24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADMITEREA IN MAGISTRATURA – Proba interviului la concursul de admitere in magistratura. Cititi lista celor 82 de candidati ramasi in cursa dintre cei 1.000 inscrisi

Scris de: E.D. | pdf | print

21 February 2013 15:20
Vizualizari: 11475

 

Concursul pentru admiterea in magistratura organizat in perioada noiembrie 2012-martie 2013 de Institutul National al Magistraturii, condus de Octavia Spineanu, a intrat in etapa a II-a, constand in proba interviului. Juristii care au reusit sa treaca de prima etapa vor sustine in perioada 22 februarie – 1 martie 2013 proba interviului.


Daca la inceputul concursului s-au inscris initial circa 1.000 de juristi, dupa proba eliminiatorie de verificare a cunostintelor juridice, numarul acestora s-a redus considerabil, iar la proba de rationament logic au mai participat 84 de candidati. Dintre acestia, desi toti cei care au sustinut aceasta ultima proba din prima etapa au fost declarati admisi, la etapa a II-a, pentru sustinerea probei interviului, vor participa doar 82 de juristi, potrivit listelor de repartizare a candidatilor in salile de concurs.

Astfel, in sustinerea interviului cei 82 de juristi vor trebuie sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras de catre candidat si sustinerea orala a acestuia, pe care vor trebui sa o predea comisiei de examinare dupa sustinerea orala a acesteia. Juristii vor trebui in timpul interviului sa faca si o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei. Sunt declarati admisi la aceasta proba candidatii are au obtinut minimium nota 7.

Nota finala se va calcula ca o suma a notelor obtinute in cele doua etape, respectiv nota de la prima etapa va conta in proportie de 75%, iar interviul 25%.

Clasificarea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la concursul pentru admiterea in magistratura, departajarea juristilor cu note egale facandu-se in functie de notele obtinute la cele trei probe de concurs in sucecesiunea sustinerii acestora.

*Cititi aici listele cu repartitia celor 82 de juristi in sali pentru sustinerea probei interviului din perioada 22 februarie – 1 martie 2013

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva