23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANA ARE... DOSAR PENAL – Avocatul Dan Chitic i-a chitit-o ministrei revocate Ana Birchall cu o plangere penala la PICCJ de uzurpare de calitati oficiale: "Din 26 august, Birchall nu mai este, ipso jure, ministrul justitiei. Toate actele administrative semnate de Birchall, utilizand in mod fraudulos si ilegal calitatea de ministru al justitiei, precum si toate actiunile intreprinse de aceasta sunt nule de drept si lipsite de orice efecte juridice" (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 November 2019 17:12
Vizualizari: 5879

Nu e buna nici legarea asta de functii! Numai Ana Birchall refuza sa accepte ca a fost revocata din functie si continua de mai bine de doua luni sa stea pe scaunul de ministru al Justitiei. Si, din cate vedem, cu consecinte! Avocatul Dan Chitic (foto 2) din Baroul Bucuresti a depus luni, 4 noiembrie 2019, plangere penala impotriva Anei Birchall (foto 1) pe care o acuza de savarsirea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, fapta prevazuta si pedepsita de art.258 Cod penal. Plangerea pe care avocatul Dan Chitic a depus-o la Parchetul General si pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate priveste uzurparea calitatii de ministru al justitiei si membru al Guvernului de catre Ana Birchall, atat prin acte administrative cu caracter normativ emise, cat si prin actiunile intreprinse in numele Romaniei.


Astfel cum se arata si in plangerea penala depusa de avocatul Dan Chitic la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la aceasta situatie s-a ajuns dupa ce presedintele Romaniei a refuzat sa dea curs solicitarii premierului Viorica Dancila de a emite decretul prezidential de revocare din functia de ministru al Justitiei a Anei Birchall. Actiunea, astfel cum ne amintim, refuzul presedintelui Iohannis a determinat-o pe Viorica Dancila sa solicite Curtii Constitutionale a Romaniei sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala intre premier si presedinte. Lucru care s-a si intamplat. 

CCR a decis astfel in 18 septembrie 2019 admiterea cererii premierului Dancila, constatand existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, intre primul ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, pe de alta parte, Decizia nr. 504/2019 fiind publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 801 din 3 octombrie 2019.

Fata de aceasta situatie, arata avocatul Dan Chitic in plangerea penala depusa la Parchetul General, rezulta ca incepand cu data de 26 august 2019, adica timp de 70 de zile, Ana Birchall a ocupat fraudulos si ilegal calitatea de ministru al justitiei si membru al Guvernului.

Premierul, somat sa revoce actele administrative individuale si normative emise de Ana Birchall

Nu este insa singura actiune pe care avocatul Dan Chitic a formulat-o. Tot luni, 4 noiembrie 2019, a fost transmisa la Guvern o cerere care vizeaza declansarea procedurii privind revocarea tuturor actelor administrative individuale si normative emise de Ministerul Justitiei, incepand cu data de 26 august 2019 si pana in prezent, solicitand in acest sens emiterea unei hotarari de Guvern care sa vizeze revocarea acestora.

Conform cererii depuse la Secretariul General al Guvernului, la baza acestei solicitari sta tocmai Decizia CCR nr.504/2019 prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic intre premier si presedinte, determinat de refuzul de a o revoca pe Birchall din functia de ministru al Justitiei.

Publicam in continuare continul plangerii penale depuse de avocatul Dan Chitic la Parchetul General:

"Subsemnatul Mircea Victor Daniel Chitic, (...) avand in vedere dispozitiile art. 290 Cod procedura penala, va aduc la cunostinta savarsirea de catre doamna Ana Birchall, in forma continua, incepand cu data de 26.08.2019, a infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, fapta prevazuta si pedepsita de art. 258 Cod Penal.

In fapt, prin adresa nr.5/5321 din 26.08.2019, Primul ministru al Romaniei a solicitat presedintelui Romaniei, in conditiile art.43 alin.1, raportat la art.42 alin.2 lit.a) din Codul administrativ, aprobat prin OUG nr.57/2019, emiterea decretului prin care sa ia act de revocarea din functia de ministru al justitiei a doamnei Ana Birchall, revocare propusa de Primul ministru si sa declare functia vacanta.

Presedintele nu a dat curs solicitarii primului ministru, in termenul de 15 zile, prevazut de art.43 alin.1 din Codul administrativ, aprobat prin OUG nr.57/2019, motiv pentru care primul ministru, prin adresa nr.5/5528 din 05.09.2019, s-a adresat Curtii Constitutionale cu o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala, intre primul ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, pe de alta parte, determinat, printre altele, de refuzul emiterii decretului prezidential de revocare din functia de ministru al justitiei a doamnei Ana Birchall.

Prin decizia nr.504 din 18.09.2019, Curtea Constitutionala a admis cererea primului ministru si a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, intre primul ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, pe de alta parte, determinat de refuzul emiterii decretului prezidential de revocare din functia de ministru al justitiei a doamnei Ana Birchall. Decizia Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.801 din 03.10.2019.

Aceasta decizie a Curtii Constitutionale, fiind data in solutionarea unei cereri de constatare a unui conflict juridic de natura constitutionala, produce efecte retroactiv, adica de la data nasterii conflictului juridic de natura constitutionala, constat de Curtea Constitutionala, si nu pentru viitor, adica de la data publicarii deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial al Romaniei.

Ca atare, fata de cele de mai sus, rezulta ca incepand cu data de 26.08.2019, doamna Ana Birchall nu mai este, ipso jure, ministrul justitiei si membru al Guvernului Romaniei. Prin urmare, toate actele administrative cu caracter normativ si individual, semnate de doamna Ana Birchall, utilizand in mod fraudulos si ilegal calitatea de ministru al justitiei si membru al Guvernului, precum si toate actiunile intreprinse de aceasta in numele Ministerului Justitiei si al Guvernului Romaniei, angajand in orice forma Ministerul si Guvernul, si prin intermediul acestora, Romania, incluzand dar fara a se limita la actiunile vizand Mecanismul de cooperare si verificare (MCV) sunt nule de drept, si lipsite de orice efecte juridice.

Subsemnatul, in calitate de cetatean roman, inteleg sa aduc la cunostinta organelor de urmarire penala, savarsirea de catre doamna Ana Birchall, a infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, fapta prevazuta si pedepsita de art.258 Cod penal, prin uzurparea calitatii de ministru al justitiei si membru al Guvernului, realizata de catre aceasta, atat prin actele administrative cu caracter normativ emise si actiunile intreprinse in numele Ministerului Justitiei si al Guvernului, deci implicit, in numele Romaniei, cat si prin actele administrative individuale emise si adresate celorlalte subiecte de drept.

Cu deosebita consideratie,

Mircea Victor Daniel Chitic"


Comentarii

# steluta date 4 November 2019 17:36 +27

Maestre Chitic : Arde-o pe rugul JUSTITIEI pe trădătoarea asta de tara!

# adria nicol date 4 November 2019 19:12 +4

Doamna care s-a filmat oferind un cadou financiar unui demnitar politic la acea vreme pare a fi însàrcnatà sà compromita pe unde trece ! Si s-a tinut de scaun ! Ea STIA CA PLEACA , DAR MAI AVEA DE COMIS O FAPTA ÎN STILUL EI REPUGNANT : A ORDONAT O ANCHETA FULGER LA SERVICIUL PENITENCIARE PENTRU A TRAGE LA R0SPUNDERE PE CEI CRE AU APROBAT P ZI DE LIBERTATE LUI LIVIU DRAGNEA, conform regulmentului. DE POMINA ! VA INTRA IN ANALELEJUSTITIEI LAA RUBRICA "ABSURDUL FAPTELOR COMPROMITATOARE ".

# visu date 4 November 2019 19:24 0

Daca tot ai ceva hohones fa-o pan la capat cu tot cu complici si favorizatori de faptuitori! Arza-i si pe cei cu concepte imbecile din noile coduri! Mai bine ne-am canaliza pe noii ma-na-geri...

# obiectiva din IRan date 5 November 2019 19:03 -4

in sfarsit, cineva care chiar face ceva ...concret, nu spune doar vorbe...de ce nu a facut DANCILA aceasta plangere penale ? o sa fie votata cand o zbura porcul.....

# golan date 7 November 2019 02:44 -1

Dan chitic,e unul care face ceva pentru respectarea constitutiei in ro.Drept ii ca e printre cei putini,iar cu noile legi ce se vor da de guwernerul iohanis-sri,se prevad orori si mai mari,iar atunci nici macar o impotrivire nu va putea exista fata de orice nedreptate si act de totalitarism.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva