8 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SIFONARII DIICOT – Anchetatorii care au divulgat presei stenograme cu inregistrari, documente si date din dosar pentru a determina arestarea prof. dr. Mihai Lucan trebuie sa raspunda pentru linsajul mediatic si compromiterea intereselor justitiei! Cititi in premiera plangerea reputatului chirurg impotriva anchetatorilor DIICOT care l-au pus la stalpul infamiei cu informatii nedestinate publicitatii (Plangerea)

Scris de: L.J. | pdf | print

10 January 2018 15:54
Vizualizari: 10334

Profesorul Mihai Lucan (foto) a facut plangere penala impotriva procurorului DIICOT Marian Delcea, cel care instrumenteaza dosarul impotriva sa, pentru savarsirea infractiunii de compromitere a actiunilor justitiei.


Plangerea penala depusa la PICCJ, in 8 ianuarie 2018, nu il vizeaza doar pe procurorul Delcea, ci si pe ceilalti anchetatori, dar si persoane din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj.
Vinovatia sau nevinovatia unei persoane se dovedeste in instanta, si nu prin spectacole mediatice in care sunt aruncate pe piata informatii confidentiale din ancheta. Reteta este buna, dar doar pentru acuzare, nu si pentru cel acuzat, care este condamnat de opinia publica si demonizat inainte sa aiba sansa sa se apere. Si avem cel mai elocvent exemplu: la scurt timp dupa ce Mihai Lucan a fost saltat de mascati de la casa din Cluj, plimbat prin fata jurnalistilor care fusesera instintati in prealabil, bagat in duba si adus la Bucuresti la audieri, pe surse au inceput sa apara tot felul de informatii din ancheta.
Printre altele, pe surse “a scapat” informatia privind transferul ilegal al unui aparat performant de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica privată a lui Mihai Lucan. Doar aceasta informatie este de ajuns ca medicul sa fie condamnat de opinia publica, avand in vedere ca vorbim de un aparat folosit la tratamentul cancerului, si in lipsa caruia bolnavii pot muri. Numai ca s-a dovedit in instanta ca informatia plecata din ancheta este total falsa, asa cum a constatat si judecatorul care a respins cererea de arestarea a profesorului Lucan. Si ca aparatul ii apartinea de fapt profesorului Lucan. Avand in vedere linsajul mediatic la care a fost supus, profesorul Mihai Lucan a facut plangere penala si cere tragerea la raspunderea a persoanelor vinovate.

Linsaj mediatic si presiuni asupra magistratilor

In plangerea depusa la PICCJ, Mihai Lucan arata ca in 20 decembrie 2017, in urma perchezitiilor domicilare, anchetatorii au ridicat mai multe inscrisuri, bunuri si alte documente pe care le-au considerat utile unei bune desfasurari a urmaririi penale. Doctorul Mihai Lucan explica in plangere ca scurgerile intentionate de informatii nu s-au oprit aici, si ca s-a mers pana acolo incat ziaristilor li s-au livrat inclusiv anumite date pe care le notase in agenda personala si pe care a predat-o anchetatorilor.

Lucan a facut referire si la informatia aparuta pe surse, potrivit careia i-ar fi cazut din buzunar 5.000 de euro in timpul audierilor, cerand tragerea la raspundere a celor care au furnizat-o presei, aratand ca aceasta a fost data de persoane din cadrul anchetei. Totodata, in plangerea depusa la PICCJ se mentioneaza faptul ca informatia privind inceperea urmaririi penale in rem pentru tentativa de omor a fost data de catre persoane din cadrul anchetei ori functionari publici din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal IICUTR).

Tot in plangerea depusa impotriva anchetatorilor DIICOT se face referire si la faptul ca presa stia dinainte de faptul ca in dosar urmau sa fie audiati Emil Boc, Vasile Dancu, Vasile Puscas, ministrul Sanatatii Florian Bodog si procurorul Florin Maghiar. Scopul avalansei de informatii care s-au dat din dosarul sau a avut ca scop, sustine profesorul Lucan, crearea unei presiuni mediatice.

Iata ce prevede articolul 277 NCPP:

"Compromiterea intereselor justitiei

(1) Divulgarea, fara drept, de informatii confidentiale privind data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmeaza sa se administreze o proba, de catre un magistrat sau un alt functionar public care a luat cunostinta de acestea in virtutea functiei, daca prin aceasta poate fi ingreunata sau impiedicata urmarirea penala, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) Dezvaluirea, fara drept, de mijloace de proba sau de inscrisuri oficiale dintr-o cauza penala, inainte de a se dispune o solutie de netrimitere in judecata ori de solutionare definitiva a cauzei, de catre un functionar public care a luat cunostinta de acestea in virtutea functiei, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.

(3) Dezvaluirea, fara drept, de informatii dintr-o cauza penala, de catre un martor, expert sau interpret, atunci cand aceasta interdictie este impusa de legea de procedura penala, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.

(4) Nu constituie infractiune fapta prin care sunt divulgate ori dezvaluite acte sau activitati vadit ilegale comise de autoritati intr-o cauza penala."

Prezentam fragmente din plangerea prof. dr. Mihai Lucan:

"O prima imprejurare care a creat convingerea ca persoane din cadrul anchetei au divulgat date si informatii secrete referitoare la actele/activitatile de urmarire penala care urmau sa aibe loc in dosar, o constituie faptul ca in data de 20 decembrie 2017, cu ocazia perchezitiei domiciliare, mai inainte ca ofiterii de politie judiciara si jandarmii sa se prezinte la locatiile in care au avut loc aceste perchezitii, presa locala si centrala era deja prezenta la adresele de perchezitie, ceea ce denota faptul ca persoane din cadrul anchetei au divulgat informatii nedestinate publicitatii despre actele de urmarire penala care trebuiau efectuate in dimineata acele zile (…) Singurele persoane care puteau furniza astfel de informatii fiind procurorul de caz, ofiterii de politie judiciara delegati ori persoanele care au participat la perchezitia domiciliara.

(...)

O a doua situatie de fapt care conduce la o concluzie congruenta-s-au divulgat date si informatii din continutul mijloacelor de proba-consta in aceea ca in data de 21 decembrie 2017, la sediul PICCJ-DIICOT Structura Centrala am predat anchetatorilor o agenda personala care continea mai multe consemnari. In data de 24 decembrie 2017 si in zilele imediat urmatoare, au aparut in presa extrase din consemnarile existente in agenda predata anchetatorilor, circumstante posibile exclusiv prin divulgarea de date si informatii din continutul acesteia de catre persoane din cadrul anchetei.

(...)


Dupa ce procurorul anchetator a dispus retinerea subsemnatului, mi-am controlat rucsacul pe care il aveam asupra mea intrucat urma sa fiu dus in arest, ocazie cu care le-am explicat politistilor ca am asupra mea suma de 5400 euro si 3310 Dolari SUA. Procedura de predare a sumelor de bani s-a derulat intre orele 18.10-19.16. La orele 19.45 postul de stiri ProTv incarcase stirea online, ceea ce demonstreaza ca de indata a fost transmisa catre redactorii postului de catre persoane din cadrul anchetei.

(...)

Din informatiile obtinute de la dl. Procuror referitor la scurgerea de informatii din dosarul de urmarire penala, acesta a afirmat ca la orele 18.30 in data de 30.12.2017, cu ocazia ridicarii de la ICUTR de catre ofiterii de politie judiciara a doua recipiente de transport organe pentru perchezitie informatica, au predat reprezentantilor unitatii medicale Ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem, desi, de vreme ce ICUTR nu este la acest moment subiect procesual in cauza, Ordonanta nu trebuia predata, ci era suficient sa emita ordonanta de ridicare a echipamentelor.

(...)

Toate televiziunile cu mare audienta si alti reprezentanti ai mass-media fiind prezenti inca de la ora 08.30 la intrarea DIICOT, cunoscand in detaliu orele la care trebuiau audiate persoanele antementionate, in conditiile in care avocatii subsemnatului stiau ca trebuiesc audiate persoane cu demnitati, insa nu cunosteau atatea detalii precum stia presa.

(...)

Scopul celor mentionate anterior este de a crea presiuni asupra consumatorului de presa si asupra magistratilor care urmeaza sa solutioneze contestatiile si/sau plangerile formulate de subsemnatul, ori pentru ca anchetatorii sa isi creeze premisele unui avantaj vadit nelegal la judecarea contestatiei formulate impotriva incheierii din data de 21/22 decembrie 2017 referitoare la cererea de arestare a subsemnatului, metode neloiale si care circumscriu dispozitiilor procesuale penale (…) In circumstantele date, solicitam sa efectuati cercetarile pe care le veti considera necesare in vederea tragerii la raspundere penala a tuturor persoanelor care se fac vinovate de savarsirea infractiunii de compromitere a intereselor justitiei, fapta prevazuta si pedepsita de art. 277 din Codul penal".Comentarii

# Ancutza date 10 January 2018 16:17 +14

DIICOT-ul... mâna dreaptă a SRI-ului (adică versisiunea super-avansată a Secu) mafie Statală împreună cu DNA și toată falsa justiție aplicată cu succes pt distrugerea țării și suprimarea poporului. Că doar Legea e făcută si aplicată numai pentru cei din afara  sistemului mafiot. Punct.  :cry:

# Planul "Emerald" date 10 January 2018 16:34 +5

Soros prin pupila lui Sandra Pralong, consiliera lui Iohanis, actioneaza dupa planul "Emerald" pentru descreditarea personalitatilor din toate domeniile de activitate intelectuala din Romania. Planul "Emerald" a fost scris in ianuarie 1991 la Bucuresti la GDS de cativa indivizi condusi de Pralong. Atunci s-a impartit si aparatura video (Fundatia IMF-Soros) pentru televiziunile independente si care ar fi trebuit sa promoveze acest plan diabolic. Rezultatul asteptat de Soros este destabilizarea Romaniei si transformarea tarii in pasalac sorosist cu desprinderea Transilvaniei sub papucul Budapestei, restul tarii fiind atribuit eventualilor emigranti din Asia Mica. 

# rigo77 date 11 January 2018 08:51 0

Ha-ha-ha... Infernalul Soros care tine in buzunar majoritatea absoluta a deuptatilor din parlamentul european nu vrea "desprinderea Transilvaniei" ci distrugerea tarilor care mai doresc granite sau mai au un pic de constiinta nationala... el insusi nu are constiinta deloc. Asa poate distruge Europa. Aseta e planul Kalergi. Please google. Fiind evreu el a mai asistat la sechestrarea averei a altor evrei si intr-un interviu sice ca nu a avut deloc nici un pic de muscare de cuget... El vrea sa distruga si Budapesta si Europa... pentru ca asa castiga bani imensi... caci pt finantarea imigrantilor ilegali pro capitam noi trebuie sa platim 15000 Eur - normal ca din crediele lui Gyorgy Soros. Este foarte trist ca multi din Tara Romaneasca se gandesc la Ardeal ca la o colonie... si scriem deja 2018.

# Raspuns date 11 January 2018 11:40 +1

Moda informatiilor "dupe Google" a cuprins pamantul, dand "apa la moara" trogloditilor de toate felurile care se manifesta pe internet ca scriitori, jurnalisti si analisti. Este dureros cand vezi raspunsul unui "neica nimeni" la o chestiune serioasa, nationala, care "nu stie unde-l mananca, dar zice scarpina inca" (AP), indicand "goagel" pentru certificare. In anul 1990 nu era deschis drumul internetului pentru Romania. Eu, eram acolo la GDS si participam direct la apararea Tarii tale de aceste cotoarbe internationale sorosiste, trecand si prin amenintari cu moartea, agresat, batut. Norocul meu a fost ca eram vertical si aceasta calitate i-a uimit pe americani care m-au aparat, englezii dand-o afara de la ambasada lor pe aceasta Prlong care se tot lua de mine. "E usor a scrie...."  

# Damian date 11 January 2018 12:16 0

Soros ca Soros dar ce cloaca serpãrie abuzuri  este la DIICOT!!!????!!!!!! Nimeni nu investighează. Asta-i viata, acolo nu prea ajung politicienii ;-) decât acum zilele acestea cu BOC ȘI medicul Lucian a mai fost menționat DIICOT , în rest...ZERO.  mafie este în absolut toate instituțiile statului DNA DIICOT PARCHETE SRI ICCJ CSM ANP ANAF politie Jandarmerie,  TOT. Aceasta mafie plina de ilegalităti corupție protocoale ILEGALE secrete,abuzuri  tot prinde puteri din 89 incoace. Aceasta mafie a distrus și  tradat  românii. Nu cu demisia unui om sau 10 se rezolva ci cu o REFORMĂ în adevăratul sens 

# Baran Gheorghe date 10 January 2018 20:38 +5

Dupa decembrie 1989 a fost " inflatie" de ingineri . Acum , toti "antreprenorii" lu ' peste se vaita ca nu sunt ingineri. Dupa decembrie 1989 au aparut multi detractori ai vremurilor de dinainte , critici " criticabili" . Cind primesc le fata vaca, cind trebuie sa dea , le moare vitelul . Domnul acesta , doctor , din Cluj , cit a fost bun a fost bun, acu , cind dotorii de dupa revolutie nu stiu ce insemna munca si stiinta dau in  el cu toate tunurile , vor sa se ridice arzind etapele muncii si cunoasterii. N u stiu anatomie , fiziloogie, chimie organica si anorganica, nu stiu multe deoarece au creierul cit nuca romaneasca iar capul cit nuca de cocos ( una in alta face zdranga - zdranga), incearca sa se ridice prin piriciuni, acuze nefondate, nestiinta.... vor sa fie ce nu au putut invata.  Sa va  fereasca dumnezeu de doctorii de azi si popii de miine ca cu  politistii de ieri ne mai desurcam :))) Traiasca ardelenii incet , traiasca moldovenii pe loc, traiasca oltenii si muntenii asa!

# Adrian date 11 January 2018 00:43 +2

Mare tobitoc este acest prim ministru al Romaniei, mare si prost. Era sa uit, un secuurst ordinar, analfabet si abagiu, scuze cu "L".

# Pustiu date 11 January 2018 09:54 0

Eventual art.277 NCP .... zic. :-)

# Pentru Carmen Dan date 11 January 2018 12:00 +3

Carmen Dan nu trebuie sa plece. Daca isi da demisia s-a terminal cu PSD. Vin alegerile pentru presedentie. Tudose va controla Tara ca pe buzunarul lui pentru securisti si Iohanis. Presa il poate demola total pe securistul Tudose ,prietenul pedofililor care seamana izbitor cu ticalosul de politist. Puneti alaturi cele doua chipuri si o sa vedeti tandemul violatorilor de copii.

# pop date 11 January 2018 19:35 0

Dragă Națiune-Popor Român nu mai aplecați urechea la Politicieni-Pocuratură-Televiziunea Româno-Jidovescă sunt sub mânaă străinească ne-au vândut-trădat-înrobit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.08.2022 – CSM lucreaza peste program pentru Gluga

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva