18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVEM PROCUROR GENERAL – Presedintele Klaus Iohannis a semnat numirea sefului Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, in fruntea Ministerului Public. Anterior, Lazar primise aviz favorabil de la CSM, cu unanimitate: „A avut o serie de initiative in modernizarea managementului Ministerului Public... Are o viziune manageriala corecta privind organizarea si eficientizarea activitatii PICCJ” (Hotararea)

Scris de: G.T. | pdf | print

28 April 2016 12:40
Vizualizari: 5667

Romania are din nou Procuror General, functie ramasa vacanta dupa ce DNA l-a inlaturat din functie pe Tiberiu Nitu, printr-un dosar extrem de subtire. Presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu propunerea fostei asistente a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, de numire in fruntea Ministerului Public a sefului Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, procurorul Augustin Lazar (foto).

Iohannis a semnat, joi 28 aprilie 2016, decretul privind numirea lui Lazar in functia de Procuror General al Romaniei. Anuntul a fost facut chiar de presedinte, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni: „A treia chestiune pe care am tinut sa o comunic astazi este faptul ca am semnat numirea Procurorului General, Augustin Lazar”.


Decizia lui Iohannis era una de asteptat, avand in vedere ca Augustin Lazar a primit aviz favorabil din partea Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Dupa cum se stie, la 1 aprilie 2016, ministresa Pruna a trimis catre CSM propunerea de numire a procurorului Lazar la conducerea PICCJ. Ulterior, seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia a fost intervievat, in 21 aprilie 2016, de Sectia pentru procurori a CSM.

Cu unanimitate de voturi, procurorii din CSM au decis ca Lazar indeplineste toate conditiile pentru a fi Procuror General, avand o viziune manageriala corecta privind organizarea si eficientizarea PICCJ. De asemenea, CSM a explicat ca seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia a avut o serie de initiative in modernizarea managementului Ministerului Public, prezentand metode optime de utilizare la maxima capacitate atat a resurselor materiale, cat si a resurselor umane.

Iata un fragment din Hotarea Sectiei pentru procurori a CSM, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

Din analiza planului de management si din raspunsurile la intrebarile adresate de membrii Sectiei pentru procurori, rezulta ca domnul procuror Augustin Lazar a prezentat sintetic activitatea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a identificat disfunctionalitatile existente la nivelul acestei unitati de parchet, dar si masurile corective ce pot fi adoptate pentru inlaturarea acestora, si a propus solutii de imbunatatire a activitatii manageriale, cu un accent deosebit pe masurile cu caracter preventiv.

Astfel, se constata ca domnul procuror are o viziune manageriala corecta privind organizarea si eficientizarea activitatii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prezentand modalitati concrete si eficiente de indeplinire a obiectivelor propuse.

La intrebarile adresate de Sectia pentru procurori, domnul procuror Augustin Lazar a dat raspunsuri sustinute de o argumentare concisa, coerenta si corecta din punct de vedere al logicii juridice, toate aceste aspecte dovedind capacitatea de analiza si sinteza.

Sectia pentru procurori apreciaza capacitatea de organizare, strategie si planificare dovedita de domnul procuror Augustin Lazar, atat in functiile de executie, cat si in functiile de conducere asumate la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sectia pentru procurori retine ca domnul procuror Augustin Lazar a avut o serie de initiative in modernizarea managementului Ministerului Public, cu accent pe managementul participativ, dar si pe utilizarea mijloacelor moderne IT si de comunicare, in vederea crearii unui mediu performant si eficient. Se constata, astfel, ca domnul procuror a prezentat metode optime de utilizare la maxima capacitate atat a resurselor materiale, cat si a resurselor umane, evidentiind nu doar necesitatea suplimentarii lor, ci si importanta imbunatatirii calitatii acestora prin updatarea sistemelor informatice sau, in cazul resurselor umane, printr-o formare profesionala continua permanenta.

Nu in ultimul rand, Sectia pentru procurori constata capacitatea domnului procuror in buna gestionare a cooperarii interinstitutionale, fapt dovedit si de dosarele complexe instrumentate de domnul procuror, care au necesitat utilizarea eficienta a resurselor puse la dispozitie de mai multe institutii.

Avand in vedere aspectele mai sus prezentate, Sectia pentru procurori apreciaza ca domnul procuror Augustin Lazar intruneste abilitatile necesare functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din punctul de vedere al viziunii manageriale, al compatibilitatii acesteia cu realitatile actuale si a capacitatii personale de a urmari implementarea acestor obiective”.

*Cititi aici integral Hotararea prin care Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea lui Augustin Lazar in functia de Procuror General al Romaniei

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 28 April 2016 13:18 +6

ca avem nu mai conteaza. Ce e important e sa nu fie la fel ca predecesorii. CU doare care mai de care politizat, sa nu isi dea seam ca este seful tuturor parchetarilor inclusiv al kovalactului care a inceput sa o ia pe aratura mai rau decat orice absolvent al INM din ultima promotie (nu jignesc, vorbesc de experinta!) etc.. Dar...om trai si om vedea ce face puterea (politica) din om....il schimba mai mult decat limita accebtabila sau il corupe?! :-*

# pai cum date 28 April 2016 13:35 +5

pai cum sa nu semneze daca asta a fost directiva lui iohanis de la bun inceput....o sa puna tot sibiul in functii cheie

# pai cum date 28 April 2016 13:37 +2

pai cum nu este politizat... ba da .. e omul lui iohanis a pnl ului a lui ciolos pruna.....

# unul din lumea cea mare date 28 April 2016 13:44 +1

iar avem mitici(ghe si ion) de transilvania!!!!! de parca nu ne/a ajuns odata!!!!!!!!!!!

# Vladi Mărrr... date 28 April 2016 19:04 +4

Dragul meu, spune-mi si mie, ce om cu toate țiglele pe casa se baga de buna voie si nesilit de nimeni intr-o ciorba asa de puturoasa pentru a-i fi sef Lulutei Fila de Poveste (si încă ce poveste ...), care nu mai are mult si-l acuză de lipsa de cooperare pe insasi Papa de la Roma,  riscand cel mult, încă o cocorație ca gest de mare si binemeritata KLEMMenta din partea omnipotentului Unchi SAM.

# ARGUS date 28 April 2016 23:14 +2

Pe surse:Lazar este un tip serios,bun familist,nu are viciile comune(alcool,tutun,femei).Are un singur viciu:dorinta de marire.Dar acest viciu l-a transformat dintr-un procuror modest in unul hotarat.Ambitiile lui s-au concretizat si in cariera sa didactica.Studiul continuu dar si conjunctura relatiilor l-au transformat intr-un tip apreciat in multe medii.Are toate tiglele pe casa si merita postul asta.In  fond e mai bun decat Olaru ori Haineala.iar insinuarile unora cum ca a fost pus cu anumite scopuri,le puteti transfera ,cel putin,la Haineala.Tot sursa ne-a spus ca Lazar nu are  intentia de a trage de maneca pe sefii DNA si DIICOT.Asa ca,daca va merge ceva in Min.Public ne vom referi la parchetele obisnuite.Altele,cu alta ocazie.

# pai cum date 28 April 2016 14:40 -1

pai cum ... oare nu mai sunt procurori in tara asta? doar acest ,,mosneag,, (asa cum s-au exprimat unii pe la televizor) in varsta de 60 de ani... dute taica la pensie.

# ARGUS date 28 April 2016 17:16 +3

da,mai sunt procurori in tara asta dar cu unii mai tineri s-a cam dat in bara:Joita Tanase,Botos,Amariei,Kovesi(de doua ori),Nitu,Criste,Bica, si cati or mai fi fost ,tineri,de-a lungul anilor.Lazar are o singura obligatie:sa conduca fara a se apleca asupra oricaror influente.daca reuseste va intra pe usa din fata a istoriei(nu pe cea din spate precum Luluta).Oricum,vom fi cu ochii pe el.

# augustin date 28 April 2016 23:01 0

tot ARDEALU-I FRUNTEA :lol:coane Fanica!!!eu,am pariat pe Lazar...se pare ca am avut FLER!!DEH! :D.Oricum,vom fii cu ochii pe el!SA-I URAM SUCCES!

# abramburel date 28 April 2016 20:45 +1

cunoastem cazul jidvei, ala de a omorat doi copii avand permisul suspendat si nici macar nu a fost trimis in judecata?

# ana si maria date 3 May 2016 15:02 +1

Cunoastem. Si mai cunoastem si ocuparea abuziva a multor terenuri de catre clanul necsulescu si rezolvarea litigiilor in favoarea lor in justitia din alba (cautati pe portal sa vedeti despre cate litigii este vorba). Si ceva povesti legate de tva ( da’ si functionarii de la finante sunt oameni si ar bea si gura lor ceva), si  de fraude la fonduri europene, de trafic de influenta pentru numirea si sustinerea pe functie a directorilor care ii ajuta si povesti  legate de mituirea multora.....Da nasol e ca mai stim si cate ceva despre protectia SRI-DNA acordata acestui clan. Asa ca ciocu mic... Alba Iulia e foarte aprope de Medias si de Sibiu, deranjam daca spunem mai multe!

# pelin date 29 April 2016 10:41 +5

Un adevarat sef de parchet,cu atat mai mult PROCUROR GENERAL trebuie sa dispuna de o capacitate dezvoltata de manageament sa aiba abilitatea de a distribui corect sarcinile si de a utiliza eficent resursele umane.Sa fie mostenit de rabdare si calm,elemente extrem de importante,sa fie echilibrat si echidistant.De asemenea in calitatea pe care o are trebuie sa aiba orentarea spre a comunica cu oamenii pt.repartizarea sarcinilor necesare si a indicatiile pertinente si corecte in vederea efectuarii actelor de/cercetare intr-o maniera ce sa satisfaca nu doar interesul public ci si a partilor,respectiv al subiectilor procesuali.Daca va impartasi apucaturile si mendrele lui MACOVEI-KOVESI,acest AUGUSTIN LAZAR,se poate compromite irecuperabil,descalificandu-se nu doar ca jurist,dar si ca om.Oricum se afla in fata unui examen,nu prea usor!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva