1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ULCIORUL MERGE A PATRA OARA LA APA – Baroul Bucuresti ia masuri disperate pentru atingerea cvorumului. Dupa trei convocari esuate din lipsa de cvorum, Baroului Bucuresti a decis ca Adunarea generala de alegere a organelor de conducere sa se desfasoare timp de o saptamana. De data asta, Baroul nu a mai inchiriat Sala Palatului. Avocatii care vor sa voteze trebuie sa mearga la sediul Baroului

Scris de: V.B. | pdf | print

26 September 2019 14:34
Vizualizari: 6595

Ulciorul din zicala nu merge de multe ori la apa. Totusi, in cazul Baroului Bucuresti, condus de catre decanul Ion Dragne (foto) pare ca merge de cel putin patru ori fara fisuri. Dupa ce primele trei incercari de alegere a noii conduceri (decan, consiliu, precum si comisiile de disciplina si de cenzori) au esuat lamentabil din pricina lipsei de cvorum, Consiliul Baroului Bucuresti a recurs la o masura disperata.


Mai precis, noua Adunare Generala de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti va avea loc nu intr-una, nu in doua, ci pe parcursul a cinci zile (o saptamana lucratoare): 30 septembrie – 4 octombrie 2019. Desi a fost publicat pe site-ul Baroului Bucuresti miercuri, 25 septembrie 2019, convocatorul apare cu data de luni, 23 septembrie 2019, cand a avut loc ultimul esec din lipsa de cvorum (click aici pentru a citi). Banuiala noastra este ca respectivul convocator era de mult pregatit, avand in vedere comportamentul de pana acum al avocatilor bucuresteni.

Mai precis, amintim ca au mai existat doua tentative electorale in primavara acestui an: prima pe 4 mai, iar a doua pe 19 mai 2019 (click aici pentru a citi). Probabil ca sa indulceasca dubla dezamagire din primavara, de data aceasta convocatorul se refera la sesiunea din septembrie – octombrie ca la „a doua Adunare Generala Ordinara”. Desigur: a doua doar din aceasta toamna.

Redam comunicatul Baroului Bucuresti de pe 23 septembrie (vezi facsimil):

Fata de imprejurarea ca in 23 septembrie 2019 nu s-a indeplinit conditia cvorumului necesar desfasurarii legale a Adunarii Generale Elective (...),

Consiliul Baroului Bucuresti hotaraste:

Art. 1. Se convoaca a doua Adunare Generala de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti, in zilele de 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie si 4 octombrie 2019, in intervalul orar 10.00-18.00, la sediul baroului, etajul VI, Sala de Festivitati 'Flavius Teodosiu', cu urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea Decanului Baroului Bucuresti;

2. Alegerea Consiliului Baroului Bucuresti, format din 15 membri;

3. Alegerea Comisiei de Disciplina, formate din 7 membri;

4. Alegerea Comisiei de Cenzori, formate din 3 membri.

Art. 2. Se convoaca a doua Adunare Generala Ordinara a Baroului Bucuresti in ziua de miercuri, 16 octombrie 2019, ora 14.00, la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, cu urmatoarea ordine de zi:

1. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfasurata in 2018;

2. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului financiar-contabil pentru 2018;

3. Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Comisiei de Cenzori privind activitatea financiar-contabila in anul 2018;

4. Descarcarea Consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa pentru anul 2018;

5. Aprobarea proiectului de buget pentru anul 2019;

6. Diverse. (...).


Comentarii

# Pintea date 26 September 2019 15:53 +2

Pai, nu e treaba lor? De ce LUJU pare instigată si indignată? Dar avocatii, nu am inteles, ce doresc de fapt? Sa nu mai fie alegeri? De ce nu se mobilizeaza sa se prezinte la vot? Si de ce isi po******rizeaza atat problemele interne?

# Laszlo Csata date 26 September 2019 16:30 0

adunati-vă căt se poate de multe ori, pănă cănd veti reusi .... :D

# Cvorumul... nu e stabilit descrescator la sedinte succesive? date 27 September 2019 09:43 +4

Daca nu exista interes... de ce nu se modifica ... chiar daca exista o prevedere in lege... e plina de studii juridice tara... Legea Societatilor Comerciale are prevederi mai bune pentru AGA decat reglementarile legale pentru profesia de avocat...  sau nu se vrea modificarea cvorumului !?  Ceva e neclar aici... din aceasta dilema iLOGICA nu se poate iesi civilizat si elegant, fara atata risipa de resurse, energie si stres !? Inseamna ca avocatii nu au mare incredere in actuala conducereu si ca, in viitor, aceasta  trebuie sa le reprezinte mai bine interesele (care  echivaleaza cu o nota mica pentru actuala conducere)!? Poate ca trebuiau sa reactioneze mai bine vis-avis de apararea intereselor atat in problema inechitatilor generate de protocoale... cat si in privinta eliminarii inegalitatiilor dintre procurori si avocatii... vedem si acum tratamentul incorect al 'anchetatorilor-nestiutori-sau-de-rea-credinta'... Unde sunt reactiile Barourilor care trebuie sa-si apere membrii!??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva