1 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AFARA CU DETASATII DIN CSM – Exclusiv: Doamnele Justitiei ii cer presedintei Consiliului Superior al Magistraturii judecatoarea Mariana Ghena sa convoace de urgenta o sedinta a Sectiei de judecatori pentru a inceta detasarile judecatorilor din CSM ale caror mandate au depasit 6 ani. Desi legea prevede ca detasarile se pot face pentru maximum 6 ani, in CSM exista in prezent 27 de judecatori si procurori detasati chiar si de 12 ani. Cititi lista judecatorilor detasati peste termen in CSM

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 October 2017 12:55
Vizualizari: 17970

Felicitari doamnelor din Consiliul Superior al Magistraturii care au decis sa rupa pisica in doua si sa aduca in discutie un subiect tabu in magistratura! Judecatoarele Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag si Evelina Oprina din CSM i-au transmis marti, 3 octombrie 2017, o cerere presedintei Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Mariana Ghena, in care ii solicita sa convoace de urgenta Sectia pentru judecatori pentru data de 4 octombrie 2017 in vederea dezbaterii si luarii unei hotarari asupra incetarii detasarii tuturor judecatorilor care activeaza in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si al caror mandate au depasit durata maxima de 6 ani, 3 ani + 3 ani, prevazuta de art. 58 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Judecatoarele CSM: "Consideram ca o astfel de practica este nelegala"

Solicitarea celor cinci judecatoare din CSM are loc dupa ce s-a constatat ca "prevederile legale referitoare la detasarea magistratilor in cadrul CSM au fost interpretate intr-o maniera care sa permita prelungirea acesteia sine die, in pofida dispozitiilor explicitate ale normelor legale anterior mentionate." Judecatoarele Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag si Evelina Oprina din CSM vorbesc in cererea transmisa sefei CSM judecatoarea Mariana Ghena despre "un artificiu juridic" prin care s-a procedat la prelungirea perioadei de detasare peste durata maxima prevazuta de lege, ajungandu-se in situatia ca unii dintre judecatorii si procurorii detasati din CSM sa nu mai revina la instante sau parchete de mai bine de 10 ani.

S-a ajuns astfel in situatia ca 15 judecatori si 12 procurori sa fie detasati in CSM peste limita prevazuta de lege, de 6 ani, (3 ani + 3 ani), existand in CSM judecatori si procurori detasati de 10, 11, chiar si 12 ani.

Cititi in continuare exclusiv cererea transmisa de cele cinci judecatoare din Consiliu sefei CSM judecatoarea Mariana Ghena:

 

Comentarii

# OUTSIDER date 3 October 2017 13:07 +16

Ce răi sunteți! CSM nu face decît să respecte moda de azi: DACĂ VREI, POȚI! :P

# O gluma proasta date 3 October 2017 17:12 +9

Ce fel de judecatori sau procurori sunt aia care jumatate din cariera sau mai mult si-au petrecut-o facand hartii fara valoare? Dupa care beneficiaza de toate drepturile prevazute de lege, decontarea chiriei, diurna luata pe naspa (cu domiciliu fictiv prin Ilfov), decontarea supozitoarelor, pensie speciala, salarii uriase. Oare mai sunt in stare sa se intoarca in instanta sau parchet dupa 9 sau 10 sau 12 ani? O rusine pentru CSM, o pata pe obrazul lor detasarile acestea uriase!

# FOSILA JUDICIARA date 3 October 2017 20:25 +2

Propun ca magistratii care depasesc 12 ani de stat in CSM sa primeasca titlul onorific de - FOSILA JUDICIARA - sa fie turnati in ipsos si sa fie expusi in fata institutiei, ca sa ii admire lumea si sa se joace copiii cu ei! Medalia meritul judiciar e prea putin pentru asemenea dinozauri.

# Ciuma Politica date 3 October 2017 21:47 +1

Politicul indiferent de culoare,de doctrina,a reușit ce si-a propus si in prezent culege roadele si își freacă palmele de bucurie. A izbutit sa dezbine magistrații intre ei,sa ii împartă in buni si rai,in reformiști si frâne ,s.a.m.d. Nu e de mirare ca si in CSM au trasat o linie exact intre 2 tabere echilibrate numeric(a se vedea votul pe aviz de 10-8) si așteaptă ca oponenții sa se sfâșie intre ei si ,eventual,nimeni sa nu mai ramana in picioare la finalul luptei. Asa si cu solicitarea asta,chiar daca ar fi o interpretare restrictiva a art.58 din Lg. 303,nimeni in afara celor orbiți de patima razbelului nu ar decapita o instituție intr-o singura zi de cei mai cu expertiza angajați ,decât daca se hotărăsc sa închidă porțile vreo 6 luni pana la formarea profesionista a unei noi garnituri. Dar jocul e interesant si băieții cu buzunarele pline de lovele de prin politica noastra se distrează de ceea ce vad si probabil se întrec la pariuri cine castiga disputa. Pacat!!!

# Ronald date 3 October 2017 13:25 +23

Felicitări doamnelor. Sa rămână în justiție doar judecătorii și procurorii adevărați,  restul afara , chiar dacă ar fi sa rămână doar 50 de procurori și judecatori. Sunt oameni destui cu studii în domeniu care stau pe tușă ca nu au loc de mafioții din justiție. Toți mafiotii își lasă în urma odraslele, chiar dacă ies  la pensie raman cei anume "dresati" de către aceștia.  Asa ca resetarea legilor și a oamenilor procurori și judecatori este absolut necesara și urgenta. Au distrus țara cu justiția lor în cei 27 de ani, ne-au transformat în infractorii Europei.  Niște tradatori de neam. Sa fie anchetați și judecați, nu plătiți regește la pensie, iar toate amenzile CEDO sa le plateasca ei, nu noi. Adică ei greșesc și plătesc alții????

# MAFIA date 3 October 2017 18:40 +1

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (15 iunie 2017) a hotărât amânarea discutării Notei Direcției resurse umane şi organizare privind solicitarea Curţii de Apel Ploieşti de analizare a posibilităţii de a dispune încetarea detaşării doamnelor judecător UZLĂU ANDREEA SIMONA, GEORGESCU DIANA MUŞATA şi RAMAŞCANU BEATRICE LENUŢA la Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv la Instituitul Naţional al Magistraturii.

# Salvanmar date 3 October 2017 13:51 +13

Nu va suparati, dar am a spune o vorba inteleapta a romanilor - pestele de la cap se impute. Cum sa cerem de la sistemul de justitie corectitudine, aplicarea legii si nu judecati dupa bunul plac, daca insusi CSM incalca legea constant? Trista tara cu un asemenea CSM, dar nu imi e rusine nici de Inspectia judiciara - numai 1% din reclamatiile justitiabililor au primit un raspuns cat de cat favorabil. Concluzie - o mana spala pe alta si ambele acopera fata HADA a justitiei, devenita LOTERIE.

# coco date 3 October 2017 14:00 +7

AFARA CU SECURISTII DIN CSM!!!!!!!!!!!

# GHINION date 3 October 2017 14:25 +6

Nici nu este de mirare ca cei ce trebuie sa respecte legea o incalca grosolan sub egida ''STATULUI DE DREPTI".Se poate ca in curand o sa mergem la Sfantu-Gheorghe cu pasaport daca o sa fim asa de dezbinati chiar si institutional.Aviz profesionistilor de la un amator.

# Robert date 3 October 2017 14:47 +2

Daca pentru alte luari de pozitie, care nu respectau vointa generala a magistratilor, le-am criticat pe "duamnele din CSM", pentru aceasta initiativa le aplaud! Intr-adevar, este inacceptabil ca unii magistrati sa fie detasati prin CSM, MJ si nu numai, pentru perioade mai mari decat cele permise de lege!

# gogu de la strhaia date 3 October 2017 14:53 +4

si ne intrbam de ce nu se doresc  modificarile legislative in materie.probabil ca doamnele si domnii se cred alesi pe viata.

# Zoro date 3 October 2017 16:02 +5

Luările de poziție ale " duamnelor din CSM" reprezintă voința generala a magistraților, dar nu se dorește a se evidenția acest aspect. Iata, deși "duamnele" au semnat proiectele de lege cu obiecțiuni, se trece sub tăcere acest aspect, deoarece au nesocoti ordinul : respingeti în bloc! Dacă se vor analiza cu bună-credință obiecțiunile respective se va constata că luarea de poziție a "duamnelor " reprezintă voința generală a magistraților, care nu solicită"respingere în bloc" , cum a cerut public " Generalul ", ci solicită sa li se ia în considerare propunerile pe care dânșii i le-au făcut.

# calu date 3 October 2017 16:36 +2

pe cand aceleasi masuri la IMN si SNG? Alo CSM?.... Si acolo sunt detasati cu zecile de ani... si cu salarii mult mai mari decat palmasii din instante si parchete.

# Invidiosul date 3 October 2017 17:21 +2

Ce la diurne au incasat astia. Nababi, nu altceva . Rusine familiei Uzalau, cei mai lacomi din Justitie.

# Robert date 3 October 2017 17:43 -6

Stimate Zoro, vorbim despre niste magistrati! Si nu despre orice fel de magistrati ci despre unii alesi in CSM! Argumente de genul "au nesocotit ordinul..." nu isi au locul in acest cadru! Numarul masiv de magistrati, exprimat atat in cadrul AG-urilor cat si ca sustinere a memoriului, dovedeste fara echivoc faptul ca magistratii nu pica prada diversiunilor dlui ministru! Va apreciez ca fiind o persoana inteligenta si instruita, lasati manipularile si dezinformarea practicate de luju si A3!

# Michelle date 3 October 2017 19:57 +2

Omiteti intentionat faptul ca nu exista nicio justificare rationala a faptului ca 9 magistrati au lucrat si convenit asupra obiectiunilor la proiectul de modificare al legilor justitiei pentru ca, de la o zi la alta, sa se razgandeasca si sa respinga tot, in bloc, astfel cum a solicitat "Generalul". Presupun ca in noaptea respectiva, de dinaintea votului, n-or fi fost toti 9 rapiti de extraterestri care i-au sucit mental, prin hipnoza...

# Mariana Varga date 3 October 2017 17:44 +6

Foarte bun demersul! Prea multe iţe s-au ţesut acolo... Întrebarea este dacă pentru perioada în care au fost în "ilegalitate" trebuie să restituie sumele primite ca urmare a detaşării.... :sad:

# Detasatul date 3 October 2017 18:12 +1

#Rezist! Mateescu ne apara. Nu pe noi, detasatii, pe Uzlau.

# Oare? Doar semne de intrebare! date 3 October 2017 18:20 +8

Oare sa fii magistrat detasat si sa te semnezi "director, judecator/procuror XYZ" nu e putin cam incompatibil, atata timp cat 303/2004 zice ca doar invatamantul superior juridic acreditat ii dezleaga sa profeseze pe langa functia de judecator/procuror? Pe cand declararea ca neconstitutionala a prevederii din 303/2004 care spune ca "personalul de specialitate juridica din CSM... INM ... este asimilat judecatorilor si procurorilor"? Oare nu sunt angajatii proprii in aceste institutii, cu studii juridice, consilieri juridici, adevarati membrii, care muncesc si fac treaba mai bine decat multi dintre detasatii, care doar semneaza la "intocmit" .... Chiar nu sunt? Adevaratii magistrati sunt in instante si in unitatile de parchete, nu functionarasi care fac administratie ... pe un salariu cel putin la fel de mare, dar fara dosare la metru sau cercetari pe teren.... Cum de suportati dragi colegi? E bine ca nu reusiti sa iesiti din dosare facand si munca detasatilor?

# CE CLOACA LA CESEMEA date 3 October 2017 18:39 +3

mi-e sila numai sa vad cloaca de acolo, cuib de lipitori , cea mai dezgustatoare institutie, cam la acelasi nivel ca si deneaua. Personal nu vad absolut motivul care sa justifice existenta acestei institutii complet inutila, care are singura menire de a proteja coruptia din sistemul plin de cancer numit cu multa aroganta justitie. Oare tovarasul johanis chiar poate trai cu el insusi in mocirla asta in care isi poarta tantos ochelarii de cal si spune pompos nevoie mare cum el e foarte multumit cu activitatea DNA si a justitiei??? e rau tare, nu mai e nici o speranta de normalitate in romania

# cozma ioan date 4 October 2017 18:20 0

o excelenta descriere ! dar vinovati sunt boul de ponta si dragnea care baga bani grasi de la buget in asemenea lighioane !va reamintesc declaratia lui ponta cand s-a scapat pe ell-a pretentiile cheovesoaiei 'le-am dat la toti cat au cerut '!4 oct
Citeza pe CE CLOACA LA CESEMEA
mi-e sila numai sa vad cloaca de acolo, cuib de lipitori , cea mai dezgustatoare institutie, cam la acelasi nivel ca si deneaua. Personal nu vad absolut motivul care sa justifice existenta acestei institutii complet inutila, care are singura menire de a proteja coruptia din sistemul plin de cancer numit cu multa aroganta justitie. Oare tovarasul johanis chiar poate trai cu el insusi in mocirla asta in care isi poarta tantos ochelarii de cal si spune pompos nevoie mare cum el e foarte multumit cu activitatea DNA si a justitiei??? e rau tare, nu mai e nici o speranta de normalitate in romania

# MIRA date 3 October 2017 18:48 -2

Mariana Otilia Militaru are vreo legatura cu dl.Ionut Militaru, unul dintre initiatorii "memoriului"impotriva legilor justitiiei?Atunci ;-) , se leaga si se explica ...

# Zoro date 3 October 2017 21:46 +3

Stiu, stimate Robert, ca vorbim de niște magistrați! Si nu de orice fel de magistrați, ci de unii aleși în CSM! Un distins înalt magistrat s-a antepronuntat la intrarea in sediul CSM : va fi aviz negativ în bloc, afirmație în raport de care Ministrul a zis, nu cred, ar însemna că CSM-ul să respingă si propriile propuneri care sunt incluse în proiect. Si totuși s-a dat aviz negativ în bloc. Am toată considerația pentru cele șase distinse "duamne" magistrat si cei doi membrii ai societății civile care au avizat cu obiecțiuni. Obiecțiunile se fundamentează pe propunerile venite de la miile de magistrați care susțin Memoriul. Unde e manipularea si dezinformarea?

# Robert date 4 October 2017 02:44 0

Vezi declaratiile de astazi ale presedintei ICCJ! Mai bine mai tarziu decat niciodata! Incepe sa se lamureasca toata lumea de vadita rea-credinta a ministrului! Dar luju evident ca nu relateaza declaratia pres ICCJ care si a reconsiderat avizul pozitiv cu observatii solicitand premierului retragerea proiectului de legi!

# AndreiV date 4 October 2017 06:23 +4

Doamne,am trait s-o auzim si pe asta.Oameni pusi sa aplice legea in litera si spiritul ei o incalca si o nesocotesc la tot pasul,mai ales cand e vorba de ei si de cei la comanda(politica) carora lucreaza. Zilele trecute ministrul justitie vorbea de abuzuri si privilegii(dublarea salariilor pe un act normativ abrogat la acea data,ce daca,ei sunt oamenii legii nu!!!???,fac ce vor),iar acum, tot cu incalcarea legii mentin anumite persoane in csm.Stim ce se urmareste nu???!!!Ei sunt dumnezei,fac ce vor,sunt deasupra legilor si constitutiei.Cred ca se impune o "RESETARE A TOT CE SE INTAMPLA ACUM IN JUSTITIE" SI CU LEGI NOI SI OAMENI NOI,CINSTITI SI BUNI PROFESIONISTI,SA INCEAPA ACTIUNEA DE RECREDIBILIZARE SI REINTRARE PE FAGASUL NORMAL A ACTULUI DE JUSTITIE.FARA CINSTE SI CORECTITUDINE SI MAI ALES FARA PROFESIONALISM, ADEVARUL SI DREPTATEA NU VOR TRIUMFA. Sper ca mai exista judecatori care sa actioneze in acest fel.Si mai sper ca activitatea procurorilor sa fie separata de a judecatorilor.

# nae girimea date 4 October 2017 06:24 +1

Nu sepoate ! Caci detasament vine dela detasat .

# corcodel date 4 October 2017 08:52 +1

Un demers de care era nevoie de muuulta vreme. Felicitari doamnelor judecator! De astfel de oameni avem nevoie! PS:bai nene, zici ca familia Vișan ( procurori )s-a născut acolo...hahaha..nemuritorii..la fel ca si familiglia uzlau...pai nu o fi bine la smecherie? mai conduci un X5, mai prostesti pe unu, pe altul...mai un enduro...bravo tata!

# Zoro date 4 October 2017 11:55 +2

Chiar dacă majoritatea magistraților din CSM, după ce se acceptaseră aproape în unanimitate cu observații proiectele de lege, s-a răzgândit și a decis să avizeze negativ în bloc proiectele respective, Ministrul a înaintat forului legislativ in mod indubitabil toate observațiile și vor fi adoptate soluții legislative adecvate. Avizarea cu observații a proiectelor respective de către minoritatea din CSM este de natură să pună în evidență foarte clar cele 4, 5 puncte nevralgice la care s-a referit Președintele ICCJ. Dacă Ministrul nu a rescris proiectele, ci le-a înaintat forului legiuitor însoțite de observațiile magistraților, nu înseamnă că observațiile vor fi ignorate, ci dimpotrivă, vor fi analizate cu maximă atenție.

# Gerge date 14 January 2021 09:35 0

Au fost detașați ,după sau reîntors. Cum dracu sa meargă bine . Unii sunt de când a a înființat CSM ,totuși.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva