13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Schimbari pentru practicienii in insolventa: 9.000 de lei, taxa de inscriere pentru cei care sunt scutiti de examen si stagiu

Scris de: L.J. | pdf | print

7 August 2011 13:55
Vizualizari: 25786

Modificarile aduse statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, precum si Codului de etica profesionala si disciplina a Practicienilor in insolventa, hotarate de Congresul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa in luna mai au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei. Principalele modificari vizeaza remuneratia practicianului in insolventa stagiar, venitul minim pe care trebuie sa il incaseze un practician in insolventa pentru a avea un stagiar, dar si cuantumul taxelor ce trebuie platite fie pentru examenul de dobandire a calitatii de practician in insolventa, fie pentru cel de definitivat in aceasta profesie.


Practicianul in insolventa stagiar va primi lunar o remuneratie cel putin egala cu salariul minim pe economie

Potrivit Hotararii numarul 4/2011, practicienii in insolventa stagiari, care pe perioada de 5 ani de la dobandirea calitatii de practician in insolventa stagiar au fost incompatibili, nu pierd dreptul de a sustine examenul de definitivat. De asemenea, practicianul in insolventa stagiar va fi remunerat, in perioada stagiului, de forma de organizare cu care are relatii contractuale cu echivalentul a cel putin un salariu minim lunar pe economie stabilit pentru anul in curs, stagiul desfasurandu-se sub indrumarea unui coordonator de stagiu nominalizat, practician in insolventa in cadrul formei de organizare. In ceea ce priveste conditiile in care un practician in insolventa poate fi indrumator de stagiu, Hotararea amintita mentioneaza ca au acest drept doar practicienii in insolventa cu o vechime de de cel putin 5 ani de la data inscrierii in Tabloul UNPIR, fata de o vechime de 3 ani, pana la modificarea actuala. Veniturile realizate de coordonatorul de stagiu nu se pot situa sub valoarea de 50.000 lei, iar numarul stagiarilor va fi stabilit de Consiliul National de conducere al Uniunii, in functie de volumul de activitate al indrumatorului de stagiu, pe baza unei grile intocmite in functie de veniturile realizate in anul anterior de catre cabinet sau societatea profesionala.

Lichidarea asociatiilor si fundatiilor costa 1.000 de lei

In aceeasi Hotarare se mentioneaza ca, pentru procedurile de lichiadre cu privire la asociatii si fundatii, onorariul perceput va fi de 1.000 lei. De asemenea, a fost modificat si nivelul taxelor si cotizatiilor datorate de practicianul in insolventa. Astfel, pentru inscrierea la examenul de dobandire a calitatii de practician in insolventa, doritorii vor trebui sa plateasca 1.000 lei, la fel si pentru verificarea cererii si a documentelor doveditoare pentru persoanele care cer inscrierea in Uniune fara examen si cu scutire de stagiu, dar si pentru inscrierea in Tabloul UNPIR a persoanelor fizice care au promovat examenul de acces in profesie. O suma mult mai mare, adica 9.000 de lei, va fo platita de persoanele fizice care beneficiaza de inscrierea in profesie cu scutire de examen si stagiu de pregatire profesionala. Cotizatia anuala pentru persoanele fizice compatibile va fi de 600, cu 200 de lei mai mare decat cea pentru persoanele fizice incompatibile, in schimb, pentru persoanele juridice, taxa va fi de 2.000 lei. Sustinerea examenului de definitivat va costa inca 1.000 de lei.

 

Comentarii

# Florentina date 8 August 2011 20:40 +3

Art. 32. - (1) Admiterea în profesie se face pe baza unui examen organizat de UNPIR, conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi ale Statutului.    (2) Pot fi primite în profesie, la cerere, cu scutire de examen şi de perioadă de stagiu, persoanele care au exercitat cel puţin 5 ani funcţia de judecător-sindic, precum şi persoanele care au exercitat, timp de 10 ani, funcţia de avocat, judecător sau notar public. Înscrierea în Tabloul UNPIR se face în termen de cel mult un an de la eliberarea din funcţia de magistrat sau notar public, cu condiţia ca aceasta să nu îi fie imputabilă. Va rog postati hotararea 4/2011 a UNPIR. Se mai tine cont la intrarea in profesie cu scutire de examen de art de mai sus privind vechimea in munca, sau doar de art. 25.  din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 86/2006, modificata prin Legea nr. 85/2010.

# avocatB date 9 August 2011 23:38 +1

Inca o aberatie a mafiotilor, :lol: o noua casta, deja cozonacul este mic, mic :-*  , trebuie sa impunem un bir consisten :-x t

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva