29 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCANDAL INTRE JUDECATORI IN BIROUL 301 DIN TMB - CSM a sanctionat-o pe Steliana Mihailescu pentru atitudini nedemne: "I s-a adresat doamnei judecator Daniela Dudu cu apelativul mucoasa". Mihailescu este acuzata ca a etichetat-o "procuroare" pe Lacramioara Calciu si ca l-a persiflat pe vicepresedintele Eduard Ciobotaru, intrebandu-l daca e cumva avocatul vreuneia dintre colege. Conflictul a fost aplanat de sefa instantei, Laura Andrei (Hotararea)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

27 March 2014 15:40
Vizualizari: 11639

Sectia pentru judecatori a CSM a decis, la 22 ianuarie 2014, sanctionarea judecatoarei Steliana Mihailescu, de la Sectia a III-a civila a Tribunalului Bucuresti, pentru "atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi", in urma unei sesizari depuse la Inspectia Judiciara chiar de Laura Andrei (foto), presedinta instantei. Desi a retinut ca magistrata nu se afla la prima abatere disciplinara, CSM a hotarat ca un avertisment este suficient: "Aplica doamnei Mihailescu Steliana sanctiunea disciplinara constand in "avertisment", pentru savarsirea abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 (...)".


Iulia Lacramioara Manea, Daniela Anica Dudu si Luminita Calciu - colege de sectie cu Steliana Mihailescu -, grefiera-sefa Maria Anghel, dar si Eduard Cristian Ciobotaru, vicepresedintele Tribunalului Bucuresti, au marturisit la CSM ca judecatoarea Steliana Mihailescu - care in 2012 a fost reclamata de avocatul Valentin Serbanescu pe motiv ca l-ar fi facut "babalac" si "handicapat" - a avut un comportament inadecvat in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, provocand scandal si folosind cuvinte jignitoare la adresa lor.

Asa cum reiese din declaratiile retinute in hotararea nr. 1J/22.01.2014, prin care judecatoarea a fost sanctionata disciplinar, intreaga scena care a avut-o ca protagonista pe Steliana Mihailescu s-a petrecut in biroul nr. 301 al Tribunalului Bucuresti. Daniela Anica Dudu a relatat ca, in ziua de 5 martie 2013, aceasta a intrat intempestiv in biroul in care se mai aflau judecatoarele Iulia Lacramioara Manea si Luminita Calciu, invederandu-le celor trei colege de sectie ca, din acea clipa, se muta in incaperea cu pricina. In momentul in care i s-a explicat ca exista o dispozitie privind repartizarea personalului si, ca atare, nu poate fi amplasat inca un birou, Steliana Mihailescu a ripostat prin "afirmatii si expresii persiflante si jignitoare, folosirea unui ton ridicat, iritat si nervos si adresarea unor etichete nepotrivite colegelor sale". Pentru ca lucrurile au scapat de sub control, judecatoarea Daniela Dudu l-a chemat pe vicepresedintele TMB, Eduard Ciobotaru. Acesta a incercat sa aplaneze conflictul, insa Steliana Mihailescu nu doar ca i-a pus la indoiala calitatea, dar l-a si ironizat, intrebandu-l daca e avocatul vreuneia dintre colegele judecatoare. A fost nevoie de interventia presedintei TMB, Laura Andrei, pentru a stinge scandalul, dar nu inainte ca judecatoarea parata sa le adreseze colegelor sale Daniela Dudu si Lacramioara Calciu apelativele "mucoasa", respectiv, "procuroare".

Prezentam pasaje din hotararea nr. 1J/22.01.2014 a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM:

"La data de 5 martie 2013, s-a pezentat in biroul colegelor sale si le-a comunicat ca, pentru viitor, doreste sa isi desfasoare activitatea in acel birou. Desi i-a fost comunicat ca exista o dispozitie a presedintelui Sectiei privind repartizarea personalului in birouri si ca in acea incapere nu mai poate fi amplasat inca un birou, parata (n.r. - Steliana Mihailescu) a avut un comportament inadecvat in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, folosind cuvinte jignitoare la adresa colegelor sale, doamnele judecator I.L.M. (n.r. - Iulia Lacramioara Manea), D.A.D. (n.r. - Daniela Anica Dudu) si L.C. (n.r. - Luminita Calciu), precum si a domnului judecator E.C. (n.r. - Eduard Cristian Ciobotaru), vicepresedintele Tribunalului Bucuresti, manifestari de natura a crea o atmosfera tensionata si de a aduce atingere ordinii si disciplinei la locul de munca. Tot aspecte tinand de comportamentul inadecvat al paratei, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, la aceeasi data, rezulta si din relatarile doamnei grefier M.A. (n.r. - Maria Anghel), grefier sef al Sectiei (n.r. - Sectia a III-a civila a TMB), in sensul ca doamna judecator i s-a adresat intr-o forma nepotrivita si nepoliticoasa. Aspectele sunt probate prin declaratiile doamnelor judecator I.L.M., D.A.D. si L.C., coroborate cu punctul de vedere prezentat de catre domnul judecator E.C., vicepresedintele Tribunalului Bucuresti, si declaratia data de acesta in fata Sectiei pentru judecatori, precum si punctul de vedere exprimat de doamna grefier sef M.A.

Din continutul probelor mentionate rezulta ca la data de 5 martie 2013, parata a avut atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei si reprezentantii institutiei in care isi desfasoara activitatea, constand in crearea unei atmosfere tensionate si improprii desfasurarii activitatii in instanta, precum si utilizarea de afirmatii si expresii persiflante si jignitoare, prin folosirea unui ton ridicat, iritat si nervos si adresarea unor etichete nepotrivite colegelor sale, grefierul sef al instantei, precum si conducerii Tribunalului Bucuresti, comportament care constituie, din punct de vedere al consecintelor si urmarilor, si manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei, savarsite in exercitarea atibutiilor de serviciu."

(...)

Doamna judecator Steliana Mihailescu nu a fost de acord sa formuleze vreun punct de vedere in legatura cu aspectele semnalate, nici in cursul verificarilor prealabile, si nici in cursul cercetarii disciplinare. (...) Nu a dorit sa fie informata de catre inspectorii judiciari in legatura cu aspectele privind obiectul si stadiul cercetarii disciplinare, drepturile de care se bucura si termenele inauntrul carora pot fi exercitate, nu a dorit sa ia cunostinta de actele dosarului, nu a solicitat sa fie asistata si nu a fost de acord sa isi exprime un punct de vedere, sustinand ca, in opinia dumneaei, prezenta cauza a fost deja solutionata.

(...)

E.C. s-a deplasat in biroul unde se afla parata si, desi a incercat sa discute cu aceasta despre situatia creata, prezentandu-se in prealabil, parata a avut un comportament nefiresc, adresandu-i-se acestuia pe un ton ironic si folosind cuvinte cu sens peiorativ. Ca urmare, domnul judecator E.C. a anuntat-o pe doamna judecator L.A. (n.r. - Laura Andrei), presedintele Tribunalului Bucuresti, care, dupa o discutie avuta cu parata, a reusit sa aplaneze situatia creata, in urma acestui demers parata parasind biroul nr. 301. Aceasta situatie de fapt rezulta din declaratiile martorilor I.L.M., D.A.D., L.C. si E.C.

Astfel, doamna judecator L.C. a declarat ca parata a intrat in biroul ocupat de martora si pe un ton autoritar a anuntat ca se muta in acel spatiu. De asemenea, parata a afirmat despre martora ca este "procuror" si i s-a adresat doamnei judecator D.D. cu apelativul "mucoasa". Martora a mai relatat ca la momentul la care vicepresedintele tribunalului a intervenit pentru a aplana conflictul, parata i-a pus la indoiala calitatea oficiala. Aceste sustineri sunt confrmate si de ceilalti martori audiati in cauza.

Martora I.M. a aratat ca parata s-a adresat vicepresedintelui intr-un mod peiorativ, intrebandu-l daca este "avocatul sau procurorul vreuneia dintre colege". (...) Martora a mai relatat ca atitudinea generala a paratei este necooperanta, multi colegi judecatori refuzand sa constituie complet de judecata cu aceasta".

Prin comportamentul manifestat fata de colegii judecatori si fata de conducerea Tribunalului Bucuresti – comportament concretizat in afirmatii, expresii persiflante si neprincipiale in raport de colegi, folosirea unui ton neadecvat, iritat si nervos – a avut o atitudine ce poate fi caracterizata ca incompatibila cu onoarea si demnitatea profesiei de magistrat, fiind depasite limitele unui comportament admis in interiorul unei instante. (...)

Sectia retine ca parata are grad de judecator de tribunal si a mai fost sanctionata disciplinar prin hotararea nr. (...) a Sectiei pentru judecatori. De asemenea, din declaratiile martorilor audiati in cauza a rezultat faptul ca parata judecator este o persoana dificila, cu care se comunica foarte greu".

Sanctionarea cu avertisment a judecatoarei Steliana Mihailescu a fost hotarata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM in sedinta din 22 ianuarie 2014: "Admite in parte actiunea disciplinara. In baza art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare , aplica doamnei Mihailescu Steliana, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in "avertisment", pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (n.r. - art. 99 lit. c: "atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii"). Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei judecator Mihailescu Steliana, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata (n.r. - art. 99 lit. a: "manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu"), ca neintemeiata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

In hotararea nr. 1J/22.01.2014 se arata motivul pentru care Sectia pentru judecatori a respins actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei judecator Mihailescu Steliana pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a): "In speta, faptele ce se retin in sarcina paratei s-au petrecut numai in raport cu colegii judecatori, in incinta unui birou din sediul TMB, incidentul neajungand la cunostinta publicului larg".

In 2012, avocatul Valentin Serbanescu a reclamat-o pe Steliana Mihailescu pe motiv ca l-a facut “babalac” si “handicapat”

Aceeasi judecatoare Steliana Mihailescu a mai fost implicata intr-un scandal. La inceputul anului 2012, conducerea Curtii de Apel Bucuresti a sesizat CSM cu plangerea avocatului Valentin Serbanescu, in varsta de 78 de ani, care a acuzat-o pe judecatoare ca l-a umilit in sala de judecata. La acea data, Valentin Serbanescu a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca in 2 februarie 2012 si-a inceput pledoaria pe fondul unei cauze in care a fost angajat, dar judecatoarea Mihailescu l-a interupt, intrucat i s-a parut ca un avocat aflat intr-una din bancile din randul al doilea ar fi fotografiat-o cu telefonul mobil pe care il avea asupra sa. In realitate, avocatul respectiv isi citea SMS-urile, dar judecatoarea a suspendat sedinta, a inceput sa faca scandal si a chemat politia ca sa-l „puna la punct” pe avocatul care manevra telefonul mobilAvocatul Serbanescu a sustinut ca, dupa aplanarea conflictului, judecatoarea Steliana Mihailescu i-a spus: „Haideti sa continuam!”, insa a adaugat pe un ton nervos: „Nu mai am timp sa ascult toti babalacii!”

Avocatul Serbanescu a declarat ca s-a simtit umilit de acest episod si ca niciun judecator nu i-a vorbit intr-un asemenea mod: “Eu am 76 de ani, sunt o persoana in baston, dar niciodata nu mi s-a vorbit astfel. Sa mi se spuna babalac, handicapat, este inadmisibil. Erau 15 – 20 de persoane in sala, chiar si procuroarea de sedinta a ramas uimita. Este straniu ca nu se face nimic... Am vazut cum oameni inaintea mea au iesit injurand din sala pentru felul in care li s-a vorbit. Poate trebuie sa-i faca cineva un control psihiatric... Nu stiu ce sa mai spun”.

*Cititi aici integral hotararea nr. 1J/22.01.2014, prin care CSM a sanctionat-o disciplinar pe judecatoarea Steliana Mihailescu, de la TMB

Comentarii

# magister date 27 March 2014 12:58 +7

:lol: mucoasa ha ha ha. Serios acum, nu le controleaza nimeni? Cum ajung oare judecatoare sau judecatori ca sunt si barbati sariti de pe fix. Auzi, s-au luat la harta de la un birou :lol:  

# REVOCAREA CSM-istilor date 27 March 2014 17:11 +4

Oare cum mai are CSM-ul tupeul sa sanctioneze pe cineva, atata vreme cat nu ia nici macar vreo pozitie publica fata de fraudarea grosolana a examenului de numire in functia de magistrat-asistent la Inalta Curte? Domnilor din CSM, ce parere aveti despre plasarea in aceasta functie a finei membrului CSM Alina Ghica? Nimic, tacere totala? DEMISIA SAU DEMITEREA.

# petitionarul date 27 March 2014 13:22 +8

Va dati seama ca asemenea oameni ne judeca? Trist...

# unul din lumea cea mare date 27 March 2014 22:39 +1

pentru petitionarul//ca sa ezi intr/adevar cine ne judeca gindeste/te ca LAURA ANDREI impreuna cu sotul lea furat bani CAMATARILOR!!!!!!!!!!!!!! sotul fiind notar i/a pacalit pe camatari (fratii balint) si apoi EA ia INFUNDAT!!!!!!!!!!!!!judecatorii mai rai decit CAMATARII!!!!!!!!ITI VINE A CREDE??????

# zuza date 27 March 2014 13:35 -3

Madam Mihailescu ar trebui tratata pentru tulburari de comportament. Si asta se crede zeu. Exista o vorba din popor si bine spusa este: trateaza-i pe cei mici asa cum ai vrea sa fii tratat de cei mari! in cazul ei vine cu continuarea - daca mai exista cineva peste tine :))))

# ADEVARUL date 27 March 2014 13:44 +2

BRAVO STELIANA,POATE CU ACEASTĂ OCAZIE AFLĂ ȘI COLEGII TĂI,AZI CU CU BOTUL PE LĂBUȚE,FAPTUL CĂ...PRINTR-O CONVENTIE NECESARĂ...SOCIETATEA CIVILĂ A PERSONIFICAT LEGEA ÎN PERSOANA MAGISTRATULUI JUDECĂTOR,CARE ÎN NICI UN CAZ NU TREBUIE SĂ FIE TIMORAT SAU CONTROLAT AR DORI CSM-UL,MAI RĂU CA PE PROCURORI,MAGISTARTII ASTIA NU SUNT DOAR NISTE MUCOSI,CARE ÎI PUPĂ MÂNA LUI BĂSESCU INAINTE CA ESCROCUL SĂ INTRE IN SEDIUL CSM-ULUI,EI FURĂ ROMÂNIA.SPER SĂ NU RENUNȚI NICIODATĂ LA DEZINVOLTURA,CURAJUL SI CINSTEA CU CARE EU CRED CĂ ÎȚI FACI TREABA,IAR BABALÂCILOR ȘI CELORLATI AVOCATI OCTOGENARI LE RECOMAND,CĂLDUROS,AZILUL-STATI CĂ SI AZILELE SUNT DE GROAZĂ IN ROMANIA,LE RECOMAND SĂ MEARGĂ LA PIATĂ,NU VĂ SUPORT IN SALA DE SEDINTE COMUNISTILOR REȘAPAȚI,EPOCA VOASTRĂ SE NUMESTE DE AUR,NU A ESCROCILOR BĂSISTI...MAI FACETI SI VOI UN BAN,SUCCES.

# TITULESCU date 27 March 2014 14:10 +7

C.S.M-UL SANCTIONEAZA BARFELE SI SCENETE CU BIANCA DRAGUSANU JUDECATOARE SI IN REST ,ABUZUL ,SFIDAREA LEGII ,BATJOCORIREA JUSTITIABILILOR ADUSI LA INFARCT SI CARE MAI SI MOR CAND VAD SOLUTIILE,NU AICI C.S.M-UL NU POATE FACE NIMIC CA VEZI DOAMNE JUDECATORII SE SUPUN NUMAI LEGII CAND DE FAPT IN CAUZELE RESPECTIVE SFIDEAZA LEGEA,ASA CA AM AFLAT C.S.M-UL ESTE UN FEL DE REVISTA CAN CAN LA EI TREBUIE SA RECLAMI DOAR CONCUBINAJELE MAGISTRATIILOR SI CAND SE CEARTA PE UN BIROU ,LEGEA CA NU SE APLICA DA-O DRACU,BIROUL UNDE E BIROUL si totusi statul roman ii plateste cu sute de milioane pe luna.

# JIGNIRILE SUNT NIMIC... date 27 March 2014 17:46 -1

Jignirile sunt nimic pe lângă numeroasele abuzuri comise de judecătoarea-infractoare Mihăilescu Steliana. Un justiţiabil cu dovezi.

# obiectiva date 27 March 2014 18:54 +2

NOAPTEA pe 28 - 29 martie 2014 incepe WWIII  si pupezele astea se sanctioneaza intre ele DOAR pentru atata lucru ?????? pai, de ce nu se sesizeaza CSM cand distrug vietile oamenilor ???? hohohoho....... cum o sa mai urlati si o sa alergati pe strazi, cu desuurile ude leaorca !!!!! TOTI MAFIOTII LA GRAMADA......in frunte cu MAFIOTUL NATIONAL ! !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.04.2024 – Aventurile judecatoarei Garabet

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva