30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocatul Radu Flaviu Chebutiu, din Baroul de Hunedoara, a fost arestat pentru trafic de influenta la IML. Chebutiu a cerut 6.000 lei si 1.100 euro pentru a-l scapa pe un sofer prins baut la volan de dosarul penal

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 September 2012 14:57
Vizualizari: 6033

 

Avocatul Radu Flaviu Chebutiu (foto) din Baroul Hunedoara, a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia. Judecatorii au emis pe numele lui Chebutiu un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru infractiunea de trafic de influenta. Conform comunicatului Curtii de Apel Alba Iulia: ...Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulata de Directia Nationala Anticoruptie Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventiva pentru 29 de zile a inculpatului C.R.F., din Aiud, de profesie avocat, membru al Baroului Hunedoara, acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Inculpatul C.R.F. este acuzat ca ar fi pretins si primit bani de la un client pentru a interveni pe langa medicii legisti in vederea obtinerii unui certificat medico-legal care sa confirme o alcoolemie mai mica decat in realitate”.


Avocatul a fost denuntat chiar de cel pe care trebuia sa-l scape in schimbul banilor

Avocatul a fost retinut de anchetatorii DNA, marti, 11 septembrie, zi in care i-au fost aduse la cunostinta si acuzatiile. Procurorii anticoruptie sustin ca Radu Flaviu Chebutiu a primit de la denuntator, in cursul anului 2012, sumele de 6.000 de lei si 1.100 de euro. Iata comunicatul DNA:

In calitate de avocat al Baroului Hunedoara, in cursul anului 2012 a pretins si primit sumele de 6.000 lei si 1.100 euro de la un denuntator, lasand sa se inteleaga ca va interveni pe langa functionarii din cadrul Serviciului de Medicina Legala Alba si Institutului de Medicina Legala Cluj-Napoca, astfel incat, la analiza toxicologica, sa se obtina un rezultat al alcoolemiei favorabil denuntatorului, de natura a nu atrage raspunderea penala a acestuia si implicit anularea permisului de conducere. Persoana denuntatoare fusese oprita în trafic de organele de politie rutiera pe raza municipiului Alba Iulia, in timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice si a fost testata cu aparatul etilotest care a indicat o valoare peste limita legala admisa, fiind apoi condusa la Spitalul Judetean Alba pentru recoltarea probelor biologice de sânge și stabilirea alcoolemiei”.

Comentarii

# swordfish date 12 September 2012 16:04 +1

Pai asa va-nvata la voi acolo, tovarasu florea? Ia sa facem noi un clasament, sa vedem care din noi e mai "tare" la capitolul infractiuni ... mi se pare ca i-ati cam luat pe-ai lui bota, dar tot voi, traditionalii cu "obiceiuri" strigati hotii! sa va cam fie rusine, loazelor!

# vijelie date 12 September 2012 19:52 -2

Deci, io zic ca toashu florea tre sa faca un protocol si cu parlamentu, si sa scoata naibii "traficu de influenta" din codu penal si sa-l bage cumva la civil in loc de 720 ind.1. la ce sforarii se pricep astia, cre k se poate. :-* . asa poa sa-si faca si oamenii treaba, linistiti.

# Ghe. Florea date 13 September 2012 10:49 +1

UNBR anunta inscrieri in avocatura pe recomandare si cu scutire ptr. fosti securisti din directia 5, tortionari, hoti, falsificatori, fosti puscariasi, si alti oameni cinstiti si corecti, cu reputatie si conduita in societate. Sunt admisi si turnatorii-fosti si actuali-doctorii plagiatori si ministrii avocaturii-fosti si actuali!. Cei care vor scutire de examen sunt automat candidati la postul de ministru. Propunem dezincriminarea bigamiei ca sa avem rezerve de cadre tip "ginerica" ptr. postul de ministru. Traiasca traditia! Cei care se vor inscrie trebuie sa stie ca noi practicam avocatura, fara acte de infiintare, fara lege de infiintare, act constitutiv, hot. jud. de infiintare, deci de facto! Anuntam pe aceasta cale ca se fac demersurile necesare ptr. incheierea unui protocol cu toaleta publica din coltul starzii ca sa ne demonstram legalitatea! Succes !

# Av. Catalin Racaceanu date 13 September 2012 11:19 +3

:D :D :D Anuntul e o dezinformare nerusinata - toti cei de mai sus sunt deja inscrisi la noi

# Ce situatie! date 15 September 2012 09:48 0

Vreau sa spun -sunt dezamagita de situatia d-lui Bota-e de acum un precedent care lasa loc altor abuzuri,din pacate!Speranta moare ultima,sus fruntea !

# Kovesi dottore colonel analfabet plagiatore date 15 September 2012 10:50 0

Conform cauzei Beian vs România practica în favoarea acuzatului este obligatorie, iar conform cauzei Dragotoniu şi Militaru-Pidhorni (Monitorul Oficial nr. 420 din 23/06/2010) practica în defavoarea acuzatului este interzisă: ,,33. Curtea reaminteşte că art. 7 § 1 din Convenţie consacră, la modul general, principiul legalităţii delictelor şi a pedepselor (nullum crimen, nulla poena sine lege) şi interzice, în mod special, aplicarea retroactivă a dreptului penal atunci când ea se face în dezavantajul acuzatului. Dacă interzice în mod special extinderea domeniului de aplicare a infracţiunilor existente asupra faptelor care, până atunci, nu constituiau infracţiuni, el prevede, pe de altă parte, neaplicarea legii penale în mod extensiv în dezavantajul acuzatului, de exemplu prin analogie.

# swordfish date 13 September 2012 11:32 +1

In plus, fata de cele bine zise de Ghe., sa se dea o lege sau ordonanta extraordinara, gen alea aduse de acasa de clanul predoiu in sacosa de 30 de bani, in baza careia toti copiii de avocati cutumiari sa poarte inca din faza de evolutie embrionara si fetala, titlul de avocat (idee cretina preluata de la un nea asa zis decan din frumosul oras de la poalele Tîmpei), pe care sa-l poarte indiferent de destinul profesional al fiecaruia. In acest sens, si pentru a sprijini acest proiect senzational, colegii "constitutionali" vor pune la dispozitie prima banca de material genetic, impreuna cu posibilitatea "implementarii" la domiciliul clientului. Sustinem acest demers, deoarece am constatat faptul ca singura potenta a UNOR cutumiari consta doar in formularea de plangeri penale avand ca temei de drept, art. 281 - exercitarea fara drept a unei profesii.

# nana date 14 September 2012 08:59 0

:cry: unde-i traficul de influenta ?!! I-a promis vreunui ,,conational" ceva si brazilianul a vrut banii inapoi , cu camata !!

# Anonim date 14 September 2012 19:50 +1

Infractiune...Traim in Romania unde din pacate oamenii nevinovati sunt acuzati si arestati si cei care intradevar comit infractiuni sunt la conducerea aceste tari de rahat

# LUJU=half UNBR florea=LOVE date 15 September 2012 08:37 -1

Multumesc modelatorilor LUJU ca au steres cele scrise ieri....Ma rusinam si eu cand le citeam intrucat folosirea cuvintelor din DEX care semnifica starea somatica si culturala a unui individ, erau putin cam dure pentru un sfant cum este colegul spagar....Na ca am comis-o din nou! Oricum, multumesc ochilor de vultur plesuv care au manipulat mana care a sters postarea mea si a celuilalt coleg care a scris despre indivizii care ne fac tagma de ******o, violatori, spagari, asasini, instigatori si delatori....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva