4 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.02.2022 – Protectorii lui Uzlau

Scris de: L.J. | pdf | print

21 February 2022 19:39
Vizualizari: 5937

* Se vede treaba ca „Brigazii Nufarul” nu i-a picat bine la stomac cand si-a adus aminte de procurorul Liviu Tudose, cel care a invins DNA Ploiesti intr-un mod atat de rasunator. Nu de alta, dar Sectia pentru procurori a CSM s-a blocat la propriu in fata unui nume de procuror executat alaturi de Tudose si achitat definitiv pe „fapta nu exista”. Click aici ca sa va uluiti si dumneavoastra!


* Inca o companie importanta la nivel mondial accepta plati cu criptomonede. Totusi, directorul general al firmei si-a exprimat o anumita reticenta. Care este aceasta aflati dand click aici.


* Au ramas mai putin de 10 zile pana cand companiile interesate isi pot depune ofertele pentru Camera Deputatilor si Senat – mai precis, pentru alesii care au nevoie de transport aerian pe diverse rute din tara. Click aici ca sa aflati cat va costa intreaga distractie!

 


* Duminica, 20 februarie 2022, v-am prezentat reteta succesului gasita de judecatoarea Andreea Uzlau, zisa si “Regina detasarilor”, care se va putea pensiona peste trei ani, cu vechime de 25 de ani ca magistrat, vechime din care insa doar vreo opt a avut o activitate efectiva in instante sau parchete (click aici pentru a citi). Iata ca am aflat noi informatii despre cum ar fi reusit Uzlau sa stea 14 ani detasata in CSM, fara ca cineva sa o poata trimite inapoi in instanta ca sa judece dosare, munca pentru care a fost pregatita. Cica Andreea Uzalu ar avea sustinerea a doi dintre cei mai importanti membri ai actualului CSM, care o plac extrem de mult. Unul dintre ei este chiar presedintele interimar al Consiliului, Bogdan Mateescu, acesta avand, din motive doar de el stiute, o impresie foarte buna despre Uzlau.


 

Cel de-al doilea personaj in gratiile caruia s-ar afla Andreea Uzlau este insa o surpriza pentru noi. Una neplacuta, trebuie sa recunoastem. Ne referim la judecatoarea Simona Marcu (foto), despre care prin targ se vorbeste ca ar fi sprijinit-o pe Uzlau sa ramana in CSM, din nou din motive doar de ea stiute, in pofida detasarilor nesfarsite si contra naturii de care aceasta a beneficiat. Surpriza vine din faptul ca in 2017 judecatoarea Simona Marcu s-a numarat printre membrii CSM (alaturi de Lia Savonea, Margareta Nicoleta Tint, Gabriela Baltag si Evelina) care au avut o pozitie cat se poate de sanatoasa, cerand ca magistratii care se aflau in CSM pe detasari fara numar sa fie trimisi inapoi in instante si parchete (click aici pentru a citi). Ce s-o fi intamplat intre timp?


* Lumea Justitiei a avertizat demult ca sorosistii din Republica Moldova incearca sa reediteze intre Prut si Nistru scenariul anticoruptiei de inspiratie sorosista, gandite sa nu mai lase piatra pe piatra din mediul politic si de afaceri autohton. Cam cum s-a intamplat in Romania.

De data aceasta, lucrurile sunt pe fata – nu se mai ascunde nimeni. Sambata, 19 februarie 2022, Alexander Soros – fiul afaceristului George Soros – a publicat pe Twitter fotografia de mai jos (in care apare alaturi de presedinta Moldovei), insotita de urmatoarea descriere:

Totdeauna o onoare sa o intalnesc pe presedinta moldoveana, Maia Sandu, un campion mondial al democratiei si al bunei guvernari”.


Cu numai o zi inainte, Centrul National Anticoruptie (CNA – echivalentul DNA-ului din Romania) emisese urmatorul comunicat:

Directorul CNA continua intrevederile cu reprezentantii sectorului asociativ. Urmeaza sa fie semnat un Acord de colaborare cu Fundatia Soros Moldova

Directorul CNA, Iulian Rusu, a avut mai multe intrevederi cu reprezentantii sectorului asociativ, in cursul acestei saptamani, intre care si o sedinta de lucru cu delegatia Fundatiei Soros Moldova. Seful CNA a abordat mai multe subiecte de actualitate, mentionand interesul institutiei spre o comunicare mai larga cu societatea si organizatiile neguvernamentale.

In cadrul discutiilor, seful CNA si-a reiterat scopul de a eficientiza activitatea Agentiei de recuperare a bunurilor infractionale, solicitand partenerilor suport pe domeniile de competenta ale ARBI. 'Contam pe sustinerea Fundatiei Soros Moldova in elaborarea programului de recuperare a bunurilor infractionale – proces care va antrena toate autoritatile nationale. Astfel, vom avea o abordare si o comunicare sincronizate, care vor genera sinergia necesara intre Centrul National Anticoruptie, Ministerul Justitiei, Parlamentul si reprezentantii societatii civile', a punctat directorul CNA.

La randul lor, Natalia Camburian, directoarea Departamentului de Buna Guvernare si Adrian Staver, coordonator de Programe al Departamentului de Buna Guvernare au propus initierea unui dialog cu subdiviziunile specializate ale CNA pentru incheierea unui Acord de colaborare intre Centru si Fundatia Soros Moldova, cu scopul de a construi o cooperare durabila, in baza unor obiective concrete.

In cursul acestei saptamani, Iulian Rusu a avut o serie de intrevederi atat cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, cat si cu autoritati guvernamentale din strainatate. In discutiile sale, directorul CNA a mentionat ca printre prioritatile institutiei raman a fi prevenirea si combaterea coruptiei, precum si fortificarea instrumentelor de recuperare a bunurilor infractionale”.

Ce sa zicem... Se intrevad vremuri grele pentru romanii basarabeni. Sa le dea Dumnezeu judecatori drepti si curajosi, care sa nu se sfiasca a sanctiona abuzurile, oriunde si oricand vor aparea ele!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.04.2024 – Judecatoare trimisa la control psihiatric

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva