6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZIVA PERCHEZITIE – Procurorul Dan Dumitru de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau este acuzat la SIIJ de abuz in serviciu, iar mascatii care au actionat sub coordonarea lui, de abuz in serviciu, lovire sau alte violente, vatamare corporala din culpa si purtare abuziva: „Patrunderea in incinta societatii s-a facut inainte de ora 6:00, nu mi-a fost prezentat mandatul de perchezitie avand in vedere calitatea mea de administrator al societatii” (Plangerile)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 February 2021 10:30
Vizualizari: 6926

Sa nu credeti ca in malaxoarele parchetelor intra doar vedete. Dramele oamenilor simpli sunt chiar mai dureroase decat ale inculpatilor-VIP, tocmai pentru ca astfel de oameni rareori au norocul de expunere mediatica.Lumea Justitiei prezinta cazul familiei Hromei din judetul Botosani, care a depus trei plangeri la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Una dintre ele il vizeaza pe procurorul Dan Dumitru de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, care a coordonat o perchezitie in timpul careia reclamantii sustin ca ar fi fost tratati cu violenta de catre mascati. De asemenea, familia Hromei sustine ca perchezitia ar fi avut loc inainte de ora 6 dimineata, in ciuda articolului 159, alineatul 3 din Codul de procedura penala: „Perchezitia domiciliara nu poate fi inceputa inainte de ora 6,00 sau dupa ora 20,00, cu exceptia infractiunii flagrante sau cand perchezitia urmeaza sa se efectueze intr-un local deschis publicului la acea ora”.

Totul s-ar fi intamplat in 15 iunie 2020, in contextul dosarului privind o presupusa fapta de santaj pe care Alexandru Hromei (foto 1) – unul dintre cei trei baieti ai familiei – ar fi comis-o impotriva unei foste prietene. Nu vom insista acum pe subrezenia acuzatiei, ci vom relua subiectul intr-un episod viitor, unde veti vedea de la ce politist controversat a pornit intregul dosar si ce dusmanie sustine Alexandru Hromei ca-i poarta organul de politie.

Revenind asupra celor trei plangeri depuse la SIIJ de catre tatal (Puiu), mama (Liliana) si fratele (Sabin - foto 2, incatusat si incadrat de mascati), veti vedea mai jos cum toti cei trei reclama ca mascatii i-au bruscat, in ciuda faptului ca ultimii doi au probleme de sanatate. Totusi, Alexandru Hromei a precizat pentru Lumea Justitiei ca, spre deosebire de restul familiei, el nu a fost tratat cu violenta, intrucat locuieste in alta casa decat cea a parintilor (chiar daca imobilele sunt situate gard in gard) si, in plus, i-a explicat procurorului Dan Dumitru ca sotia lui, gravida in 7 luni, dormea in acel moment. Cu toate acestea, in aceeasi zi de 15 iunie, Alexandru Hromei a fost retinut, apoi a primit 30 de zile de arest preventiv, dintre care a executat doar doua, deoarece a contestat masura si a primit arest la domiciliu, unde a stat timp de trei luni. Dupa aceea, a urmat controlul judiciar – masura preventiva sub care se afla si acum.

Pe scurt: familia Hromei il acuza pe procuror de abuz in serviciu (art. 297 CP), iar pe politisti si mascati de:

- lovire sau alte violente (art. 193 Cod penal);

- vatamare corporala din culpa (art. 196 CP);

- purtare abuziva (art. 296 CP);

- abuz in serviciu (art. 297 CP).


Prezentam cele trei plangeri ale familiei Hromei catre SIIJ:


1. Puiu-Doru-Aleodor (tatal – vezi facsimil 1):


Plangere impotriva urmatorilor faptuitori:

Cadrele de politie (mascatii) care la data de 15.06.2020 au patruns in sediul societatii SC DALIS SRL, patrunderea in sediul societatii facandu-se intre orele 5:30 si 6:00. (n.r. Societatea are sediul in acelasi imobil unde locuiesc tatal, mama si fratele.)

Arat faptul ca in acel moment dormeam intr-unul din dormitoarele de la etajul imobilului si auzind tipete am iesit in hol, moment in care sotia mea Hromei Liliana, vazandu-ma, a strigat catre mine: 'Puiule, il omoara pe Sabin!'

Am vazut pe una dintre canapele mai multi mascati deasupra fiului meu, am strigat la acestia sa-i dea drumul, insa fiind brusc trezit din somn nu am sesizat momentul cand am fost bruscat de mascati, cazand pe spate pe gresie.

Ridicandu-ma de jos, am inteles ce se intampla, am incercat sa-i linistesc pe cei din familie, am cerut si eu sa fie prezentat mandatul de perchezitie, care a fost prezentat dupa ceva timp personal mie de catre domnul agent-sef principal Ghiuta Ovidiu din cadrul IPJ Bacau.

Impreuna cu domnul Ghiuta Ovidiu si cu o parte din mascati, ne-am deplasat la un alt imobil apartinand tot societatii, unde se afla fiul meu Hromei Alexandru impreuna cu cu prietena acestuia, Mocanu Ana-Maria, insarcinata in luna a saptea, s-a efectuat o perchezitie in acel imobil, fara insa a ni se spune ce anume se cauta.

Din acel imobil am iesit pe o terasa acoperita, unde domnul agent-sef Ghiuta Ovidiu l-a intrebat pe fiul meu Hromei Alexandru unde sunt lucrurile de la Bacau, la care eu l-am rugat sa ne spuna ce anume cauta, la care acesta a raspuns ca este vorba de un televizor, un rotopercutor, o narghilea si o trusa de scule.

Deoarece stiam ca acele bunuri au fost aduse de fiul meu Hromei Alexandru de la domiciliul fostei sale prietene Cristea Elena Madalina (cu exceptia rotopercutorului si telecomenzii de la televizor, care au fost aduse de aceasta personal intr-o geanta cu autocarul RVG), am precizat unde se afla acele bunuri, bunurile in cauza fiind aduse la noi deoarece Cristea Elena Madalina urma sa ramana impreuna cu fiul meu, apartamentul acesteia din Bacau urmand a fi vandut datorita imposibilitatii acesteia de a mai achita ratele, cat si conflictelor pe care aceasta le avea cu fostul ei prieten.

Au fost ridicate bunurile aflate in acel imobil, cat si dintr-o magazie, dupa care am revenit in sediul societatii, de unde a fost ridicat televizorul, a fost incheiat procesul-verbal de perchezitie semnat de catre fiul meu Hromei Alexandru, proces-verbal care de drept trebuia semnat de catre administratorul SC DALIS SRL – Hromei Sabin Constantin.

Consider ca cei in cauza se fac vinovati de savarsirea infractiunii prevazute de art.193 alin.1, art. 196 si art. 297 din Noul Cod Penal, rog identificarea si tragerea la raspundere a celor in cauza, urmand ca ulterior sa ma constitui parte civila. Cu ocazia audierii mele, voi pune la dispozitia organului de urmarire penala imagini cu leziunile suferite”.

 2. Liliana (mama – vezi facsimil 2):


Plangere impotriva urmatorilor faptuitori:

1) Magistrat procuror Dumitru Dan din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, care se face vinovat de savarsirea infractiunii prevazute de art. 297 din Noul Cod Penal, constand in aceea ca prin Ordonanta cu nr. 609/P/2020 din data de 2.07.2020, a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra autovehiculului cu numarul de inmatriculare (...), proprietatea subsemnatei, fara a-mi fi comunicata aceasta Ordonanta, punandu-ma in imposibilitatea de a o contesta conform prevederilor art. 250 din Noul Cod de Procedura Penala. (...)

Fac precizarea ca la data de 2.07.2020, prin aparatorul ales, am pus la dispozitia Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau procesul verbal incheiat la 1.07.2020, prin care am aratat ca avand in vedere cercetarile ce se efectueaza cu privire la autovehiculul in cauza, am reintrat in posesia acestuia pana la finalizarea cercetarilor, obligandu-ma sa nu-l instrainez sau sa-l utilizez, motiv pentru care am solicitat organului de urmarire penala ca acest autovehicul sa ramana in posesia mea, insa, contrar celor sollcitate, s-a dispus depunerea acestuia la IPJ Botosani. Nu in acelasi mod s-a procedat si in cazul bunurilor care au fost predate in custodie lui Cristea Elena Madalina. (...)

2) Cadrele de politie (mascatii) care la data de 15.06.2020 au patruns in sediul societatii SC DALIS SRL in timp ce eu ma aflam in holul de la parter. Auzind izbituri cu un obiect dur in usa de la bucatarie, am mers si deschis usa, moment in care doi mascati mi-au pus mana in gat si mi-au dus rnainile la spate, tarandu-ma si izbindu-ma pe una din canapelele aflate in hol tinandu-ma imobilizata pe canapea, eu neputandu-ma opune deoarece am o invaliditate de gradul II, pensionara pe caz de boala, agresiunea fiind exercitata asupra mea deoarece am cerut sa fie prezentat mandatul de perchezitie, mandat care a fost prezentat sotului meu dupa circa 20 de minute, cand in sediul societatii si-a facut aparitia domnul agent-sef principal Ghiuta Ovidiu din cadrul IPJ Bacau, acestia facandu-se vinovati de savarsirea infractiunii prevazute de art. 193 alin.1 si art. 296 din Noul Cod Penal. (...)

In timp ce eram imobilizata pe canapea, a coborat de la etaj fiul meu Hromei Sabin Constantin, administratorul SC DALIS SRL, care vazandu-ma imobilizata a incercat sa ma elibereze, insa in acel moment alti patru mascati l-au trantit jos, cazand cu capul de gresie, dupa care l-au ridicat si l-au trantit pe cea de-a doua canapea cu fata in jos, l-au incatusat, unul dintre mascati s-a urcat cu genunchiul piciorului drept pe gatul lui, iar ceilalti erau cu genunchii urcati pe spate si pe picioare, fiul meu racnind de durere si cerand sa fie ridicat, deoarece se sufoca (are sinuzita cronica), fiind operat de varicocel, suferind si de spondiloza cervicala. (...).

Deoarece insistam ca fiului meu meu Hromei Sabin Constantin sa-i fie scoase catusele de pe maini si sa i se prezinte mandatul de perchezitie, deoarece el este administratorul societatii, unul dintre mascati fiind deranjat de faptul ca am incercat sa filmez cu telefonul acel moment, mi-a pus mana in gat si m-a impins intr-o vitrina, moment in care mi-a cazut din mana telefonul pe gresie (s-a crapat tot ecranul), iar ochelarii s-au strivit de pieptul meu, respectiv de antebratul stang al mascatului, care m-a trantit de vitrina. (...)

Fata de cele aratate, rog identificarea si tragerea la raspundere a celor in cauza, urmand ca ulterior sa ma constitui parte civila”.

 3. Sabin Constantin (fratele – vezi facsimil 3):


Plangere impotriva urmatorilor faptuitori:

Cadrele de politie (mascatii) care la data de 15.06.2020 au patruns in sediul societatii SC DALIS SRL, patrunderea in sediul societatii facandu-se intre orele 5:30 – 6:00.

Arat faptul ca in acel moment dormeam intr-unul din dormitoarele de la etajul imobilului si auzind tipete am iesit in hol, am coborat la parter si am vazut-o pe mama mea trantita pe una din canapelele aflate in hol, aceasta fiind tinuta de dupa umeri de catre doi mascati.

Am cerut celor doi mascati sa o elibereze pe mama mea, insa in acel moment circa patru mascati m-au trantit, am cazut cu fata in sus pe gresie, am fost imobilizat cu mainile la spate, am fost ridicat si trantit pe canapea cu fata in jos, mi s-au pus catusele, unul dintre mascati mi-a pus genunchlul pe gat si cap, iar ceilalti doi sau trei si-au pus genunchii pe corpul meu si pe picioare.

Deoarece am fost operat de varicocel si inca nu sunt vindecat in totalitate, am sinuzita cronica si spondiloza cervicala, am strigat catre mascati ca ma sufoc si ca mi-au amortit picioarele, insa acestia nu si-au luat genunchii de pe mine, ba din contra: presiunea genunchilor era tot mai dureroasa, iar in dreptul tamplei (partea stanga a capului) un obiect dur (pistol sau baston) mi-a provocat o taietura, o taietura provocandu-mi-se si pe umarul stang, iar la mana stanga am suferit o entorsa pe timpul cat mascatii stateau cu genunchii pe mainile mele duse la spate si incatusate.

La un moment dat, dintr-o camera de la parter a iesit tatal meu, Hromei Puiu Doru Aleodor, iar cand mama mea l-a vazut, a strigat la acesta: 'Puiule, il omoara pe Sabin!' Tatal meu le-a cerut mascatilor sa ma ridice de pe canapea, insa si acesta a fost bruscat, auzind cazatura acestuia pe gresie.

Nu dupa mult timp, am fost ridicat de pe canapea si tinut imobilizat de catre doi mascati. Mama mea vazandu-mi leziunile la cap si umar si acuzand dureri la mana, le-a cerut mascatilor sa-mi scoata catusele, insa unul dintre acestia vazand ca mama mea vrea sa il filmeze cu telefonul, i-a pus mana in gat si a trantit-o intr-o vitrina care se afla la circa 8 m de locul initial, ceea ce a facut ca telefonul mamei mele sa cada pe gresie, iar ochelarii sa fie striviti in urrna agresiunii exercitate impotriva sa.

Arat ca patrunderea in incinta societatii s-a facut inainte de ora 6:00, nu mi-a fost prezentat mandatul de perchezitie avand in vedere calitatea mea de administrator al societatii, cu toate ca mama mea le-a solicitat acest lucru in repetate randuri, mandatul de perchezitie fiind prezentat tatalul meu de catre agent-sef Ghiuta Ovidiu, care a intrat in sediul societatii dupa ce mama mea a fost agresata pentru a doua oara, iar pe mine ma ridicasera de pe canapea.

Am fost tinut incatusat pe timpul cat a fost efectuata perchezitia in imobilul in care se afla fratele meu Hromei Alexandru impreuna cu prietena acestuia, luate catusele in momentul in care nu avea cine demonta televizorul de pe suport.

Consider ca cei in cauza se fac vinovati de savarsirea infractiunii prevazute de art. 193 alin.1, art. 196 din Noul Cod Penal, rog identificarea si tragerea la raspundere a celor in cauza, urmand ca ulterior sa ma constitui parte civila”.

 In incheiere, mentionam ca, asa cum puteti vedea in facsimilul 4, rechizitoriul din cauza nr. 609/P/2020, finalizat la 8 iulie 2020 de catre procurorul Dan Dumitru, a fost confirmat de catre Catalin Margina – cel care si acum conduce PJ Bacau. De asemenea, precizam ca dosarul a ajuns la Judecatoria Bacau cu numarul 7950/180/2020, dar inca nu a intrat pe fond, aflandu-se deocamdata in camera preliminara.

 


Comentarii

# maxtor date 21 February 2021 11:05 -2

nu e "infractiune in Justitie" ci de diicot, procuroru s-a anturat cu un grup destul de numeros; o fi avut mandat DAR NU L-A RESPECTAT.

# maxtor date 21 February 2021 11:12 0

metoda bestiala a mascatilor de a pune genunchiul pe gat, vezi cazul george floyd din sua, este invatata de la teroristi, "The knee-on-neck, long a staple of Israel's occupation of Palestine", aia i-au invatat si pe politisti americani.

# xyz date 21 February 2021 13:08 +4

Cu diferenta ca faza cu George Floyd a fost o inscenare infecta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva