18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCAT SALTAT DE DIICOT – Dorin Marescu din Baroul Bucuresti a fost retinut pentru constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la delapidare. In acelasi dosar, procurorii au pus in miscare actiunea penala si fata de executorul judecatoresc Ion Sima. DIICOT acuza un prejudiciu de 27 milioane euro

Scris de: G.T. | pdf | print

11 November 2016 14:46
Vizualizari: 13270

Avocatul Dorin Marescu (foto), din Baroul Bucuresti, a fost retinut, joi 10 noiembrie 2016, de DIICOT. Marescu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de delapidare. In acelasi dosar, procurorii DIICOT au pus in miscare actiunea penala fata de executorul judecatoresc Ion Sima, pentru constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de delapidare, dar si fata de alte doua persoane.


Retinerea avocatului Dorin Marescu a avut loc intr-o cauza care DIICOT ancheteaza devalizarea SC Argirom International SA Bucuresti, SC Aeroportul Caransebes SA (Aeroportul din Municipiul Caransebes), SC HERCULES SA. Procurorii acuza existenta unui prejudiciu de aproximativ 123.000.000 lei, adica circa 27 milioane euro.

Iata comunicatul DIICOT:

La data de 10.11.2016 DIICOT Biroul Teritorial Caras-Severin cu sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Directei Generale Anticoruptie-Serviciul Judetean Anticoruptie Caras-Severin au efectuat acte de urmarire penala in dosarul penal privind devalizarea SC Argirom International SA Bucuresti, SC Aeroportul Caransebes SA (Aeroportul din Municipiul Caransebes), SC HERCULES SA, fiind dispusa punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor:

MARESCU DORIN - avocat in cadrul Baroului Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de delapidare.

HRELESCU IANCU - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de delapidare, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si spalare de bani.

De asemenea, in cauza, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii:

ANDRITOIU ADRIAN PETRU (expert evaluator ANEVAR la data faptei), pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, sub forma sprijinirii, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de delapidare;

SIMA ION (executor judecatoresc) - constituirea unui grup infractional organizat, sub forma sprijinirii, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de delapidare;

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada decembrie 2007-august 2008, s-a constituit un grup infractional organizat, coordonat de catre inculpatii Armas Iosif, Marescu Dorin, Hrelescu Iancu s.a. avand drept scop insusirea principalelor active ale SC Argirom International SA si SC HERCULES SA. In perioada mentionata, inculpatul Armas Iosif a instrainat cu sprijinul inculpatului Marescu Dorin, catre inculpatul Hrelescu Iancu, 60% din actiunile detinute de SC Argirom International SA la SC Aeroportul Caransebes SA, contra unei suprafete de 1/2 dintr-un teren de 7.406 mp, cu o valoare de piata de 19.033 Euro, iar, ulterior, la un interval scurt de timp, a procedat la instrainarea celor 60% actiuni catre SC Excav Prod SRL Caransebes contra sumei de 418.408 euro (de aproximativ 21 de ori mai mult decat valoarea la care au fost dobandite), cunoscand ca actiunile provin din savarsirea de infractiuni.

De asemenea, in aceeasi perioada, au fost insusite de catre membrii grupului, pentru inculpatul Hrelescu Iancu sau pentru altii, prin acte fictive, un numar de 7 imobile (hoteluri, bai termale, restaurante cu o valoare de circulatie de aproximativ 4.032.800 lei si 400.000 de EURO) din patrimoniul SC Herclues SA unde SC Argirom International SA era actionar majoritar, cu sprijinul expertului evaluator ANEVAR Andritoiu Adrian Petru si a executorului judecatoresc Sima Ion. Imobilele dobandite au fost instrainate ulterior catre SC EXCAV PROD SRL, chiar si cu un pret de aproximativ 12 ori mai mare decat pretul la care a fost achizitionat prin executare silita.

La data de 19.03.2008 SC Argirom International SA a intrat in insolventa, creditorul majoritar fiind Ministerul Administratiei si Internelor – Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale UT 350, care detine o creanta de aproximativ 10 milioane de euro.

Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 123.000.000 lei, valoarea creantelor impotriva SC Argirom International SA.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a 45 de imobile – cladiri (hoteluri, restaurante, spatii comerciale, bai termale, stranduri) si asupra a 30 de imobile – terenuri.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii şi inculpatii beneficiaza de drepturile şi garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum şi de prezumtia de nevinovatie”.

Foto: argument-cs.ro

Comentarii

# Cetateanul date 11 November 2016 14:54 +6

Haidibre! Retinere pentru fapte savarsite si epuizate in 2008? Horodniceanu s-a gandit sa nu o lase pe Lulu singura in penibilitatea ei! De ce sa nu fie penibil si el, daca e la oferta?

# dnule date 11 November 2016 15:25 -2

Cetatean? da' ce anume i-ar impiedica pe domnii pt care s-a cerut arrest preventive sa infulenteze martori, de exemplu? ori poate sa distruga probe ... n-ar putea sa faca asta? e exclus ziceti dvs? :o :o :o :o

# Dan date 11 November 2016 15:57 -1

Poftim cultura de cetatean roman..aia au subevaluat cu 3 milioane de euro activele..bani care au intrat innbuzunarul unor particulari si nu ai statului adica creditorului MAI si asa zisul cetatean spune ca de ce i a retinut...abia acum De parca fapta aia se probeaza sau de reclama ca furtul unei ciocolate din Cora...cata ingustime

# Cetateanul date 11 November 2016 21:17 +5

Danutel, mama... Pai daca stiu care e prejudiciul inseamna ca asa se probeaza fapta: cu minunatiile de expertize in care expertii "scriu si plang" si cu acte contabile... si cam atat. Iar incercarea de influentare a martorilor, ne-stimabile dnule, trebuie probata, nu afirmata... desigur, in statele de drept unde voi, cei platiti pentru a dezinforma, ca nu aveti clase nici cat trenul, nu aveti ce cauta. Dar in Romanica mai e cale lunga... pana departe... Hai Darren! P.S- vad ca Dan (si variabilele) e un nume ales de tot felul de retarzi... sau de parintii lor (morar, horodniceanu, tu) 

# avocat traditional date 11 November 2016 16:39 0

Nea Daniele,schimba-ti,domnule,purtatorul de cuvantr sau responsabilul cu acele comunicate de presa.Din ast comunicat nu prea intelege omul cititoriu nimic.Ori,daca este asa cum se zice,schimba-ti domnule procurorii si recruteaza la DIICOT oameni care stiu carte,sunt corecti si nu umbla dupa cabaline verzi pe pereti.

# procust pt maidanezul traditional date 12 November 2016 16:44 0

daca tu esti avocat traditional eu sunt popa libanez! lasa bautura ca esti incoerent si nu stii sa te exprimi. auzi la individul asta, cica e avocat traditional. traditional in ce esti mai avocatule? in spaga? cum naiba ai ajuns avocat? nu vezi ca te rid copiii de clasa aII-a? de aia e prost vazut baroul spagarilor, fiindca e umplut cu pitecantropi care nu stiu nici macar limba romana.

# avocat traditional date 12 November 2016 22:07 0

Stii care e smecheria? Ma recunosti ca avocat,dar nu traditional.Asa ca ai de ales intre avocat la UNBR adevarata(Florea) si unbr bota.Daca sunt la Florea e ok,daca sunt la bota e tot ok.Vazand ca vorbest despre baroul spagarilor sunt convins ca te referi la bota.Dar daca tot m-ai atacat,spune-mi de ce nu stiu eu limba romana? Asa ca,stgai tu in patul tau,mai Procust si studiaza teolofia libanezilor.Dar sa stii un lucru:in Liban sunt si ordodocsi,si catolici si musulmani.Poate gresesti cum ai obiceiul si te dai la altii.PS Ce se mai intampla ls Suceava ori Botosani?Si cum mai stai cu limba gramatica?

# procust date 13 November 2016 12:34 0

ce destept esti. mai ai frati? pe la suceava e soare, la botosani e un pic innorat dar bun de plaja. uite, daca esti cuminte iti platesc intrarea la piscina si daca inveti gramatica, promit ca-ti pun si apa! si mai gindeste-te care e baroul spagar, pseudo-avocatul lui peste! .ps. platesti drumul daca te duc la suceava?

# te recunosc... date 13 November 2016 12:55 0

sigur ca te recunosc avi. am facut asocierea cu /poarta nouă/...muuuuuuuu vitelușul. muuuuu!! aaaa tu erai ??? :D :D :D :D

# Avi suceveanul date 13 November 2016 16:01 0

Ariciul traditional fara bun simt...stii ce articol e asta la care postezi? Tu intelegi ce postezi? Mai bine dispari ca esti de toata jena. Pina una alta in articol e prezentat un individ din baroul spagar arestat. Arestati sunt doar cei care comit fapte penale, absolut toti cei arestati fac parte din baroul neinfiintat zis traditional. Nu am vazut avocati de la unbr caruia tu ii zici Bota arestati si nici condamnati. Asa ca las-o balta cu suceava si botosani  Acolo a fost un inept de procuror pe care l-au fugarit din sistem in secunda doi. Toate otrepele sistemului isi gasesc locul la ..baroul spagarilor. Citeste presa sa vezi ce ispravi si ce trecut avea acel individ care s-a facut de rusine. Procuror care nu stie procedura penala e posibil sa existe doar la babuinii din lumea 3-a.

# gramatica avi date 13 November 2016 18:29 +1

sa incepem mai avi cu gafele tale gramaticale ..."vorbest" , expresia " de ce nu stiu eu" corect era "de ce nu stiu", "stgai"=cuvant inexistent, "teolofia", "ordodocsi", inainte de conjunctia si nu se pune virgula, "si ordodocsi, si catolici", "ls", expresia complet inepta "cum mai stai cu limba gramatica?" spre stiinta ta limba gramatica exista doar in capul tau traditional! tara asta plina de impostori s-a dus pe copca. halal cultura generala ai! nu degeaba esti caricatura avocaturii de pe LuJu! ar fi frumos sa se afle numele tau, ca sa se fereasca clientii de tine!

# avocat traditional date 14 November 2016 19:15 0

Mai manifestule ,jurist de doi bani,sunt mai multe probleme de discutat: 1.greselile mele gramaticale sunt de tehnoredactare 2.Mai citeste limba gramatica si vezi ca virgula aia se pune,uneori,si inainte de si.3.Cultura generala a unuia cu scoala tehnica de ingineri si a celui cu facultatea de drept(si un doctorat in drept) nu se poate compara in favoarea primului.4.Impostorii sunt prin alte parti si daca afli ce inseamna impostor vei vedea ca se potriveste unui guru.Stii tu care.5.Clientela nu se castiga prin postari pe net ci prin ceea ce faci in instante.6.Ce parere ai de conflictul negatic de competenta?Buna,zic eu,asa apare prescriptia.7.Mai ,acesta,eu profesesz,tu nu,Deci,,,,,?

# din partea cititorilor date 14 November 2016 21:47 0

degeaba te dai avocat traditional. esti doar un derbedeu amărât !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva