30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADRIAN SARBU A OMOARAT PICCJ LA ICCJ – Inalta Curte a returnat la Parchetul General dosarul “Mediafax” in care omul de afaceri Adrian Sarbu este acuzat de pretinse infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. Instanta suprema a constatat ca rechizitoriul a fost neregulamentar intocmit: “Imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 august 2020 17:17
Vizualizari: 4471

Omul de afaceri Adrian Sarbu (foto), fondatorul si proprietarul trustului Mediafax, a obtinut la Inalta Curte de Casatie si Justitie o victorie devastatoare pentru PICCJ. Instanta suprema a stabilit ca dosarul in care Sarbu a fost defilat in catuse si apoi trimis in judecata pentru acuzat de pretinse infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani a fost facut cu picioarele de PICCJ. Asta intrucat, spunem noi, singurul scop al PICCJ a fost compromiterea lui Sarbu si distrugerea afacerilor acestuia, astfel incat trustul sau media sa ajunga sa fie controlat de cei care au condus ani de zile statul roman cu arma catuselor, asa cum s-a intamplat si cu alte televiziuni.


 

Astfel, ICCJ a decis definitiv miercuri, 5 august 2020, retrimiterea dosarul “Mediafax” la PICCJ, constatand ca rechizitoriul este neregulamentar intocmit. In acest sens, Inalta Curte a constata imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii in ceea ce priveste trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care si Adrian Sarbu, aparat de avocatul Andrei Sorescu, din Baroul Bucuresti. Drept urmare, Inalta Curte a stabilit: “Restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia de urmarire penala si criminalistica”. Solutie care vine la mai bine de 4 ani dupa ce Sarbu a fost trimis in judecata de PICCJ.

 

Prezentam minuta ICCJ (dosar 2270/2/2016/a1**):


“I.Admite contestatiile formulate de inculpatii Sarbu Adrian, Balan Eugenia, Cozac Daniela si SC MEDIAFAX GROUP SA – prin Lichidator Judiciar KPMG RESTRUCTURING SPRL in calitate de inculpata, persoana responsabila civilmente si parte civila impotriva incheierii din data de 24 iunie 2019 pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 2270/2/2016/a1**, pe care o desfiinteaza in parte, sub aspectul respingerii cererilor si exceptiilor formulate de inculpatii Sarbu Adrian, Balan Eugenia, Cozac Daniela si SC MEDIAFAX GROUP SA – prin Lichidator Judiciar KPMG RESTRUCTURING SPRL in calitate de inculpata, persoana responsabila civilmente si partea civila.

Rejudecand in aceste limite, in baza art. 345 alin. 3 Cod procedura penala, constata nulitatea raportului de expertiza financiar contabila judiciara si a suplimentului la raportul de expertiza financiar contabila judiciara, intocmite de expert contabil Santa Valer in dosarul nr. 332/P/2014 (aflate in vol. 46-47 si 49-50 de urmarire penala) si dispune excluderea acestora din dosar.

Mentine celelalte dispozitii ale incheierii atacate.

II.Admite contestatiile formulate de inculpatii Sarbu Adrian, Balan Eugenia, Cozac Daniela, Petrovici Liana si SC MEDIAFAX GROUP SA – prin Lichidator Judiciar KPMG RESTRUCTURING SPRL, in calitate de inculpata, persoana responsabila civilmente si parte civila impotriva incheierii din data de 18 noiembrie 2019 pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 2270/2/2016/a1**, pe care o desfiinteaza.

Rejudecand, in baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedura penala constata ca rechizitoriul a fost neregulamentar intocmit, iar neregularitatea nu a fost remediata de procuror in termenul prevazut de art. 345 alin. 3 Cod procedura penala. Constata nulitatea ordonantelor privind indreptarea erorilor materiale, dispuse de procuror in temeiul art. 278 Cod procedura penala, in dosarul nr. 332/P/2014, in data de 27 septembrie 2019. Constata nulitatea ordonantei privind remedierea neregularitatilor si mentinerea dispozitiei de trimitere in judecata, dispusa de procuror, in temeiul art. 286 si 345 Cod procedura penala, in dosarul nr. 332/P/2014 in data de 30.09.2019. Constata ca neregularitatile stabilite prin incheierea din 24 iunie 2019 atrag imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii in ceea ce priveste trimiterea in judecata a inculpatilor: -Sarbu Adrian, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la delapidare in forma continuata prev. de art.47 Cod penal, raportat la art.295 Cod penal si art.308 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal si art.5 Cod penal, descrisa in drept, la punctul 2 din rechizitoriu) si de spalare de bani in forma continuata, fapta prevazuta si pedepsita de art.29 alin.1 lit. c din Legea nr.656/2002, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal si art. 5 Cod penal (descrisa in drept la punctul 3 din rechizitoriu); -Petrovici Liana, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani in forma continuata, fapta prevazuta si pedepsita de art.29 alin.1 lit. b din Legea 656/2002 cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal.

Dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Mentine dispozitiile incheierii din 18 noiembrie 2019, referitoare la cheltuielile judiciare. Cheltuielile judiciare avansate de catre stat in contestatie raman in sarcina acestuia. Onorariul cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu pentru intimatii – inculpati Chis Gheorghe Dragos, Dinu Sorin Nicolae si Gradinaru Dragos in suma de cate 627 lei fiecare, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 5 august 2020”.


* Cititi aici acuzatiile aduse de PICCJ impotriva lui Adrian Sarbu

Comentarii

# NM date 5 august 2020 17:43 +8

În acest moment când noi postam/citim și comentam, fix pe procurori care au pierdut timpul la acest dosar ii doare direct în plua. Când știi ca nimeni nu are ce sa îți facă nui normal sa faci ce vrei? Nui normal sa te doară la basca când îți bați joc de cine vrei pe bani noștri ai contribuabililor și chiar și ai lui Sârbu chiar la câte milioane a plătit inpozit statului. Mai bine haideți sa ne unim sa termine cu pensiile speciale și sa bage răspunderea magistratului și după ai ii votez pana atunci voi vota cel mai nou înființat partid

# nuibai date 5 august 2020 23:07 -3

Ce e aia returnat dosarul? Eu, judecător, ştiu aşa: judec dosarul; dacă e cazul condamn, dacă nu, achit. Trebuie să colaborez cu procurorul, adică să-l îndrum eu cum să-şi facă treaba? Sau să caut şi eu, alături de el, artificii pentru a înfunda pe cineva?

# David radu date 6 august 2020 21:18 +2

Dosarul a fost instrumentat - nu prost, foarte prost! - de catre distinsa d-na procuror Ionela Balan, tovarasa de viata si lupta impotriva coruptiei a mult mai distinsului csm-ist Balan. Rasplata? O binemeritata promovare a doamnei procuror la DNA!

# escu date 7 august 2020 08:45 +1

Ei, nu-l mai plângeți pe Sârbu! Tot trustul lui de presă era băgat până în gât în politică de o anumită parte, uitând, totodată, ani de zile să plătească dările la stat. A fost sacrificat atunci când a încercat niște manevre, cineva dorind să-l pună la colț cu genunchii pe coji de nuci. Puteți cere detalii lui Băse, tot este el, acum, pe post de mama Omida, având și soluții pentru toate problemele omeniri.

# Ioan C date 7 august 2020 18:10 0

#escu Băse e viermele statului profund ce a distrus pe toţi din legislativ şi întregul sistem care mai aveau ceva conştiinţă, spui să-l întreb pe el..., p-tiu spurcăciune.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.09.2020 – Intrati, nu o sa regretati: spectacol de senzatie cu un inegalabil!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva