25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UZLAU NU MAI ARE LIMITE – Dupa ce a stat detasata la CSM, INM si MJ timp de 13 ani, judecatoarea Andreea Uzlau n-are chef sa se-ntoarca la munca de scaun, candidand pentru un post de inspector judiciar. Tot la Inspectia Judiciara vrea sa ajunga cumnatul Simonei Marcu, procurorul DIICOT Marius Nicu Vasile. Adina Florea vrea sa plece de la SIIJ. Alti candidati: judecatorul Marin Oprea, care a validat-o pe Clotilde Armand, si procuroarea Nelica Pascal, albitoarea procurorilor din dosarul Revolutiei

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 August 2021 14:07
Vizualizari: 9764

Nici gand ca judecatoarea Andreea Simona Uzlau (foto) de la Curtea de Apel Ploiesti sa se intoarca la munca pentru care a scolarizat-o statul roman – si anume: solutionarea dosarelor in instanta. Dupa ce in ultimii 13 ani a muncit doar noua zile ca magistrat de scaun (stand in schimb detasata la CSM, Institutul National al Magistraturii si Ministerul Justitiei), acum Uzlau candideaza pentru un post de inspector judiciar.In cealalta parte, la procurori, vedem ca Adina Florea vrea sa plece de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, candidand pentru un post de inspector judiciar.

Informatiile au fost dezvaluite de catre insasi Inspectia Judiciara joi, 12 august 2021, cand institutia a publicat tabelele cu judecatorii si procurorii care candideaza pentru cele 12 posturi de inspectori judiciari scoase la concurs: 4 la Directia de Inspectie pentru judecatori (DIJ) si 8 la Directia de Inspectie pentru procurori (DIP). Mai precis, tabelele indica atat candidatii care indeplinesc conditiile de participare la concurs, cat si pe cei care au fost respinsi in aceasta faza a competitiei – adica doua judecatoare si o procuroare. Coincidenta face ca toate cele trei candidate respinse (judecatoarele Diana Cristina Beldianu si Valeria Smaranda, respectiv procuroarea Gina Magirescu) sa activeze in prezent la Inspectia Judiciara, iar cel putin una dintre ele sa se afle in conflict cu sefii Inspectiei Judiciare.


Iata candidatii-judecatori care merg mai departe in concurs (vezi facsimil):


- Balanescu Mihai (CA Ploiesti);

- Butnaru Lorenta Adriana (IJ);

- Chiuariu Roxana (CA Bucuresti);

- Gociu Marian (Tribunalul Bucuresti);

- Magdalena Nicolae Catalin (TMB);

- Oprea Marin (TMB);

- Stanescu Veronica Izabela (CA Ploiesti);

- Stroiu Oana (CA Brasov);

- Tudorache Gheorghe (IJ);

- Uzlau Andreea Simona (CA Ploiesti).


Iata candidatii-procurori declarati admisi la selectia dosarelor (vezi facsimil):


- Fleckhammer Robert (DIICOT Central);

- Florea Adina (SIIJ);

- Frumuselu Ileana Mirela (Parchetul de pe langa Judecatoria Valenii de Munte);

- Herciu Carmen Constanta (IJ);

- Maris Maria (PCA Targu Mures);

- Pascal Carmina Nelica (IJ);

- Tunaru Dan Ciprian (DIICOT Iasi);

- Vasile Marius Nicu (PJ Oltenita).

 Spaima Lulutei a fost respinsa


Dintre cele trei candidate respinse pentru neindeplinirea conditiilor de participare la concurs, ne-a atras atentia numele procuroarei Gina Magirescu. In ianuarie 2018, Magirescu si Mihaela Hitruc i-au trimis in judecata disciplinara pe procurorii Laura Kovesi si Marius Iacob, cele doua inspectoare judiciare descoperind ca Luluta a dezonorat Directia Nationala Anticoruptie, a sfidat CCR si a afectat prestigiul magistraturii, ordonand dosare cu premieri si ministri si folosind epitete precum „lasi”, „barfitori” si „infractori” la adresa procurorilor de la Sectia a II-a DNA banuiti ca ar fi scurs in presa inregistrarea in care Kovesi vorbea despre „decaparea” premierului Sorin Grindeanu (click aici pentru a citi).


Spalatoreasa procurorilor din dosarul Revolutiei merge mai departe


Ramanand in zona procurorilor-candidati, ii remarcam pe Marius Nicu Vasile (cumnatul judecatoarei CSM Simona Marcu), dar mai ales pe Carmina Nelica Pascal, cea care in noiembrie 2019 a clasat dosarul procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Catalin Ranco Pitu, Virgiliu Marian Istrate si Dan Mihail Mitranescu, carora Asociatia „21 Decembrie 1989” le facuse plangere disciplinara pentru halul in care instrumentasera dosarul Revolutiei (click aici pentru a citi). De altfel, faptul ca gasca lui Cosneanu a facut treaba de mantuiala s-a vazut la Inalta Curte, cand judecatoarea Florentina Dragomir a dispus, in 21 mai 2021, restituirea definitiva a cauzei la parchet, pentru refacerea rechizitoriului.


Numai vedete printre judecatori


In partea cealalta, la judecatori, ne-a atras atentia chiar primul nume de pe lista. Este vorba despre Mihai Balanescu, actualmente la Curtea de Apel Ploiesti. Pe vremea cand activa la Tribunalul Bucuresti, a solutionat in prima instanta dosarul Colectiv, pronuntand pedepse dure – aproape toate cu executare.

Tot la Tribunalul Bucuresti, il vedem pe Marin Oprea, cel care in octombrie 2020 impreuna cu colega de complet Ioana Frunza a validat-o pe Clotilde Armand in calitate de primar al Sectorului 1, in ciuda uriasului scandal privind posibila frauda electorala pusa in scena pentru victoria frantuzoaicei (click aici pentru a citi).

Incheiem lista numelor sonore mentionand-o pe judecatoarea Oana Stroiu de la Curtea de Apel Brasov. Stroiu, impreuna cu colegul de complet Marius Lita, ar fi trebuit sa solutioneze dosarul de mita si abuz in serviciu in care DNA i-a trimis in judecata pe fostul deputat PSD de Brasov Ion Ochi si pe alti 5 inculpati. Totusi, solutia definitiva a fost data de catre CA Alba Iulia, Directia Nationala Anticoruptie incasand doar achitari, fara nicio condamnare. Avocatul Vladimir Ciolacu a explicat pentru Lumea Justitiei ca a cerut stramutarea de teama presiunilor Binomului DNA-SRI asupra completului Lita-Stroiu (click aici pentru a citi):

La Curtea de Apel Brasov, completul initial investit a fost format din Marius Lita si Oana Stroiu (ei sunt cei care au admis pentru prima data adresele catre DNA, in vederea devoalarii colaborarii cu SRI, si au admis expertizele in apel, expertize refuzate sistematic de judecatorul fondului si care au demontat si tehnic elucubratiile parchetului, dincolo de ineptiile juridice). Apoi am facut noi cerere de stramutare, admisa de ICCJ. Ne era teama de presiunile de la Brasov, cazul avand o anumita incarcatura”.

Comentarii

# CARCOTAS date 13 August 2021 16:21 +63

Ca aveau si pe cine presa serviciile la Brasov, ambii membri ai completului avand aceeasi fulguranta cariera la judecatorie, de unde s-au insurubat apoi in scaune direct la Curte; domnisorica a terminat o facultate la Brasov, unde, dupa 2000, profesori sunt toti politistii si procurorii cu ceva functii, basca niste judecatori care isi mai rotunjesc si ei salariile modeste; dupa cca trei anisori la talpa sistemului, in fata monumentului de competenta, apele s-au desfacut ca marea rosie in fata refugiatilor, si toata judecatorimea s-a minunat: avem judecatoare care le da definitive in penal cu vechime o clasa peste clasele CFR. Apoi, previzibil: daca nu stii meserie, te faci inspector la Bucuresti, ca da Statul si chirie compensata, si diurna si ce-o mai da! Cat despre Pi-O-liță, omul pare un bun ascultator al sfaturilor din batrani si nu mictioneaza contra vantului, dar paradeste, vai, ce mai paradeste!

# Putoarea dracului , si nu doar ea ! date 13 August 2021 20:14 +30

De aceea nu trebuie sa esiste salarii speciale si pensii nesimtite . Cum s-a ajuns aici ? Pai salariile in magistratura au fost marite la stele de catre sasaaitul de Stoica , da-rar bolile in el si-n familia lui. Apoi pupuincurisiti politicieni au tot indexat la justitie si servicii , an de an , de parca aveam economie , nu mai zic si sa duduie... :eek:

# Bogdan date 13 August 2021 23:17 +11

Imi aduc aminte de un seminar de pe vremea cand pe doamna Uzlau o chema Stoica si l-a jignit ingrozitor pe un coleg mai in varsta. I-am luat apararea si respectiva m-a intrebat daca am facut INM-ul. Am intrebat-o: dar INM-ul e un fel de Harvard? Fara cuvinte. Rusine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva