4 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

WERNER, OBSEDAT DE SIIJ – Intrebat despre masurile si initiativele pentru rezolvarea lacunelor legislative care au facut posibil tragedia de la Caracal, Klaus Iohannis vorbeste despre SIIJ: “Presedintele Romaniei a facut o serie de demersuri... Cerere de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie”. Iohannis tine la secret informarile SRI

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

29 septembrie 2019 11:43
Vizualizari: 6284

Obsesie in toata regula a presedintelui Werner Klaus Iohannis (foto) fata de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Sectie pe care Iohannis o doreste desfiintata, poate si pentru ca a inculpat-o pe Laura Kovesi, unul din procurorii sai preferati.


Ei bine, obsesia lui Iohannis pentru Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie merge atat de departe incat vorbeste despre aceasta structura chiar si cand nu este intrebat de SIIJ. In 28 iulie 2019, presedintele Romaniei a iesit in conferinta de presa dupa uciderea Alexandrei Macesanu si a acuzat “calcarea in picioare a legilor justitiei, a codurilor, a institutiilor responsabile de siguranta cetateanului”. Intrebat de Lumea Justitiei dupa aceasta declaratie ce a facut pentru rezolvarea lacunelor legislative la care a tot facut referire, ce credeti ca a raspuns Klaus Iohannis? Ati ghicit, a vorbit despre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, desi aceasta nu are nicio legatura cu cazul Caracal: “Referitor la rezolvarea lacunelor legislative, Presedintele Romaniei, in baza atributiilor constitutionale, a facut o serie de demersuri in ceea ce priveste adoptarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, domeniu care acopera si fenomenul traficului de persoane, precum:

-Cerere de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie;

-Sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, care a fost adoptata de Senat cu incalcarea prevederilor art. 1 alin. (5), art. 119 si art. 147 alin. (4) din Constitutie;

Solicitare adresata Guvernului de a abroga de indata OUG nr. 7/2019, ordonanta adoptata fara nicio consultare, cu ignorarea completa a partenerilor de dialog, a profesionistilor din justitie, cu riscul indepartarii Romaniei de la respectarea statului de drept”.

In cazul in care Klaus Iohannis a uitat, sau pur si simplu, nu stie, ii amintim ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie nu are competente in ceea ce priveste traficul de persoane/minori, traficul de carne vie. SIIJ se ocupa doar cu anchetarea magistratilor suspectati de fapte penale.

Pe de alta parte, Lumea Justitiei i-a cerut aceluiasi Klaus Iohannis, prin intermediul unei solicitari adresate Administratiei Prezidentiale, sa precizeze cate informari a primit de la SRI, sau a cerut, in cazul in care considera ca traficul de persoane/minori/carne vie este o problema de siguranta nationala de competenta CSAT, al carui sef este. Numai ca aceste lucruri sunt, in mod halucinant, secrete de stat: “Mentionam ca problematica pe care ati supus-o atentiei a facut si obiectul analizelor si informarilor in cadrul CSAT, acestea fiind informatii clasificate din sfera apararii, sigurantei si ordinii publice, care, potrivit legislatiei in vigoare, sunt exceptate de la accesul liber al cetatenilor, iar transmiterea lor este circumscrisa exigentelor legale instituite prin Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, precum si a dispozitiilor Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea CSAT”.

Iata raspunsul complet al Administratiei Prezidentiale:

“Presedintele Romaniei si-a exprimat constant ingrijorarea cu privire la fenomenele care pot aduce atingere securitatii nationale si sigurantei cetatenilor romani, printre care si fenomenul traficului de persoane, mai ales la nivel international, subliniind importanta combaterii acestuia atat prin declaratii de presa comune cu inalti oficiali ai altor state, cat si cu prilejul participarii la reuniuni ale Consiliului European (de exemplu: Declaratia de presa comuna cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, domnul David Cameron, Declaratia de presa comuna cu Presedintele Republicii Turcia, domnul Recep Tayyip Erdoğan, comunicatele de presa transmise cu ocazia participarilor la reuniunile Consiliului European din 22 - 23 iunie 2017 si 18 octombrie 2018). Aceste declaratii pot fi consultate pe site-ul Presedintelui Romaniei.

- Referitor la rezolvarea lacunelor legislative, Presedintele Romaniei, in baza atributiilor constitutionale, a facut o serie de demersuri in ceea ce priveste adoptarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, domeniu care acopera si fenomenul traficului de persoane, precum:

Sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, care a fost adoptata de Senat cu incalcarea prevederilor art. 1 alin. (5), art. 119 si art. 147 alin. (4) din Constitutie;

Solicitare adresata Guvernului de a abroga de indata OUG nr. 7/2019, ordonanta adoptata fara nicio consultare, cu ignorarea completa a partenerilor de dialog, a profesionistilor din justitie, cu riscul indepartarii Romaniei de la respectarea statului de drept;

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Adaptarea legislatiei la standardele statului de drept, inclusiv la jurisprudenta Curtii Constitutionale, trebuie sa se realizeze cu buna-credinta, transparent si in urma evaluarii aprofundate a impactului interventiilor legislative preconizate.

Presedintele Romaniei, prin declaratiile si documentele elaborate precum Strategia nationala de aparare a tarii pentru perioada 2015-2019 si Ghidul Strategiei nationale de aparare a tarii, si-a exprimat constant preocuparea fata de diferite fenomene care pot aduce atingere securitatii nationale si sigurantei cetatenilor romani.

In ceea ce priveste cazul mentionat, reamintim faptul ca, in urma deciziei Presedintelui Romaniei, situatia de la Caracal a fost inscrisa pe Ordinea de zi a sedintei Consiliului Suprem de Aparare a tarii din data de 30 iulie a.c. in cadrul sedintei, Presedintele Romaniei a solicitat institutiilor responsabile sa elaboreze o serie de masuri, norme si proceduri de reactie rapida si corelare a tuturor institutiilor implicate, inclusiv parchete, astfel incat in cazuri precum cel de la Caracal sa nu mai existe intarzieri criminale in actiunea organelor statului.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului sa analizeze in regim de urgenta legislatia actuala in cazul infractiunilor grave si foarte grave, contra persoanei, in special in situatiile in care sunt afectate viata, libertatea si integritatea corporala, identificarea modalitatilor de optimizare a localizarii, prin implementarea transmiterii prin SMS a coordonatelor geografice ale terminalului si analiza situatiei Sistemului de urgenta actual 112.

Mentionam ca problematica pe care ati supus-o atentiei a facut si obiectul analizelor si informarilor in cadrul CSAT, acestea fiind informatii clasificate din sfera apararii, sigurantei si ordinii publice, care, potrivit legislatiei in vigoare, sunt exceptate de la accesul liber al cetatenilor, iar transmiterea lor este circumscrisa exigentelor legale instituite prin Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, precum si a dispozitiilor Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea CSAT”.

Comentarii

# steluta date 29 septembrie 2019 12:07 +15

o operaționalizează prin trecerea in subordinea statului paralel securist=represiv-colonial

# unul din lumea cea mare date 29 septembrie 2019 22:03 +5

off topic//mai mirciulica mai nea gidea,vad ca tot a inceput diicotul sa raspunada prin mermelila /mormaila sef.am si eu o rugaminte ca tot ii puneti o gramada de intrebari,punet/i si urmatoarea intrebare;ATI RECOLTAT DEJA ODATA ADN,CIND ATI RECOLTAT ADN DE LA MAMA LUIZEI A FOST OBLIGATORIU SA SE RECOLTEZE SI O PROBA MARTOR DE SALIVA!!!!!!!!!!CE ATI FACUT CU PROBA MARTOR????? CHIAR AS VREA SA AUD UN RASPUNS DE LA MERMELILA/MORMAILA

# obiectivul date 1 octombrie 2019 07:45 0

ba nu steluta noastra rosie, o desfiinteaza si va ciuruie pe toti :P (statul paralel securist= represiv-colonial) steluto ai lucrat la scanteia veche?

# Învingătorii iau tot! date 29 septembrie 2019 12:23 +8

Din cauza ezitarilor și tampeniilor făcute de PSD prin Dragnea, sistemul s-a reintors si chiar a devenit mai puternic. SIIJ-ul este victimă sigură, lăsat singur, nesprijinit de magistratii de bună credință care baga capu-n nisip pe principiul "timpu trece, leafa merge", sau de catre o parte din societatea civilă care e în cunoștință de cauză privitor la modul de lucru al Binomului din perioada recentă. CSM-ul s-a întors și el, Parlamentul la fel, iar poporul român vrea doar pâine și circ, dorindu-si asupritori, căa așa a fost el obișnuit de secole.

# un cetățean revoltat date 1 octombrie 2019 11:11 +2

EROARE! Datorită tâmpeniilor făcute de Iohannis, omul Germaniei/ sluga lui Merkel, sistemul s-a reîntors și chiar a devenit mai puternic, iar SIIJ-ul este victimă sigură!

# marcel date 29 septembrie 2019 12:30 +21

Aceasta primata inepta, GIBONUL DE SIBIU, nu merita sa fie bagata in seama deoarece este o mare pierdere de timp!

# Degeaba date 29 septembrie 2019 12:42 +23

Devenind colonie a intereselor UE și SUA, vânzătorii de țară vor fi la putere și își vor îndeplini misiunile.....si Iohanis, și Kovesi, si mulți alții. Oile nu vor opune nicio rezistență!

# manu date 29 septembrie 2019 12:46 +23

Rusinea asta numita presedintele Ro trebuie trimis la puscarie. Romanii,presa toata vorbeste de alegeri cand softul care cica numara voturile ESTE ILEGAL !!!! Cata prostie in tara asta. Practic totul sse face ilegal in tara asta. Institutiile toate sunt si lucreaza in mod ilegal !!!! Si ne mai minunam de ce ne aflam in aceasta situatie deplorabila ?!?! Suntem o rusine de natie, o natie de slugi, ignoranti, fara demnitate,respect, o natie care linge ce scuipa altii, penibil ... slugile perfecte. Ba mai mult am ajuns sa ne vindem si copiii pt placerile sexuale ale strainilor( cazul caracal) , sau pt organe. Ce pretentii sa mai ai de la astfel de specimene ?

# Paduraru c. date 30 septembrie 2019 05:21 +10

Acest mameluc care minte si incalca Constitutia trebuia demis demult, judecat si trimis la puscarie pentru  ca a sabotat in  permanenta guvernul. Consider ca este un tradator de tara pe langa faptul ca este un asistat de lux care traieste din munca si sudoarea acestui popor.

# marcel date 29 septembrie 2019 12:59 +9

BOLLOCKS TO K.W.INEPTIS ALIAS GIBONUL DE SIBIU!

# marius date 29 septembrie 2019 13:34 +11

Dupa capodopera „ Cumintenia pamantului”, a parut si Jhoannis sau „Uratenia pamantului”

# Pintea date 29 septembrie 2019 16:47 +17

Bla, bla, bla....chiar mai are cineva vreo așteptare privind o reacție normală, legală a acestui plăvan? Mintea lui e atat de plată, el nu pricepe nimic niciodată, are niște clișee pe care memoria i le reproduce! Dar ce inseamnă operaționalizarea SIIJ in opinia lui? Sau mai bine sa nu intrebăm, că ți-e si frică să afli! Pt dosarele cu care e ținut in stand-by, atât el cât și ingenua-i consoartă, ține până in pânzele albe cu toți neica nimeni care sânt marii magistrați ai României moderne, fără sa vadă adevarata mizerie si teroare pe care ăștia au adus-o in justiție si societate! Un regres pt țara asta, numai din cauza serviciilor si a concubinajului vulgar cu o parte a justiției! Și totul a inceput cu băsescu...

# Pintea date 29 septembrie 2019 19:29 +14

Dar tragerea la sorti de la BEC a ordinii in care vor fi inscrisi pe buletinele de vot candidatii la presedintie, de ce nu a fost transparenta, adica televizata? Cum au hotarat sortii astfel incat johannis va fi pe locul 1 pe lista, Barn si Paleologu urmatorii iar Dancila pe locul 5? Asta a fost la fel cu completele de 5 de la ICCJ!Probabil ca numele lui Johannis nici nu a fost introdus in urna, locul 1 i-a revenit din oficiu!

# nae din dealul feleacului date 29 septembrie 2019 19:56 +17

Petre Tutea:"Nu va mai alegeti conducatori care nu va iubesc tara si poporul!"Romane cit mai stai departe?Cind ai fost neam de dac?Cind ai murit?RO nu are nevoie de genii ,ci de caractere.CE FEL DE CARACTER gasiti la acesti alogeni Iohannis,Kovesi,Helvig,Orban,Barna,Zigfrid,Czegler...? Ordinul de lupta a lui Avram Iancu:'No,gata,No hai!"

# Traian Gogu Sorca date 29 septembrie 2019 20:40 +10

Citesti ... te minunezi si iti vine sa te duci dracului, sa nu mai auzi de asta, sa nu0l mai vezi in viata vietilor tale ! Asta este mai ... penibil si mai nesimtit decat Basescu ! Nu credeam ca o sa il intreaca cineva pe ala la vre-un capitol !

# Valter Cojman date 30 septembrie 2019 05:41 +10

Normal... Atata timp cat exista SIIJ, procurorii si judecatorii infractori si corupti din "justitea" de KKT, nu mai pot sa-i inchida si sa-i musamalizeze dosarele penale si, deci, SIIJ este un real pericol pentru libertatea lui si a lui nevasta-sa.

# romanul date 30 septembrie 2019 07:46 +14

Un "bla,bla,bla" si nimic concret! Pai nemernicul asta a fost tot timpul un "gica-contra"!

# mda date 1 octombrie 2019 13:07 +1

Imppostorul asta ticalos, a facut altceva decat sa saboteze guvernul?

# John Doe date 30 septembrie 2019 13:04 +7

Razvan Savaliuc, intreaba-l pe meditatorul de fizica daca era multumit cand conducea Mirica serviciul din DNA care ''investiga'' magistrati. Era ''legal'' infiintat prin act administrativ (Ordin dat de prietena ei LCK) peste toate legile justitiei din Romania? Acelasi meditator (care uimitor mai vrea 5 ani sa continue NIMIC-ul deja facut) era in functie din iarna lui 2014 si pana in toamna lui 2018 cand serviciul condus de Mirica a fost desfiintat prin lege. Razvan, fa si tu o solicitare de interes public pe 544 sa ne zica SIIJ cate dosare aveau Solomon, Ban, Toader, Olaru la serviciul din DNA condus de Mirica si cate au fost inchise inainte sa le predea SIIJ. Hai ca se poate:) Mirica vroia sa fie sefa DNA iar apoi sa ii aprobe CSM un serviciu de anchetat functionari ... Dumnezeule, femeia asta este absolut dusa cu pluta. Macar atat a facut si CSM, i-a dat viteza paraditoarei, ajunsa pe la PTB unde o freaca pe bani multi la supraveghere....

# John Doe date 30 septembrie 2019 13:11 +8

Avand in vedere ca inutilul suprem mereu in vacanta, posesor a 7 case din meditatii la fizica, a afirmat ca M..E nu este decat o libera exprimare, inteleg sa ma exprim si eu LIBER: M..E meditatorului!!! Ma astept sa salute libera mea exprimare :) iar cei care citesc presa si il informeaza, pe el sau pe Edi, sa ii aduca la cunostinta ca mesajul sau a fost imbratisat de populatie, populatie care a invatat de la inutil sa se exprime liber. M..E tie marioneta! M..E si demagogilor rosii precum si celor verzi, galbeni, TUTUROR! Mancatori de rahat ... turcesc, probabil stau toti prost cu glicemia :)) Sunteti toti niste lepre care ati facut tara asta absolut VARZA! Psd, pdl, pnl, udmr, unpr TOTI aceeasi hazna. Nu avem clasa politica, avem doar gunoaie insetate de bani, putere, privilegii care folosesc institutiile statului in scop personal. Asta este MAFIA, nu camatarii, sportivii si alte bazaconii.

# drept date 1 octombrie 2019 07:17 +3

Mie mi se pare ca dansul nu este intreg la cap. Vedeti si vorbirea, care este legata de creer. Vi se pare normala? Ar trebui controlat medical pentru ca ne-am saturat sa fim condusi de oameni cu grave si vizibile probleme de sanatate mentala! N-ar trebui sa se supere nimeni, se practica si in alte tari cu popoare intregi la minte. Nu esti sanatos, mergi nene si fa alte treburi , la nivelul mental! Dixit!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.04.2020 – Medicii refuza mita lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva