4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAROUL BUCURESTI CERE INTERVENTIA CSM – Avocatii reclama haosul din instante: “Consiliul Baroului Bucuresti, intelegand motivele protestului magistratilor si analizand modul de derulare al acestuia, a constatat o aplicare neunitara a acestui protest din perspectiva instantelor... Completuri ale aceleiasi instante au aplicat in mod diferit derularea protestului, unele suspendand sedintele de judecata, acordand termene fara discutie, altele judecand cauzele aflate pe rol”

Scris de: G.T. | pdf | print

29 January 2020 15:06
Vizualizari: 4806

Baroul Bucuresti avertizeaza ca modul in care se deruleaza protestul magistratilor impotriva taierii pensiilor de serviciu aduce prejudicii grave atat avocatilor, cat si justitiabililor. Concret, Baroul Bucuresti, condus de decanul Ion Dragne (foto), se refera la aplicarea neunitara a protestului magistratilor, dezvaluind ca in cadrul aceleiasi instante exista unele complete de judecata care suspenda sedintele si acorda termene fara discutie, si altele care aleg sa judece cauzele aflate pe rol.


 

Intr-un comunicat de presa de miercuri, 29 ianuarie 2020, Baroul Bucuresti anunta ca a trimis o adresa catre CSM in care solicita Consiliului sa intervina rapid si ferm, astfel incat instantele sa comunice modalitatea in care inteleg sa deruleze protestul, prin publicarea pe site a programului din fiecare zi, dar si a deciziei de a suspenda sau nu cauzele aflate pe rol.

Amintim ca o pozitie similara a venit si din partea Asociatiei pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor, care a atras atentia ca nu exista o predictibilitate a desfasurarii sedintei de judecata pentru avocati si justitiabili deopotriva (click aici pentru a citi).

 

Iata comunicatul Baroului Bucuresti:


Consiliul Baroului Bucuresti, intrunit in sedinta la data de 28.01.2020, insusindu-si Comunicatul Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, intelegand motivele protestului magistratilor si analizand modul de derulare al acestuia, a constatat o aplicare neunitara a acestui protest din perspectiva instantelor de judecata in sensul ca unele completuri ale aceleiasi instante au aplicat in mod diferit derularea protestului, unele completuri suspendand sedintele de judecata, acordand termene fara discutie, altele judecand cauzele aflate pe rol.

Luand in considerare si multiplele sesizari ale avocatilor in acest sens, precum si faptul ca o asemenea situatie aduce grave prejudicii atat profesiei de avocat, cat si justitiabililor, Consiliul Baroului Bucuresti a decis formularea unei adrese catre Consiliul Superior al Magistraturii, prin care solicita acestuia interventia rapida si ferma la nivelul tuturor instantelor, in scopul comunicarii transparente a efectelor specifice protestului, raportate la aplicarea diferita a acestuia la nivelul instantelor de judecata.

In acest sens, am solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa ceara tuturor instantelor din tara, comunicarea de catre instante a modalitatii in care inteleg sa deruleze protestul, prin publicarea pe site-ul fiecarei instante a programului din ziua respectiva, precum si a deciziei de a suspenda sau nu cauzele aflate pe rol.

Avem speranta ca cererea noastra adresata Consiliului Superior al Magistraturii va duce la aplicarea art. 5 din Ghidul de Bune Practici privind relatia sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, in special avocati, in sensul colaborarii avand la baza un dialog constructiv si eficient, avand ca scop asigurarea unui act de justitie profesionist, transparent, de inalta calitate, cu respectarea diferitelor roluri pe care legea le atribuie fiecaruia dintre participanti”.

Comentarii

# imun/teanu date 29 January 2020 16:05 0

Justitia?, e doar cum e ea. Cum si stiinta sovietica, "nauca". Parca n-ati sti!, si ca se preface. Asa ca in prefacatoria generala toti sunt "onesti". Si Oskar Wilde zicea ca "Ce inseamna sa fi onest". Lui Musorski mama zicandu-i ca "Fi modest". Asa ca "mai usor cu pianul pe scari" /si cand la "pricini", si de greu si banala, avocatii intai casca ochii la cat "pot" li se masoara (cauzelor). [ La cele "bune" (cu si valoare in joc) curent avocatii ca "Sa veniti cand se ajunge la CEDO" /ca la fond sau recurs "onorariu" prea de mizilic. ] Frecvent la TV cativa avocati. Dilema, daca uitanduse-n oglinda ar avea curaj, la "ceva", sa se angajeze pe sine insasi si lor.

# VOX date 30 January 2020 11:08 0

Completuri ale aceleasi instante participa neunitar la peoteste, pentru ca nu exista principiu SOLIDARITATII SINDICALE . ASTIA sunt SPARGATORI de GREVA!..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva