12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VIDEANU RAMANE CU ACHITARE – Completul de 5 judecatorii ICCJ a mentinut solutia de achitare in dosarul “Romgaz” fata de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, acuzat de grup infractional organizat si participatie improprie la delapidare cu consecinte deosebit de grave. Aceeasi solutie a fost dispusa si fata de omul de afaceri Ioan Niculae. Alti zece inculpati au primit achitare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 May 2024 20:00
Vizualizari: 2363

Dosarul “Romgaz” a ajuns la final. Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat miercuri, 29 mai 2024, decizia definitiva.

Judecatorii Luminita Cristiu-Ninu, Eleni Marcu, Valentin Chitidean si Hermina Iancu - prin decizia nr. 16 din 29 mai 2024, din dosarul 187/1/2023au mentinut sentinta Completului de 3 judecatori ICCJ (format din Ioana Alina Ilie, Lucia Tatiana Rog si Rodica Aida Popa), nr. 588 din 19 decembrie 2022, prin care s-a dispus achitarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu (foto) pentru constituire de grup infractional organizat si participatie improprie la la delapidare cu consecinte deosebit de grave.

Aceeasi solutie a fost data si fata de omul de afaceri Ioan Niculae, patronul companiei Interagro, acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave.


 

De asemenea, Completul de 5 judecatori ICCJ a mentinut si achitarea celorlalti zece inclupati trimisi in judecata de DIICOT, printre care si societatea Interagro.

Achitarile au fost dispuse in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala - “fapta nu exista” si art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Decizia Completului de 5 judecatori ICCJ de miercuri, 29 mai 2024, a fost pronuntata cu opinia separata a judecatoarei ICCJ Oana Burnel, in sensul unei solutii de incetare a procesului penal, nu de achitare.

Adriean Videanu, Ioan Niculae si ceilalti inculpati din dosar au fost trimisi in judecata de DIICOT in dosarul “Romgaz”, fiind acuzati de prejudicierea statului cu 60 milioane euro cauzat prin obtinerea de catre compania Interagro de gaze ieftine din productia interna, spre deosebire de consumatorii casnici.

Incheiem, mentionand ca Videanu a fost aparat de catre avocatii Cristian Ene si Eliza Ene-Corbeanu. De asemenea, rechizitoriul nr. 146/D/P/2010 din 31 mai 2017 este opera procurorului DIICOT Mihai Popa (vezi facsimil).


Prezentam minuta deciziei nr. 16/2024 a Completului de 5 judecatori ICCJ (dosar 1692/1/2017):

 “Cu majoritate, Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T., inculpatii Videanu Adriean, Niculae Ioan, Alesandru Dan-Victor si S.C. Interagro S.A. si partea civila S.N.G.N. Romgaz S.A. impotriva sentintei nr. 588 din data de 19 decembrie 2022, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017, privind si pe intimatii inculpati Mirea Marin, Palasca Viorel, Apan Ioana, Kramer Alpar - decedat, Toth Francisc, Stancu Lucian Adrian, Veza Marius Leonte si Ionascu Lucia. In baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelului formulat de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. vor ramane in sarcina statului. in baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedura penala, obliga apelantii intimati inculpati Videanu Adriean, Niculae Ioan, Alesandru Dan-Victor si S.C. Interagro S.A. si partea civila S.N.G.N. Romgaz S.A. la plata sumei de cate 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. In baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedura penala, onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru apelantii intimati inculpati Niculae Ioan, Alesandru Dan-Victor si S.C. Interagro S.A., precum si pentru intimatii inculpati Mirea Marin, Toth Francisc si Ionascu Lucia, pana la prezentarea aparatorilor alesi, in suma de cate 340 lei, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 mai 2024.

In opinie separata, se apreciaza ca fiind fondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T., si de partea civila SNGN ROMGAZ S.A., in privinta inculpatilor Niculae Ioan, Mirea Marin, Videanu Adriean, Alesandru Dan-Victor, Palasca Viorel, Apan Ioana, Toth Francisc, Stancu Lucian Adrian, Veza Marius Leonte si SC INTERAGRO SA nefiind incidenta ipoteza prevazuta de art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedura penala, sub aspectul infractiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave, impunandu-se solutia de incetare a procesului penal, conform prevederilor art. 396 alin. (8) din Codul de procedura penala, iar in ce priveste latura civila, dispozitiile art. 25 alin. (5) din Codul de procedura penala si analiza particularitatilor cauzei in latura penala conduc la concluzia ca fiind indeplinite conditiile raspunderii civile delictuale, se impunea admiterea actiunii civile si obligarea inculpatilor in solidar in limitele prejudiciului dovedit. De asemenea, consider ca in apelul Ministerului Public se impunea si dispunerea unei solutii de incetare a procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru savarsirea infractiunii de grup infractional organizat fata de inculpatii Niculae Ioan, Mirea Marin, Videanu Adriean, Alesandru Dan-Victor, Palasca Viorel si Apan Ioana”.

Prezentam minuta sentintei Completului de 3 judecatori ICCJ nr. 588/2022 (dosar 1692/1/2017):


“I. 1. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpatul Niculae Ioan (....) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (55 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

2. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpatul Videanu Adriean (.....) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru participatie improprie la complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (3 acte materiale), prevazuta de art. 52 alin. 3 C.pen. cu referire la art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

3. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpatul Mirea Marin (.....) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (55 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

4. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpatul Alesandru Dan-Victor (....) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (33 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

5. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpatul Palasca Viorel (....) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (10 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

6. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpata Apan Ioana (....) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe aceeasi inculpata pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (33 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

7. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., achita pe inculpatul Kramer Alpar (...) pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, prevazuta de art. 367 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (51 acte materiale), prevazuta de art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

8. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Toth Francisc (....) pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (14 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

9. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Stancu Lucian-Adrian (...) pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (5 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

10. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Veza Marius-Leonte (....) pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (17 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

11. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpata Ionascu Lucia (....) pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (16 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

12. In temeiul art. 396 alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpata S.C. Interagro S.A. [inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... din ... , CUI .... avand sediul social in Bucuresti, ....., in prezent in reorganizare judiciara prin administrator judiciar CITR Filiala Ilfov S.P.R.L. (fosta Casa de Insolventa Transilvania Filiala Ilfov SPRL) - cu sediul in....., judetul Ilfov, si in ..... Bucuresti, ... ] pentru complicitate la infractiunea de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (55 acte materiale), prevazuta de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C.pen. corelat cu art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

II. In temeiul art. 25 alin. 5 C.pr.pen., lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partea civila S.N.G.N. Romgaz S.A., cu sediul in ..... .

III. In temeiul art. 404 alin. 4 lit. c) C.pr.pen. si art. 397 alin. 5 C.pr.pen., mentine: 1. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 2 septembrie 2016 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 si 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive prin deciziile penale nr. 307 din 4 octombrie 2021 si, respectiv, nr. 59 din 20 iunie 2022 ale Completului de 5 Judecatori), asupra bunurilor imobile apartinand inculpatei persoana juridica S.C. Interagro S.A., pana la concurenta sumei de 282.630.330,49 lei, identificate dupa cum urmeaza: - pe raza judetului Dolj, in evidenta O.C.P.I. Dolj: 1. teren in suprafata masurata de 22218 m.p. si din acte 23160 m.p. situat in municipiul Craiova, ..., inscris in cartea funciara ... a municipiului Craiova, identificat cu nr. cadastral ..., precum si asupra constructiilor aflate pe acesta, identificate cu urmatoarele nr. cadastrale: ..., ..., ..., ..., ..., ...., .... si .... , in evidenta O.C.P.I. Dolj - pe raza judetului Prahova, in evidenta O.C.P.I. Prahova: 2. teren in suprafata de 1359 m.p. situat in municipiul Ploiesti, str. ..., inscris in cartea funciara .... a municipiului Ploiesti, identificat cu nr. cadastral ..., si constructia aflata pe acesta identificata cu nr. cadastral ... (...); 3. teren in suprafata de 420 m.p. situat in municipiul Ploiesti, ...., ..., inscris in cartea funciara .... a municipiului Ploiesti, identificat cu nr. cadastral ..., si constructia aflata pe acesta identificata cu nr. cadastral ... (...); 4. teren in suprafata de 491 m.p. situat in municipiul Ploiesti, ..., ID...; 5. unitate individuala situata in Municipiul Ploiesti, ....., inscrisa in cartea funciara ..., nr. cadastral ...; 6. unitate individuala situata in Municipiul Ploiesti, ....., inscrisa in cartea funciara ...., nr. cadastral ....; 7. teren in suprafata masurata de 9790 m.p. si din acte de 9800 m.p., situat in ...., judetul Prahova, ID: .... ; 8. teren in suprafata masurata de 7545 m.p. si din acte de 7545 m.p., situat in .... , judetul Prahova, ID: .... ; 9. teren in suprafata masurata de 5000 m.p. si din acte de 5000 m.p., situat in ...., judetul Prahova, ID: ...; 10. teren in suprafata masurata de 10000 m.p. si din acte de 10000 m.p., situat in ..., judetul Prahova, ID: ...; 11. teren in suprafata masurata de 5000 m.p. si din acte de 5000 m.p., situat in ..., judetul Prahova, ID: ...; 12. teren in suprafata masurata de 7500 m.p. si din acte de 7500 m.p., situat in ....., judetul Prahova, ID: ....; 13. teren in suprafata masurata de 5000 m.p. si din acte de 5000 m.p., situat in ...., judetul Prahova, ID: ...; 14. teren in suprafata masurata de 5000 m.p. si din acte de 5000 m.p., situat in ...., judetul Prahova, ID: ....; 15. teren in suprafata masurata de 4927 m.p., situat in ...., judetul Prahova, nr. carte funciara .... si nr. cadastral ....; 16. teren in suprafata masurata de 6250 m.p., situat in ...., judetul Prahova, nr. carte funciara ... si nr. cadastral ....; 17. teren in suprafata masurata de 6000 m.p. si din acte de 6000 m.p., situat in ..., judetul Prahova, ID: ....; 18. teren in suprafata masurata de 25000 m.p. si din acte de 25000 m.p., situat in ....., judetul Prahova, ID: ...; - pe raza judetului Ilfov, in evidenta O.C.P.I. Ilfov: 19. teren in suprafata de 8200 m.p. situat in ...., judetul Ilfov, inscris in cartea funciara ... si nr. cadastral ...; - pe raza judetului Teleorman, in evidenta O.C.P.I. Teleorman: 20. teren in suprafata masurata de 20000 m.p. si din acte de 30000 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral ... si nr. CF ....; 21. teren in suprafata masurata de 176000 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral .... si nr. CF ...; 22. teren in suprafata masurata de 45000 m.p. si din acte de 45000 m.p., situat in ....., judetul Teleorman, ID: ....; 23. teren in suprafata masurata de 35000 m.p. si din acte de 35000 m.p., situat in ....., judetul Teleorman, ID: ....; 24. teren in suprafata masurata de 31497 m.p. si din acte 31450 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral .... si nr. CF ...; 25. teren in suprafata masurata de 36250 m.p. si din acte 36200 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral ... si nr. CF....; 26. teren in suprafata masurata de 10050 m.p. si din acte 10000 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral .... si nr. CF ...; 27. teren in suprafata masurata de 12000 m.p. si din acte 12000 m.p., situat in ..., judetul Teleorman, nr. cadastral .... si nr. CF ....; 28. teren in suprafata masurata de 20600 m.p. si din acte 20600 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral .... si nr. CF ...; 29. teren in suprafata masurata de 383 m.p. si din acte 383 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral ... si nr. CF...; 30. teren in suprafata masurata de 29984 m.p. si din acte 30000 m.p., situat in ..., judetul Teleorman, nr. cadastral .. si nr. CF...; 31. teren in suprafata masurata de 40000 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral ... si nr. CF....; 32. teren in suprafata masurata de 62986 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral ... si nr. CF ...; 33. teren in suprafata masurata de 32501 m.p. si din acte 32500 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral ... si nr. CF ...; 34. teren in suprafata masurata de 33310 m.p. si din acte 33300 m.p., situat in ....., judetul Teleorman, nr. cadastral .....; 35. teren in suprafata masurata de 72580 m.p. si din acte 72500 m.p., situat in ...., judetul Teleorman, nr. cadastral .... si nr. CF ....; - pe raza judetului Calarasi, in evidenta O.C.P.I. Calarasi: 36. teren in suprafata masurata de 22719 m.p. si din acte de 22719 m.p., situat in ...., judetul Calarasi, ID:....; 37. teren in suprafata masurata de 135000 m.p., situat in ...., judetul Calarasi, identificat cu nr. cadastral ...; 38. teren in suprafata masurata de 99997 m.p. si din acte de 100000 m.p., situat in ...., judetul Calarasi, ID: ....; 39. teren in suprafata masurata de 25205 m.p. si din acte de 24720 m.p. situat in ..., judetul Calarasi, ID ...., precum si asupra constructiilor aflate pe acesta identificate cu urmatoarele ID ..... -in suprafata masurata de 32 m.p., ....in suprafata masurata de 11 m.p., .... -in suprafata masurata de 11 m.p., .... -in suprafata masurata de 118 m.p., .... -in suprafata masurata de 2037 m.p., .... -in suprafata masurata de 358 m.p., .... -in suprafata masurata de 289 m.p., .... -in suprafata masurata de 11 m.p., .... -in suprafata masurata de 37 m.p., ..... -in suprafata masurata de 17 m.p., .... -in suprafata masurata de 54 m.p. si ... -in suprafata masurata de 54 m.p.; 2.a) masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 8 iunie 2012 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala, astfel cum a fost modificata prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 28 februarie 2014 a aceleiasi unitati de parchet ?i prin incheierea din 29 iunie 2021 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitiva prin decizia penala nr. 307 din 4 octombrie 2021 a Completului de 5 Judecatori al instan?ei supreme (dosar nr. 2098/1/2021), asupra bunurilor mobile si imobile apar?inand inculpatului Niculae Ioan, identificate dupa cum urmeaza: 1) Pe raza sectorului 1 din Bucuresti: - teren intravilan in suprafata de 254,87 m.p. situat in Bucuresti, ....; - teren intravilan in suprafata de 500 m.p. situat in Bucuresti, ....; - teren intravilan in suprafata de 283,69 m.p. situat in Bucuresti, ...., valoarea de impunere fiind 11.314.910,10 lei; - autoturism marca Jeep Wrangler, serie motor ...., serie sasiu ...., lasat in custodia lui Ioan Niculae; - autoturism marca Jeep Wrangler, serie motor ..., serie sasiu ...., lasat in custodia lui Ioan Niculae; - autoturism marca Ford Lariat, serie sasiu ..., lasat in custodia lui Ioan Niculae; - remorca marca Umbra RIMORCH1, serie sasiu ...., lasat in custodia lui Ioan Niculae; Pe raza sectorului 2 din Bucuresti: - teren in suprafata de 104,13 m.p., situat in ...., cu impozit de 92,89 lei; - teren in suprafata de 43,39 m.p., situat in ...., cu impozit de 92,89 lei; - teren in suprafata de 131 m.p., situat in ...., cu impozit de 116,87 lei; - teren in suprafata de 60,8 m.p., situat in ...., cu impozit de 54,24 lei; - teren in suprafata de 93,62 m.p., situat in .... , cu impozit de 83,52 lei; - teren in suprafata de 166,9 m.p., situat in ...., cu impozit de 148,89 lei; Pe raza sectorului 3 din Bucuresti: - apartamentul nr. ... , situat in imobilul de pe ...., valoarea de impunere fiind 300.509,04 lei; 2) Pe raza municipiului Ploiesti, judetul Prahova: - teren extravilan in suprafata de 3203 m.p., situat in ...., impozitul anual fiind 29,00 lei; Pe raza orasului Busteni, judetul Prahova: - teren in suprafata totala de 5048,5 m.p., situat in ...., cu valoarea de impunere de 919,33 lei; 3) Pe raza municipiului Zimnicea, judetul Teleorman: - teren extravilan-padure, in suprafata de 3,67 ha, cu valoare de impozitare de 118 lei; - cladire-anexa, din caramida, situata in .... , cu o suprafata construita de 34 m.p. si cu o valoare de impozitare de 8782 lei; Pe raza comunei Nasturelu, judetul Teleorman: - teren in suprafata totala de 97,75 ha, situat in Tarlalele.... , parcelele ... (400.000 mp) si ... (294.200 mp) si respectiv .... , parcelele ... (105.800 mp) si ... (177.500 mp), avand numerele cadastrale ..., ...., ... si ..., cu o valoare impozabila de 7.182,82 lei; Pe raza comunei Nanov, judetul Teleorman: - teren arabil extravilan in suprafata totala de 992.500 m.p., situat in Tarlaua ... , parcela ... , cu nr. cadastral ... (192.500 mp), in Tarlaua ...., parcela ..., cu nr. cadastral ... (400.000 mp), in Tarlaua ... , parcela ... , cu nr. cadastral ... (59.500 mp), in Tarlaua ... , parcela ..., cu nr. cadastral ... (146.500 mp), in Tarlaua ..., parcela ..., cu nr. cadastral ... (67.000 mp), in Tarlaua ..., parcela ..., cu nr. cadastral ... (104.200 mp), in Tarlaua ..., parcela ..., cu nr. cadastral ... (22.800 mp), cu o valoare impozabila de 5.161 lei; 4) Pe raza comunei Buturugeni, judetul Giurgiu: - casa de locuit si anexe in suprafata totala de 264 m.p., cu o valoare impozabila de 102.839 lei, precum si teren intravilan in suprafata de 6200 m.p., cu o valoare impozabila de 32,50 lei; 5) sumele de bani de la Banca Comerciala Romana S.A., aflate in/care vor alimenta contul bancar deschis la data de ...pe numele Niculae Ioan; 6) sumele de bani de la Raiffeisen Bank S.A., aflate in/care vor alimenta contul bancar deschis la data de ... pe numele Niculae Ioan; 7) sumele de bani de la C.E.C. Bank S.A., aflate in/care vor alimenta contul bancar deschis la data de ... , pe numele Niculae Ioan; 8) sumele de bani de la Credit Europe Bank Romania S.A., aflate in/care vor alimenta contul bancar deschis pe numele Niculae Ioan; 9) sumele de bani de la OTP Bank Romania S.A., aflate in/care vor alimenta contul bancar deschis pe numele Niculae Ioan; 10) 100 parti sociale, fiecare in valoare de 100 RON, din capitalul social al S.C. Amurco S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ..., cu sediul social in ..., judetul Bacau, CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 300 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Zaharul S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in ..., judetul Teleorman, CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 700 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Inter Agregate S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in ... , judetul Teleorman, CUI ... , precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 150 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Interagria Cooperativa Agricola, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ..., cu sediul social in ..., judetul Teleorman, CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 400 parti sociale, fiecare in valoare de 100.00 RON, din capitalul social al S.C. Digitech Distribution S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ..., cu sediul social in ..., judetul Teleorman, ..., CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 200 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Interagro Panificatie Cooperativa Agricola, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in ..., judetul Teleorman, CUI..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 280 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Interagro Panificatie Zimprod S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de... , cu sediul social in ..., judetul Teleorman, CUI..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 280 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Combustibil Ecologic Zimprod S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ..., cu sediul social in ... judetul Teleorman, CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 8 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Fish & Fish Prodcom S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in ..., judetul Teleorman, CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 45112 parti sociale, fiecare in valoare de 0.50 RON, din capitalul social al S.C. Interaction S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ..., cu sediul social in ...Bucuresti, ..., CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 67635 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Fashion M.C. S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in ... Bucuresti, ..., CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 14200 parti sociale, fiecare in valoare de 10.00 RON, din capitalul social al S.C. Asirom Leasing I.F.N. S.A., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in..., Bucuresti, ..., CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 80 parti sociale, fiecare in valoare de 100.00 RON, din capitalul social al S.C. Watch & Catch Security S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de... , cu sediul social in ... Bucuresti, ..., CUI ..., precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; - 80 parti sociale, fiecare in valoare de 30.00 RON, din capitalul social al S.C. Sion Security S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. ... atribuit la data de ... , cu sediul social in ..., Bucuresti, ..., CUI ... , precum si cota de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale; b) masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 4 august 2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra imobilului inregistrat in Cartea funciara a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Prahova, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ploiesti, nr. ..., format din teren de 203 m.p. (nr. cadastral ...) si constructiile de pe acesta (nr. cadastral ... si ...), situat in ..., judetul Prahova, proprietatea inculpatului Niculae Ioan si a lui Niculae Domnita; c) masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 si 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 100.000 lei virata de inculpatul Niculae Ioan in contul nr. ... de la C.E.C. S.A. al aceleiasi unitati de parchet; 3. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 4 august 2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra imobilului apartinand inculpatei Apan Ioana, inregistrat in Cartea funciara a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buftea, nr...., format din teren de 277 m.p. si teren servitute in suprafata de 30,54 m.p. (identificat cadastral sub nr. ...) situat in ..., judetul Ilfov; 4.a) masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 4 august 2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra imobilului apartinand inculpatului Alesandru Dan-Victor, inregistrat in Cartea funciara a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Brasov, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Brasov, nr. ...., nr. ...., nr. ... si nr. ..., format din constructii si teren aferent, inclusiv parti comune, aflat in ..., judetul Brasov, ...., respectiv ...; b) masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 15.000 lei virata de inculpatul Alesandru Dan-Victor in contul nr. BLEJTC Tribunalul Bucuresti .... de la C.E.C. S.A. al aceleia?i unita?i de parchet; 5. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 15.000 lei virata de inculpatul Mirea Marin in contul nr. BLEJTC Tribunalul Bucuresti ... de la C.E.C. S.A. al aceleia?i unita?i de parchet; 6. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 si 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 10.000 lei virata de inculpatul Palasca Viorel in contul nr. BLEJTC Tribunalul Bucuresti ... de la C.E.C. S.A. al aceleia?i unita?i de parchet; 7. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 si 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 70.000 lei virata de inculpatul Videanu Adriean in contul nr. BLEJTC Tribunalul Bucuresti ... de la C.E.C. S.A. al aceleia?i unita?i de parchet; 8. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 4 august 2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra cotei indivize din imobilele in suprafata totala de 20.000 m.p., situate in ..., judetul Sibiu, avand CF. ..., ..., ..., ..., ..., cu nr. cadastrale ..., ..., ..., ..., ..., proprietatea inculpatului Toth Francisc; 9. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 4 august 2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra suprafetelor de 560 m.p., CF ..., nr. cad. ..., nr.top. ..., respectiv 655 m.p., CF ..., nr. cad. ..., nr.top. ..., situate in ..., judetul Sibiu, proprietatea inculpatului Stancu Lucian-Adrian; 10. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 10.000 lei virata de inculpatul Veza Marius-Leonte in contul nr. BLEJTC Tribunalul Bucuresti ... de la C.E.C. S.A. al aceleiasi unitati de parchet; 11. masura asiguratorie a sechestrului instituita prin ordonanta nr. 146/D/P/2010 din 23 decembrie 2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala (mentinuta prin incheierile din 29 iunie 2021 ?i 18 mai 2022 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 1692/1/2017/a3, definitive), asupra sumei de 10.000 lei virata de inculpata Ionascu Lucia in contul nr. BLEJTC Tribunalul Bucuresti ... de la C.E.C. S.A. al aceleiasi unitati de parchet.

IV. In temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuieli judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. in temeiul art. 274 alin. 1 teza finala C.pr.pen. si art. 275 alin. 6 C.pr.pen., onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Kramer Alpar, in suma de 2720 lei, ramane in sarcina statului si se plateste din fondul Ministerului Justitiei. in temeiul art. 274 alin. 1 teza finala C.pr.pen. si art. 275 alin. 6 C.pr.pen., onorariul partial cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpatii Niculae Ioan, Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palasca Viorel, Apan Ioana, Toth Francisc, Stancu Lucian-Adrian, Veza Marius-Leonte, Ionascu Lucia si S.C. Interagro S.A., in suma de cate 1360 lei, precum si cel cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Videanu Adriean, in suma de 700 lei, raman in sarcina statului si se platesc din fondul Ministerului Justitiei.

V. In temeiul art. 276 C.pr.pen., respinge, ca neintemeiata, cererea partii civile S.N.G.N. Romgaz S.A. de acordare a cheltuielilor judiciare reprezentand onorariul de avocat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 19 decembrie 2022”.

Comentarii

# DODI date 29 May 2024 16:50 +26

Videanu și Berceanu sunt printre puținii pupincuriști ai bețivului național petrov care au furat.. legal. Și fiecare poate juca liniștit table pe plaja din Monaco. Cu așa justiție așa hoți!

# Just date 30 May 2024 06:50 +1

Ce au facut si ce fac ?? Au furat si fura doar, nu au dat si nu dau in cap la nimeni, de ce sa fie condamnati ?

# #euiesinstrada date 30 May 2024 09:22 +1

INSA,#COMBINATELE SUNT PRELUATE DE STRAINI! ASTA S-A SI DORIT

# Mihai Eftimescu date 30 May 2024 10:44 0

Ba in speta asta nu a furat nimeni nimic. A fost o operatiune nationala de subventionare mascata a industriei producatoare de ingrasaminte care s-au vandut apoi la export. Chestia asta a cauzat multa MÂHNIRE Comisiei Europene. Ia uite castiga romanii niste bani in loc sa-i ia imprumut !!! Ceva in genul porcariei pe care o fac si acum , când i-a apucat grija să nu sufere oile de rău de mare sau spleen de camion. Doar pentru că am găsit și noi o piață musulmana de desfacere unde le putem vinde VII nu ucise in vreun abator olandez, pe protejatele behaitoare ale lui Daia. Solutie judecatoreasca foarte bună. PS. Sigur ca fi fun un dosar numit ”LOTUL BASESCU” , dar n-o sa vedem !

# Io date 30 May 2024 20:24 0

Nu....ramane cu achitarea. Ramane cu...banii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva