28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMBASADA SUA LE DA PESTE BOT #REZISTENTILOR – Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, David Muniz, confirma ca desfiintarea SIIJ nu se poate face prin hotarari judecatoresti contra naturii, cu invocarea trunchiata a deciziei CJUE: “Am vazut decizia CJUE si a altor institutii din Europa... Este treaba Guvernului si a Parlamentului sa decida”. Decizii precum cea a judecatorului Stancu de la CA Pitesti care a stabilit ca SIIJ nu exista nu au ce sa caute intr-un stat de drept

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 iunie 2021 16:55
Vizualizari: 8465

Lovitura teribila incasata de tabara #rezist din Justitie, care de vreo doi ani se tot zbate sa omoare Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ): desfiintarea SIIJ nu se poate face decat prin lege, de catre Parlamentul sau Guvernul Romaniei. O spune Ambasada SUA la Bucuresti, locul de unde isi iau lumina activistii din Justitie. Deci, implicit, concluzia este ca desfiintarea SIIJ nu se poate realiza prin hotarari judecatoresti contra naturii, in care se invoca trunchiat decizia CJUE legata de SIIJ.


 

Astfel, Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, David Muniz (foto), a declarat luni, 14 iunie 2021, citat de G4 Media, ca a vazut decizia CJUE, care amintim noi a statuat legalitatea SIIJ, iar o hotatare in ceea ce priveste posibila desfiintare a acestei sectii este atributul Guvernului sau a Parlamentului: “Noi am fost vocali pe subiectul SIIJ. Am vazut decizia CJUE si a altor institutii din Europa. Cred ca problema se va rezolva, dar este treaba Guvernului si a Parlamentului sa decida”.


Hotarari precum cea a judecatorului Stancu de la Curtea de Apel Pitesti nu au ce sa caute intr-un stat de drept


Practic, declaratia oficialului american spulbera sperantele taberei #rezist din Justitie ca desfiintarea SIIJ se va putea face pe alte cai decat prin lege. In acest context, trebuie precizat ca una dintre modalitatile prin care magistratii #rezist doreau sa forteze desfiintarea SIIJ era pronuntarea de hotarari contra naturii, precum cea a judecatorului Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitesti, care a decis de la sine putere ca SIIJ nu mai exista, interpretand fix pe dos decizia CJUE, care, repetam, a stabilit ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie este legala. O decizie pentru care judecatorul Coarna este in prezent anchetat disciplinar de Inspectia Judiciara, in conditiile in care a legiferat si a sfidat Legea 304/2004 privind organizarea judiciara care prevede in continuare existenta SIIJ (click aici pentru a citi).

Precizarea reprezentantului Ambasadei SUA la Bucuresti ca desfiintarea SIIJ revine doar Parlamentului si Guvernului nu face altceva decat sa confirme ca asemenea initiative si hotarari judecatoresti precum cea de la Curtea de Apel Pitesti sunt total in afara cadrului legal si a statului de drept.

In plus, trebuie sa amintim ca CCR a statuat ca SIIJ este legala si constitutionala in raport cu decizia CJUE din 18 mai 2021 (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Gilu date 14 iunie 2021 17:36 +112

Nici macar ăștia, care va dau ordine nu sunt de acord cu voi si va considera niste slugi prea plecate...si mai ales marginite.E drept ca sunteti prea plecați cu duhul,nu va mai suporta nici stăpânii din străinătate! Slugi netrebnice !

# Goargăș date 14 iunie 2021 17:57 +2

Un neica-nimeni, neștiutor de carte, inept, obtuz, inoculat cu percepte potrivnice dreptății și contra României. Nu știm unde a făcut studiile și traseul profesional (poate ne ajută cineva) ca să ne dăm seama dacă este doar prost(scuze!) sau și trădător (scuze!). Nu-ți este mă, rușine!

# Yes date 14 iunie 2021 18:08 +63

Propun autoritătilor Statului Român, să scoată înafara legii toate organizațiile de tip #rezist care submineaza si discreditează autoritatea judecătorească din România. De asemenea,identificarea magistraților romîni care au aderat la aceste organizații neofasciste si neomarxiste,excluderea lor din magistratură si tragerea la răspundere civilă si penală. Astfel,România va începe cu adevărat reforme efective în justitie în favoarea cetățeanului roman ,nu în favoarea unor clici mafiote care se apara unii pe altii în funcție de interese.

# Gyuse Bogdan date 14 iunie 2021 18:35 +26

X2 cheama baza... receptie! Ni-no, ni-no, crrrr-crrrrrr, ni-no, ni-no :-* :-x Ce treaba are insarcinatul cu afaceri al Sovietelor Americane la Bucuresti cu pseudojustitia formata tot de ei prin Ro??? Cum ramane cu neamestecul in treburile interne? Ca judecatorul Stancu si-a permis sa bata campii si sa reinterpreteze o decizie a CJUE, nu-i o noutate. O gramada de judecatori habarnisti, escroci de meserie, reinterpreteaza legea dupa cum le canta cuci prin scafarlie, asa ca Stancu este in trend. Iar indicatiile mascate date de numitul Nuniz catre Guwerner si Parlament, indicatii ce au ca obiect eliminarea SIIJ prin legea data de slujitorii numitului insarcinat, ei bine, eliminarea SIIJ nu se poate face, inrucat si conform CJEU si CCR functioneaza in conformitate cu Legile si Constitutia Romaniei, iar eliminarea SIIJ a devenit deja ilegala dar si neconstitutionala.

# Mircea-Silviu Nica date 14 iunie 2021 20:17 +23

Asta ar trebui exclus din magistratură...așa ceva, să spui că ”nu există” ceva care este reglementat prin Lege Organică este de netolerat!

# Narcis date 14 iunie 2021 20:55 +2

Cu ce le da peste bot? Cu ”eu cred ca problema se va rezolva...” In calitate de ce isi tot da cu parerea despre SIIJ? Adica cine este el? Umflatul asta, care probabil ca a auzit de Romania de la NATO, ca din alta parte, de unde, n-avea el atata cultura, vine in tara noastra sa grohaie emfatic despre institutii ale statului roman, al carui musafir este. Ca prostia si slugarnicia noastra e considerata ospitalitate. Dar asa cum le este presedintele, asa au si ambasadorii: niste nimicuri in fata carora noi plecam capul si le acceptam toate imbecilitatile. Au venit acum si in UE sa ii mai manipuleze si pe idiotii de aici, cu promisiuni deșarte despre bogatiile Rusiei, exact cum au facut si cu Irak-ul.

# Neanae date 14 iunie 2021 21:36 +3

După Klemm și Zuhărman, niște amestecați in treburi, cu bocanci cu tot, mai adie oleaca vântul de adevăr!

# maxtor date 23 iunie 2021 01:01 0

"Insarcinatul cu afaceri"-dupa gittenstein s.u.a nu au avut ambasador 3 ani in Romania....domnu insaricant pare mai pa chill(vezi legalizarea marijuanei pe teritoriul pieilor albe...).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva