21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARBITRAJ INTERNATIONAL SOLUTIONAT IN FAVOAREA OMV PETROM – ZRVP obtine o noua victorie pentru OMV Petrom intr-un arbitraj international. ICC Paris a respins integral pretentii de aproximativ 18 milioane USD. Avocata Alina Tugearu: „O noua confirmare a faptului ca arbitrajul este si va ramane forumul cel mai adecvat pentru solutionarea disputelor tehnice din materia oil & gas”

Scris de: L.J. | pdf | print

27 September 2022 15:26
Vizualizari: 3450

 

ZRVP obtine o noua victorie pentru OMV Petrom intr-un arbitraj international ICC Paris, tribunalul arbitral respingand integral pretentii de aproximativ 18 milioane USD.

Suma solicitata de partea adversa reprezenta o pretinsa diferenta de pret ce ar fi fost datorata in baza contractului incheiat intre parti. Tribunalul arbitral, format din trei arbitri de pe doua continente si trei jurisdictii diferite, a solutionat disputa in favoarea OMV Petrom in august 2022, dand castig de cauza OMV Petrom prin respingerea integrala a pretentiilor reclamantei.


Disputa contractuala a vizat pretentii cu privire la o suma de aproximativ 18 milioane USD pretinse de catre un partener contractual din domeniul de explorare si productie a petrolului si gazelor naturale al OMV Petrom. Desi aparent o chestiune punctuala de interpretare a contractului, disputa s-a dovedit a fi extrem de complexa prin prisma aspectelor financiare si juridice dezbatute, dar si a celor tehnice specifice industriei si, nu in ultimul rand, extrem de ampla ca probatoriu si ca masuri solicitate tribunalului arbitral.


Aceasta experienta este o noua confirmare a faptului ca arbitrajul este si va ramane forumul cel mai adecvat pentru solutionarea disputelor tehnice din materia oil & gas. Este remarcabila capacitatea tribunalului arbitral care a surprins in sentinta arbitrala esenta disputei, in pofida volumului impresionant de probe implicate.”, a declarat Alina Tugearu (foto 1 dreapta), avocat al OMV Petrom si partener Zamfirescu Racoti Vasile & Partners.


Din echipa de avocati au mai facut parte Cosmin Vasile (foto 1 stanga), partener coordonator, Monica Strimbei (foto 2 dreapta), partener, si Andra Constantinescu (foto 2 stanga), avocat senior coordonator.

 

Cu o experienta de neegalat in practica de arbitraj comercial, echipa ZRVP a fost implicata in ultimii doi ani in peste 25 de arbitraje internationale, din care 14 sunt inca in derulare, reprezentand cel mai mare portofoliu de dosare de arbitraj national si international din Romania, valoarea cumulata a proiectelor depasind 1,9 miliarde USD. Societatea are un palmares bogat in domeniul disputelor de constructii si de infrastructura, avocatii ZRVP reprezentand institutii publice, corporatii private, intreprinderi de stat si organisme guvernamentale in dispute complexe ca obiect si impresionante in ceea ce priveste valoarea reclamata. Practica de arbitraj este cunoscuta si pentru expertiza in domeniul imobiliar, cel al energiei, privatizarii, dreptului bancar si financiar, si arbitrajului investitional.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners


Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 16 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguta Florea si Ovidiu Serban (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).


Comentarii

# Ioana M. date 27 September 2022 18:33 0

Cine a fost "reclamanta" ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva