8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABTINERE LA MISTO – Avocatii Toni Neacsu si Silvana Racoviceanu denunta declaratia de abtinere a judecatoarei Georgiana Farcas-Hingan de la CA Cluj in dosarul primarului Catalin Chereches: „Cerere de abtinere formulata special pentru a fi respinsa, ba chiar si cu o vaga afurisire a colegilor care si-ar permite sa o admita... Nu e de mirare ca a si fost respinsa... Cine a spus ca magistratii nu sunt supusi tentatiei de a juca teatru cu imaginea Justitiei?... S-a adaugat sclipici la tortul cauzei”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 November 2023 18:12
Vizualizari: 5411

Avocatii Adrian Toni Neacsu si Silvana Racoviceanu (foto) reclama modul formal in care judecatoarea Georgiana-Rodica Farcas-Hingan de la Curtea de Apel Cluj a facut declaratia de abtinere in dosarul primarului de Baia Mare Catalin Chereches, magistrata fiind, de fapt, constienta ca demersul urma sa-i fie respins de catre colegi. Ceea ce, de altfel, s-a si intamplat (click aici pentru a citi).Cei doi avocati se concentreaza, bineinteles, pe pasajele in care judecatoarea insasi recunoaste ca in speta „nu exista niciun fel de caz de incompatibilitate dintre cele prevazute de art. 64 Cod procedura penala”.


Reluam pasajele relevante din declaratia de abtinere a judecatoarei Hingan (vezi facsimil):


Mentionez, pe de-o parte, ca nu exista niciun fel de caz de incompatibilitate dintre cele prevazute de art. 64 Cod procedura penala si care sa fundamenteze o solutie de retragere a subsemnatei de la solutionarea cauzei penale amintite.

Pe de alta parte, prezenta cerere de abtinere este formulata pentru a se stabili in ce masura aparenta de impartialitate a subsemnatei este afectata din perspectiva unui observator obiectiv. (…)

Subsemnata mentionez ca impartialitatea si impartialitatea (personala) propriu-zisa a subsemnatei nu este afectata de existenta unei anchete penale in curs in dosarul penal nr. 113/P/2023, fiind in masura sa judec cauza nr. 2357/117/2016 in spiritul si in litera legii, nefiind afectate nici independenta si impartialitatea subsemnatei.

In aceste conditii, apreciez si ca nu este afectata aparenta de impartialitate a subsemnatei si nici a instantei si nu se impune in concret retragerea subsemnatei de la judecata dosarului nr. 2357/117/2016.

 Redam postarea de pe Facebook a lui Adrian Toni Neacsu:


Daca voiati sa vedeti o cerere de abtinere formulata special pentru a fi respinsa, ba chiar si cu o vaga afurisire a colegilor care si-ar permite sa o admita, atunci aceasta e, cea formulata de d-na judecator in Dosarul scandalului cu primarul Chistian Chereches. Nu prea e deloc de mirare ca a si fost respinsa”.


Prezentam mesajul de pe Facebook al Silvanei Racoviceanu:


Cine a spus ca magistratii nu sunt supusi tentatiei de 'a juca teatru' cu imaginea Justitiei (?!)…

Aveti mai jos un exemplu elocvent…

Asta nu este o cerere de abtinere, ci din contra, e un Memoriu pro causa si prealabil pentru a justifica “impartialitatea” si “obiectivitatea” masurilor pe care le va lua!

Pana sa citesc acest jenant continut deghizat in forma juridica a unei cereri de abtinere, nu as fi pus nicio secunda la indoiala nici magistratul, nici masurile, nici inculpatul. Acum tocmai s-a adaugat “sclipici” la “tortul” cauzei si nici macar nu e BIO…

Comentarii

# DODI date 10 November 2023 19:06 +6

Este jenant atunci când chiar magistrații iau în derâdere prevederile legale și își bat joc de actul suprem de justiție. În atare situație nici nu merită să te mai întrebi care a fost rolul și jocul Noii Securitrăți în ”câmpul tactic” în condițiile în care acoperita SRI își bate joc de proprii colegi.

# Vulpea bipolara date 10 November 2023 19:08 +7

Oare juzii trăiesc în 2 lumi paralele?

# Glamour date 10 November 2023 21:10 +15

Lăsați ne cu sclipiciul judecătorilor , eu una m am plictisit de avocatelor cu fusta scurta și numai selfieurile de ele …. Doamneeee Clienților , va rog nu mai alegeți avocații după lungimea fustei și numărul de postări pe fb ca de aceea stați apoi la pușcărie

# Ioana M. date 11 November 2023 21:29 0

Zice presa ca mama doamnei judecator a primit pe 3 nov.o cutie de prajituri? A mai primit o cutie de prajituri si in ziua flagrantului, pe 8 nov.? A putut sa manance atatea prajituri ? Daca a primit o cutie pe 3 nov.si denuntu' a fost pe 6 nov., cum se numeste asta?

# maxtor date 12 November 2023 03:30 +6

"sa dispuneti evaluarea obiectiva si subiectiva"-e de milioane formularea!(nu stim daca obiectivul bate subiectivul sau invers,e problema de..cand Lumea).Stati asa-a dat doar o declaratie, femeia nu a cerut nimic.....

# Jordan date 12 November 2023 07:04 +12

Nu numai declaratia de abtinere e o sfidare la adresa justitiei. Cum adica denuntul a fost depus DUMINICA? Si de ce depus la DNA Cluj in loc de DNA Mures, adica mama judecatoarei s-a dus pana in Cluj pentru denunt? Nu e un aranjament al procurorilor din Cluj cu judecatoarea respectiva? Judecatoarea de ce nu s-a dus la DNA Mures ci la partea din proces, DNA Cluj? Iar in trei discutii, mama ei nu a respis propunerile, nu cumva e fapta? In plus, per ansamblu, pare mai mult un caz de trafic de influenta, din partea mamei ei, decat o treaba de mita, dar au tinut neaparat s-a bage si pe judecatoare ca denuntatoare, ca sa o poata tine pe dosar, ca o mare martira cica denuntatoare...

# DOREL date 12 November 2023 22:23 0

Teatru prost care dovedeste precaritatea, labilitatea, neprofesionaismul etc. judecatorilor in care noi ar trebui sa avem incredere. Distinsa doamna Georgiana putea sa-i spuna mamei domniei sale, pur si simplu, sa spuna NU si sa transmita ca daca soacra mai insista se duce la DNA si totul se termina cu bine. Asa, denuntul + abtinerea constituie, de fapt, autodenut, pentru ca, legal, trebuiau sa denunte de la primul act! Si, b): dar daca nu cumva este un joc al cuiva pentru a evita anularea in instanta a probelor conform deciziei ICCJ si un esec intolerabil pentru actuala conducere a DNA ? Un indiciu ar fi (si) depunerea denutului la DNA Cluj ! That is the question ! Parerea mea ...

# justitie oarba date 13 November 2023 15:00 +4

domnul Neacşu înţelege ce a vrut să facă inculpatul ..... Avem un termen de prescripţie foarte apropiat şi o cauză rămasă în pronunţare : punem o persoană apropiată să încerce o dare de mită : dacă îi merge bine, dacă nu iarăşi bine : persoana recunoaşte fapta de dare de mită şi işi ia o condamnare cu suspendarea executării, judecătorul ce a fost încercat cu mita se abţine şi e înlocuit iar soluţionarea apelului se ia de la capăt, ceea ce inseamnă că se prescrie fapta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2023 – Se anunta proteste spontane in instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva