13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASA SE FRAUDEAZA SISTEMUL ECRIS – Fostul judecator Mircea Moldovan dezvaluie cum ajung tintele DNA la judecatorii de culoar: “Repartizarea aleatorie e o fictiune... Se incarca judecatorul cu limita de punctaj maxim si ramanea liber judecatorul care urma sa fie dedicatie cu dosarul. Si atunci nu exista repartizare aleatorie, exista o smecherie aleatorie... Aceste protocoale incalca art. 6 CEDO, care stabileste sa se judece fiecare persoana in baza unui proces echitabil. Toate procesele sunt nule”

Scris de: L.J. | pdf | print

7 august 2018 17:09
Vizualizari: 14619

Fostul judecator Mircea Moldovan (foto), de la Sectia a VII-a Civila a Tribunalului Bucuresti, aflat in prezent in Penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsa de 12 ani si 2 luni de inchisoare primita pentru o presupusa spaga de 7.000 de euro, dezvaluie cum se fraudeaza sistemul ECRIS si cum dosarele cu tintele DNA ajung la judecatorii de culoar. Intr-un interviu acordat jurnalistei Roxana Ciuca si prezentat la Antena 3, in emisiunea “Exces de putere”, realizata de catre Oana Zamfir si Adrian Ursu, Moldovan devoaleaza aspecte incredibile, explicand ca sistemul ECRIS poate fi fraudat lejer, prin simpla actiune a persoanei care programeaza spetele in functie de incarcarea dosarelor pe fiecare judecator in parte.


Totodata, Mircea Moldovan a expus felul in care persoanele incomode pentru Sistemul care a condus tara cu arma catuselor intrau pe asa-numitele “culoare”, ajungand ca, in postura de inculpati, spetele sa le fie repartizate cu dedicatie unor judecatori obedienti. De altfel, Moldovan s-a dat pe sine insusi ca exemplu: majoritatea covarsitoare a dosarelor in care este implicat (14 din 15) au ajuns sa fie judecate de catre fosti procurori DNA.

In acelasi interviu, judecatorul Moldovan a abordat si subiectul protocoalelor secrete incheiate de SRI cu PICCJ si ICCJ. Astfel, Moldovan acuza ca judecatorii si procurorii care au lucrat pe protocoale cu serviciile secrete trebuie exclusi din magistratura.

In alta ordine de idei, judecatorul Moldovan ii indica drept exponenti ai Statului Paralel pe fostii sefi SRI si DNA Florian Coldea, respectiv Laura Kovesi, precum si pe presedintele Klaus Iohannis si pe inaintasul acestuia, Traian Basescu.

Fostul magistrat face o dezvaluire si despre cel care urma sa devina procuror-sef al DNA, in scenariul in care Victor Ponta ar fi castigat alegerile prezidentiale din 2014. Mai exact, este vorba despre Danut Volintiru, acelasi care a intocmit printre altele rechizitoriul din dosarul ex-ministrului de Finante Darius Valcov.

Nu in ultimul rand, extrem de interesante sunt relatarile lui Mircea Moldovan in legatura cu modul in care au fost fraudate alegerile din 2009, in urma carora a iesit castigator Traian Basescu.

Prezentam interviul acordat de judecatorul TMB Mircea Moldovan:

In anul 2009, in momentul in care dumneavoastra erati vicepresedinte al comisiei pentru centralizarea voturilor din diaspora, vreau sa-mi spuneti ce anume s-a intamplat acolo, cate voturi au intrat.

Eram vicepresedinte la comisie. In comisie eram trei judecatori. Presedinte era un coleg de la Sectia a VIII-a, eu eram vicepresedinte, si o colega de la Sectia a IV-a. In modalitatea asta de centralizare a voturilor pe diaspora, ne veneau toate informatiile cu privire la modalitatea de desfasurare. Noi supravegheam si ne pronuntam cu privire la legalitate. Dupa ora 19, in ultima zi a votului, cand se zvonea metaforic: 'Pepenele de Dabuleni costa 52 de lei; whiskey-ul este 48 de lei'. Adica domnul Basescu avea 48%, iar domnul Mircea Geoana avea 52 la suta. Dupa ora 19, dintr-o data, s-a intamplat minunea ca toata lumea sa aiba vointa sa voteze in diaspora: si la Paris, si la Barcelona, si in Italia (la Roma). Mai era pana la ora 21 o jumatate de ora. 3.000 de votanti, 2.000 sau 5.000 de votanti au votat intr-o jumatate de ora, in conditiile in care trebuia completat un formular tipizat (asa era procedura), sa-ti pui datele si sa-l depui la vot cu buletinul. Media a fost de 3 secunde de cetatean pe vot. Am spus: 'Nu se poate! Ar trebui sa anulam in sectiile astea votarea'. Colegii, reprezentantul PDL-ului si reprezentantul PSD-ului (au zis – n.r.): 'Va dati seama ce se intampla? Aveti probleme'. Cand eu trimisesem procesul verbal, (au spus ca – n.r.) ei nu pot sa semneze asa ceva. Va dati seama ce se intampla? Raman cu el nesemnat. Eu il semnez la 9 si un sfert (seara – n.r.). La 21, cand s-au inchis voturile, noi am dat mana cu reprezentantul PSD-ului, ca a castigat domnul Geoana. Dimineata, la 7, cand am dat mana cu reprezentantul PDL-ului, a castigat... (Traian Basescu – n.r.).

Domnule judecator, ce incercati dumneavoastra sa spuneti acum e ca au fost fraudate alegerile prezidentiale din anul 2009?

Suta la suta! Da.

Pana acum de ce nu ati vorbit? De ce nu ati scos la iveala lucrurile astea?

Pai, doamna, cum sa vorbesc eu? Va dati seama ce inseamna ca un judecator in functie sa vorbeasca? Acest Stat Paralel...

Dar ati stat vreodata fata-n fata cu Basescu, asa cum stati cu mine?

Veneau telefoane noaptea! Imi amenintau familia, imi amenintau copiii...

Ce va spuneau?

'Domn'e, nu-ti vezi de treaba? S-ar putea sa se-ntample ceva!'

Cum credeti ca s-a mers? Care a fost sistemul de fraudare acolo? In afara de Traian Basescu, care sunt oamenii care l-ar fi ajutat pe Traian Basescu sa faca asta?

Doamna, sistemul asta de vot nu stiu in ce masura. Eu banuiesc (nu e 100%) ca voturile erau pregatite, stampilate, tot. Altceva nu se putea. Acuma, la votul electronic, e altceva; dar atunci nu se poate in 3 secunde sa voteze un om!

(...)

Aceste protocoale incalca in primul rand articolul 6 de la CEDO, care stabileste sa se judece fiecare persoana in baza unui proces echitabil. Si toate procesele sunt nule, pentru ca articolul 7 din Legea 303 (n.r. - Legea 303/2004 privind statutul magistratilor) spune ca magistratii care au colaborat cu serviciile trebuie eliberati din functie. In baza acestor protocoale, DNA solicita la 27 iunie 2012 eliberarea mandatului de interceptare a convorbirilor pe siguranta nationala de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Si se elibereaza 6 mandate de interceptare a convorbirilor mele pentru perioada 27 iunie 2012 – 14 ianuarie 2014, adica un an si sapte luni. Dar in baza articolului 3 din Legea 51 (din 1991 privind siguranta nationala a Romaniei – n.r.), literele f si m. In litera f, se face referire la subminarea institutiilor publice prin forta. Adica eu, judecator in functie, am folosit jaf armat.

Cat de simplu se obtineau mandatele de la... (instanta – n.r.)?

Pe banda rulanta! Nu comenta nimeni. Nu stiu daca era un santaj. Nu se verifica nimic. Decat dadea drumul la mandate. In cele 300 de dosare despre care se face acum tevatura ca sunt pe rol la DNA, probabil sunt toti judecatorii care fie sunt santajati, fie sunt chiar colaboratori.

Stiti vreun nume?

Nu, ca n-am de unde. Dar daca sunt santajati pe acest aspect, atunci este grav. Dar daca sunt colaboratori pe aspectul de protocoale, este si mai grav, pentru ca, conform articolului 7, trebuie sa plece din magistratura!

Deci foarte usor se dadeau mandatele...

Foarte usor! Si atunci este bine sa se publice si lista cu judecatorii si cu procurorii care au semnat sau au aderat la aceste protocoale. Altfel nu se poate. Sa se faca publice! Sunt 300 de dosare.

Domnule judecator, se putea fenta portalul ECRIS?

Doamna, repartizarea aleatorie e o fictiune. Uitati cum se procedeaza: se stabileste gradul de complexitate a dosarelor si exista un punctaj: de la 1 la 12.

Cine il stabileste?

In functie de dosarul care intra pe rol.

Cine?

Cel care face programarea.

Cum se numeste acea persoana? Ce functie are?

La inregistrarea dosarelor, exista un programator, in functie de incarcarea dosarelor pe judecator. Se incarca judecatorul cu limita de punctaj maxim si ramanea liber judecatorul care urma sa fie dedicatie cu dosarul. Si atunci nu exista repartizare aleatorie; exista o smecherie aleatorie. Dosarul daca ajunge la Moldovan, ajunge la Moldovan. Daca ajunge la..., ajunge acolo.

Cine dicta asta? Cine avea interesul, nu?

Cine avea interes. Si acum se practica tot asa. Repartizare aleatorie... Uitati: am avut 15 actiuni in justitie in astia doi ani. 14 dosare au fost judecate de judecatori care au venit din functii de procurori de la DNA. Va dati seama: daca 14 dosare au ajuns numai la judecatori care au fost procurori DNA, e clar ca trebuia respectata comanda.

Care comanda? De unde?

De la Statul Paralel.

Cine e Statul Paralel?

E Kovesi, Coldea si e seful statului – fie Basescu, fie domnul Iohannis.

I-ati intalnit vreodata pe cei trei?

Nu – n-am avut ocazia.

Dumneavoastra n-ati fost pe la acele case conspirative pe la acele intalniri?

N-am taiat porci, n-am mancat sorici... Eu nu tai porci in viata mea.

Functioneaza statul paralel?

Pai, se si vede. Stiti cum judeca ei? Au trei principii. O data: asculta comanda pas cu pas. Doi: judeca prost, dar condamna 'bine'. Si trei: au dictonul celebru: 'Jos mana de pe DNA!' Le era greu sa si vorbeasca. Fiecare isi ducea samarul ca magarul. Aveai greutatea, aceasta povara pe care trebuia s-o duci. In caz contrar...

Cand ati fost audiat la DNA, vi s-a cerut sa faceti denunturi?

Eu am cerut: 'Puneti-mi o intrebare!' Eu am cerut sa ma intrebe daca fac denunturi. Si atunci va dati seama ca nu puteau sa faca asa ceva. Pentru ca metoda 'Portocala' a functionat si la mine. Domnul Volintiru si doamna Puzdrea exact asa au procedat. Domnul Volintiru era in diagrama sa-i ia locul doamnei Codruta Kovesi. Pentru ca daca domnul Ponta castiga alegerile si era presedinte, dansul era seful DNA”.

Comentarii

# Marinarescu date 7 august 2018 17:54 +11

Orice sistem informatic lasa urme. Se numesc loguri. Orice influenta s-a realizat asupra factorilor de distribuire aleatorie se afla in logurile din sistemele informatice ale Ministerului de Justie. Daca cineva il va sesiza pe Ministrul Justitiei se poate realiza o verificare de specialitate asupra logurilor din sistemul ECRIS (pentru ca orice modificare/alterare lasa urma in loguri) si se poate vedea cand si unde s-a fraudat distribuirea aleatorie. Daca exista asemenea fapte ele reprezinta abuz in serviciu, repartizarea aleatorie fiind ridicata la rang de principiu prin Legea 304/2004. Grefierii care au asistat la asa ceva se pot salva vorbind si denuntand practicile la Ministerul Justitiei. Celor care vor sa vorbeasca ar trebui MJ sa le asigure protectie, pe legea avertizorilor publici. Aici este cheia prin care pot fi deconspirati toti judecatorii de culoar din romania, in aceste loguri de la Ministerul Justitiei (daca nu cumva le-a sters SRI, dar si asa este distrugere).

# Securitatea trebuia arsa pana la temelii, nu cameleoneala ! date 7 august 2018 18:05 +25

Sistemul securist trebuie distrus urgent caci distruge prea multe suflete . Sa se inregistreze repartizarea aleatoare , ca numerele la LOTO, si sa fie accesibila la controlul lunar al insepctiei judiciare si a ministrului justitie. :eek:

# Botomei Vasile date 7 august 2018 18:14 0

Botomei Vasile, doctor in drept, sustine excluderea din magistratura a procurorilor si judecatorilor care au colaborat cu SRI.

# Geanina date 7 august 2018 18:58 +3

Intocmirea dosarrlor pe baza de protocoale e inca in curs.ASF tocmai a dezvaluit ca a incheiat 4 protocoale din care unul nu are la baza nici o lege ci doar decizii CSAT, incheiat in 16 mai 2014 data dupa care ASF a inceput procedurile de falimentare la firmele romanesri care mai ramasesera, peoceduri pe care, in contradictie cu legea le-au scurtat ca timp pentru a nu da posibilitatea redresarii. Un astfel de dosar se afla inca in curs la o procuratura din Sibiu iar Inspectia Judiciara careia i s-au reclamat falsuri ale procurorului si multe alte nereguli a spus ca procurorul e suveran pe interpretarea probelor, deci pur si simplu, s-a spalat pe maini si nu a vrut sa se bage desi nu a negat falsul.

# Carcotas date 7 august 2018 19:44 +1

Folosirea cu măiestrie a sistemului ecris da rezultate si in privinta favorizarii protejatelor (nu e risc de confuzie, bărbații fiind pe cale de disparitie, fizic si spiritual in instantele noastre) presedintelor de instante. Inspectia stie si tolereaza! Intotdeauna trebuie sa aibă omul lor undeva, altfel cum sa se mai rezolve dosarele cu dedicatie, alea in care cineva anume trebuie sa castige, sau cineva anume trebuie sa piardă ?!

# Edelweiss - Der Einsame Wolf (von Bukowina) date 7 august 2018 19:57 +1

Mey, care vrea să ia lecții de manipulare a ECRIS-ului, să-l contacteze pe Crăciun Mihai - grefier arhivar la Tribunalul Suceava (p.s. ex-nevastă-sa, actuala colegă de apartament este Crăciun Gina-Ionela - jude protocolar-systemic, promovată la C.A. Sv. (entitate non-judiciară cunoscută în mediul online sub denumirea de „Vespasiana de Apel Suceava”)

# unul din lumea cea mare date 7 august 2018 21:19 +6

unde E ,ba aia cu stauili kovesoaicei,unde E ba aia cu statuili lu sprincenata,unde esti coana popescu de la cesemea,alias laptareasa,alias vitoria lipan,unde esteti ba,unde esti aia girbovita ,care slujeati basanaul si care tipati pe toate liniile (7) ale partiturii muzicale ca justitia ,mermelita/i reformata,ca procurorii este magistrati,si ca voi meritati mai multi banni,iete ba mermeleala voastra poreclita justitie,ba nenorocitilor se vede ba, ce gunoi pestilential iese de sub ,,covorul rosu,, si inca cu cita SOLEMNITATE CA INTR/O SEDINTA DE LA T.B/UL CONDUS DE PRIMA SPAGARITA DIN MERMELEALA coana gaura.bas nefericitilor cu voi trebuie sa inceapa inchizitia mermelelei,sa va vaz arzind la stilpul infamiei de infideli spaguiti ba nefericitilor mermeleala pe care voi ati facuto in ultimii 14 ani se poate spala doar si numai cu singe ca apoi sa fie botezata justitie.inshalaaaaa!!!!!!!!

# SILE SPERIATU date 7 august 2018 21:52 -4

În luna august 2014 s-a postat de 2 ori aberația asta. Eu doar am întrebat, ocazional, de e tot în stadiul de morulă realizarea statuii. Puteți admira mizeria 'Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE' folosind acest link: https://www.luju.ro/dezvaluiri/musamalizari/este-oficial-dna-tergiverseaza-marile-dosare-inspectia-csm-a-depistat-ca-sute-de-sesizari-ale-curtii-de-conturi-referitoare-la-fraudele-cu-bani-publici-din-perioada-guvernelor-regimului-basescu-2005-2012-sunt-taraganate-de-procurorii-dna-concluzia-finala-

# unul din lumea cea MARE date 8 august 2018 01:05 +3

PTR SILE SPERIATU//SE P0ARE CA ESTI UN CITITOR ,,PROASPAT,,ABERATIA ASTA A FOST POSTATA DE MAI MULTE ORI DIN 2009 PINA IN PREZENT.am citit ce ai scris tu,caci te citesc

# repetentu clasei date 8 august 2018 09:45 0

NU țin musai la acest user. Ar fi plictisitor + dovadă de deșertăciune. De aveți răbdare, ați putea constata după stil că-s în stare să postez 100-150 comentarii la un articol, cu bibliografie asortată. Pilde la: HIDRA CU 6 TENTACULE; VISE DE PREZIDENTIABIL; LICURICIUL O SA SE SUPERE PE CSM. Repet: de fiecare dată am întrebat de e tot în stare de morulă cea statuie.

# alba neagra date 7 august 2018 22:13 +2

Asta nu era justitie,era doar o alba neagra de prostit prostii.

# Baran Gheorghe date 8 august 2018 19:47 +2

Cine nu a depus macar o plingere pentru o sanctiune contraventionala nu are cum sa inteleaga ce patesti daca nu se respecta principiul distribuirii aleatorii al dosarului. Paranteza( Articoul 111 din NCPC este incalcat frecvent , coroborat cu legea de aplicare a NCPC) . Mergeti cetateni, depuneti o plingere fie in civil , fie  in penal , uitati-va cu atentie la  ce face personalul desemnat si veti vedea ca in loc sa fiti distribuit aleator sunteti ori descurajati daca nu cel putin chestionati pe nedrept. !!!!

# markusdundee date 8 august 2018 22:11 +1

D-ul Moldovan e un om de onoare si drept. Sper sa fie eliberat curind. A lovit in SRI si de aceea e la puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.04.2021 – Ionut Matei se face notar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva