27 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMENINTAREA SRI A CONVINS ICCJ – Judecatoarele supreme Anca Alexandrescu, Laura Soane si Rodica Cosma au admis cererea de stramutare a dosarului in care fostul primar Ion Horascu a declarat contestatie in anulare fata de condamnarea primita la Curtea de Apel Pitesti cu incalcarea deciziilor CCR pe prescriptie. Nicolae Traistaru, avocatul lui Horascu: „Implicarea nelegala in dosarele fabricate contestatorului a ofiterilor de informatii este evidenta”. Cauza a fost trimisa la CA Craiova (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 September 2022 12:51
Vizualizari: 3563

Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat in serios posibilitatea ca Serviciul Roman de Informatii sa continue sa faca presiuni intr-un dosar penal, asa ca ICCJ a admis cererea de stramutare a acelei cauze.Joi, 8 septembrie 2022, judecatoarele ICCJ Anca Madalina Alexandrescu (foto), Laura Mihaela Soane si Rodica Cosma au admis cererea avocatului Nicolae Traistaru si au dispus stramutarea dosarului in care Ion Horascu – fost primar al comunei Prundeni din judetul Valcea – a declarat contestatie in anulare impotriva unei condamnari primite cu incalcarea deciziilor Curtii Constitutionale nr. 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia. Mai exact, cele trei judecatoare supreme au dispus stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Pitesti la Curtea de Apel Craiova.


Redam minuta hotararii ICCJ nr. 318/2022 din dosarul nr. 1822/1/2022:


Admite cererea formulata de petentul Horascu Ion privind stramutarea judecarii cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 547/46/2022 al Curtii de Apel Pitesti – Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie. Stramuta judecarea cauzei de la Curtea de Apel Pitesti, la Curtea de Apel Craiova.

Mentine actele indeplinite in fata instantei de la care s-a stramutat judecarea cauzei. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 80 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 8 septembrie 2022”.


Lumea Justitiei v-a prezentat in detaliu atat scandaloasa motivare a condamnarii de la fond (cand magistratii Elena Popescu, Marius Gabriel Sandulescu si Costin Andrei Stancu de la CA Pitesti au incalcat deciziile CCR referitoare la prescriptie), cat si refuzul aceluiasi complet de a clarifica implicarea Serviciului Roman de Informatii in dosar si, de asemenea, actiunea prin care avocatul Nicolae Traistaru a cerut la ICCJ stramutarea dosarului. Problema implicarii acestui serviciu secret in cauza este cu atat mai stringenta, cu cat judecatoarea fondului – Alina Hubert de la Tribunalul Arges – a fost ofiter SRI inainte sa devina procuroare, apoi judecatoare.

De asemenea, amintim ca alt argument invocat de maestrul Traistaru se refera la imposibilitatea ca vreunul dintre judecatorii Sectiei penale a CA Pitesti sa mai fie impartial fata de Horascu, din moment ce toti acesti magistrati au apucat sa ia contact cu dosarul ex-primarului – inclusiv ca judecatori de drepturi si libertati sau de camera preliminara. In plus, avocatul a avertizat Inalta Curte asupra unei anumite atmosfere de ostilitate pe care a perceput-o la nivelul Curtii de Apel Pitesti fata de clientul lui (click aici pentru a citi).

Va vom tine la curent cu evolutia procesului la Curtea de Apel Craiova, cu atat mai mult cu cat, repetam, este vorba despre decizii ale Curtii Constitutionale, a caror nerespectare constituie abatere disciplinara in actuala Lege nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – abatere pe care guvernul PSD-PNL-UDMR vrea s-o elimine din noul statut.

Comentarii

# Daniel Florea date 9 September 2022 13:07 +149

:lol: :lol: :lol: Ce prostie!! Adică ăia din SRI nu au ofițeri decât într-un județ, iar în țară nu mai acționează la fel de bine! Hai că sunt convins 1000% de neimplicare la Craiova, unde Iancu Sabin nu are curaj să se amestece prin „justețe”, istoria sa din Prahova scurtă, dar tumultoasă, alături de Negulescu și Onea, arătându-ne că s-a lecuit de acest viciu... :lol: :D

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzaniei nationale date 9 September 2022 17:16 +147

JOS SECURITATEA !!! JOS JUSTETEA NEOSECURISTA! AFARA CU TRADATORII! JOS PELTICUL SECURIST TRADATOR! TrAIASCA JUDECATORII LIBERI! aista-i o opinie

# maxtor date 9 September 2022 18:59 +153

la CA de pe langa SRI Craiova.....

# santinela date 10 September 2022 07:41 +20

Curtea de Apel Pitesti este plina de ciumpalaci juecatori de speta astora trei care cica au "judecat" cauza.Ei, pirlitii, au decis sa nu respecte CCR luindu-se dupa o alta nulitate,recte Procurorul General,pe numele ei Scutea habarnista !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva