27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATURA CONFISCATA – Judecatorul Gheorghe Morosanu avertizeaza: „Profesia de avocat a fost acaparata de o casta inchisa. Accesul este restrictiv si scump. Cei intrati sint spoliati prin tot felul de dari... Tentativa unor juristi de a activa ca avocati in alt cadru, chiar consfintit ca fiind legal printr-o hotarire judecatoreasca, s-a lasat cu un adevarat 'razboi civil'... Nedumerirea mea este ce treaba au judecatorii cu chestia asta? Cine i-a abilitat sa-i primeasca sau nu pe acei "paraleli"

Scris de: E.D. | pdf | print

16 July 2017 12:08
Vizualizari: 13007

Avocatura a fost acaparata de o casta inchisa, unde accesul este restrictiv si scump, lucru care a determinat aparitia unui alt „cadru” legal unde juristii pot activa ca avocati. Acest lucru a determinat insa aparitia unui „razboi civil” intre juristi care in prezent se duce si in instante: acestea sunt concluziile unei opinii exprimate de fostul judecator Gheorghe Morosanu, fost presedinte al Judecatoriei Bicaz, care s-a declarat revoltat de faptul ca in prezent judecatorii au ajuns sa aiba puterea de a selecta avocatii „paraleli” sau nu. Fata de aceasta situatie, judecatorul Morosanu se intreba retoric ceea ce nimeni nici nu vrea sa pomeneasca, respectiv: cine i-a abilitat pe judecatori sa-i primeasca sau nu in sala pe avocatii „paraleli”, care la fel ca orice alta profesie liberala, au dreptul de a profesa, atata timp cat isi primesc darile la stat?


Pozitia fostului judecator Gheorghe Morosanu este cu atat mai relevanta cu cat, de ani de zile se duce un razboi mut in salile de judecata, dar si pe culoarele instantelor, intre practicantii acestei profesii. S-a ajuns, din nefericire, chiar la situatia de a fi incatusata o avocata din „Baroul traditional”, Laura Vicol, pentru ca a colaborat cu un „paralel”.

In acest context, Gheorghe Morosanu isi pune intrebarea daca avocatura mai reprezinta intr-adevar o profesie liberala:

Avocatura - profesie liberala?

N-o sa-mi scoata nimeni vreodata din cap convingerea ferma ca profesie liberala inseamna ca acel ce are o diploma intr-un domeniu, in cazul nostru dreptul, are voie sa o puna pe perete si sa scrie pe ea AVOCAT. Cu singura conditie de a-si plati darile la stat, pentru ca statul traieste din contributia noastra, a tuturor.

La noi, ce se intampla? Profesia de avocat a fost acaparata de o casta inchisa. Accesul este restrictiv si scump. Cei intrati sunt spoliati prin tot felul de dari, unele de-a dreptul ciudate.

Tentativa unor juristi de a activa ca avocati in alt cadru, chiar consfintit ca fiind legal printr-o hotarare judecatoreasca, s-a lasat cu un adevarat 'razboi civil': sute si mii de 'paraleli' reclamati, fugariti, cercetati penal, judecati, condamnati sau nu - nici nu mai conteaza.

Conteaza ca unii se considera mai juristi ca altii, de parca ar avea sange albastru confirmat de un laborator. Ca liberalismul, dreptul la munca, dreptul la libera asociere sunt concepte straine multor romani, dar si sistemului statal, administrativ si legislativ in intregul sau.

Nedumerirea mea este ce treaba au judecatorii de scaun cu chestia asta? Cine i-a abilitat pe ei sa-i primeasca sau nu pe acei 'paraleli' in procese? Eu, ca judecator in sala, cand mi se prezenta o delegatie cu stampila de avocat, nici nu ma gindeam sa verific din ce structura face parte respectivul titular. Cine tine musai sa-l conteste pe respectivul, n-are decat sa-l reclame pana cind un organ abilitat ii va fi ridicat acea stampila, sau chiar pe el in persoana. Cat timp omul este liber, are roba si stampila, nu e treaba mea sa-l cenzurez.

Desigur, se poate discuta calitatea pregatirii profesionale si a prestatiei respectivilor. Raspunsul este simplu: piata regleaza problema, asta e de esenta profesiilor liberale. Cat priveste chestiunile de etica, moralitate, deontologie in randul celor ce se considera senatorii de drept ai acestei nobile profesii... Nu am teribil de multe exemple negative, dar in 32 de ani de sali de judecata, si in banca, si 'in banci', tot s-au adunat cateva. Nu ma provocati, nu-mi face nici o placere sa le evoc.”

Sursa foto: ziarulceahlaul.ro

Comentarii

# alfa date 16 July 2017 15:33 +20

felicitari, dle Morosanu ! ati pus punctul pe i ! asa este, structura traditionala de avocati este o casta inchisa ! de aceea este necesar ca tot mai multi juristi sa se inscrie in structura paralela ! cu atat mai mult cu cat ril-ul din 2015 mai mult a complicat razboiul din avocatura, decat sa-l transeze ! sunteti de acord cu mine ca ril-ul din 2015 nu-i poate impiedica pe cei de la unbr bota sa profeseze ?

# jurist date 16 July 2017 15:34 +6

asta e romania. articolul prezinta paradoxul unicat in profesii liberale. nicaieri nu esti conditionat de practicarea profesiei pentru care te-ai pregatit. accesul este draconic, unii au intrat cu scutire de examen, altii au intrat prin spagi uriase. de aia vedem analfabeti pledind. toti absolventii de spiru haret se dau mai stiutori de carte doar pentru simplul fapt ca si-au cumparat falonul. o tara in care diploma se cumpara, roba se cumpara, totul este de vanzare. este tara unde prostii sunt la putere, tractoristii fac legi, am ajuns sa avem o lenuta ceausescu la nivel national. ne-am umplut de COdoi!! :D

# Vladimârrr...!!! date 16 July 2017 15:55 +2

Mişto ceas cu mişto bratara, mişto verighetă, mişto cravata, mişto obraz, mişto atitudine, mişto bun gust si toate astea distilate într-o poza mişto de tot, cu muuult mai mişto decat cea cu papion portocaliu ... !!! In sfarsit abia acum am inteles pe deplin de ce este necesar ca acesti oameni ai legii sa fie camuflati in capoatele alea negre de satin ...!!! Si daca din nou nu imi veți publica postarea, aduceti-i-o macar la cunostinta pozatului, impreun cu adresa mea de mail, ca să-i cer scuze pentru aceasta noua impertinenta ... . Iar daca tineti cat de cat la colaboratorul dumneavoastra, schimbati-i sau macar retrageti-i aceasta fotografie. Mulțam fain, in numele meu, dar mai ales al dansului.

# nitzu panaritzu, naș de cumetrie a lu florea date 16 July 2017 16:02 +4

Da domnule, acaparată cu încuviințarea magistaților corupți care au ignorat atât jurisprudența cât și drepturile constituționale ale avocaților legali 'Bota'. Diversiuni tactice reușite ale castei monopoliste păstorite scump și cu grijă de bătrânul Florea, maestru doar în sforării, nu în drept. Cine i-a făcut pe acești indivizi avocați și în cadrul cărei entități UNBR?? Cine este UNBR Florea??? O structură legalizată printr-un RIL bolșevic, uneltit de oameni de o moralitate îndoielnică.

# unu date 16 July 2017 16:07 -1

Maestre, iti doresc sa-ti proiecteze casa un absolvent al Facultatii de Absolvent si sa-ti repare dantura un absolvent de Medicina Dentara (nuciunul cu diploma de inginer sau medic) . Una este sa promovezi cursurile unei facultati (poate cu nota 6) si alta este sa treci prin rogorile unui examen prin care sa dovedesti ca este abilitat sa practici o profesie...Dar deh...pana una alta, slava Domnului ca sunteti un FOST magistrat...(probabil dinte fostii juristi de CAP)

# altu date 16 July 2017 23:13 +6

Unule, vad in tine aceeasi gandire mica, putina si neargumentata. Cum dealtfel nimeni dintre ai tai nu a fost si nu va fi niciodata capabil sa explice acest fenomen juridic al aparitiei perfect legale a barourilor paralele. Asta pentru ca nu intelegeti Dreptul, doar pretindeti ca ati trudit, poate carand cu sudoare traista vreunui maiastru, care maiastru habar n-are cum de a ajuns sa faca parte dintr-o organizatie neinfiintata conform legii. Macar sa aveti decenta sa nu mai trancaniti aiurea-n tramvai, despre chestii care va depasesc. Asa, de jignit grosolan, toata prostimea e in stare...dar argumente juridice yok.

# Pif date 17 July 2017 09:54 -2

Exprimandu-si opinia, nici de data aceasta domnul fost judecator n-a dat cu parul. A dat cu bota. Sau, intr-o exprimare mai plastica : a bagat bota pe sub gard :lol:

# Adevarul date 16 July 2017 16:18 +5

La osim este un singur Barou inscris cel infintat printr-o hotărăre judecătorească tradiționalii nu au acte dar totuși ei sunt primiti în instanțe oare Dumnezeu nu vede această nedreptate fiindcă judecătorii din această țară nu o văd

# iaca magaria date 17 July 2017 00:37 +3

priviti cum se fac jocurile pentru admitere la traditionali. baietii fac estimari de cati avocati stagiari au nevoie...ce examen este asta??? draga Luju asa ceva nu o sa vezi si nu o sa crezi ca poate exista! http://uniuneabarourilor.ro/wp-content/uploads/2017/07/STATISTICA_INDRUMATORI_STAGIARI_COMUNICARI_BAROURI_140717.pdf

# alfa date 17 July 2017 09:18 0

a salvat cineva articolul cu statistica indrumatori ? daca da, sa-l posteze aici intrucat a fost sters de pe uniuneabarourilor.ro

# Gagarin date 17 July 2017 07:28 0

Tovarasii traditionali trebuie sa dea necesarul cu numarul de stagiari de care este nevoie. Au publicat aceasta pe site-ul lor. Ma intreb ce vor face daca vor intra la admitere mai multi candidati care au nota peste 7? Nu -i vor primi? Sau se pregatesc sa faca selectoa din pix? Sau poate locurile sunt ocupate si examenul este pur formalitate? In mod normal oriunde in lume asa ceva este infractiune. La astia nu se sesizeaza nimeni.

# Cerenofschi date 17 July 2017 10:25 0

Cine a vazut Hoatararea judecatoresca definitiva de infiintare a baroului bota?Or, vorbiti sa va aflati in treaba.

# barourile libere date 17 July 2017 12:39 +7

Cerenofschi, propagandistule ce esti, lasa dezinformarile de 2 bani ca nu reusesti sa prostesti pe nimeni. Recent, CA Bucuresti a confirmat, definitiv si irevocabil, decizia Tribunalului Bucuresti care a statuat ca barourile-Bota au fost infiintate legal si nu mai pot fi desfiintate !!! Stiu ca va roade...

# @barourile libere date 17 July 2017 13:39 0

Dar, tot ei profeseaza....

# despre barouri date 25 July 2017 16:55 0

Un mare fass hotararea CAB, n-are nicio valoare in piata, e doar o hartie de pus in rama la Bota-n birou.

# @despre barouri date 25 July 2017 18:19 +2

Intr-adevar, intr-o tara bananiera, de tip african, cum e Romania, hotararile judecatoresti nu au nicio valoare. Mi se face greata...

# danton date 25 August 2017 09:38 0

da' ce,Bora mai arfe birou?

# CINSTE DLUI. JUDECATOR MOROSANU GHEORGHE ! date 17 July 2017 12:43 -1

dle judecator, de oameni ca dvs. are nevoie structura legal infiintata unbr bota ! inscrieti-va in aceasta structura si profesati ca avocat ! mai mult decat atat, eu v-as pune si decan intr-un barou din cadrul unbr bota ! inscrieti-va si profesati !

# nuibai date 18 July 2017 22:52 0

Să ştiţi că m-am gîndit serios la asta, ba chiar m-am gîndit, serios, să mă înscriu, la mişto, şi la una şi la alta. Dar ştiţi care e problema? Atîta timp cît judecătorii se simt datori să te dea afară din sală - chestie cu totul penibilă, la care nu ai cum reacţiona - înseamnă să-ţi baţi joc de client. Mai avem de luptat.

# bota date 17 July 2017 13:20 0

Cerenofschi, un ONG a infiintat 42 barouri - Bucuresti si celelalte barouri din fiecare judet. UNBR prin adoptarea statutului conform art. 9 din Constututie.

# lawyer date 17 July 2017 14:23 +1

D-le Președinte, daca doriti sa clarificați nedumerirea ce o aveti, de ce nu cititi legea nr. 51/1995 și aflați cum stau lucrurile precum și ce i-a abilitat pe unii judecători sa o aibă în vedere. Pe raționamentul Dvs, daca are diplomă de drept, să și profeseze. Păi sa vina judecător în locul Dvs. ca oricum iesiti la pensie și ei au diploma. Poate o sa imi ziceti ca tb sa dea un examen. Păi sa il dea. De ce sa nu dea si la intrare în avocatură, așa cum e normal și dau toți. Credeți că accesul este restrictiv și scump doar in avocatură ? De ce nu vorbiti cum este în magistratură, sau realitatea asta nu va prea place. Din cate stiu eu, imaginea justiției este mizeră, din cauza coruptilor , incompetenților care o alcătuiesc. Soluțiile nedrepte date de cei din breasla Dvs, plătiți cu sute de milioane de lei din banii noștri, au adus o parte din nenorocirea care este în tara asta. Respectați, aplicați legea, indiferent de justițiabil. Vai de cei ce dau hotărâri nedrepte scrie în Biblie

# @lawyer date 17 July 2017 15:33 +1

Faci o mare confuzie. Pe cand profesia de magistrat e de drept public, avocatura e de drept privat de interes public si se presupune ca e o profesie liberala si nu o casta de tip mafiot. Asa-zisul examen de intrare in avocatura e, in realitate, un simulacru organizat de unii membri alesi ai neinfiintatei unbr-Florea, care au tot interesul ca doar unii (spre zero)candidati sa-l promoveze. In proportie covarsitoare, cei admisi vor fi din randul rudelor avocatilor si magistratilor si al celor care dau spaga ori au pile. Intr-adevar, profesia de avocat a fost confiscata si transformata intr-o casta mafiota.

# un alt nitzu,adevarat/legal jurist,poreclit si pipilica date 17 July 2017 15:09 -2

In primul rand, traditionalii sunt adevaratii avocati,abilitati de lege si infiintati tot de lege.Mai cititi si va veti lamuri.In al doilea rand, rilul nu este bolsevic si stabileste o randuiala clara.Adica paralelii(inclusiv in stiinta de carte) nu au ce cauta in instante si nici sa exercite vreo activitate reglementata de legea avocaturii.Deci,ei nu sunt avocati.In al treilea rand,in multe profesii liberale nu intri fara examen ori o specializare impusa.(arhitecti,medici,profesori,magistrati).Si ,aici,in context,in ultimul rand, traditionalii profeseaza de mai mult de 10 ani de cand a inceput Bota cu circul sau.Oamenii destepti de la Bota si-au dat seama de gresala lor si au plecat.Tabloul ,,avocatilor,,unbr bota este o abureala pentru fraieri.Nici 10% dintre cei inscrisi nu mai au vreo legatura cu acest barou paralel.

# @un alt nitu date 17 July 2017 15:36 0

Bobita, de unde esti? Care este legea care a abilitat avocatii traditionali sa intre in instante si mai mult decat atat care este legea care v-a infiintat? :eek: :eek: PS: fara legea 51/1995r....

# @avi avi date 17 July 2017 15:43 0

bine avi, dormi in pace si sa revii cand te cheama mutul! profeseaza tu, ca am auzit ca esti bijuteria avocaturii in cadrul familiei tale compusa din tine si prietenul tau sodoma!

# @un alt nitzu date 17 July 2017 15:58 +1

Intr-adevar, tu esti un alt nitzu, insa la fel de paralel cu stiinta dreptului ca si acesta. Ai scris ca "traditionalii" au fost "infiintati" de lege. Or, ar fi trebuit sa stii ca, cel mult, barourile puteau fi infiintate prin lege(n-au fost) si nicidecum avocatii. Prin lege s-au stabilit doar conditiile de dobandire a calitatii de avocat. Asa fiind, intrucat numai in cadrul unui barou legal infiintat se poate dobandi aceasta calitate, "traditionalii" exercita profesia in afara legii, fiind tolerati si protejati de un urias sistem mafiot judiciar si nu numai.

# @@un alt nitzu date 17 July 2017 18:17 -2

Aiu dreptate ,paralelule,nu avocatii au fost infiintati.Dar daca aveai un IQ mai mare(cu mult mai mare) ti-ai fi dat seama ca nu m-am referit la avocati ci la avocatura ,in general.Dar cum la tine exista pe langa 1/4 IQ,ce pot sa spun decat si ,,niet cultura,,.

# @un alt nitzu date 17 July 2017 18:43 +1

Pe langa faptul ca esti arogant si nestiutor de carte, incerci, dupa ce te-ai facut de ras, sa o intorci. Din pacate, pentru tine, esti jalnic. Mai mult, enervat de faptul ca te-ai facut de cacao si neavand niciun fel de argument, demn de luat in seama, ai trecut la atac jignind ca un mitocan. Las' ca-ti trece...

# jurist date 17 July 2017 20:19 +2

acesti indivizi buticari de clan traditional, precum se da acest narod zis avi, uita un lucru esential: CINE VA COTIZA LA PENSIILE VOASTRE NAROZILOR? intra 1 maxim 2 avocati dintr-o urbe? in ritmul asta o sa aveti pensii de la florea cind vor zbura grohaitorii! multi va apropiati de varsta de pensionare si o sa stati pe sali cu plosca dupa voi. voi o sa pledati chipurile!!

# o mica precizare date 20 July 2017 22:38 0

,, si o sa stati pe sali cu plosca dupa voi'' e tare faza! :D :D :D , cu o plosca de la second hand :D :D :D la cat de narozi sunt, nici plosca nu se va tine de ei

# @@un alt nitzu date 17 July 2017 21:49 -2

Zici ca m-am facut de ras.dar daca IQ tau redus nu te lasa sa judeti,este treaba ta.Da ,mie imi trece dar tie nu.Mai juristule,tu nici in uniunea juristilor din R.nu poti fi primit.Esti nul, tataie, esti nul.

# @un alt nitzu date 17 July 2017 23:07 0

Sfertodoctule infatuat si obraznic, zis si "avi avi", "avocat traditional", "ARGUS", etc, "toti" intr-unul obsedat de Bota, in afara faptului ca "argumentele tale juridice" se rezuma la jigniri gratuite, mai stii si altceva ?!

# un alt avocat date 18 July 2017 07:54 -1

JUDECATILE DE VALOARE NU SUNT JIGNIRI

# gogu date 17 July 2017 21:58 +1

Eu ii propun domnului sa intre el in avocatura si sa mergem noi in locul lui.Sa vedem atunci ce opinie are?!!!!!

# jurist date 18 July 2017 16:15 +3

gogule, nu toti au facut facultatea cu traista precum reiese din exprimarea ta. daca te crezi incompetent sa intri magistrat e treaba ta, tu stii cum ai absolvit scoala.eu personal nu am nici o temere sau retinere in a fi magistrat. singurul lucru pe care-l urasc la aceasta profesie este ca te te insori cu serviciul, adio casa si masa. muncesti de te spetesti in timp ce un tasti basti vine lejer cu salopeta neagra pe mana , zice doua gogomanii de se tavaleste judecatorul, si apoi pleaca bucuros ca si-a spoliat clientul de bani. bineinteles ca uita sa taie chitanta, ca n-o fi prost sa dea bani la fisc.

# Gogu date 18 July 2017 19:39 -1

Sa incepi o propozitie cu litera mica este superb,sa jignesti este sublim sa te crezi Dumnezeul pe Pamant este o blasfemie.si sa motivezi precum te exprimi in scris este tragic,sa vorbesti precum Negulescu si sa gandesti precum Uncheselu si sa iei spaga un miel,o vodca o paine etc. este onorant.Nu toti sunteti asa si am tot respectul pentru cei corecti dar pentru tine nu.Oricum"Nimeni nu este mai presus de lege" nici macat tu.Asa la vista baby!!!

# jurist date 18 July 2017 21:56 +1

gogule, nu numai ca incep fraza cu litera mica, dar scriu si gogu tot cu litera mica. atat valorezi goguta!! in alta ordine de idei, ai scris niste cuvinte fara noima, propozitiile tale sunt formulate fara subiect si predicat. si spre stiinta ta gogule, ne aflam in era vitezei, daca -ti scriu dupa noua moda intre internauti te dau cu cracii in sus!! mosu ala mai avi, de care spui tu, a vazut lumea, si e trecut prin multe, iar cind tu umblai cu rolele eu deja ma plimbam in mercedes! tu nici acum nu ai ajuns la logan, dar e bine, stii sa scrii cu litera mare. noroc ca nu te punem sa scrii cu litere de tipar! :D :D :D

# 112 date 20 July 2017 18:55 -1

Cand ai fost toata viata un amarat de inginer si ai facut facultatea de drept la Wc-ul din Gara de Nord nu iti ramane decat sa jignesti si sa apotrofezi pe toata lumea.Daca ai avut o emisune tv pe teme juridice candva te crezi Napoleon.Suna la 112 sa te duci la Balaceanca.

# Draga LUJU date 20 July 2017 19:35 0

Draga Luju, cenzurati agramatii gen ,,apotrofezi,, so on.

# @112 date 23 July 2017 22:48 0

se vede ca ai o gandire de patlagica traditionala! avi , mai lasa-ne cu ingineria ca Bota v-a demonstrat ca nu stiti carte. Mai vedem cine o sa va plateasca pensiile, credeti ca o statul o sa va miluiasca?

# Muppet Show Time alias florea zis cumătrul date 25 July 2017 12:35 0

Paradox sau realitate...Baroul Timiș. Taxă pentru unele tipuri de plângeri împotriva avocaților...citesc pe site-ul lui Andrei Săvescu, un domn pe care eu personal îl stimez foarte mult :cry:

# @Muppet date 26 July 2017 16:39 0

De ce sa cercetezi disciplinar munca colegilor? Lasa asa sa prosteasca clientii, ca de, vor de la uniunea lui florea....

# alba ca zapada date 29 July 2017 22:32 0

baroul lui florea nu se lasa de jecmanit clientii. avocatii de doua parale usureaza de bani clientul naiv, dupa care baroul mafiot protector introduce taxa ca sa fugareasca pagubitul. practic clientul este pagubit de doua ori si baroul mafiot isi acopera escrocul. vorba aia corb la corb nu-si scoate ochiul. niste spagari cu robe cumparate la taverna .

# avocat traditional date 30 July 2017 15:27 0

ce vorbesti,mai 3,14,avocati de doua parale?dar ai tai cum sunt?Zici de clienti naivi?Naivi,nenaivi,oare de ce nu se adreseaza maretei unbrbota?Voi sunteti,be bune,ca zapada:vine rar,sta putin si dispare.

# avi sluga la cumetrie date 31 July 2017 14:05 +1

Cu gluma asta am facut eu senzatie pe vremea cand ma duceam la gradinita...adica demult tare. Avi, ce ai tu se trateaza doar la psihiatru

# avi avi date 12 August 2017 15:58 -1

:D Se pare ca glumele tale n u au avut succes asa ca,vrand ,nevrand,ai ramas la gradinita. Minunea este cum de ****** ,stiind stradiul intelectual al tau,te lasa sa umbli liber pe la terasele de fastfuduri.i inca in slapi. :D :D

# be bune date 30 July 2017 19:53 0

avi, ,,be bune,, ca ai terminat generala ?

# @be bune date 31 July 2017 07:35 0

be,3,14 ,tu esti sigur ca ai terminat cei sapte ani de acasa?A propos de casa:mai mergi be si verifica daca ai toate tiglele.Cu mertanul nu faci mult pana pe Valea Streiului.

# be bune date 31 July 2017 13:21 0

be Avi, tu cu cine te tot certi ca vad ca tot bagi din top: merzan, Strei ?!

# Lili date 8 August 2017 22:04 -1

Acest bota este un mafiot. Nu credeti in uniunea lui avocatiala ca inseala lumea.Nu va-ti convins ica?

# Lolo date 9 August 2017 00:15 +1

Mai Lili, ne-ai convins de un singur lucru : esti agramata !!! "va-ti", "ica". Invata macar limba romana, caci stiinta dreptului ramane, pentru tine, imposibil de inteles. Specimene, ca tine, fac de ras casta mafiota-florea !

# dana daniela date 9 August 2017 19:54 +1

Imi place sa fac fapte bune si ma oblig sa sa fac publicitate si sa gasesc sponsori pt a cumpara PLOSTI pt cei mai neputinciosi avocati ! Din baroul traditionalilor, normal V-a veni vremea ca avocatii lui Bota sa fie pe acolo unde le este locul. In salile de judecata, ca avocati legal infintati.

# avi avi date 19 August 2017 12:35 0

Daniela ,fata hotarata,invata mai intai gramatica si ,dupa ce studiezi drept si fenomenul paralelilor,posteaza.Da, ,,avocatii,, lui Bota vor putea pleda,doar daca intra in avocatura.In baroul traditional,evident.

# Edy date 11 August 2017 22:23 0

Bota n-a reusit sa dovedeasca ca detine acte legale si actualmente are indivizi condamnati penla pentru exercitare fara drept a profesiei de avocat.Asa le trebuie celor care au crezut in mafiotul de bota care ia bagat in inchisoare.

# Lolo date 12 August 2017 00:22 +1

Mai Edy, esti acelasi agramat care-si zice si Lili. Se scrie "i-a bagat". Tu nu stii limba romana si cu atat mai putin DREPT. Cu alte cuvinte, canta la masa mafiotului florea si nu ne mai plictisi!

# Edy date 15 August 2017 18:15 0

Te plictisesti? Iesi de pe luju,ia-ti slapii si mars la terasa!

# B.D date 15 August 2017 14:21 +1

MAI EDY, tu maninci CACA cu gura plina,Acte sunt numai ca cei care ancheteaza cazurile respective NU STIU TOTI CARTE.Asa ca avocatii lui bota practica avocatura ca si noi tot legal.

# Beny date 19 August 2017 11:30 0

La bota au fost condamnati oameni.Cine e bota?Ce fac reprezentantii justitiei pentru stoparea acestui mafiot care nu-si dovedeste legalitatea in avocatura?

# @Beny date 19 August 2017 12:48 +1

Sa-l faci "mafiot" tocmai pe cel care se lupta pentru eradicarea mafiei din avocatura, trebuie sa fii un mare nemernic.

# Kalu date 19 August 2017 13:55 -1

Cand vorbim de un drept trebuie si dovedit cu acte. Bota, nu a dovedit in fata instante penale dreptul pentru a nu-i fi condamnati penal indivizi pentru exercitare fara drept a profesiei de avocat. Oamenii au fost condamnati si au ramas cu pata pe cazier pentru ca se credeau avocati in barourile lui bota fantoma.Nu detine acte legale si va inseala.

# @kALU date 22 August 2017 14:29 0

Probabil vezi precum "KALU." Cine a fost comdamnat la Bota? Esi distrus...

# Beny Hill foarte ill date 19 August 2017 14:00 0

Dimpotriva, Bota are n hotarari care confirma legalitatea UNBR. https://www.luju.ro/avocati/barouri/unbr-bota-de-utilitate-publica-curtea-de-apel-bucuresti-a-decis-irevocabil-ca-barourile-avocatului-pompiliu-bota-sunt-legale-uniunea-nationala-a-barourilor-din-romania-baroul-bota-fiind-infiintata-printr-o-hotarare-judecatoreasca-cele-statuate-in-cuprinsu

# duminica date 20 August 2017 13:00 -1

Hotararile care confirma "legalitatea"unbr sunt iluzorii din moment ce nu au stat la abaza apararii indivizilor condamnati penal cu hotarari,decizii, definitive si executate pentru exercitarea profesiei de avocat fara drept.Vedeti deciziile ca spun totul despre minciunile lui bota care inca baca oamenii in inchisoare neavand acest drept sa practice legal avocatura.Fraierii il cred pe cuvant dar n-au vazut hotararea de infiintare unbr bota nu exista.

# inca baca date 20 August 2017 15:06 0

Cam ce hotarari are Florea si noi nu avem ? Sau statut, act constitutiv ?

# danton date 20 August 2017 15:49 0

Ba da,exista o hotarare obscura(desfiintata ulterior prin RIL)in care ,pe langa spa-uri si altele,s-a incuviintat infiintarea de baruri.Printr-o eroare,s-a inteles barouri ,asa incat bota a profitat si si-a tras un barou constitutional(?) ,paralel.Nu a fosat ideea lui (nestiutor de drept nu putea gandi nici macar pseudojuridic )ci a unuia Bulumac care se dadea mare avocat .

# @danton date 22 August 2017 14:31 0

Esti sigur ca stii sa citesti? :-*

# avi d anton date 20 August 2017 17:29 0

Si care e hotararea aia, avi ? nr, data si instanta ! In RIL nu scrie de nicio hotarare !

# pentru bota date 20 August 2017 18:20 0

Ma lesi?Stii bine ce a vrut sa zica danton

# avi aviuta date 22 August 2017 16:57 +2

numai avi este toba de carte. hotararile judecatoresti se desfiinteaza prin RIL. :D :D numai in parohia lui nea florea unde examenele sunt trucate gasesti asemenea genii!! probabil ca RIL-ul lui Nitu a infiintat baroul traditional. stupid avi!!

# Filipov date 22 August 2017 21:50 0

Bota este un pervers. Nu are acte pentru a functiona legal cu barouri si totusi inscrie in avocatura tot felul de indivizi credului care se lasa pacaliti si astazi de acesta.Ce fac autoritatile?Pe ziare com aflati cine este individul bota.

# avi filipus date 23 August 2017 08:53 +1

filipoave, fa o plangere la ,,autoritati,, si scrie ca Bota nu are urmatoarele acte... pe care Florea le are. 2 probleme: trebuie sa stii sa scrii si trebuie sa te semnezi !

# filiboul avi date 24 August 2017 20:14 +1

ce plangere sa faca un individ ca avi care stie carte cat pisica. intai trebuie sa se duca la tata florea sa vada cum e treaba cu RIL-ul care desfiinteaza hotarari. asa stiutori de carte mai rar, unul la 1 miliard si ala e avi. :D :D

# avi avi date 24 August 2017 22:33 0

Mai 3,14,3,14 lica,nu eu sunt filipov,asa ca ar fi cazul sa ma mai lasi in pace.Nu simti ca esti penibil.Tu nu intelegi ca sunteti terminati?Ocupa-te de altceva decat de bagat fraieri in,,avocatura,,Eventual sa iti iei slapii si sa stai la terasa, la un iaurt de Covalact.

# Filipov date 24 August 2017 22:47 0

mai comentator fara simt,stii prea bine ca pe vremea aceea nu era RIL ci un altfel de recurs care putea desfiinta hotarari.Oare stii ce fel de recurs era?Mira-m-as!

# avi Filipov date 25 August 2017 11:03 +1

Mai avi-Filipov si "toti ceilalti" intr-unul, meseria ta e DEZINFORMAREA si MANI******REA. Te faci ca nu stii faptul ca ultima hotarare judecatoreasca, care a admis infiintarea barourilor-Bota, nu a fost desfiintata si nici nu mai poate fi desfiintata vreodata, iar aceasta realitate a fost confirmata definitiv si irevocabil de catre CA Bucuresti, care mentinand decizia Trib. Bucuresti, a statuat ca Barourile-Bota sunt infiintate legal si nu mai pot fi desfiintate !!!

# pora nepoata lui avi date 30 August 2017 22:40 +4

mos a-viuta, dak pin la varsta asta n-ai invatat ca o hotarare judecatoreasca definitiva nu se poate desfiinta, inseamna ca esti an@lfabet juridic. mos a-viuta, vin maine la examenul ala sa dam amandoi. uite stam pe sala si completam cu bilute sa vedem cine stie mai mult drept. te prinzi? cine pierde, iese in c...gol in fata curtii de apel si apoi isi da foc la diploma. ce spui, ai curaj gargaragiule?

# Cucubau date 31 August 2017 21:11 0

E falsa sustinerea ca exista confirmarea definitiva CAB ca bota a infiintat legal barouri de avocati.Realitatea este ca bota are mai multe persoane condamnate penal pentru exercitarea profesiei fara drept. Nu riscati sa fiti condamnati ca si cei de care noi am fost informati ca n-au fost salvati de act lui bota (hotarari definitive inexistente)despre care vorbiti fals numai in necunostinta de cauza.

# @Cucubau date 1 September 2017 17:08 +1

Mai bau, nu ti-e rusine? Peste 600 de sentine favorabil Avocatilor UNBR Bota :eek:

# Petre David date 5 September 2017 19:41 0

N-o mai lalaiti, bota nu are drept de a functiona legal ca unbr si barou. Or, nu va vine sa credeti ca nu aveti dreptate cei de la bota?Hotararile judecatoresti de condamnare penala sunt in vigoare privind persoane care au primit pedeapsa pentru ca nu detine-ti dreptul de a profesa ca si avocati.Azi, este cert ca indivizi de la bota executa condamnari pentru exercitarea profesiei fara drept.Ce alta dovada mai vreti?Bota va inseala si voi credeti in acest individ tupeist si mafiot.

# detine-ti dreptul date 5 September 2017 20:25 0

Avi, cine a zis ca bota ,,nu detine-ti dreptul,, de a profesa ?

# POPA ION date 5 September 2017 20:58 0

Domnule PETRE DAVID esti un agamat. Se scrie corect detineti (fara cratima)

# Tuta in date 5 September 2017 21:24 0

Tuta in Caraibe.Nea Popa Ion matale un baiat fin anagramat ia-o pe Michelle la terasa .cititi opera lui Caragiale sub umbrela dar cu slapi

# Dydel date 11 September 2017 10:32 0

Bota e dovada certa de doctor in stiinte juridice care nu stie carte, inseala oameni prin nestiinta sa de carte.Or, Hotararea judecatoreasca, civila, de la Targu-jiu,Decizia penala de la Suceava, autoritate de lucru judecat si Decizia civila de la Tribunalul Bucuresti nu sunt suficiente sa-si demonstreze dreptatea?Cine la facut dosctor in Drept fara sa stie carte?

# avi date 13 September 2017 20:20 0

Botistule lasate de avocatura ca nu-ti merge.Avocatura nu-i de tine.

# lasate avi date 13 September 2017 22:41 0

Sunt invatatoarea lu avi: nu am putut sa-l trec in clasa a II-a, nu poate invata sa scrie: ,,lasate,, !?

# Lele date 15 September 2017 11:54 0

Vorbind de formula logico-metodologica si modul de formare aentitatii pe principii fundamentale de organizare ale fiecarei categorii de persoane juridice cat si forma de organizare diferita Bota are dreptate,dar din pacate nu stie carte chiar daca este doctor in Drept.Trebuia sa scoata in evidenta pana acum modul de constitutire (acriteriilor care stau la baza constructiei entitatii si procedura juridica propriu-zisa de constructie) acele criterii pe orizontala si verticala trebuiau sa stea in picioare pentru apararea interesului si drepturilor acelor indivizi condamnati penla astazi pentru exercitarea profesiei fara drept.Nu a facut nimic in acest sens ca si cand aceste reguli nici nu statu la baza ierarhizarii oerganelor administrate de acea entitate despre care vorbeste in fals.Unde este criteriul organizarii si functionarii fiecarei categorii de organe administrative ale fiecarui barou in parte?Despre ce vorbim cat timp el insusi Bota nu recunoaste ca este avocat desi cum a semnat?

# jurist date 15 September 2017 15:32 0

Ce spune Lele, cercetarea lui Bota intereseaza "lamurirea cat mai completa"nu numai a notiunii de "UNBR",ci si a notiunii de "Barou" fara a nega o atare conluzie intrucat fiecare din aceste persoane juridice "este reglementata"de anumite norme juridice, norme care prin referire expresa la o anumita categorie de organe paternitatea ramurii este incontestabil reglementata de dreptul constitutional.Dupa aparitia codului civil din 1966 jurisprudenta a adoptat teoria functiunii persoanelor juridice.Constitutia din 1923 a stabilit pricipiul dupa care "Dreptul de libera asociere nu implica in sine dreptul de a crea persoane juridice"(art 29).Totusi, cu privire la natura juridica a stabilimentelor, opiniile sunt impartite.Intr-o opinie majoritara acestea sunt considerate persoane morale private care nu urmaresc un scop de interes general.

# Titi date 15 September 2017 16:42 0

Mai Lele si jurist, alias Popa(parca asa te chema), ai aparut din nou? Poate faci, totusi, un mic efort si ne "traduci" comentariile tale, pe care, bineinteles, doar tu le intelegi sau nici macar tu...

# Hobbes date 16 September 2017 10:46 0

Numai bota pote gandi cum sa iasa din rahat. Numani altul nu e mai doctor in Drept mai bun ca el care sa rezolve situatia creata.De nea Popa am mai auzit noi si cred ca e condamnat pentru exercitare profesiei fara drept.Cel putin asa cred pentru ca am dovada in acest sens.Lasati-va inselati de bota fraierilor botisti ca el e un nimeni altul decat un condamnat ca si voi.

# Sande date 19 September 2017 10:00 0

Bota al vostru va inseala asemanator celor care au inselat-o pe Mioara Roman spunand ca repara burlanele.Tot asa va face el avocati si se imbogateste el ori voi sunteti cobai.

# Titi date 22 September 2017 19:11 0

Da, vad ca ne inseala ametitor.Tot nu se lasa de smecherii!M-am convins ca este un excroc!

# Avi 213 B date 5 October 2017 20:28 0

Bota este un nimeni.Nu va lasati inselat de acesta.Nu are dreptul de emite acte specifice profesiei de avocat.

# ,,de emite,, date 6 October 2017 07:49 0

Avi, noi te-am crede, dar daca nu stii nici sa scrii ?

# Draga luju date 7 October 2017 19:49 0

Credeti sau nu asta e ste realitatea.Sunt condamnati penal pentru exercitarea profesiei fara drept.

# Ducu date 23 November 2017 20:14 0

Nu mai credeti in acest Bota ca va inseala si veti fi condamnati penal.Actualmente sunt condamnate penal mai multe persoane pentru exercitarea profesiei fara drept.

# Horba date 18 December 2017 10:39 0

Bota nu are existenta legala.Va inseala!

# valli date 30 December 2017 12:15 0

Felicitari domnule Judecator nu pot decat sa spun "jos palaria" stima si consideratie pentru dumneavoastra.

# Mari date 4 January 2018 11:10 0

Refuzul autoritatilor judecatoresti de a pune in aplicare hotararea judecatoreasca nr. 23582 din 05.12.2013, dosar nr. 54430/299/2012, Tribunalul Bucuresti e firesc impiedicat de adversari redutabili, desi sunt obligatorii hotararile judecatoresti, nu poate fi asimilat cu actul de executare judecatoreasca a unei hotarari efectuata de autoritati carora le revine in stat sarcina executarii decizia nr. 62/22.02.2017 a Curtii de Apel Bucuresti.Or, Bota nu stie sa-si urmareasca ori sa sustina problema in fata organelor satului de drept si va pierde orice drept de care se bucura in necunostinta de drept si se mai prevaleaza in preznt, adica se va lovi de prescriptie, astfel se intoarce de unde a plecat.

# Bonus date 4 January 2018 12:43 0

Bota, dupa cum spune public, poate cere in insatanta sa intrezica traditionalilor folosirea denumirii de UNBR ca si n cazul FCSB - Seaua, dar nu se va ajunge la asta ca nu e pregatit profesional.

# Bu bunus date 4 January 2018 14:58 0

Bo anuse, cat drept stie Bota o sa afli cand te va examina pentru licenta de folosire a denumirilor ,,UNBR,, ... O sa cazi primul !

# Ezechia date 15 January 2018 17:05 0

Bota nu stie carete.Toate drepturile sale sunt prescrise de legi.Nu are existenta legala.Va inseala, oamni buni.Risacti sa fiti condamnati pentru exrcitarea profesiei fara drept.Nici un om care a fost condamnat penal pentru exercitarea profesiei fara drept, nu a considerat ca mai poate activa in acesta organizatie ilegala.Riscati sa fiti condamnati si voi si nu va mai scapa nimeni.

# Parapola date 24 February 2018 18:41 0

Nu are existenta legala bota.Trebuie retinut ca altfel riscati sa fiti condamnati penal daca nu ascultati ce spun.

# Jus date 4 May 2018 15:53 0

Nu va castiga procesul Bota si se va anula oate inregistrarile facute privind UNBR

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva