27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUCA ZBARCEA SI ASOCIATII ISI EXTINDE ECHIPA DE PARTENERI – Dan Cristea si Ciprian Timofte au devenit parteneri ai casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii. Cristea este avocat pledant, fiind direct implicat sau coordonand dosare litigioase complexe in domeniul achizitiilor publice. Timofte este specializat in drept societar / comercial, fuziuni si achizitii, coordonand practica Tuca Zbarcea si Asociatii in domeniul protectiei datelor cu caracter personal. Alti 5 avocati au fost promovati

Scris de: L.J. | pdf | print

5 December 2019 14:24
Vizualizari: 4262

Casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii a numit doi noi parteneri si a efectuat alte cinci promovari interne, ca urmare a evaluarilor profesionale derulate in luna noiembrie.


Astfel, Dan Cristea (foto 1) si Ciprian Timofte (foto 2), au devenit parteneri ai Tuca Zbarcea si Asociatii, alaturandu-se celorlalti 27 de avocati asociati ai firmei. Numirile sunt efective de la 1 ianuarie 2020.


Societatea isi consolideaza astfel practica in domeniile fuziuni si achizitii, drept imobiliar, litigii si arbitraje internationale, precum si proprietate intelectuala si dreptul mediului.


„Promovarile din acest an reconfirma decizia firmei de a recunoaste meritele profesionale de exceptie ale avocatilor care cresc alaturi de noi. Toti cei sapte camarazi merita cu prisosinta aceasta recunoastere si sunt convins ca vor demonstra justetea acestei promovari prin evolutii remarcabile si in viitor”, a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea si Asociatii.

Dan Cristea este avocat pledant cu o experienta profesionala de 13 ani, fiind direct implicat sau coordonand dosare litigioase complexe in domeniul achizitiilor publice, drept administrativ, drept comercial, dreptul sportului.

De asemenea, este initiatorul si coordonatorul unor cursuri cu studenti la drept sau reprezentanti ai mediului de afaceri, dedicate perfectionarii tehnicilor de constructie a unui discurs public si a abilitatilor de oratorie.

Dan Cristea (34 de ani) este partener in cadrul practicii de litigii si arbitraj a Tuca Zbarcea si Asociatii. El isi concentreaza activitatea de avocat pledant asupra disputelor comerciale si de contencios administrativ, avand totodata o bogata experienta in materia litigiilor privind achizitii publice. In materie comerciala, practica sa include atat litigii corporative (anulare de hotarari ale Adunarilor Generale, retrageri de asociat, litigii intre actionari), cat si neintelegeri contractuale. In materia dreptului administrativ, Cristea a fost implicat intr-un numar amplu de procese avand drept obiect acte emise de autoritati publice in domeniul fiscal, al energiei, urbanismului si mediului.

In ceea ce priveste achizitiile publice, Dan Cristea a pledat in zeci de litigii privind atribuirea de contracte avand valori individuale ce depasesc zeci de milioane de euro si a obtinut in fata Curtii Constitutionale lipsirea de efecte a unor prevederi ale legislatiei nationale relevante. Este, de asemenea, pasionat de domeniul dreptlui sportiv, practica Tuca Zbarcea si Asociatii primind in 2018 premiul Societatii de Stiinte Juridice pentru contributii remarcabile in aceasta arie. Dan Cristea a castigat Campionatul Mondial de dezbateri (categoria ESL, Dublin, 2009) si a fost inclus de Forbes Romania pe lista sa „30 sub 30”.

 

Experienta bogata

 

In ceea ce-l priveste pe Ciprian Timofte (37 de ani), acesta este partener in cadrul practicii de drept societar / comercial, fuziuni si achizitii a Tuca Zbarcea si Asociatii. El detine o experienta bogata in ceea ce priveste implementarea de proiecte de fuziuni locale si transfrontaliere, inclusiv structurarea si negocierea unor proiecte complexe de achizitii, precum si implementarea de restructurari corporative.

Ciprian Timofte este avocat specializat in drept societar / comercial, fuziuni si achizitii, avand 13 ani de experienta profesionala. El coordoneaza practica Tuca Zbarcea si Asociatii in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, calitate in care a coordonat, in ultimii ani, proiecte complexe la nivelul tuturor industriilor relevante, avand o abordare pragmatica si inovatoare, atunci cand este cazul.

In ultimii ani, Ciprian Timofte si-a concentrat activitatea pe domeniul protectiei datelor cu caracter personal, oferind consultanta unor companii de top din diverse industrii din Romania si din strainatate, cum ar fi: telecomunicatii, servicii financiar-bancare, servicii medicale si farmaceutice, asigurari, IT, e-commerce.

Potrivit casei de avocatura, "Ciprian Timofte participa in mod frecvent in calitate de lector la diverse conferinte si seminarii dedicate protectiei datelor cu caracter personal (inclusiv la conferinte organizate de Autoritatea pentru Protectia Datelor (ANSPDCP).


De asemenea, a fost implicat activ in diferite initiative de reglementare privind protectia datelor si este autorul a numeroase articole publicate in reviste si directoare de specialitate, cat si pe dataprivacyblog.tuca.ro (blogul Tuca Zbarcea si Asociatii dedicat protectiei datelor cu caracter personal). In noiembrie 2019, Ciprian Timofte a fost desemnat ‘Rising Star Romania’ de catre publicatia Euromoney in cadrul ceremoniei Europe Rising Stars Awards".

Totodata, Tuca Zbarcea si Asociatii a anuntat ca alti cinci avocati au fost promovati in diverse roluri – si anume: Veronica Aman, Cornelia Tabirta si Dana Blaer au devenit Managing Associate, iar Robert Trailescu si Elena Carabineanu sunt noii Senior Associate.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva