4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AUR IL TOPESTE PE IOHANNIS – Avocatul Adrian Toni Neacsu: “Asumandu-si rolul de sef de partid, Presedintele Romaniei incalca cel putin spiritul Constitutiei... Iohannis lucreaza din greu pentru ridicarea AUR... Daca George Simion si ceilalti vor continua cu aceeasi inteligenta politica vor conduce lucrurile catre o suspendare ritualica a presedintelui. Prin autoritarismul sau neconstitutional presedintele le ofera ocazia minunata de a demonstra ca ce au promis vor si face”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 decembrie 2020 15:35
Vizualizari: 6098

Extrem de corecta radiografia vremurilor actuale facuta de avocatul Adrian Toni Neacsu (foto 2)! Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis calca in picioare intr-o veselie Constitutia tarii, in spiritul si litera ei, prin pozitionarea sa ca "el lidero maximo" al Partidului National Liberal, organizand intalniri si consultari inaintea anuntarii oficiale a rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, conducandu-se pe sine catre o viitoare suspendare. Suspendare care va fi faurita, avertizeaza Adrian Toni Neacsu intr-o postare pe Facebook, de noua forta politica Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) pentru care presedintele Iohannis lucreaza fara sa stie.


 

In analiza sa, avocatul Adrian Toni Neacsu expune astfel modul in care Klaus Iohannis a inteles sa actioneze dupa alegerile parlamentare care au plasat PNL pe locul doi in Parlament (dupa PSD care a obtinut majoritatea) si semnaleaza incalcarea de catre presedintele Romaniei a Legii fundamentale, care ii interzice actiunile de partizanat politic. Un exemplu in acest sens oferit de avocatul Neacsu este chemarea de catre Iohannis a liderilor PNL si a altor partide politice la Vila Lac 1 pentru a conduce negocierile de constructie a noului Guvern.

Prin aceasta maniera de abordare, puncteaza avocatul Neacsu, presedintele Klaus Werner Iohannis lucreaza pentru noul partid politic, AUR, caruia ii da munitia necesara pentru a-l suspenda din functie in noua legislatura.

"Daca George Simion (n.red. - copresedintele AUR) si ceilalti vor continua cu aceeasi inteligenta politica de pana acum vor conduce lucrurile catre o suspendare ritualica a presedintelui, pentru incalcarea Constitutiei", precizeaza avocatul Adrian Toni Neacsu.


Redam in continuare postarea avocatului Adrian Toni Neacsu:

"Asumandu-si rolul de sef de partid, Presedintele Romaniei incalca cel putin spiritul Constitutiei, daca nu chiar litera ei.

Chemarile la raport ale conducerii PNL, intalnirile cu sefii PNL la Vila Lac 1 inainte de avea rezultatul oficial al alegerilor, campania electorala fatita pentru acelasi partid, negocierea cu liderii celorlalte partide in favoarea unui guvern PNL iarasi inainte ca procedura consultarii sa fie oficial declansata, sunt actiuni de partizanat politic fatis.

Atunci cand Constitutia interzice Presedintelui sa fie membru de partid pe durata mandatului nu se refera doar la un amarat de carnet de partid ci la interzicerea acelor actiuni de partizanat politic care contravin statutul sau constitutional de neutralitate. Desigur, Iohanis nu este regina Angliei, dar pentru sanatatea democratiei de la noi ar trebui sa mimeze uneori ca este.

Paradoxal, presedintele Romaniei lucreaza in continuare in favoarea unei forte politice ca AUR.

Daca George Simion si ceilalti vor continua cu aceeasi inteligenta politica de pana acum vor conduce lucrurile catre o suspendare ritualica a presedintelui, pentru incalcarea Constitutiei.

AUR nu are nici un interes sa guverneze sau sa legifereze cuminte in parlament ca partidele clasice, ci sa provoace scandal, capitalizand astfel in continuare valul de nemultumire si revolta din societate.

Prin autoritarismul sau neconstitutional presedintele le ofera ocazia minunata de a demonstra ca ce au promis vor si face, adica vor fi radicali, vor fi revansarzi si fara mila pentru politicieni clasici.

Suspendarea presedintelui, chiar neurmata de demitere, este relativ usor de obtinut, daca nu imediat atunci in cursul anului urmator cand coalitia actuala parlamentara cu siguranta va fi mai putin solida. Pana atunci presedintele Iohanis lucreaza din greu pentru ridicarea AUR".


Comentarii

# Lorenzo de Medici date 9 decembrie 2020 16:05 +28

Așa să ne ajute Dumnezeu !

# NM date 9 decembrie 2020 20:20 +33

daca George reuseste sa se tina de cuvant sa il suspende pe calaul de nazist, il voi vota toata viata mea. dumnezeu sa ii ajute

# VIKY date 10 decembrie 2020 10:50 +7

Usr si Pnl si-au impartit...tara. Usr: Ministerul Finantelor, Sanatatii, Comunicatiilor, Invatamantului...Bravo romani, va indreptati cu pasi siguri in prapastie, unde scapa cine poate. Cei care scapa vor trai in grup, fara familie traditionala, fara proprietate personala, fara religie, copiii "care nu apartin familiei, ci statului" (citat dintr-o conferinta a Usr-ului) vor fi crescuti si educati dupa chipul si asemanarea nazistilor. Un partid votat de 800.000 de progresiti-nazisti, vor avea "grija" de sanatatea voastra, de educatia copiilor vostrii, de ascultare a teleoanelor, de cenzurarea presei, de banii vostrii...Ce parere au restul de 18.000.000 de oameni, unde sunt?. Poate pe ultima suta de metri veti iesi din hibernare. Nu cu statul acasa si boicotat votul va aparati drepturile si libertatile. Cu Usr la conducerea celor mai sensibile ministere, intrati in era mintilor diabolice.

# VIKY date 10 decembrie 2020 12:34 +6

Catu nominalizat ca premier. Daca ati uitat prioritatile acestui sobolan, va amintesc eu declaratia lui dupa nominalizarea la MF: "Terminati cu propaganda ca sanatatea si invatamantul este prioritatea zero. Prioritate este sistemul privat". Alta declaratie: "Am aprobat amendamente din partea USR, chiar daca erau in defavoarea populatiei". Poate aveti nevoie de fapte mai palpabile, de fapte care sa va reduca la tacerea definitiva. Daca VOUA milioanele, nu va intereseaza viata voastra, pe cine credeti ca ii inereseaza, pe politicieni, pe nazist?. Tacerea voastra va va ingropa definitiv ca tara si popor.

# Mimi date 10 decembrie 2020 16:42 +1

Daca AUR, continua in acest fel actiunile impotriva clasei politice vechi, vor avea votul meu, desi sunt PSD-ist.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva