16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCAT INCATUSAT DE DNA – Parchetul anticoruptie l-a retinut pe avocatul Alin Anton din Baroul Arges pentru trafic de influenta: “Ar fi pretins de la o persoana condamnata 10.000 euro, pe care ar fi si primit-o... Banii ar fi fost pretinsi pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra judecatorilor ICCJ si ca-i va determina pe acestia sa adopte o solutie de admitere a recursului in casatie”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 January 2024 19:01
Vizualizari: 4342

Un avocat din Baroul Arges a fost retinut de DNA. S-a intamplat miercuri, 17 ianuarie 2024, avocatul fiind acuzat de trafic de influenta, intr-un dosar instrumentat de structura DNA din Pitesti, condusa de procurorul Marius Ionel Stefan (foto). Desi DNA nu i-a facut publica identitatea, conform presei locale avocatul retinut ar fi Alin Anton.


 

Parchetul anticoruptie il acuza pe avocatul Anton ca ar fi primit 10.000 euro de la o persoana condamnata la inchisoare cu executare. In schimbul banilor, avocatul ar fi promis ca va interveni pe langa judecatori de la Inalta Curte, astfel incat acestia sa admita recursul in casatie pe care condamnatul urma sa il depuna.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 17 ianuarie 2024, a unui suspect, avocat in cadrul Baroului Arges, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

in primavara anului 2019, suspectul, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza), condamnata intr-un dosar penal la o pedeapsa cu inchisoarea in regim de detentie, suma de 10.000 euro, pe care ar fi si primit-o efectiv, in perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri facute prin intermediul sistemului 'Western Union'.

Banii respectivi ar fi fost pretinsi de suspect pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra judecatorilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca-i va determina pe acestia sa adopte o solutie de admitere a recursului in casatie pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma sa o exercite.

Suspectului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

La data de 18 ianuarie 2024, dupa punerea in miscare a actiunii penale, avocatul urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Pitesti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.


Sursa foto: anchetaonline.ro

Comentarii

# Robert date 18 January 2024 23:46 +1

Si eu am o suspiciune rezonabila ca joiannis a tradat tara si cetatenii tarii asteia! De ce nu e arestat, mai ales ca suspiciunea mea rezonabila e de ordine publica? Am suspiciunea rezonabila ca ciolacu a impuscat 5 oameni in SUA, acum cand a fost sa mai vanda ceva din tara, ca sa fie el ales. De ce nu e arestat, dat fiind ca e publica vanzarea de tara facuta de el, catre americani? Cineva zice ca un avocat a luat niste bani,ca sa intervina la ICCJ pentru obtinerea unei hotarari favorabile pentru clientul lui. "Suspiciune rezonabila", bazata pe o declaratie a unui martor in proces, care probabil ca a ramas martor, ca sa nu fie legat pe loc, ca inculpat. La un moment dat, daca vrem o justitie demna de numele asta, va trebui sa trecem de la "suspiciunea rezonabila", la "suspiciunea temeinica", bazata pe PROBE, nu pe interpretari subiective! Habar n-am daca colegul mei de la Pitesti e sau nu vinovat dar pe "suspiciuni rezonabile", se poate baga la puscarie toata tara!

# maxtor date 19 January 2024 12:51 +1

@robert:vezi ca pe "suspiciune rezonabila" te poate lua de martor....e un temei in textu de mai sus!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva