29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INM organizeaza concursul pentru numirea in functii de conducere la instante si parchete. Judecatorii si procurorii care vor sa promoveze in functii de conducere la curti de apel, tribunale, judecatorii si parchetele de pe langa acestea isi pot depune dosarele pana in data de 4 octombrie 2013 (Documente)

Scris de: E.D. | pdf | print

13 September 2013 15:21
Vizualizari: 9848

Institutul National al Magistraturii organizeaza concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor de la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, in vederea ocuparii unui numar de 118 functii vacante de presedinte si vicepresedinte la instante si 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct la parchete.


Potrivit calendarului stabilit de INM, concursul de numire in functii de conducere a judecatorilor si procurori de la curtile de apel, tribunale, judecatorii si de la parchetele de pe langa acestea urmeaza sa se desfasoare in perioada 13 septembrie 2013 – 4 decembrie 2013. Conform aceluiasi document, judecatorii si procurorii vor putea depune cereri de inscriere in examen sau concurs la sediul Institututul National al Magistraturii, incepand cu data de 13 septembrie 2013 si pana la data de 4 octombrie 2013, inclusiv.

Prima proba din concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor de la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea urmeaza sa aiba loc in perioada 27 octombrie 2013 – 3 noiembrie 2013, si va presupune testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres.

Cea de-a doua proba va fi sustinuta de candidatii inscrisi in concurs in perioada 8 – 19 noiembrie 2013, cand judecatorii si procurorii vor trebui sa sustina proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere.

In data de 24 noiembrie 2013 va avea loc ultima proba din concurs, sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit prin Hotararea nr. 320 din 27 aprilie 2006 Regulamentul de organizarea si desfasurarea a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor.

Documentul prevede ca se pot inscrie in concursul sau examenul de promovare in functii de conducere doar magistratii care au obtinut caificativul "foarte bine" la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani, indeplinesc conditiile de vechime prevazute de lege si au cel putin un grad profesional corespunzator instantei sau parchetului pentru ale caror functii de conducere candideaza.

Acelasi document specifica faptul ca nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii si procurorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de anul 1990 sau au colaborat cu acestea, ori judecatorii care au un interes personal care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitatea a atributiilor. In acest sens, judecatorii si procurorii care se inscriu in concurs vor trebui sa depuna si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nu au colaborat cu acestea.

Comisia de examinare va fi formata din 2 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, 2 judecatori de la curtile de apel si 3 specialisti in management si organizare institutionala.

In ceea ce priveste Comisia de examinare pentru procurori, aceasta va fi prezidata de un procuror desemnat de CSM si va fi formata din 2 procurori de la PICCJ, 2 procurori de la parchetele de pe langa curtile de apel si 3 specialisti in managemnt si organizare institutionala.

*Cititi aici anuntul privind organizarea concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor de la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea

*Cititi aici functiile vacante la judecatorii, tribunale si curti de apel

*Cititi aici functiile vacante la parchetele de pe langa judecatorii, tribunale si curti de apel

*Cititi aici tematica concursului

*Cititi aici calendarul concursului

Comentarii

# mimi date 13 September 2013 18:17 0

\" se pot inscrie in concursul sau examenul de promovare in functii de conducere doar magistratii care au obtinut caificativul \"foarte bine\" la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani, indeplinesc conditiile de vechime prevazute de lege si au cel putin un grad profesional corespunzator instantei sau parchetului pentru ale caror functii de conducere candideaza.\" :D :D :D Cel care a dat pedeapsa cu suspendare pentru traficanti de droguri in 2009, dupa ce inculpatii au fost capturati prin Interpol, cu kilograme de droguri prinsi in flagrant se califica :D :D :D

# Raneti Tudor date 13 September 2013 19:50 0

Deci INM e responsabil de numirea porcurorilor psihopati mitomaniaci in parchete. Apropo, felicitari luju pentru articolul in care a zis \"Plenul CSM voteaza pana iese cum trebuie - Procurorul Marian Trusca a fost numit director adjunct al INM la a doua votare, dupa ce in prima ...\"

# Av. Popa Nicolae -Tulcea date 13 September 2013 21:58 0

Ma intreb care-i scopul ca se fac aceste miscari acum, cand noi ne plangem de mul timp umpotriva excesului de putere discretionara si abuzurilor cunoscute in sesizarile noastre cu privire la nerespectarea art.14 din Decretul - Lege nr.90-28.02.1990 (M.Of.nr.32). Si, pentru a intelege mai bine regimul personalitatii juridice al barourilor \"clasice\"sau \"traditionale\" trebuie sa se regurga de toti magistratii la intoarcerea pe firul acetor norme juridice dupa decembrie 1989, astfel putem vorbi mai mjult sau mai putin de dreptul persoanei juridice rupt de libertatea de vointa pe baza careea fiecare individ trebuia sa-si angajeze vointa lui ca pe o conditie absolut obligatorie conform normei enuntata mai sus, conditie bazata pe conceptul de ratiune umana si pe cel de libertate, si numai astfel, trebuie sa se inteleaga asocierea profesionala libera, care avea la baza un contract intre oameni liberi. A se vedea Decizia nr.65/1993 Culegere de decizii ale C.C.R.,1992-1993,op.cit.p329. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva