21 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SECURISTII DE LA BRUXELLES VOR CONTROL PE JUSTITIA ROMANA – Fara precedent: Ministerul Justitiei a clasificat Raportul MCV pe 2019. Incredibil: MJ a cerut CSM de pe o zi pe alta la sedinta pentru raport un membru care sa aiba acces la informatii secrete. CSM: „Demersul nu a fost efectuat cu respectarea Legii nr. 182/2002 privind documentele clasificate... Se urmareste excluderea CSM din procedura formularii observatiilor cu privire la concluziile raportului si naste o legitima ingrijorare”

Scris de: Valentin BUSUIOC

19 octombrie 2019 13:01
Vizualizari: 11054

Este extrem de grav ceea ce fac Ministerul Justitiei, condus de catre ministresa Ana Birchall (foto) – dublu revocata din functie (intai de premierul Viorica Dancila, apoi de catre Parlament, prin motiunea de cenzura) – si securistii de la Bruxelles, care vor sa puna gheara pe justitia romana. Fara precedent: Raportul MCV a fost clasificat, Ministerul Justitiei incercand sa-i excluda de la studierea documentului pe membrii CSM care nu au acces la informatii clasificate.


Altfel spus: pentru a nu fi descoperite minciunile propagandistice continute in Raportul MCV pe 2019, securistii de la Bruxelles (care ani de zile au emis rapoarte MCV neasumate, in ciuda faptului ca inclusiv Guvernul Romaniei a criticat acest aspect) au ales acum sa clasifice documentul, pentru ca opinia publica sa nu stie care sunt problemele Raportului MCV aferent anului 2019 si astfel sa nu poata reactiona nici CSM, nici orice alta institutie sau persoana interesata.

Ministerul Justitiei a actionat „noaptea, ca hotii”

Vineri seara, 18 octombrie 2019, Ministerul Justitiei si-a permis sa-i ordone Consiliului Superior al Magistraturii ca sa trimita un membru sau orice alt reprezentant autorizat chiar sambata la pranz, spre a participa la sedinta organizata la sediul MJ, privind Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru anul 2019.

Dezvaluirea a fost facuta sambata, 19 octombrie 2019, de catre CSM, institutia exprimandu-si indignarea fata de felul in care ministerul Anei Birchall si-a permis sa dea porunci. In plus, este inadmisibil ca MJ sa clasifice Raportul MCV drept secret, in conditile in care documentul a fost publicat in fiecare an din 2007 pana in prezent, adauga CSM.

Nu in ultimul rand, Consiliul denunta felul in care ministerul comite o ilegalitate, incalcand Legea , urmarindu-se excluderea anumitor membri CSM de la studierea Raportului MCV.

Situatia este cu atat mai grava, cu cat Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei si nu i se pot ascunde documente ce tin de acest domeniu. De aceea, toti membrii alesi ai CSM sun indreptatiti sa aiba acces la asemenea documente – inclusiv rapoarte MCV –, in legatura cu care au tot dreptul sa voteze pro sau contra si chiar sa aduca amendamente.

Comunicatul CSM din 14 noiembrie 2018, critic la adresa MCV

Cu alte cuvinte, se vede crasa disperare a Ministerului Justitiei, care incearca acum din rasputeri sa tina Raportul MCV pe 2019 departe de ochii membrilor CSM care anul trecut au luat atitudine dura impotriva felului in care politrucii de la Bruxelles si-au permis sa faca ingerinte in sistemul de justitie din Romania (click aici pentru a citi):

In continutul raportului se imputa Consiliului Superior al Magistraturii ca a exercitat presiune asupra inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin faptul ca nu a reinnoit mandatul presedintelui Sectiei penale a acestei instante. O astfel de constatare este inacceptabila, deoarece numirea in functiile de conducere de la Inalta Curte de Casatie si Justitie , este prerogativa exclusiva a Sectiei pentru judecatori si intra in marja sa de apreciere. in plus, raportul ignora constatarile obiective ale Sectiei pentru judecatori, care au fundamentat hotararea de respingere a candidaturii si care au fost prezentate amplu in cuprinsul acesteia. Pe de alta parte, faptul ca nu a fost reinnoit mandatul presedintelui Sectiei penale nu poate influenta in niciun fel judecata in cauzele penale cu care este investita Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mai mult, judecatorul in discutie a fost delegat ulterior in functia de presedinte de sectie, calitate pe care, prin delegare, o exercita si in prezent, continuand sa solutioneze cauzele penale cu care a fost investit. in plus, premisele eronate pe care se fundamenteaza concluzia raportului ar insemna ca nu ar fi posibila in nicio situatie numirea in aceasta functie a altui judecator, fapt care, evident, nu poate fi acceptat”.

Revolta lui Alistar: „Mesajele transmise noaptea inseamna cooperare loiala?”

Tupeul Ministerului Justitiei l-a scandalizat pe membrul CSM Victor Alistar (reprezentant al societatii civile), care a reactionat prompt pe Facebook:

„Sa inteleg ca punctul de vedere al Garantului independentei justitiei se face numai cu aviz ORNIS? Sau sa inleg ca mesajele transmise sambata noaptea inseamna cooperare loiala?”


Redam comunicatul CSM de sambata, 19 octombrie 2019:

Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostinta publica urmatoarele aspecte, in scopul corectei informari a cetatenilor:

In cursul serii de 18 octombrie 2019, ora 20:16, a fost transmisa presedintelui si vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, de catre Ministerul Justitiei, prin intermediul corespondentei electronice, solicitarea ca pana la data de 19 octombrie 2019, ora 12:00 un membru al Consiliului sau un reprezentat autorizat sa participe la sediul ministerului la intalnirea organizata in scopul dezbaterii Raportului MCV pentru anul 2019.

Ministerul Justitiei a informat prin aceeasi corespondenta ca raportul are regimul unui document clasificat si poate fi consultat numai la sediul ministerului, iar participantii la intalnirea organizata trebuie sa fie autorizati pentru a avea acces la informatii clasificate.

Precizam ca este fara precedent si inadmisibil pentru exercitarea prerogativelor constitutionale ale Consiliului ca Raportul MCV sa poata fi consultat de catre membri in regimul unui document clasificat si intr-o perioada atat de scurta, aspect ce conduce la imposibilitatea exercitarii atributiilor de catre membrii care nu au acces la informatii clasificate.

Clasificarea Raportului MCV in regimul unui document secret, desi acesta poate avea cel mult caracterului unui document nepublic, conduce catre presupunerea rezonabila ca acest demers nu a fost efectuat cu respectarea tuturor conditiilor impuse de Legea nr. 182/2002 privind documentele clasificate.

Acordarea unui termen de cateva ore pentru desemnarea unui reprezentant al Consiliului in vederea participarii la dezbaterea Raportului MCV, cunoscute fiind prevederile legale ce stabilesc modul de intrunire al membrilor Consiliului si cvorumul necesar desfasurarii lucrarilor, reprezinta in fapt o modalitate de lucru prin care se urmareste excluderea Consiliului din procedura formularii observatiilor cu privire la concluziile raportului si naste o legitima ingrijorarea cu privire la modalitatea de abordare, analiza si gestionarea a celorlalte aspecte esentiale pentru functionarea justitiei utilizata de Ministerul Justitiei.

Reamintim pe aceasta cale opiniei publice ca intotdeauna Consiliul Superior al Magistraturii si-a indeplinit atributiile ce ii revin in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare, sens in care a dat de fiecare data dovada de implicare prin contributii periodice la raportarile nationale privind progresele efectuate si a participat la toate reuniunile organizate fie cu ocazia Misiunilor de evaluare ale CE, fie in cadrul Comisiei MCV sau la orice alte discutii pe aceste teme de interes major.

Consiliul Superior al Magistraturii solicita, in mod public, transmiterea prin intermediul Ministerului Justitiei, in calitate de punct de contact in cadrul MCV, a solicitarii de prelungire a termenului acordat la o saptamana si declasificarea documentului pentru garantarea accesului la informatie al tuturor membrilor Consiliului, in vederea formularii observatiilor solicitate in acord cu principiile statuate prin Decizia de Instituire a MCV pentru Romania si Bulgaria emisa in anul 2006”.

Comentarii

# Asaltul final date 19 octombrie 2019 14:18 +17

Acum a devenit clar ca bună ziua ca UE este o iluzie departe de ce am crezut noi, în fapt, interesele sunt de subjugare a noastră, de aservire, de înăbușite a oricaror dorințe de demnitate, de suveranitate sau libertate de decizie. Ni se interzice sa gestionam resursele noastre, nu avem voie sa scoatem capu din sărăcie și umilinta, drepturile omului sunt un moft, iar justiția o fac ei puternici. Au luat-o pe Kovesi la EPO ca să o protejeze de furia națională, este mai mult decât clar ca acum dau asupra noastră, asaltul final. Fereasca Sfântu sa ne ridicam, suntem foarte aproape, ii vom zbura cu totul asa cum am mai făcut-o în ultimii 2000 de ani!

# Neanae date 19 octombrie 2019 15:02 +4

QED! Mai avea dubii careva asupra NON independentei țării asteia? Ia sa ghicim, e ușor, care sunt cei ce trădează aceasta nație și calcă pe popor (și pe vii și pe morți). Unul e in vârf și mai vrea, alții zbiară prin piețe și trăiesc din anarhie, alții vor sa conducă dar habar nu au in ce directie, unde e volanul, pe când regulile hopaaaa, când e cazu’, când nu e cazu’, după vântul care bate dinspre UE. Uite cu ministrul justiției, E DEMIS, bate vântul dar nu cade de pe craca. KWI ESTE DE DENUNȚAT LA O CURTE INTERNAȚIONALĂ - o fi una? Ce circ trist.

# AndreiV date 19 octombrie 2019 15:25 +5

Este clar si nu mai trebuie demonstrat nimic.Autodeclaratul succesor nazist impreuna cu politia politica au inceput actiunea de curatare a Romaniei de PSD.Autodeclaratul succesor nazist(grupul etnic german a fost membru al trupelor ss)dobanditorul de averi prin evaziune fiscala(singur a recunosut,nefortat de nimeni*ghinion)sau cu acte false(dovedit de catre instanta,dar are nerusinarea sa pastreze in continuare banii, participantul la vanzarea de copii saraci,romani, dovedeste ca asta e tara normala pentru care lupta.Urmeaza exterminarea membrilor psd,actiuni penale si puscarie,alungarea cu parul a celor pe care nu-i vor putea extermina,pentru asta l-a scos in fata pe orban, incalcand iar CONSTITUTIA SI LEGILE TARII si jucand rolul politic de presedinte de partid si tot pe banii romanilor umiliti si batjocoriti de catre el si cei care il sustin,din tara si ue,mai ales nemti austrieci olandezi.Li se alatura si ministrul demis.E santajata cu acuzatiile la dresa sotului,deci e adevarat?

# Victor date 19 octombrie 2019 15:28 +3

Imi aduc aminte de comentariul facut de Muchael Moore in filmul 911 la adresa lui George Bush: cine te plateste e stapanul tau. Madame are sotul la Golden Sach, salariul de ministru este maruntisul pentru ciorapi, in cazul ei. Doar nu o tuta sa-si puna bete in roate. Nu trebuia promovata in guvern, nu e compatibila cu interesele Romaniei

# Ioana M. date 19 octombrie 2019 15:54 -4

Si care e problema ? Documemtul clasificat nu poate fi opozabil justitiei, nici politicienilor, nici justitiabililor.Doar ministresei Bitchall ! Care are si raspunderi si obligatii...singura ! fata de justitie.... de la administrativ la...penal...

# Neanae date 19 octombrie 2019 16:41 +3

Nu știu cât de clară era ideea ca un MCV clasificat e dovada de NON independenta, in comentariul meu anterior. Dar recitind articolul îmi da frisoane o alta idee. Adică acest surogat de ministru al justiției destituit, evident vândut, evident dușman al justiției, evident susținut de hiene in posturi de comanda, evident toți indivizii astia împreuna neluînd nicio atitudine contra clasificării MCV-ului, demonstrează in sfârșit clar ca SUNT ANTI ROMANI, ANARHICI, DESPOTICI. Totul spre bucuria unora ca Macovei, Danileț, foști și actuali șefi prin justiție, magistratura și securitate, hashtagisti de mahala. Este inconcepibil. Dragnea de aia e unde e, a intuit și văzut toate astea (si altele) și lua măsuri ... Ferească Dumnezeu sa mai iasă președinte KWI!

# Neanae date 19 octombrie 2019 17:30 +3

Cineva presupune (citii pe Știri pe surse) ca aceasta clasificare a MCV ar fi din cauza de Kovesi și presiunile DNA asupra magistraților. Chestie sub lupa ... Așa, și? Nu trebuie sa știm ce știm? Sau nu trebuie sa știm ca așa ceva începe sa deranjeze? Și ca e bine sa se acopere repede și fără urme haznaua malacei și a acoliților ei dat fiind ca amu este procuror de procurori europeni? Bine, zicea un personaj shakespearian ca ceva e putred in Danemarca! Acileașa e putred tot, știe tot satul ce îngroapă pisica. Dna Birchal, demisa, nu face decât sa se murdărească pe lăbuțele ei rafinate pupate de astia care răstoarnă guverne ca așa le zice neamțu’! Hai sa avem rabdare, adevarul iese oricum ...

# Charlie date 19 octombrie 2019 18:43 +2

Incep si jurnalistii sa inteleaga, in sfarsit, ca la Bruxelles actioneaza bolsevici de toate nationalitatile, UE meritand titulatura data de mine de Colhoz Bolsevic european care foloseste metodele Securitatilor comuniste in chestiunea secretului, adevarata agentura(Comintern" subordonata Moscovei...

# Av. Nicolae Trăistaru date 19 octombrie 2019 22:05 +3

Articolul se constituie intr-o radiografie a dezastrului in care a ajuns, din păcate, justiția. Atâta timp cât încă există justiție la secret, SRI-ul controlează in continuare anumiți magistrați care răspund la comenzi (nu numai in dosarele penale ci și in civil), iar avocații sunt pasivi (cu câteva excepții), birocrații de la Bruxelles ne dau lecții. SRI a impus guvernului Cioloş adoptarea OUG nr. 6/2016, elaborată de Raluca Prună (menținută de Toader, Dragnea și Tariceanu) care să-i confere atribuţii pe care legea le interzice. Ordonanța este însă una profund ilegală și neconstituțională. Ordonanţa nr. 6/2016 a legalizat mult hulitele echipe mixte „procuror – ofiţer SRI”. Sunt judecători care refuza nejustificat efectuarea de expertize judiciare și validează constatări tehnico științifice dresate pro causa de “detașații” de la ANAF la Parchet/DNA/DIICOT (anterior au trecut pe la SRI/cativa au fost retrași probabil in declaratii la televizor).

# parazitii date 19 octombrie 2019 23:57 0

"Parazitii-  Mesaj pentru Europa: Cheloo: Ne confruntam cu legi noi date de *oi, Danseaza cu noi valsul *** urii,  unu inainte, doi inapoi. Cheloo Votăm în scârbă, e adevărat, și țara e praf, pulbere fină Căci e mai ieftin să dai banul jos când cumperi o ruină Banii pe 10 ani de la U. E. dispar în vile În străzi inexistante și tehnologii inutile :)) Cheloo: Suntem ruda săracă, deci nu putem fi frați Mesaj pentru Europa: CRED CĂ NE CONFUNDAȚI!" https://youtu.be/mgWnyDSWhc4

# Av. Nicolae Trăistaru date 20 octombrie 2019 07:33 +1

1) Articolul se constituie intr-o radiografie a dezastrului in care a ajuns, din păcate, justiția. 2) Atâta timp cât încă există justiție la secret, SRI-ul controlează in continuare anumiți magistrați care răspund la comenzi (nu numai in dosarele penale ci și in civil), iar avocații sunt pasivi (cu câteva excepții), birocrații de la Bruxelles ne dau lecții. SRI a impus guvernului Cioloş adoptarea OUG nr. 6/2016, elaborată de Raluca Prună (menținută de Toader, Dragnea și Tariceanu) care să-i confere atribuţii pe care legea le interzice. Ordonanța este însă una profund ilegală și neconstituțională. Ordonanţa nr. 6/2016 a legalizat mult hulitele echipe mixte „procuror – ofiţer SRI”. 3) Seria abuzurilor din justiție o continuă judecătorii care refuza efectuarea expertizelor judiciare (pentru că “pot”), validând astfel constatările tehnico științifice ale asa zișilor specialiști detașați de la ANAF (via SRI) la Parchete/DNA/DIICOT (unde au și biroul și încă nu au fost retrași).

# santinela date 20 octombrie 2019 07:59 +7

TUTA asta este mai rea pentru justitia din Romania decit Pruna sau Macovei,ceea ce era aproape imposibil de gindit.Unde dracu era capul coducerii PSD cind au propus-o pe nulitatea asta ?

# PSD PARTID DE TRADATORI date 20 octombrie 2019 10:39 0

SI NUMAI PENTRU FAPTUL CA ACEASTA Ana Birchall ESTE MEMBRA PSD, ACEST PARTID TREBUIE SA DISPARA. PARTID DE TRADATORI, HOTI SI CORUPTI . VOTATI PSD IDIOTILOR !

# gica70 date 20 octombrie 2019 11:08 +3

Parca ar fi fost singura prostie facuta de PSD! Au o predilectie extraordinara de a alege securisti in functii inalte!

# obiectiva din IRan date 20 octombrie 2019 11:58 0

nooo, acum sa va prind ca nu recunoasteti ca sunt cel mai bun remote viewer din lume si de aceea ma vaneaza SRI, MOSSAD si CIA...uite de aia, ca eu am fost PRIMA care a cerut demisia Anutei Birtchall....si totul a venit ulterior ca o confirmare, reconfirmare, re-reconfirmare si rerererererereconfirmare.... obiectiva din IRan date 4 august 2019 08:04 +2 ANA BIRCHALL, DEMISIA ! :-x :-x :-x

# Baran Gheorghe date 20 octombrie 2019 15:28 +4

Birchall Mangalita. Daca vom mai avea tradatori ca acestia , sa nu ne miram ca se va zice candva ROEXIT

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.11.2019 – Cine este generalul lui Iohannis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva