13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Am facut hernie la creieru’ mic

Scris de: av. Radu CHIRITA | pdf | print

30 March 2023 16:44
Vizualizari: 8524

Am vazut acum pe net ca Curtea (ma scuzat') de Apel Brasov, dupa ce o sesizat CJUE cu ceva intrebari despre prescriptie, despre care nu am acuma timp sa scriu, o trimis o hartie la Luxemburg prin care le cere la Dumnezeii level 2 (special skills, nivel suprematie) sa repuna parchetele in termenul de formulare a recursului in casatie pe motiv de prescriptie.Mi-or trecut prin cap niste ganduri, in ordine dezordonata, pe care nu pot sa nu le impartasesc pe net.

Primul gand o fost „What a duck!” Ma rog, nu chiar asta, ca nu gandesc in engleza, dar daca scriu in romana se inroseste dna Dogioiu si nici nu ma publica Savescu. Deci asta o fost primu gand, un fel de „la dracu…” cu vocea lui Irina Nistor.

Dupa aia, al doilea gand o fost: „Ba, frate, ba… nu se poate asa ceva”.

Apoi, al treilea gand o fost sa ma uit sa vad daca aparatorii patriei de la PT Brasov or cerut chestia aia, dar pare ca e din oficiu. Din oficiu, Curtea de Apel s-o gandit sa puna o pila pentru parchete la europeni. Bravo, tata, hai, toata lumea, in picioare, aplauze si premiul societatii civile pentru apararea valorilor statului de drept!

M-am mai gandit la unele chestii. De exemplu, m-am gandit la procedura din fata CJUE si la Regulamentul de procedura, dar mi-o trecut repede. Daca le cere la aia de acolo sa schimbe Codul de procedura penala roman (plus Constitutia in cererea principala), nu are sens sa te mai incurci in detalii.

M-am mai gandit si ca nu mai are sens avocatura; cum ar fi sa ma reprofilez si sa ma fac influensar? Le spun la niste oameni ca important e sa vrei, sa gandeasca outside the box, ca sunt lideri, sa gandeasca pozitiv si sa nu manance carne si o sa am o viata buna. Fara ganduri, fara nervi, fara frustrari, fara judecatori de genul asta care au atat de multa impartialitate in ei, ca or dat si la altii. Ar fi fain, tre' sa aprofundez un pic directia asta, a dezvoltarii personale. Pana acum, m-am dezvoltat doar impersonal, e momentul sa fuck ceva pentru mine.

M-am gandit si ca „sa vezi ca le-o admite”, ca si aia de acolo lupta cu coruptia pana la unu, ca de la doua baga rulouri cu branza de cocos la cantina.

Apoi am facut hernie la creieru’ mic, am lasat gandurile astea pe calculator si m-am dus sa ma tund. Macar pot sa mint lumea ca sunt suparat de la faptul ca chelesc, nu de la altele.

 

preluare de pe blogul avocatului Radu Chirita

Comentarii

# Lia date 30 March 2023 17:21 +6

Ha!Ha! La fel de inspirat ca la evaluările pentru ÎCCJ!

# dragos barna date 30 March 2023 18:20 -1

acesti judecatori m au lipsit nelegal de libertate 4,6 ani si nici unul nu a fost inca deranjat de supc! au iesit bine mersi la pensie unii, inca nederanjati, unii procurori ai SUPC (dos961/p/2022

# Jean Valjean date 30 March 2023 18:48 +3

Imbecili au fost si au ramas.

# Xyz date 30 March 2023 21:27 -4

Domnule Chirita, personal va simpatizez atat prin prisma modului sagalnic in care scrieti, dar mai ales dupa renumele pe care vi l.ati facut in randul profesionistilor dreptului. Inteleg si mirarea dvs ca tocmai oficiu s.a trezit CA Bv sa sesizeze instanta de la Luxemburg. Totusi ce e rau domnule profesor in a avea un dialog cu CJUE pe tema asta? Este firesc si legitim. Pana la urma e parte din ordinea juridica pe care dvs ca avocat trebuie sa o aparati. Sesizarea poate infirma practica generala nationala, ori nu sau poate fi declarata ca inadmisibila. As aprecia o critica pe fond din partea dvs si nu chiar asa per se doar ptr ca au sesizat cjue. Normal ar fi ca judele national sa sesizeze tot timpul CJUE atunci cand dreptul UE este incident ori sa afle daca este incident. Sanatate domnule Profesor!

# nae girimea date 31 March 2023 08:07 0

Totusi , hernia la creierul mic nu se compara cu scranteala la creierul gros !

# G date 31 March 2023 11:38 +1

Pentru toti cei care nu sunt de acord ca termenul de prescriprie de, (in medie 8 ani,) sa se aplice, sa spuna ce termen vor. 20 de ani e bine sa fie tarat un om prin procuraturi si instante si apoi sa fie achitat ??!!?? Daca in SUA un proces penal se cerceteaza si judeca in perioade masurate in zile, saptamani, cel mult luni, la noi 8 ani nu e destul . Sa se spuna cati ani se vrea sa dureze un proces penal intr-o tara in care nu exista legea raspunderii magistratilor adica un procuror te poate lua si cerceta cati ani vrea el ca nu ai nici un instrument sa te opui unei astfel de torturi psihice si apoi dupa ce te-a desfiintat ca om, sa claseze cazul.

# Mircea date 31 March 2023 21:03 +1

Îmi desenează cineva, va rog puțin ajutor ce semnifica principiile invocate de CABrasov? Ca nu le-am învățat, fiind student!! Sunt mai nou pe lume

# Eufrat date 1 April 2023 16:01 0

Te rog sa faci o hernie mare... sa te doara mult ! Iti dai aere de tip important ! Du-te si dormi in papuci, ca de obicei ! Cand lumea ardea (ma scuzat' - era blocata, in numele plandemiei) recent, unde erai, constitutionalistule si specialistule in drepturi ? :-x

# Robert date 19 April 2023 15:33 +1

Pentru Xyz: 1- dialogul e departe de a fi egal cu cererea aprobarii. 2- Nu, nu este deloc legitim ca o instanta NATIONALA sa ceara avizul unei instante EXTRANATIONALE, pentru a aplica legile LOCALE! 3- Colegul Chirita, a facut o buna "critica pe fond", chiar daca dumneata n-ai observat. 4- Si dumneata, ar fi normal sa ceri avizul parintilor, ori de cate ori ai de gand sa te culci cu nevasta/prietena, ca na, e incidenta problema posibila a nasterii unuia ca dumneata, chestie in care dansii au experienta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva