5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SISTEMUL ISI ASTEAPTA SENTINTA LA ICCJ – Judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir vor pronunta, marti 28 martie 2017, hotararea pe fond in dosarul “Gala Bute”. Sentinta nu este importanta doar pentru Elena Udrea, ci si pentru Sistemul care a condus Romania prin teroarea catuselor. O achitare a Elenei Udrea va consfinti sfarsitul “Binomului SRI-DNA”. Sentinta va demonstra daca Justitia a iesit din campul tactic, iar pronuntarile se vor face exclusiv pe probe

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 March 2017 15:29
Vizualizari: 8079

Este zi importanta, marti 28 martie 2017, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Zi importanta pentru favorita lui Traian Basescu, dar si pentru “Sistemul” care a condus Romania in ultimii ani prin teroarea catuselor. Judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir vor anunta sentinta in celebrul dosar “Gala Bute”, in care vizata este Elena Udrea, dar in care, asa cum am aratat, nu exista probe impotriva acesteia.

Pronuntarea din aceasta cauza este asteptata din doua puncte de vedere. In primul rand, este o hotarare care priveste cel mai important om al regimului Traian Basescu, cel mai important colaborator al fostului presedinte. Mai important este insa altceva, din punctul nostru de vedere.


Marti, 28 martie 2017, la Inalta Curte se joaca soarta “Binomului SRI-DNA”, a “Sistemului” ocult care a condus Romania, la a carui instaurare si consolidare a contribuit insasi Elena Udrea si care a atins apogeul in anii in care generalul Florian Coldea (foto stanga) a fost seful operativ al SRI. Asa cum Lumeajustitiei.ro a aratat, o achitare a preferatei lui Traian Basescu va consfinti sfarsitul “Sistemului” si va fi proba ca in Romania dosarele incep sa se judece din nou exclusiv in baza probelor, indiferent de numele inculpatului, indiferent ca avem de-a face cu un exponent al regimului Basescu, un regim care a executat toti adversarii politici ai fostului presedinte folosindu-se de culoarele din parchete si instante. Or, asemenea practici trebuie sa inceteze. Vorbim despre achitare intrucat, dupa cum am dezvaluit in editiile precedente, in dosarul “Gala Bute” nu exista nicio proba impotriva Elenei Udrea, procurorii fortand condamnarea acesteia pe modelul folosit la executia lui Adrian Nastase in dosarul “Trofeul Calitatii”, pe probe indirecte.

In schimb, o condamnare a Elenei Udrea venita in conditiile lipsei de probe impotriva favoritei lui Basescu, aspect recunoscut pana si de cei mai inversunati critici ai acesteia, va arata ca in continuare Justitia se afla in camp tactic, iar deciziile se iau in functie de regimul politic aflat la putere, nu pe probele de la dosar.

Udrea nu poate fi probata

In ceea ce priveste dosarul propriu-zis, Elena Udrea este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE, fiind trimisa in judecata printr-un rechizitoriu semnat de procurorii Marius Bulancea si Ana Dana de la DNA, confirmat cu manuta ei de Laura Kovesi (foto dreapta). Oricine studiaza dosarul “Gala Bute” poate vedea insa ca procurorii DNA au o mare problema. Mai exact, parchetul lui Kovesi nu o poate proba pe Elena Udrea.

Spre exemplu, in cazul acuzatiei de luare de mita constand in celebra geanta cu 900.000 de euro care ar fi ajuns la Udrea nu exista nicio proba concreta, ci doar declaratia fostului secretar general al Ministerului Dezvoltarii, Gheorghe Nastasia. Or, o condamnare pe luare de mita nu se poate face doar pe declaratii sau denunturi, ci pe un flagrant ori pe probe care sa demonstreze primiterea mitei sau macar pretinderea ei. La dosarul “Gala Bute” nu exista nimic din toate acestea, nici probe, nici flagrant, ci doar declaratii ale lui Gheorghe Nastasia. Mai mult, nici macar mituitorul nu spune ceva despre vreun ban care sa fi ajuns la Udrea.

Click aici pentru a citi mai multe detalii despre cazul gentii cu 900.000 de euro

La fel stau lucrurile, credem noi, si in legatura cu celelalte acuzatii de luare de mita la adresa Elenei Udrea.

Click aici pentru a citi mai multe detalii despre celelalte acuzatii de luare de mita la adresa Elenei Udrea

In ceea ce priveste pretinsul abuz in serviciu, dupa cum am aratat, DNA sustine ca Elena Udrea a incalcat prevederi dintr-o Hotarare de Guvern si din Ordonanta de Urgenta 34/2006 privind achizitiile publice. Referitor la Hotararea de Guvern in cauza, HG 925/2006 privind punerea in aplicare a OUG 34/2006, lucrurile sunt clare. Acuzatia pica din start, in conditiile in care CCR a stabilit prin Decizia 405/2016, prin care s-a constatat neconstitutionalitatea abuzului in serviciu, ca aceasta infractiune nu poate fi retinuta decat in cazul incalcarii legilor, a ordonantelor de urgenta ale Guvernului si a ordonantelor Guvernului. Nicidecum in cazul Hotararilor de Guvern.

S-ar putea crede insa ca raman incalcarile Ordonantei de Urgenta 34/2006. Nu este insa chiar asa. Iar asta intrucat Elena Udrea este acuzata de incalcarea unor prevederi din OUG 34/2006 care nu privesc atributiile ministrului. Or, o conditie pentru dovedirea abuzului in serviciu este legatura dinspre prejudiciul produs si atributiile de serviciu, deci in cazul de fata atributiile ministrului.

Cat despre acuzatia de tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea de fonduri UE, lucrurile sunt de-a dreptul comice. Practic, Udrea este acuzata ca ar fi comis o fapta petrecuta la o data la care ea nu mai era ministru al Dezvoltarii.

Click aici pentru a citi mai multe detalii despre alte acuzatiile de abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea de fonduri UE la adresa Elenei Udrea

Comentarii

# DODI date 27 March 2017 16:19 +8

La pomul lăudat... Să nu avem așteptări prea mari ca să nu avem dezamăgiri prea mari. Să lăsăm așadar justiția să-și spună cuvântul. Pentru liniștea noastră și a ... sistemului.

# BERCEA MONDIAL ,, E MANEVRA LU FRAȚII MIEI,,,,,,,, date 27 March 2017 22:29 +4

DNA A DERULAT ACTIVITĂȚI SPECIFICE INFRACȚIUNILORCONTRA SECURITĂȚII NAȚIONALE ÎN TANDEM CU SRI CARE ESTE ABILITAT PRIN LEGE SĂ CONTRACAREZE ASTFEL DE ACTIVITĂȚI. ÎN CAZUL DE FAȚĂ DNA ȘI SRI SUNT COAUTORI LA INFRACȚIUNEA PREV. ȘI PED. DE ART. 397 COD PENAL,, ADICĂ ACȚIUNI ÎMPOTRIVA ORDINII CONSTITUȚIONALE,,. ÎN LOC SĂ ARESTAȚI IMEDIAT CONDUCĂTORII CELOR DOUĂ STRUCTURI, CARE AU ÎNCĂLCAT CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, ÎI DECORAȚI ȘI AVANSAȚI. VA VENI ȘI VREMEA VOASTRĂ, TOATĂ EUROPA RÂDE DE CIRCUL DIN ROMÂNIA.

# BERCEA MONDIAL ,,, E MANEVRA LU FRAȚII MIEI...........,, date 27 March 2017 22:48 +1

DNA A DERULAT ACTIVITĂȚI SPECIFICE INFRACȚIUNILOR CONTRA SECURITĂȚII NAȚIONALE ÎN TANDEM CU SRI CARE ESTE ABILITAT PRIN LEGE SĂ CONTRACAREZE ASTFEL DE ACTIVITĂȚI. ÎN CAZUL DE FAȚĂ DNA ȘI SRI SUNT COAUTORI LA INFRACȚIUNEA PREV. ȘI PED. DE ART. 397 COD PENAL,, ADICĂ ACȚIUNI ÎMPOTRIVA ORDINII CONSTITUȚIONALE,,. ÎN LOC SĂ ARESTAȚI IMEDIAT CONDUCĂTORII CELOR DOUĂ STRUCTURI, CARE AU ÎNCĂLCAT CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, ÎI DECORAȚI ȘI AVANSAȚI. VA VENI ȘI VREMEA VOASTRĂ, TOATĂ EUROPA RÂDE DE CIRCUL DIN ROMÂNIA.

# santinela date 28 March 2017 08:46 0

Nu vor avea curaj sa o achite pe Udrea !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva