20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ASA VORBESTE UN LIDER ADEVARAT – Fulminantul apel la patriotism al presedintelui Donald Trump: „Nu-i vom permite unei gloate suparate sa ne darame statuile, sa ne stearga istoria, sa ne indoctrineze copiii, sa ne calce-n picioare libertatile. Ne vom proteja valorile, traditiile, obiceiurile si credintele. Ne vom invata copiii sa-si pretuiasca tara, astfel incat sa-si poata construi viitorul... Ii multumim lui Dumnezeu pentru darul vietii si binecuvantarea libertatii” (Video)

Scris de: V.B. | pdf | print

7 July 2020 15:07
Vizualizari: 10528

Presedintele SUA, Donald Trump (foto), a dovedit inca o data o atitudine de adevarat lider. Sambata, 4 iulie 2020, de ziua nationala a Statelor Unite, Trump a tinut un discurs fulminant, in care a insistat pe valori din ce in ce mai uitate in societatile occidentale de astazi: patriotismul si credinta in Dumnezeu.Trump a facut apel la glorioasele figuri ale istoriei americane, la valorile democratice care stau la temelia SUA inca de la declararea independentei (4 iulie 1776) si la uriasele progrese pe care societatea americana le-a facut si continua sa le faca in cele mai variate domenii.

Nu in ultimul rand, Donald Trump a promis ca ii va pune la respect pe anarhistii care fac dezordine pe teritoriul SUA de aproape doua luni incoace, daramand statui si batjocorind istoria natiunii americane. Este vorba, desigur, despre huliganii din Antifa si din Black Lives Matter, care au declansat haosul in mai multe state americane sub pretextul protestului impotriva violentei politienesti. Amintim ca totul a inceput la sfarsitul lunii mai, odata cu uciderea, de catre un politist alb, a unui negru acuzat de folosirea unei bancnote false, care era drogat in acel moment si care avea un bogat trecut infractional – inclusiv in materie de fapte cu violenta.


Redam principalele pasaje din cuvantarea tinuta de Donald Trump de ziua nationala (vezi video de la momentul 9:23):


In aceasta zi minunata, sarbatorim istoria noastra, eroii nostri, mostenirea, marele nostru steag american si libertatea noastra. Un 4 Iulie fericit tuturor! (...)

Acum doua sute patruzeci si patru de ani in Philadelphia, cei 56 de semnatari ai Declaratiei noastre de independenta si-au inchinat viata, averile si onoarea sacra pentru a proclama cu indrazneala acest adevar etern: ca Dumnezeu ne-a facut pe toti egali.

Datorita curajului acelor patrioti de la 4 iulie 1776, Republica Americana este astazi cea mai mareata natiune, cea mai exceptionala si cea mai virtuoasa din istoria lumii.

Muncitorii nostri, fabricile noastre au revolutionat industriile si au ridicat milioane de oameni spre prosperitate. Artistii, arhitectii si inginerii nostri au inspirat globul pamantesc cu lucrari de o frumusete transcendenta. Eroii americani i-au invins pe nazisti, i-au detronat pe fascisti, au rasturnat comunistii, au salvat valorile americane, au respectat principiile americane si i-au fugarit pe teroristi pana la capetele Pamantului. Acum suntem in proces de a invinge stanga radicala, marxistii, anarhistii, agitatorii, jefuitorii si oamenii care, in multe cazuri, nu au absolut niciun indiciu despre ceea ce fac.

Inventatorii, oamenii de stiinta, medicii si cercetatorii nostri au imbunatatit viata a miliarde si miliarde de oameni din intreaga lume. Astronautii nostri curajosi au plantat steagul american pe Luna, iar America va fi prima natiune care va ajunge pe Marte.

Toti americanii care traiesc astazi sunt continuatorii acestei mosteniri magnifice. Suntem urmasii celor mai indrazneti si curajosi oameni care au umblat vreodata pe fata Pamantului. Mostenim increderea lor imensa, entuziasmul neclintit, ambitia lor nestavilita si optimismul lor neintrerupt. Acesta este spiritul neingradit care a construit aceasta natiune glorioasa si acesta este spiritul care arde puternic in sufletul fiecarui patriot american.

De aceea, aducem un omagiu generatiilor de eroi americani ale caror nume sunt gravate pe monumentele noastre, in paginile istoriei si in inimile unui popor foarte recunoscator.

Nu-i vom permite niciodata unei gloate suparate sa ne darame statuile, sa ne stearga istoria, sa ne indoctrineze copiii sau sa ne calce in picioare libertatile. Ne vom proteja valorile, traditiile, obiceiurile si credintele. Ii vom invata pe copiii nostri sa-si pretuiasca si sa-si adore tara, astfel incat sa isi poata construi viitorul. Impreuna, vom lupta pentru Visul American si vom apara, proteja si pastra modul de viata american, care a inceput in 1492, cand Columb a descoperit America.

Locuri de munca si companii se intorc in tara noastra ca niciodata. Puterea tarifelor impuse tarilor straine care au profitat de Statele Unite timp de zeci si zeci de ani ne-au permis sa incheiem oferte comerciale deosebite acolo unde ele nu existau. Zeci de miliarde de dolari sunt acum platiti Trezoreriei Statelor Unite de catre aceleasi tari.

Dar imediat am fost loviti de virusul provenit din China. Si am facut multe progrese; strategia noastra se misca bine. Dispare dintr-o zona si isi retrage fata urata din alta zona. Dar am invatat multe. Am invatat cum sa stingem flacara. Am facut ventilatoare cu zecile de mii acolo unde ele nu existau, pana la punctul in care am ajuns sa avem mult mai multe decat avem nevoie si le distribuim acum in multe tari straine, ca un gest de bunavointa.

De asemenea, testarea – nu au existat teste pentru un nou virus, dar acum am testat peste 40 de milioane de oameni. Dar procedand astfel, aratam cazuri, dintre care 99 la suta sunt total inofensive. Rezultate pe care nicio alta tara nu le va arata, pentru ca nicio alta tara nu face teste cum facem noi – nu din punctul de vedere al numerelor sau al calitatii.

Iar acum, la fel ca orice altceva, am devenit producatorul inregistrat pentru ventilatoare, avem cele mai multe si mai bune teste din lume si producem halate, masti si echipamente chirurgicale in tara noastra, unde pana acum a fost fabricat aproape exclusiv in tari straine, in special, China, de unde, ca o ironie, provin acest virus si altele. Secretul, inselaciunea si musamalizarea practicate de China au permis raspandirea virusului in toata lumea – 189 de tari –, iar China trebuie sa fie raspunzatoare pe deplin.

In ceea ce priveste remediile, acum ne descurcam incredibil de bine si facem teste de profunzime cu privire la vaccinuri, tratamente si terapii. Vreau sa le multumesc oamenilor de stiinta si cercetatorilor din intreaga tara si chiar din intreaga lume care conduc efortul nostru istoric de a dezvolta si furniza rapid tratamente de salvare a vietii si, in final, un vaccin. Descatusam stralucirea stiintifica a natiunii noastre. Si vom avea probabil o solutie terapeutica si / sau de vaccin cu mult inainte de sfarsitul anului.

Suntem recunoscatori ca am fost alaturi de americanii care se lupta in primele linii pentru a ucide virusul. Vreau doar sa spun ca America va multumeste. (...)

Miscarea noastra se bazeaza pe ridicarea tuturor cetatenilor pentru a-si atinge potentialul maxim, dat de Dumnezeu.

Nu uitati niciodata: suntem o singura familie si o singura natiune. Acest patrimoniu bogat apartine fiecarui cetatean, tanar si batran, american de prima generatie si american de a zecea generatie. (...) Suntem americani. Suntem din SUA.

Aceasta mare mostenire apartine cetatenilor din toate mediile si din fiecare etapa a vietii. Indiferent de rasa, culoarea, religia sau crezul nostru, suntem o singura America si punem America pe primul loc. Nu vom permite nimanui sa-si imparta cetatenii in functie de rasa sau de trecut. Nu le vom permite sa favorizeze ura, discordia si neincrederea. Vom pastra solid si autentic fidelitatea sacra care ne leaga pe toti ca vecini, ca americani si ca patrioti.

In fiecare epoca, au existat intotdeauna cei care incearca sa minta despre trecut pentru a castiga putere in prezent. Cei care mint despre istoria noastra, cei care vor sa ne fie rusine de ceea ce suntem, nu sunt interesati de dreptate sau de vindecare. Scopul lor este demolarea. Scopul nostru nu este sa distrugem cea mai mareata structura de pe Pamant, ceea ce am construit: Statele Unite ale Americii. Pentru a construi un viitor in care fiecare familie este in siguranta, in care fiecare copil este inconjurat de iubire, in care fiecare comunitate are sanse egale si fiecare cetatean se bucura de o mare si vesnica demnitate.

Trecutul nostru nu este o povara de aruncat, ci este un fundament miraculos care ne va ridica pe urmatoarea mare culme a eforturilor umane. Povestea incredibila a progresului american este povestea fiecarei generatii care continua de unde cea din urma ei a terminat – legata de timp, de soarta si de legaturile eterne ale afectiunii noastre nationale.

Cei care ar desparti acele legaturi ne-ar desparti de intelepciunea, curajul, dragostea si devotamentul care ne-au oferit tot ceea ce suntem astazi si tot ceea ce ne straduim sa fim maine. Nu putem lasa sa se intample asta. Nu ne vom arunca eroii. Ii vom onora si ne vom dovedi demni de sacrificiul lor. Acestia sunt mari eroi.

Permiteti-mi sa spun si un cuvant celor din mass-media care isi eticheteaza in mod fals si constant adversarii drept rasisti, care ii condamna pe cetatenii patrioti care apara clar si sincer unitatea americana. Asta face poporul nostru. Dorim o aparare clara si fidela a istoriei americane si dorim unitate.

Cand lansezi aceste acuzatii false, nu numai ca ma calomniezi pe mine, nu numai ca calomniezi poporul american, ci calomniezi generatii de eroi care si-au dat viata pentru America. Calomniezi oameni mult mai curajosi si mult mai plini de principii decat tine. Ii calomniezi pe tinerii care au ridicat drapelul la Iwo Jima si pe cei care au pierit luptand pentru libertate in Razboiul Civil. Ii calomniezi. Le dezonorezi marea mostenire si amintire, insistand ca au luptat pentru rasism si pentru opresiune. Nu au luptat pentru asa ceva, ci pentru exact opusul. Nu vom lasa sa patati mostenirea acestor eroi.

Cu cat mintiti mai mult, cu cat calomniati mai mult, cu cat incercati sa injositi si sa dezbinati, cu atat vom depune mai multe eforturi pentru a spune adevarul. Si vom castiga. Cu cat mintiti si complotati mai mult, cu atat mai mult va veti pierde credibilitatea. Vrem sa reunim tara, iar o mass-media libera si deschisa va face foarte usoara aceasta sarcina. Tara noastra va fi unita. Pana la urma, ce vrem? Vrem o educatie militara puternica, o educatie foarte buna, locuinte, impozite mici, lege si ordine. Dorim securitate, dreptate egala, libertate religioasa, credinta si familie, dorim sa traim in comunitati excelente, fericite si sigure. Si ne dorim slujbe grozave si vrem sa fim respectati de catre restul lumii; nu sa profite restul lumii de noi, cum s-a intamplat timp de deceniu dupa deceniu. Toti ar trebui sa ne dorim acelasi lucru. Cum poate fi altfel?

Cu cat devii mai amar, cu atat mai mult vom face apel la iubire si la patriotism si cu atat mai mult ne vom ridica deasupra urii tale pentru a construi un viitor mai bun pentru fiecare copil din marea noastra tara.

Pentru a sarbatori mostenirea maiestuoasa a Americii, ieri am semnat un ordin executiv pentru crearea unui nou monument al celor mai iubite simboluri ale noastre. Gradina Nationala a Eroilor Americani va fi un vast parc in aer liber, care va contine statuile celor mai mari americani care au trait vreodata. Vom onora cetateni extraordinari din fiecare comunitate si din orice loc si din fiecare parte a natiunii noastre. Barbati mari si femei mareti, oameni pe care ii putem privi pentru totdeauna.

Familiile vor putea sa se plimbe printre statuile titanilor, iar noi am selectat deja primele 30 de mosteniri si 30 de legende. (...) Cei mai respectati oameni. Oamenii care ne-au ajutat cel mai mult. Oamenii pe care ii putem privi, iar copiii si nepotii si stranepotii nostri pot privi in viitor si pot spune: 'Nu este America pur si simplu un loc extraordinar?' Deci va multumesc. Asta va fi foarte tare. Patriotii care ne-au construit tara nu erau ticalosi, erau eroi ale caror fapte curajoase au ajutat Pamantul sa progreseze cu asupra de masura.

Frumusetea si gloria sistemului nostru constitutional consta in aceea ca ne ofera instrumentele pentru combaterea nedreptatii, pentru vindecarea dezbinarii si pentru a continua activitatea Parintilor nostri Fondatori prin extinderea si sporirea binecuvantarilor Americii. Daca credeti in dreptate, daca credeti in libertate, daca credeti in pace, atunci trebuie sa pretuiti principiile noastre fondatoare si textul Constitutiei noastre. (...) Este o baza ferma pe care se obtin toate progresele. De aceea tara noastra este atat de puternica, chiar si in ciuda unor lucruri groaznice care se intampla de-a lungul generatiilor. (...)

In sfarsit, in aceasta seara, vom saluta maretia, loialitatea si valoarea barbatilor si femeilor care ne-au aparat independenta timp de 244 de ani. Vom onora uimitorii barbati si femei ai Armatei Statelor Unite.

Niciodata in istorie natiunea nu a folosit atata putere pentru a face atat de mult bine. Campurile de lupta din intreaga lume si de aici, de acasa, sunt marcate cu pietrele funerare ale tinerilor patrioti care si-au petrecut ultimele momente de vitejie pe acest Pamant pentru a proteja libertatea si pacea. Fiecare copil ar trebui invatat despre eroii militari care au luptat si au murit pentru a ne face liberi. Acestia sunt oameni minunati. Acestia sunt eroi mari, mari, intr-adevar. (...)

Iar cei mai mari lideri si eroi ai nostri ar trebui sa fie recunoscuti si chiar imortalizati pentru generatiile viitoare. Stiti asta. Acest lucru va face tara noastra si mai puternica pe termen lung. (...)

Dupa cum stiti, am omorat, in ultimul an, cei doi teroristi de frunte din ultimii 10 ani: al-Baghdadi si Soleimani. Ucisi. S-au dus. S-a terminat cu ei. Am lucrat pentru a reconstrui pe deplin Fortele Armate ale Statelor Unite. Niciun inamic de pe Pamant nu are vreo sansa – am investit 2.500 de miliarde de dolari – toti facuti in SUA. Nu am avut niciodata acest nivel de putere si de calitate a echipamentului pe care il avem acum. Am facut asta in ultimii trei ani. (...)

De-a lungul istoriei noastre, tara noastra a fost testata si incercata – dar am luptat intotdeauna pentru victorie. Ori de cate ori modul nostru de viata a fost amenintat, stramosii nostri au dat acelasi raspuns rasunator ca acei primi patrioti care au luptat pentru independenta: suntem americani si nu ne dam niciodata inapoi, nu cedam niciodata si nu renuntam niciodata si noi nu vom ceda niciodata in apararea natiunii noastre. Ne iubim natiunea. Vom lupta doar pentru a castiga.

Astazi, Ii multumim lui Dumnezeu pentru darul vietii si pentru binecuvantarea libertatii.

Cinstim legendele istoriei noastre, gloriile Parintilor nostri Fondatori, uriasele figuri istorice si eroii de astazi care ne pastreaza in siguranta, care ne tin puternici, mandri si liberi.

Inca o data, va urez un 4 Iulie fericit tuturor. Tara noastra este intr-o forma excelenta. Armata noastra nu a fost niciodata mai puternica. Si multe, multe lucruri bune se vor intampla. Anul viitor va fi unul dintre cei mai mareti ani pe care i-am avut vreodata. (...)

Dumnezeu sa va binecuvanteze, Dumnezeu sa ne binecuvanteze eroii, Dumnezeu sa binecuvanteze America”.

* Cititi aici intregul discurs al presedintelui Donald Trump, in limba engleza


Comentarii

# Andrei date 7 July 2020 15:38 -14

Face si Trump ce face si Werner ....fac ei tara mare si prosperă stand in fund si dând din gura:)) stim stim ,si un președinte dasta de vorbeste frumos si nu face nimic ,mai bine unul care vorbește rar semiagramat ,ranjeste facand pe inteligentul (adica fix ca prostul ) macar de la Werner nu am așteptări cum a avut de la Iliescu, Constantinescu , Băsescu ...werner este cel mai onest nu a promis nimic si nu face nimic

# Marcel date 7 July 2020 15:44 +4

Sa ne intelegem, ei au dreptul sa fie patrioti, iar noi avem voi sa fim slugile lor. Rahat pe bat, asta este acest inept presedinte care este o rusine pentru SUA, aidoma cu al nostru.

# lucan date 7 July 2020 17:27 +1

Fata de al nostru, asta stie sa vorbeasca. Din pacate, in USA, presedintele este doara o marioneta, pe care il joaca altii. Bogatii lumii vor sa dicteze pana si aliatilor, astia nu mau stiu sa negocieze, ca sa obtina ceva, trebuie sa ofere in alta parte. Lacomia a distrus Imperiul Roman. USA este o tara fragmentata, social, economic, iar diferentele se adancesc, celor bogati nu le mai ajunge si tanjesc dupa roadele altor state. Iar cand vine vorba de contributii, in mod normal, dupa modelul american, bogatii platesc taxe mai mici decat oamenii de rand. Iar daca ai cetatenie americana, oriunde traiesti pe planeta Pamant, platesti taxe federale. Daca nu o faci tu, o face banca la care ti-ai deschis contul.

# xyz date 7 July 2020 18:24 -2

Vorbe, vorbe si iar vorbe de cind si-a preluat functia si pina acum inclusiv. Si el ca atitia altii. Mai are cineva impresia ca Trump ar fi Mesia Americii sau ceva asemanator? Treziti-va, bai, ar cam fi cazul!

# Gab date 7 July 2020 19:17 +8

Trump s-a tinut de cuvânt. Tot ce a promis este realizat. Dacă nu știți cum se trăiește în USA, ciocul mic. Delatori ca voi habarniști sunt cu milioanele.

# Ghro date 7 July 2020 21:12 +4

Daca Trump si republicanii nu sunt realesi, consecintele o sa fie grave si se vor resimtii la nivel global.

# banditu coroiu date 8 July 2020 08:13 +1

Dap, asa vorbeste un lider adevarat.. sa facem, sa dregem, sa-i rupem pe micuti.. Dupa care trimite in colonie un jeg de ambasador romanas cu apucaturi de securist pupincurist, sa inlocuiasca un tembel pus de administratia anterioara pe care o tot critica. Toti liderii actuali, de la primul pana la ultimul, sunt doar niste ipocriti care-si vad strict interesul lor personal exceptie facand bineinteles marmota autohtona care isi vede doar de interesul nemtilor, pe care-i slujeste cu spor. Vine NWO peste toti liderii astia si o sa-i mature ca pe niste scame in timp ce ei se tin de discursuri sforaitoare.

# mitica date 8 July 2020 16:46 +1

Cum puteti sa faceti o asemenea comparatie intre klauss,un profesor ratat de fizica , si DOnald Trump?

# Baran Gheorghe date 8 July 2020 17:53 +2

Trump , asa cum am mai spus , e un haiduc. Situatia din SUA se potriveste cu cea din Romania. Preajma de alegeri. Se marsaza pe dictatura ascunsa de covid. Statele sunt departe, Romania e aici, dar exemplu sunt fratii nostrii sarbii .

# Pp date 12 July 2020 21:52 0

Nu comparați USA cu ceilalți. Noi l-am adorat pe Iliescu, Nastase, Dragnea si Ponta....ce pretenții aveți. Acestea sunt rezultatele.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva