23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALBANIA POATE INVATA DIN EXPERIENTA ROMANIEI – Presedintele CCIR Mihai Daraban, la intalnirea cu noua ambasadoare a Albaniei in Romania, Enkeleda Merkuri. Albania se afla in plin proces de aderare la UE. Daraban: „Albania poate invata din experienta Romaniei in ceea ce priveste procesul de aderare, dar mai ales din cel de post-aderare, care, din nefericire, ne-a demonstrat ca birocratia si coruptia sunt cele mai mari piedici in atragerea de fonduri europene”

Scris de: L.J. | pdf | print

26 February 2024 14:33
Vizualizari: 1552

Romania poate servi drept model pentru Albania in ceea ce priveste procesele de aderare si mai ales de post-aderare la Uniunea Europeana, a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban (foto centru-dreapta), luni, 26 februarie 2024, la intalnirea cu noua ambasadoare albaneza la Bucuresti, Enkeleda Merkuri (foto stanga).Exemplul romanesc va fi important pentru Albania pentru ca acest stat – aflat in plin proces de aderare la UE – sa stie cum sa combata birocratia si coruptia – cele mai mari piedici in calea atragerii de fonduri europene, a adaugat Daraban.

Bunele relatii dintre Romania si Albania – cu o vechime de peste 110 ani – sunt dovedite inclusiv de faptul ca muzica imnului albanez a fost compusa de catre Ciprian Porumbescu, a mentionat seful CCIR. Este vorba, adaugam noi, despre „Imnul Steagului” („Hymni i Flamurit”), care are aceeasi muzica si versuri asemanatoare cu cantecul romanesc „Pe-al nostru steag e scris Unire”.

La randul ei, ambasadoarea Merkuri a afirmat ca se va concentra pe revitalizarea schimburilor comerciale dintre Albania si Romania. In acest sens, CCIR poate acorda consultanta in materie economica, a adaugat diplomata.


Redam intregul comunicat al CCIR:


CCIR se implica in revitalizarea relatiilor economice cu Albania


Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl Mihai Daraban, a avut, in data de 26 februarie a.c., o intrevedere cu noul ambasador al Republicii Albania in Romania, E.S. Dna Enkeleda Merkuri, in scopul dinamizarii relatiilor economice bilaterale.

'Relatia diplomatica dintre Romania si Albania are o vechime de peste 110 ani, martor al prieteniei dintre cele doua state fiind chiar imnul de stat albanez, a carui muzica este compusa de Ciprian Porumbescu. In momentul de fata, Albania se afla in plin proces de aderare la Uniunea Europeana, ceea ce arata modul in care aceasta tara a progresat in ultima perioada, atat din punct de vedere economic, cat si politic.

Albania poate invata din experienta Romaniei in ceea ce priveste procesul de aderare, dar mai ales din cel de post-aderare, care, din nefericire, ne-a demonstrat ca birocratia si coruptia sunt cele mai mari piedici in atragerea de fonduri europene', a declarat presedintele CCIR, dl Mihai Daraban.

'O componenta foarte importanta a activitatii mele ca nou ambasador al Albaniei in Romania va fi diplomatia economica, o revitalizare a schimburilor comerciale dintre cele doua state ducand implicit si la o mai buna colaborare pe plan politic.

Pentru Albania, tara dumneavoastra reprezinta un partener de bune practici in ceea ce priveste procesul de aderare la Uniunea Europeana in care suntem implicati, iar CCIR poate avea un rol determinant in acordarea de consultanta pe componenta economica.

Exista proiecte comune in care pot fi implicate mediile de afaceri din cele doua state, energia fiind un domeniu de importanta strategica pentru Albania', a declarat ambasadorul Republicii Albania in Romania, E.S. dna Enkeleda Merkuri”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva