe romani sa atace in contencios administrativ o aberanta masura impusa de catre regimul PNL.Este vorba despre termoscanarea (scanarea temperaturii), care incalca o serie de principii legale si care, data fiind natura ei medicala, trebuie efectuata de catre cadre medicale, iar nu de catre politisti, jandarmi, soldati sau simpli paznici de magazine, subliniaza maestrul Piperea.

In plus, magazinele care se dedau la asemenea practici trebuie reclamate la Protectia Consumatorilor, indeamna profesorul universitar.

Mai mult: cresterile bruste de temperatura sunt adesea irelevante, fiind cauzate de trecerea dintr-un mediu rece intr-unul cald, puseuri de tensiune etc., adauga Piperea.

Avocatul adauga ca si mastile de protectie vor fi o adevarata paguba, mai ales pentru persoanele care au probleme respiratorii.


Prezentam mesajul avocatului Gheorghe Piperea postat pe Facebook joi, 14 mai 2020:


Procedura de termoscanare este ilegala din foarte multe puncte de vedere, intrucat incalca principiul informarii pacientului, principiul non-discriminarii, protectia datelor cu caracter personal si protectia consumatorilor.

Actul normativ care va impune aceasta procedura trebuie atacat in contencios administrativ.

Magazinele care practica aceasta procedura fascista, mai ales in lipsa unui act normativ, trebuie boicotate, facute praf ca imagine pe net si pe paginile de socializare si reclamate in masa la ANPC si la instante.

Daca nu veti face nimic din toate astea, nu mai aveti motive sa va plangeti pe Facebook.

Termoscanarea este o procedura medicala care ar trebui efectuata de cadre medicale, dar vad ca este data sau propusa a fi data in “sarcina” agentilor de politie, a jandarmilor (da, acei jandarmi detestati de hashtagrezisti si de anti-korupzionisti, acei jandarmi care au dat cu gaze in manifestanti in august 2018, gaze care, dupa spusele unui idiot simpatizant al revolutionarilor-punct-doi, modifica ADN-ul), soldati si paznici ai magazinelor. Parca de chestiile medicale trebuia sa se ocupe cadrele medicale, nu? Nu exista, practic, niciun discurs al meu referitor la pandemie fara sa apara inteligenti care sa imi sugereze sa nu ma mai exprim in acest domeniu “rezervat” cadrelor medicale. Aceiasi inteligenti lauda si sustin fara rezerve termoscanarea, o procedura medicala, de catre politisti, jandarmi si paznici ai magazinelor. Pai, cum vine asta?

De altfel, termoscanarea este si ridicol de inutila, intrucat nu poate sa probeze nimic in intervalul 36,5-37,6 grade. Daca vii de la 27 de grade afara in cele 20 de grade (sau chiar putin in zonele cu frig) din magazin, este imposibil sa nu inrosesti aparatul. Exista nenumarate alte motive de crestere brusca a temperaturii, inclusiv tensiunea cauzata, de exemplu, de prostia autoritatilor pandemice si de supusenia inexplicabila a turmei fata de orice tacaneala a decidentilor care, cica, iau masuri pentru siguranta si sanatatea noastra. Cu astfel de supusenie, plus inventiile proprii fascistoide sau care sfideaza logica, sefii de magazine au toate “sansele” sa isi falimenteze magazinele pe motiv de imputinare sau lipsa a clientilor, iar noi avem toate sansele sa facem foamea, cu banii in buzunar.

PS Chestia cu purtarea obligatorie a mastii are aceleasi vicii, intrucat exista foarte multi oameni, ca mine, care nu pot respira bine nici fara masca, daramite cu masca pe gura si pe nas; copiii sub 7 ani nu pot suporta masca pe figura mai mult de 15 min fara sa se agite si sa faca scandalul tipic copiilor.

PPS Sa va vad cum va abtineti de la stranutat dupa primul telefon dat la 112 pentru a-l reclama pe unul care a stranutat neregulamentar in metrou”.

Comentarii

# Cosmin date 14 mai 2020 15:03 +7

Presedinte si guvern naziat, masuri pe masura.....

# Maria date 14 mai 2020 15:27 +4

Sunt perfect de acord cu dl Piperea. Din acest motiv mă abțin să mă mai deplasez în Piață Obor, unde săptămâna trecută se făcea termoscanare. În legătură cu atacarea în contencios administrativ, cine să o facă? De asemenea reclamarea la ANPC, cred că nu ar avea un rezultat pozitiv,întrucât am sentimentul că această instituție face cu greu față obiectivelor pentru care a fost creată. Oricum până la lămurirea situației, nu mă voi alătură turmei, iar dacă mă voi confrunta cu o astfel de situație, voi cere lămuriri și documente și dacă voi fi obligată, le voi cere chiar o declarație scrisă în care să - și asume riscul în cazul în care aș avea de suferit.

# Cu masca, fara masca ... date 14 mai 2020 15:28 +15

Baga frica-n popor. Sunt pusi unii sa-i ,,extermine psihic'' pe altii in timp ce economic firmele autohtone sunt aduse pe butuci. Lupta economica se da cu ,,teme medicale''. Este aberant sa se discute macar despre obligativitatea purtarii mastii (de tip botnita FFP1S daca se poate) si nu sa se impuna avand in vedere efectele adverse (de care nu vorbeste nimeni): frecvente cardiace mai scazute fata de modul normal, umiditate mai mare in zona gurii si a nasului, disconfort, miros, influente mari asupra ritmului cardiac, a stresului termic, perceptiei subiective a disconfortului etc). Suedezii au mers pe normalitate si NU pe masuri de injosire a populatiei fiind huliti pentru nesupunere de cei care au mers cu valul. Anders Tegnell, epidemiologul lor, printre altele a spus despre purtarea mastii ca nu exista studii care sa arate clar ca sunt eficiente atunci când sunt purtate in public cat si ca exista pericolul ca si cel bolnav sa considere ca avand masca nu poate raspandi boala.

# Traian date 14 mai 2020 16:37 +1

https://www.petitieonline.com/petitie_impotriva_purtarii_mastilor_obligatorii?uv=24198990

# canta date 14 mai 2020 17:26 +2

CANTA CUCUVELA

# Tipa date 14 mai 2020 17:51 +8

Si eu le fac dosare penale la toti idiotii ce ma obliga sa port masca sa supuna poporul la termoscanare si alte idiotenii securistoide.Masca si manusile apartin ritualurilor masonice.Eu sunt crestin ortodox patriot.M..ie sistemului.

# covid-ultimul val date 14 mai 2020 18:57 0

https://www.romaniatv.net/stare-de-alerta-ce-se-intampla-cu-romanii-care-vin-din-diaspora_521612.html

# DPO date 14 mai 2020 19:20 0

Mai bine lecturati Regulamentul GDPR art. 6 și 9 lit. a), b), h), i) ). Ca urmare a informării făcute de ANSPDCP la data de 18.03.2020, ce putem înțelege este că în contextul coronavirusului, există un temei legal al prelucrărilor de date care privesc medicina preventivă, stabilirea unui diagnostic medical, respectiv interesul vital al persoanei!

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 14 mai 2020 20:21 +13

Cârpa de la bot (aka masca) nu are alt rol decât cel psihologic: cel de permanentă presiune prin care să ți se inoculeze subliminal faptul că ești doar o oaie, o nulitate nesemnificativă, doar un număr statistic. Să ți se inoculeze tot timpul faptul că trebuie să-ți ții botul și să nu behăi protestatar. Botnița, cu arhetip literar la Zaharia Stancu, este simbolul care să-ți reamintească PERMANENT faptul că ești un NIMENI! Chiar mai mult de atât, cârpa de la bot, prin semnificația ei psihologică, suplinește rolul „bonetei” din piele de cămilă cu care era acoperit capul celor supuși odiosului proces de mancurtizare. Cârpa la bot implementată de nazistul Plăvannis & camarila lui neo-nazi este noua metodă de a transforma populația Koloniei într-o imensă ciurdă de mancurți.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 14 mai 2020 20:27 +5

„Turmele Oilor de Teracotă păscând pășunea ”Demos + Kratos” :sigh: Problema esențială care se pune în acest moment este dată de necesitatea „tăierii microfonului” oilor. Turmele de oi poltrone și compulsive TREBUIE REDUSE LA TĂCERE ȘI MÂNATE ÎN ȚARCURILE LOR, unde să nu li se mai audă zbieretele panicarde. Căci, aceste evenimente excepționale, această uriașă campanie de manipulare mondială, fundamentată pe punctele 1, 2 și 6 din decalogul manipulării, au demantelat pentru totdeauna principiul elementar al democrației: vocea majorității NU MAI ESTE cea mai bună opțiune pentru Cetate atâta timp cât majoritatea este alcătuită din turme de oi de teracotă și maimuțe cu cârpa la bot*, care cred tot ce li se arată la televizor sau li se su_gerează pe Feisbuc.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 14 mai 2020 20:27 +4

În momentul în care „majoritatea” se încolonează ca oile tălâmbe în coloanele Isteriei Sculate care duc către prăbușirea în râpă, ei bine, atunci este momentul ca cei lucizi, cei cutezători, cei cu capul pe umeri și picioarele bine înfipte în glia Patriei să înceapă să-i mâne înapoi în staule pe ipohondrii majoritari, care devin o masă de manevră a unor jmecheri plutocrați, a unor demenți cu porniri autocratice. Această majoritate a oilor de teracotă, care inevitabil se îndreaptă către râpă în coruri acapella de behăituri apocaliptice, TREBUIE SĂ FIE COMBĂTUTĂ FERM. Întrucât este totalmente inutilă argumentația la mintea oii gripate de propaganda establishmentului ocult, oile trebuie ironizate, trebuie înjurate, trebuie satirizate. Afacerile oilor trebuie boicotate și să falimenteze, astfel încât oile să ajungă acolo unde le este dezideratul: autosurghiuniți în arest la domiciliu, în lagăr de concentrare, în peșteri, în catacombe, în adăposturi antiatomice.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 14 mai 2020 20:28 +4

Majoritatea panicard-behăitoare deja începe să producă grave deservicii la adresa întregii comunități sociale, umane. Pe cale de consecință, ca reacție inevitabilă față de mersul invariabil către prăbușire, oile trebuie mânate înapoi în saivane și reduse la tăcere. Căci, dintotdeauna, stâna nu a fost condusă de oi și de măgari, ci a fost condusă de Baci și de Câinii lor neînfricați.

# Prostimea date 14 mai 2020 21:16 -16

Mi-ar placea sa te vad ce crestin ortodox patriot esti, cand te prinde Covid-ul.Si daca tot esti patriot, ce face statul (nu statul in picioare)pentru tine ca bolnav Covid.Nu te obliga nimeni sa porti masca, e chestie de respect fata de concetatenii tai cetateni(patriotule!), e chestie de a te proteja pe tine insuti, pe altii etc.Acum pricepi cum e cu masca?

# Subliminal date 14 mai 2020 22:54 -1

Tipa,masca si manusile apartin ritualelor masonice,nu de protectie personala ,asa cum absurd polologheste @Prostimea in numele ei personal.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 14 mai 2020 23:25 +6

@Pu_limea: dementule isterizat de psihoza scornită, de mega-șarlatania pharma-securistoidă mondială, du-te și te ascunde într-o bortă, într-o peșteră, într-o catacombă și nu mai mușca cu colții tăi plini de bale din trupul oamenilor sănătoși la Cap. Dă-ți shut-down existenței tale patetice de șoșoi poltron și lasă Oamenii să trăiască în NORMALITATE!

# Tipa date 15 mai 2020 01:01 +4

Prostimea e ori sluga statului paralel ori chiar prostime la propriu ce asteapta sa o prinda covid...chestie de respect pt cetatenii mei este sa le zic ca- s prostiti ....ce covid te prinde daca toti decedatii de diverse boli sunt declarati morti de covid? Si avem si document oficial.Va prosteste cu televizorul...Va ruleaza pe tv si guwernerul de respect, de aparat concetatenii de covid si ei se prapadesc de ras cat de idioti sunteti de puneti botul...neuroni sigur nu ai...cum te protejezi de prostie ?

# Michie Adrian date 15 mai 2020 10:27 +2

D-lor avvocati, daca eu, cetatean al Romaniei, incalc Constitutia, sunt pasibil de pedeapsa. Daca Constitutia imi incalca drepturile, cine plateste? EU, ca simpu cetatean am dreptul de a contesta la CCR, atat ordonante de Urgenta cat si incalcarea drepturi lor, respectiv:termoscanarea de catré persoane neabilitate medical, cu aparatura neavizata si ne omologata, atata timp cat s-a stabilito o temperatura standard de 37,3 C?!

# In ce TARA traim !!! date 15 mai 2020 10:43 0

DOMNULE PIPEREA De 31 de ani (azi-maine), traim in teorie si teorii,in care cetateanul este luat in deradere.Din anul 1992 familia mea lupta pentru recuperarea mostenirii familiei noastre. Am o decizie CEDO. StatulRoman inca nu este decis sa imi respecte drepturile deoarece dupa ce am recuperat mostenirea STATUL ROMAN prin MINISTERUL DE FINANTE,ACUM doreste sa imi ia din nou proprietatea cu toate ca am si PROTOCOL de la ADS .Un comisar sef de politie fara protocol a luat din domeniul public al STATULUI aprox 115 ha de amenajare piscicola culmea si parte din proprietatea mea SI CASA.Am o decizie penala in care se constata actiunea intentionata a politistului(infractiunile sale -ioc). STATULROMAN SE LEAGA DE NOI proprietarii de drept nu de politist.Drepturile si libertatile au devenit de-a dreptul HILARE!Astazi cu stupoare am vazut arestarea fundamentalistei radicale islamice adepta a STATULUI ISLAMIC. Fara catuse !!!!!.IN CE TARA TRAIM ,IMI EXPLICATI? VA ROG!

# Om date 15 mai 2020 12:45 +1

Chiar isi bat joc de noi, cum sa se scaneze lumea la intrare in magazin... orcum cel care vinde este protejat,are masca si paravan, pai de 2 luni nu s-a facu asa ceva si acum vor sa ne insemneze ca pe animale. Oamenii gresesc foarte mult.. se conformeaza fiecare dupa interesul său ... Asta este dictatură nu stare de alerta... Eu nu voi accepta ba mai mult am sa ii dau in judecată pentru nerespectarea propriei persone.... devizia de a imi da consimțământul pentru luarea temperaturii.

# Gherghin Olga date 15 mai 2020 21:52 +1

Mai rămâne să ne pună în lanț , după ce ne-a pus botnița și în curând o să lătrăm !!!

# Alvin date 16 mai 2020 21:36 +1

Starea de alerta un sine este anticonstitutionala din cate am inteles eu, deoarece in constitutie nu este precizat nimic de acest gen si mai ales cum se reglementeaza. Se vede clar ca marea majoritate a politicienilor nostri sunt cu reavointa si nu vor sa faca nimic bun pt poporul roman, doar sa i constranga din ce in ce mai mult. Nu au facut nimic bun pt poporul asta.

# Elena date 17 mai 2020 07:49 +2

"Regulile" lor sunt simple: e proprietate privată, astea sunt condiţiile, nu îţi convine, nu intri. Ar fi o variantă să mergi la alte magazine dar când încep toate să facă asta (doar la Mega nu am văzut dar probabil e o chestiune de timp până încep şi ei) nu mai ai variante. Nici online-ul nu e o soluţie, multe magazine fie nu au deloc varianta online, fie nu au pe online toată oferta din magazinul fizic. Plus taxele de transport care se tot adună că nu cumperi totul din acelaşi loc. Deci, poți striga cât vrei că e ilegal, dacă refuzi procedura nu te lasă să intri iar soluţiile alternative se împuținează văzând cu ochi Şi atunci nu ar trebui ca dv, svocații care cunoașteți legile, să interveniți pentru contestarea acestor măsuri - propuneți petiții, să semneze cetățenii, dar să fie elaborate / redactate așa cum trebuie și apoi depuse unde trebuie. E frumos din partea dv că ne înștiințați despre ce este (i)legal dar și mai frumos ar fi ca dacă tot ne ajutați să o faceți până la capăt.

# Gabriel date 20 mai 2020 15:21 0

Tot ce face guvernul Orban este o mascarada.De aceea nu trebuie să ne m-ai mire ceva.Una din principalele mascarade sunt si organizarea examenelor de Capacitate si Bacalaureat.Acesti oameni nu pun preț pe sănătatea copiilor care dau aceste examene.

# anonim date 30 mai 2020 10:33 0

termoscanarea este ilegala si masca este ilegala

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2020 – Balanel ii ia fata lui Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva