2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APEL CATRE ADULATORII INSTITUTIILOR DE FORTA – Centrul de Resurse Juridice: „Presiunile, manipularea si amenintarile transmise, cu o evidenta cadenta cazona, catre membrii Curtii Constitutionale ne arata ca nu am depasit in niciun fel statutul de tara deabia desprinsa de totalitarism. Numai intr-o astfel de tara sunt jurnalisti care plang de grija structurilor de forta... Pentru cei care plang de grija SRI: au destul de lucru pe siguranta nationala”

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 martie 2016 18:11
Vizualizari: 6526

Dupa Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Centrul de Resurse Juridice reactioneaza in fata presiunilor si atacurilor la adresa judecatorilor CCR, care urmeaza sa motiveze decizia care a zdruncinat „Binomul SRI-DNA”. Este vorba despre decizia privind declararea ca neconstitutional a art. 142 alin (2) din Codul de procedura penala, prin care SRI este eliminat din anchetele procurorilor (click aici pentru mai multe detalii).


Prin intermediul unui comunicat de presa de vineri, 4 martie 2016, semnat de directorul executiv al CRJ Georgiana Iorgulescu (foto), fosta reprezentanta a societatii civile in CSM, Centrul de Resurse Juridice face apel catre jurnalistii si politicienii care au declansat o adevarata campanie impotriva CCR, cerandu-le sa lase judecatorii sa judece asa cum legea si Constitutia le-o cer. CRJ acuza presiunile, manipularea si amenintarile transmise, „cu o evidenta cazona”, catre judecatorii CCR, precizand ca toate acestea dovedesc faptul ca Romania nu a depasit statutul de tara abia rupta de totalitarism. In acest context, CRJ subliniaza ca numai in asemenea tari exista jurnalisti care plang de grija structurilor de forta.

Iata comunicatul CRJ:

Apel catre jurnalisti si politicieni

Lasati judecatorii Curtii Constitutionale sa judece, asa cum Constitutia si legea le-o cer!

Garantul respectarii Constitutiei, acolo unde sunt trecute drepturile noastre civile, este Curtea Constitutionala. Nu mai exista nimic deasupra sa.

Presiunile, manipularea si amenintarile transmise, cu o evidenta cadenta cazona, catre membrii Curtii Constitutionale ne arata ca nu am depasit in niciun fel statutul de tara deabia desprinsa de totalitarism. Numai intr-o astfel de tara sunt jurnalisti care plang de grija structurilor de forta. Numai intr-o astfel de tara parlamentari, membri ai comisiei de control a SRI plang de grija celor pe care ar trebui sa ii controleze. Numai intr-o astfel de tara, drafturi ale unei posibile motivari a Curtii Constitutionale ajung in presa, si anume cea care trebuie.

Adularea institutiilor de forta, renuntarea de bunavoie la drepturi si libertati civile si acceptarea ca fiind bune societatii a unor texte de lege neconstitutionale, toate acestea arata uriase carente de democratie.

Suntem pregatiti sa traim dupa acte normative care incalca Legea fundamentala? Coruptia din Romania e mai bine sa o tratam cu mijloace constitutionale sau alegem, cum am facut pana acum, varianta 'scopul scuza mijloacele'?

Atacurile masive asupra judecatorilor Curtii Constitutionale, acum, in pragul motivarii unei hotarari importante pentru cetateni si pentru instructia penala, arata ca lucrurile intamplate pana acum nu au fost firesti intr-o societate democratica. Caci daca ar fi fost firesti nu ar fi fost motive de neconstitutionalitate.

Si pentru cei care plang de grija SRI: au destul de lucru pe siguranta nationala.

In rest, statul de drept se cladeste prin respectarea legii. Legea trebuie sa fie publica, accesibila, fara echivoc. Ea nu coincide si este mai presus decat protocoalele, ordinele, instructiunile, deciziile care, desi nepublice, ne conduc viata de mai bine de 20 de ani”.

Comentarii

# Mulder, agentul mulder date 4 martie 2016 18:22 +18

bravo doamna! Asa ar fi corect, dar DOAR INTR-O TARA NORMALA. In acea tara: parlamentarii fac legi, guvernatii pun in practica programe guvernamentale in folosul societății, presedintele e mediatorul societății si reprezentantul tarii in relațiile interstatale, iar serviciile de informatii protejeaza aceiasi societate impotriva AGRESIUNILOR EXTERNE. La noi,totul e pe dos. Absolut totul.  :-x :eek:

# remember date 4 martie 2016 19:48 +19

Ai dreptate Mulder dar in tarile amintite de tine serviciile secrete sunt departamente in cadrul ministerelor de interne,supuse controalelor parlamentare si guvernelor,cu un personal inalt calificat si numeric rezonabile. Nu sunt serviciile lor secrete armate independente,cu structuri cazone, cu disciplina cazona si scapate de sub orice control.Nu sunt serviciilor lor implicate pana-n gat in politica,economie,finante,sanatate etc.Nu sunt pensionati angajatii serviciilor lor mai devreme de varsta pensionarii prevazuta de lege si pentru celelalte categorii sociale.Securitatea lui Ceausescu a fost puternica dar astia depasec orice limita a imaginatie.Sunt un cosmar asemnator cu iadul pe Pamant.Americanii nici nu-si imagineaza ce cancer social au ingrasat cu ignoranta si imixtiunile lor.Dar si noi avem partea noastra de vina:la momentul demiterii lui Bassecu nu trebuia sa mai intram in case pana nu-i alungam pe toti jegosii astia de la varful puterii, indiferent de ce zicea UE sau SUA. :P :P :P :P :roll: :roll: :roll: :roll:

# Agentul Cu par date 5 martie 2016 15:53 +5

O precizare. serviciile noastre secrete nu sunt scapate de sub control. sunt scapate de sub controlul romanilor, dar sunt extrem de strans controlate de ale servicii " prietene ", such as CIA, Mossad, BND...

# VIKY date 5 martie 2016 18:09 +9

@remember..."la momentul demiterii lui Bassecu nu trebuia sa mai intram in case pana nu-i alungam pe toti jegosii astia de la varful puterii, indiferent de ce zicea UE sau SUA."...NU este prea tarziu, trebuie doar sa va TREZITI, sa nu asteptati sa fiti treziti de...neputinta.

# nicolae date 4 martie 2016 18:46 +23

Actualii  securiști nici nu mai știu care le sunt atribuțiunile de serviciu . Au descoperit prin arhive Legea de funcționare a Securității și lucrează după ea .  Legea veche , tehnica nouă ! Dar sunt sub nivelul profesional al înaintașilor .

# OMULE, PĂMÂNTULE... date 5 martie 2016 07:10 +15

Înainte să mă dea afară din magistratură securiștii cu slugile lor din instanțe am scris o Rezoluție privind desființarea serviciilor secrete, pe care am dat-o la grefiera șefă și în prezența mea a transmis-o pe fax la CSM, era în ianuarie 2011, securiștii încă nu se arătau pe față ca acum, dar veniseră judecători tot felul de procurori și polițiști, niște neica nimeni care ne priveau cu mască, îi simțeam, că se vede masca...acesta nu e stat de drept, este un stat mafiot, sucuriștii sunt afaceriști în milioane de euro și dolari, DNA este unealta străinilor de a lua de la unii să rămână la ei, altfel nu se explică cum marii corupți ne conduc cu tupeu maxim...vor zece mii de polițiști...asta e mobilizare mascată, oricum pentru tâlharii aștia nu merită să lupți pe front...procurorii DNA și securiștii vor fi executați marțial într-o zi în piața publică în frunte cu figura asta de stil care bântuie acum și sperie copii prin școli...pledoarie pentru unii hoți și protejarea capilor de hoți..

# adevarul date 5 martie 2016 19:24 +4

cei mai mizerabili adulatori ai institutiilor raului , paradoxal -sunt avocatii din baroul neinfiintat prin liderul lor. Ginditi-va cate osanale, protocoale, presiuni etc au exercitat ca sa fie promovat si admis un RIL . Este inimaginabil cum doua hotarari de judecatorie de catun  au avut prioritate in fata a peste 1000 de hotarari date inclusiv de Curtile de Apel. Aici cineva nu -si face treaba, o ancheta ar trebui sa lamureasca minciunile si mistificarile unor persoane rau intentionate cu functii bine platite din banii nostri.

# pelin date 6 martie 2016 10:28 +3

DACA PRIVIM IN URMA PUTEM CONSTATA CA PRIN L.STANCIU S-A REZOLVAT RAFUIELILE POLITICE MAFIOTE,PREZENTATE DREPT LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI LUCRU CARE PERSISTA SI IN PREZENT.IN ACEST INTREG TABLOU NU POATE INTERVENI VREO ANUME SCHIMBARE DEOARECE BINOMUL SRI+DNA NU VA DA UN PAS INAPOI.A PUS MANA PE CATUSE SI NU VA RENUNTA PREA USOR LA ELE,PRIN URMARE L.STANCIU VA TREBUI SA RAMANA IN ZONA CSM,IAR KOVESI LA DNA,DACA RENUNTA,CATUSELE VOR RAMANE IN MAINELE CELORLALTE GRUPARI MAFIOTE,ASA CA ROMANII NU VOR SCAPA DE ACEST SPECTACOL SINISTRU,PROBABIL SUNTEM BLESTEMATI!!!!!!!

# ceir date 6 martie 2016 11:04 +3

Se batatoreste incet si sigur drumul de intarire a dictaturi .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva