22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALTII STAU MAI RAU DECAT NOI – Judecatorul CSM Alin Ene prezinta statisticile Uniunii Europene: „Situatia justitiei din Romania: locul I din tarile UE la numarul de dosare civile si comerciale nou-inregistrate, de 3 ori mai mare decat media europeana. Durata estimata de solutionare a cauzelor in prima instanta: 160 de zile, fata de media europeana de 282 de zile... Numarul de judecatori per 100.000 de locuitori in Romania e de 22,9, egal cu media statelor europene”

Scris de: V.B. | pdf | print

12 June 2024 17:40
Vizualizari: 2752

Romania nu sta cel mai prost din UE la capitolul „durata de solutionare a dosarelor”, arata judecatorul Alin Ene (foto), membru in Consiliul Superior al Magistraturii.Magistratul a prezentat miercuri, 12 iunie 2024, statisticile Comisiei Europene, potrivit carora Romania s-a aflat in 2022 pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de dosare civile si comerciale nou-inregistrate. Cu toate acestea, tot in 2022, Romania s-a situat in prima treime a clasamentului in ceea ce priveste viteza de solutionare a cauzelor civile si comerciale nou-intrate.


Iata postarea de pe Facebook a judecatorului CSM Alin Ene (vezi grafice):


Situatia justitiei din Romania prin raportare la situatia statelor UE, conform tabloului de bord privind Justitia din UE, editia 2024:

- locul I din tarile UE la numarul de dosare civile si comerciale nou-inregistrate (6.99/100 locuitori), de 3 ori mai mare decat media europeana de 2,13;

- durata estimata de solutionare a cauzelor in prima instanta: 160 de zile, fata de media europeana de 282 de zile. Toate cele 6 state cu indicatori mai buni la acest capitol figureaza cu un numar de dosare nou-inregistrate cel mult la jumatate fata de cele din Romania.

Toate acestea in contextul in care numarul de judecatori per 100.000 de locuitori in Romania este de 22,9, egal cu media statelor europene.

Cu alte cuvinte, inclusiv in anul 2022 (acesta fiind ultimul an supus analizei), sistemul judiciar din Romania a inregistrat foarte multe dosare fata de media europeana, evitand insa ca aceasta sa se repercuteze in durata de solutionare.

Link-ul catre tabloul de bord poate fi accesat in primul comentariu (n.r. click aici).

#muncaininstante #realitateadininstante #cifrenumituri.

 


Comentarii

# Cetateanul date 12 June 2024 19:02 +5

Întreb pentru un prieten: cum drac se face că niște nimeni reușesc performanța aflării nimicului pe foarte mulți bani? :lol:

# CEVA ESTE PUTRED ÎN DANEMARCA date 12 June 2024 20:39 0

1. Trebuie văzută mai întâi și Figura 2, unde sunt toate dosarele civile, comerciale, administrative ș.a., pentru a compara cu situația Danemarcei. 2. Este greșită raportarea la suta de mii de locuitori, fiind probabil o confuzie cu cealaltă raportare. În textul inițial, este raportat numărul de dosare la 100 de locuitori. Nu avea cum să fie așa puține dosare. 3. Concluzia: mai tăiați din ele.

# Statistici date 12 June 2024 21:06 +2

Ăștia de asta s-au dus în CSM? Să ne arate statistici? Nu sunt cu nimic mai buni decât politicienii

# cine date 12 June 2024 22:00 +2

Motiv pentru care CSM a anulat vrăjeala cu normarea muncii. Nu mai vrem o țară ca afară. Vrem dosare rezolvate la normă. Decât puțin și bine, ca în vest, mai bine mult și prost. Da și românul procesoman, are n-are trebă, la 7 fix el e la trebunal. Camioane și camioane de hârtie tocată aiurea. Și dă-i și luptă. Hârtia suportă orice și la justiție merge orice. Cine mai cetește stivele de maculatură?

# maxtor date 13 June 2024 01:05 0

Alin Ene? https://www.juridice.ro/731223/jud-aurelian-marian-murgoci-luca-s-a-stins.html

# santinela date 13 June 2024 06:39 +6

Statistici din burta si clasamente la fel. Ce inseamna "durata estimata la 160 de zile"? Pai acest judecator chiar ne crede tampiti ? Unde drac s-a mai vazut in Romania ca un dosar sa fie rezolvat in 160 de zile cand este cert ca primul termen il primesti la 2-3 luni dupa inregistrarea dosarului ?

# maxtor date 13 June 2024 09:44 0

@santinela,Ce inseamna "durata estimata la 160 de zile"? -la prima infatisare judecatoru te pune sa faci o estimare!!!!!! Justitia e o hazna,aviz amatorilor: au inceput sa "dea pronuntari" FARA AMANARE dar cu formula Pronuntată astăzi, data de xxx, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei. " -sfideaza art. 396,blesteme! in "starea de alerta" au dat la timp "pronuntata azi in sedinta publica"-sedintele NU AU FOST PUBLICE,iarasi blesteme,prafu si pulberea!

# EXTREMELE NU SE COMPARĂ date 13 June 2024 13:05 +2

Pe curba lui Gauss, extremele nu intră în medie (abaterile standard). Altfel, ajungem la bancurile de pe vremea lui Ceaușescu. În principiu, trăim bine toți. Cum așa? Păi, eu mănânc 10 pui, iar, tu, niciunul. În medie, amândoi mâncăm câte cinci pui. Durata unei cauze nu spune nimic în raport cu calitatea actului de justiție. Concret, dosare care durează de 20 de ani în primă instanță sunt anulate de câteva cereri de recuzare, cărora li se fac dosare separate și li se dau și număr de sentință. Sau de cereri repetate, care uneori sunt de ordinul sutelor și chiar al miilor.

# Ion date 15 June 2024 13:28 0

Exact. Numarul dosarelor e prea grosier mentionat si nu reflecta realitatea. Apoi numarul magistratilor e raportat la cifra oficiala a po******tiei Romaniei. In realitate nu sutem 19 mil ci mult mai putini, probabil 15-16.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva