24 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADIO DANILET – Judecatoria Ramnicu Valcea a sesizat CSM sa ia act de vointa celor peste 1200 de judecatori care au votat pentru ca judecatorul Cristi Vasilica Danilet sa fie dat afara din CSM (Sesizarea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 ianuarie 2013 16:17
Vizualizari: 95128

 

Judecatoria Ramnicu Valcea, al carei presedinte este judecatorul Bogdan Mateescu, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea privind cererea majoritatii adunarilor generale ale judecatoriilor, reprezentand in prezent 107 de judecatorii care au votat pentru revocarea judecatorului Cristi Vasilica Danilet (foto) din functia de membru ales in CSM. Cererea Judecatoriei Ramnicu Valcea, insotita de hotararile adunarilor generale constituite la nivelul judecatoriilor, a fost trimisa prin posta militara la Consiliul Superior al Magistraturii, in data de 23 ianuarie 2013. O zi mai tarziu, in 24 ianuarie 2013, purtatoarea de cuvant a Consiliului, Monica Prejmereanu, a comunicat instantei initiatoare, conduse de judecatorul Bogdan Mateescu, ca a fost primita sesizarea. Conform procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii trebuie, ca in termen de 15 zile de la data primirii sesizarii, sa ia act de dorinta exprimata de cei peste 1200 de judecatori care au votat pentru ca judecatorul Danilet sa fie revocat din CSM. Asta inseamna ca pe judecatorul Cristi Vasilica Danilet il vom mai putea vedea prin CSM in calitate de membru pana in jurul datei de 11 februarie 2013, daca nu cumva presedinta CSM, Oana Haineala nu gaseste vreo gaselnita pentru a tergiversa revocarea lui Danilet.


Prezentam in continuare Adresa trimisa de Judecatoria Ramnicu Valcea la CSM in vederea revocarii judecatorului Cristi Vasilica Danilet din functia de membru al Consiliului:

"Prin Hotararea nr. 1/2013, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Rm. Valcea a declansat, in conditiile art. 55 alin. 4 din Legea 217/2004, rep., procedura de revocare din functia de membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii din partea Judecatoriilor a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet.

Centralizand rezultatele, astfel cum reiese din anexele prezentate, a rezultat un numar de 102 instante care au aderat la propunerea de revocare (plus instanta initiatoare – 103), cu majoritate prevazuta de lege si 32 de instante care nu au aderat. Din datele centralizate, subliniem ca un numar de 1126 de judecatori au votat pentru revocarea domnului judecator, iar un numar de 324 de judecatorii fie au votat impotriva revocarii, fie s-au abtinut.

Potrivit art. 55 alin. 4 din Legea 317/2004, rep., membrii alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt revocati si la cererea majoritatii adunarilor generale de la nivelul instantelor sau parchetelor pe care le reprezinta, in cazul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor incredintate prin alegerea ca membru al Consiliului. In cadrul adunarilor generale, decizia se ia cu votul a doua treimi din numarul judecatorilor sau procurorilor.

In consecinta, de indata ce majoritatea este intrunita, instanta initiatoare inainteaza Consiliului hotararile adunarilor generale, fara a fi obligata, in lipsa unei reglementari legale sau regulamentare, sa astepte intrunirea instantelor (a contrario, ar insemna ca o singura instanta sa poata bloca procedura de prin neintrunire, desi hotararea sa nu poate influenta admisibilitatea cererii de revocare, legea stabilind in mod clar un numar minim de instante, ceea ce ar fi absurd).

Anexam, asadar, prezentei cereri hotararile adunarilor generale constituite la nivelul judecatoriilor si solicitam Plenului Consiliului Superior al Magistraturii sa ia act de vointa judecatorilor si sa dispuna revocarea din functia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet”.

Daca in urma cu o saptamana numarul judecatoriilor care au votat pentru revocarea judecatorului Cristi Vasilica Danilet din CSM era de 103, acum numarul instantelor a ajuns la 107, Judecatoria Ramnicu Valcea continuand sa centralizeze datele primite de la judecatorii.

Potrivit noii centralizari a Judecatoriei Ramnicu Valcea, peste 1200 de judecatori au votat pentru revocarea judecatorului Cristi Vasilica Danilet din CSM. Cele 4 judecatorii care au votat in ultima saptamana pentru ca Danilet sa fie exclus din Consiliul Superior al Magistraturii sunt: Judecatoria Baia Mare, Judecatoria Petrosani, Judecatoria Podu Turcului - judetul Bacau si Judecatoria Radauti - judetul Suceava. In acelasi timp si Judecatoria Sectorului 1 a convocat Adunarea Generala a judecatorilor, insa nu s-a votat din lipsa de cvorum.

*Cititi aici sesizarea pe care Judecatoria Ramnicu Valcea a trimis-o la CSM

*Cititi aici adresa privind votul de la Judecatoria Petrosani, Judecatoria Baia Mare si Judecatoria Podul Turcului

*Cititi aici adresa privind votul de la Judecatoria Radauti

 

 

 

Comentarii

# Marinaru date 30 ianuarie 2013 16:33 +41

Vasilica sunt cluburi de noapte deschise si poti judeca acolo.CSM-ul pentru tine nu a fost bun,dar in cluburi de noapte esti artist,asa ca hai fuguta ca sa deschis si poate le iei cu tine si pe Alina,Monica si Haineala.

# REVOCATA si REVOCATUL reformeaza statul date 30 ianuarie 2013 19:23 +26

Sa ne uitam la fetele lui Ghica si Danilet pentru a intelege ce-i debilitatea, cretinismul, saracia penala si parvenitismul. Cu specimenele astea doua voia guvernatorul sa reformeze statul. De fapt ce poti cere unei minti imbalsamate in aburii alcoolului. De vina suntem noi ca i-am suportat prea mult.

# Adios si hasta nunca date 30 ianuarie 2013 19:31 +19

Pe niciodata catastrofa a naturii ce esti. Sa te duci si tu si Ghica, Lupascu, Savonea si toti basistii in siberii de gheata sa uita pana si faptul ca ati existat leprelor.

# Ludovic date 31 ianuarie 2013 12:16 +3

Go while the going's good! Drum bun, Vasilica Danilet! :P

# brutus date 30 ianuarie 2013 16:51 +53

R E S P E C T  !!! pentru toti cei care au votat !!!

# adi date 30 ianuarie 2013 17:25 -61

SCARBA si GREATA pentru toti ce au votat

# silviu stanciulescu date 30 ianuarie 2013 18:09 +36


Citeza pe adi
SCARBA si GREATA pentru toti ce au votat
du-te tata ce cauti aici?sau esti prieten de-al karatistului?oi fi chiar el,mai stii,pe modelul admiratoarei lui Udrea?

# cocorico date 30 ianuarie 2013 18:39 +19

Ia cu la******, poate-ti trece.

# cocorico date 30 ianuarie 2013 18:41 +15

Pardon, lamaie.

# Este bine ca revocarea este dusa pina la capat. date 30 ianuarie 2013 16:59 +37

E un semnal clar ca avem un corp al magistratilor hotarit si unit. Urmeaza curatenia la inspectia judiciara, nu ? Cit va mai fi tinuta in priza masina de spalat Rica ? Nu se gindeste nimeni ca i se uzeaza tamburul ? Ori cuva ? :lol:

# emil date 30 ianuarie 2013 17:08 +36

Cinste domnilor judecatori care au votat pentru revocarea macovistului Danilet. 

# sam fisher date 30 ianuarie 2013 17:16 +23

se poate.

# cocorico date 30 ianuarie 2013 17:22 +27

Nu vreau sa repet. Am mai vorbit despre domnul. Da' e si el in MCV. Cica a fost atacat si el de presa. Poate presa nu a verificat informatiile. Nu stiu. Cind am auzit ca si-a dat parintii in judecata, am zis ca , dom'le - ce josnic.  Pe urma am zis - mai sint familii care nu se inteleg, na... Lovitura de gratie mi-a dat-o chiar Vasilica asta cind a zis ca parintii i-au intentat proces doar ca sa nu plateasca el pensie alimentara prea mare. Asta nu pot s-o concep. Sa nu vrei tu sa-i platesti propriului copil mai multi bani - asta e cea mai mare  mizerie. O sa-l judece copilul asta cind va veni vremea si atunci n-o sa mai fie presa de vina.

# perversu de petg. ocna date 30 ianuarie 2013 17:39 +22

functiile de mebru csm sunt de demnitate publica..... atata demnitate din partea celor revocati....si a actualei conduceri ...ca nu-si dau demisia....avand in vedere scandalurile provocate in ultima perioada.....pentru ei mai exista macar cod deontologic.?

# un iubitor de sport date 30 ianuarie 2013 17:43 +27

vasilica , astept sa te vad in ring. :lol:

# anonim date 30 ianuarie 2013 17:48 +25

bravo, Danilet inainte de ase instala din nou ca judecator, nu trece pe la un psiholog ca sal readuca pe pamant !!!

# Istronom date 30 ianuarie 2013 18:21 +21

Jale mareee! Săracu', uitați-vă cum pleacă cu lacrima-n varvaric...[mucii în musteață]

# Isvan date 30 ianuarie 2013 19:01 +15

Vasilca, scula mica, zi-ne frate ceva pe Facebook ca-ti simtim lipsa!Baga domnul Geo! 8)

# Colindator date 30 ianuarie 2013 19:02 +16

Semne bune anul are...

# Ioan date 30 ianuarie 2013 19:14 +13

Acum poate sa se pozeze si cu Madona, ca nu-l va mai baga nimeni in seama, o sa-si mai doreasca sa apara poze cu el cu sampania in mana, dar nu stiu zau cine il mai baga in seama, probabil Maruta sau antena1 la ACCES DIRECT :))))))))))))))))))))))

# catalin date 30 ianuarie 2013 20:09 -25

S E N Z A T I O N A L ! A APARUT LISTA TUTUROR MAFFIIOOTILOR SI SPAGARILOR DIN JUSTITIE ! S-AU DAT DE GOL ! Ii STIM CU NUME SI PRENUME… Sunt cei care AU VOTAT PENTRU REVOCAREA…. FARA MOTIV…!!!! a unor judecatori din csm ! Au iesit la iveala toate legaturile subterane de subordonare a judecatorilor fata de baronii locali , fata de ussl fata de felix ….. S-au demascat ! DATI-I AFARA ! PASTRATI LISTELE! NICIUNUL DINTRE EI sa nu mai ajunga vreodata intr-o functie de conducere … . , CE JUDECATOR ESTE ACELA CARE CONDAMNA FARA MOTIV ? ASTIA NU SUNT JUDECATORI ! ASTIA SUNT NISTE JEGGUURRI ! Sunt RUSINEA JUSTITIEI ROMANE ! . Si TOTUSI Nu sunt prea multi TICALOSI SI MAFFIIOTI .PENTRU O TARA ASA DE MICA ???? Magistratii care NU AU MUSCAT DIN MOMEALA PUSA DE MONA LUI VORRONIN SI nu au votat revocarea SUNT ADEVARATI MAGISTRATI INDEPENDENTI … SI VOR TREBUI SA CONDUCA JUSTITIA dupa ce banda maffiootilor va cadea ! (mai repede decat credeti ! ) CINSTE LOR !!!

# VIKY date 30 ianuarie 2013 20:25 +18

Nu mai face spume portocalii, ca intoxici site-ul. E destul gunoiul de la Cotroceni, alcolista de la Brukselles, haimanaua de la CSM...

# Titi Gutan date 30 ianuarie 2013 20:25 +15

Mai Catalin ,mai rar tata,mai rar !Si sterge balele de la rat ca te dai de gol. Ce? Vrei sa afle lumea ce rasa de pork esti? Mai Vasilica ,scoate odata fiarele in gura ca arati ca dracu'!

# nu capitulez date 30 ianuarie 2013 20:42 +13

un act de dreptate pentru justitie care-si gaseste puterea sa-i inlature pe cei care au compromis-o erijandu-se in reprezentantii ei. Cinste lor !

# anonim date 31 ianuarie 2013 10:14 +9

danileţ dansatorul din buric, era sigur că nimeni nui va face nimic, pentru că e magistrat, dar agreşit, tot a căzut cu curul în p-lă aşa cum ar trebui să mai cadă mulţii judecători.

# avsen date 31 ianuarie 2013 11:18 +8

Despre aceasta CREATURA ca si despre morti "numai de bine"! Un asemenea specimen nu poate fi magistrat. Aveti grija .Sunt pre multe palme date justitiei! Sunt prea multe pete pe obrazul acesteia.

# cineva date 31 ianuarie 2013 15:22 +6

Cum sa fie asa ceva in magistratura din Romania... Saracii oameni care vor fi judecati de acest personaj sinistru

# DANA date 31 ianuarie 2013 17:19 +9

Bravo magistrati ,aveti coloana verticala desi MCVul va ameninta !

# AMic date 9 iulie 2014 19:20 +5

Poate o sa il voteze mediatorii.

# adelina date 7 aprilie 2015 09:37 +2

FELICITARII,domnilor judecatori.Maibine mai tarziu decat nicidata . Toti procurorii care au intocmite rechizitorii la indemnul ,,LOR,, sa plateasca.

# silvia date 6 februarie 2016 01:45 +1

Normal cererea de revocare din CSM trebuie sa fie justificata de motivatia cererii si firesc daca la nivelul CSM nu poate fi corect si impartial, va putea fi ca judecator la vreo instante?CSM si ministra justitiei Pruna s-au antepronuntat pe "lucrarile stiintifice din puscarie"dar cine i-a coordonat si aprobat manualele semnate de D-nul Danilet , nici CSM si nici Pruna nu au avut curiozitatea sa afle Poate afla Lumea justitiei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2022 – La ICCJ se umbla cu masca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva