27 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Betia lui Citu – un atentat la siguranta nationala

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

12 August 2021 21:59
Vizualizari: 8607

Informatia ca premierul Florin Citu are o condamnare penala in SUA de la varsta de 28 ani pentru conducere in stare euforica (droguri si alcool) - pentru care nu poate interveni niciodata reabilitarea si care nu se sterge niciodata din cazierul penal din State – reprezinta o vulnerabilitate majora pentru securitatea nationala a Romaniei.


 

Un premier en-titre cu un asemenea trecut penal putea fi santajat oricand de orice persoana, grup de interese sau putere straina care stia de acest groaznic secret.

 

Sa nu uitam ca Florin Citu a comis interminabile acte contra economiei romanesti. A imprumutat in nestire zeci de miliarde de euro, la dobanzi maximale, si a refuzat sa dea socoteala in fata Parlamentului si natiunii ce a facut cu acesti bani, care nu se vad nicaieri. Apreciez ca Florin Citu a adus tara la limita intrarii in incapacitate de plata si nu pot sa cred ca a facut-o din prostie.

Pot insa sa banuiesc legitim ca este posibil ca Florin Citu sa fi fost constrans sa arunce cu miliardele poporului roman catre anumite state/grupuri de interese/ multinationale tocmai ca sa nu apara in spatiul public informatia care demonstreaza ca este un condamnat penal, care nu putea ocupa niciodata functia de membru al Guvernului Romaniei.

 

Am sa explic:

Art. 2 din Legea 90/2001 privind functionarea Guvernului Romaniei prevede: “Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale”.

 

Art. 8, alin. 2 din Legea 90/2001 prevede ca:In cazul in care un membru al Guvernului a fost condamnat penal printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sau averea sa a fost declarata, in tot sau in parte, ca fiind dobandita in mod ilicit, printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila, el este demis de Presedintele Romaniei...

 

Mai mult, inaintea numirii in functia de premier, Florin Citu a primit certificat ORNISS, care i-a conferit dreptul de acces la informatiile clasificate ca secrete de serviciu si de stat. Si automat ca premier a devenit vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

 

Pentru a dobandi certificatul ORNIIS, trebuie sa indeplinesti o serie de conditii deosebit de stricte – voi cita chiar din criteriile de pe siteul www.orniss.ro/ro/proceduri.html :

 

In cadrul procedurilor de avizare se acorda atentie speciala persoanelor care:


a) urmeaza sa aiba acces la informatii strict secrete si strict secrete de importanta deosebita;
b) ocupa functii ce presupun accesul permanent la un volum mare de informatii secrete de stat;
c) pot fi vulnerabile la actiuni ostile, ca urmare a importantei functiei in care vor fi numite, a mediului de relatii sau a locului de munca anterior.
Oportunitatea avizarii va fi evaluata pe baza verificarii si investigarii biografiei celui in cauza.
Principalele criterii de evaluare a compatibilitatii in acordarea avizului pentru eliberarea certificatului de securitate/autorizatiei de acces vizeaza atat trasaturile de caracter, cat si situatiile sau imprejurarile din care pot rezulta riscuri si vulnerabilitati de securitate (…)

 

Constituie elemente de incompatibilitate pentru accesul solicitantului la informatii secrete de stat oricare din urmatoarele situatii:

a)
daca in mod deliberat a ascuns, a interpretat eronat sau a falsificat informatii cu relevanta in planul sigurantei nationale ori a mintit in completarea formularelor tip sau in cursul interviului de securitate;
b)
are antecedente penale sau a fost sanctionat contraventional pentru fapte care indica tendinte infractionale;
c) are dificultati financiare serioase sau exista o discordanta semnificativa intre nivelul sau de trai si veniturile declarate;
d)
consuma in mod excesiv bauturi alcoolice ori este dependent de alcool, droguri sau de alte substante interzise prin lege care produc dependenta;
e)
are sau a avut comportamente imorale sau deviatii de comportament care pot genera riscul ca persoana sa fie vulnerabila la santaj sau presiuni;
f) a demonstrat lipsa de loialitate, necinste, incorectitudine sau indiscretie;
g) a incalcat reglementarile privind protectia informatiilor clasificate;
h) sufera sau a suferit de boli fizice sau psihice care ii pot cauza deficiente de discernamant confirmate prin investigatie medicala efectuata cu acordul persoanei solicitante;
i)
poate fi supus la presiuni din partea rudelor sau persoanelor apropiate care ar putea genera vulnerabilitati exploatabile de catre serviciile de informatii ale caror interese sunt ostile Romaniei si aliatilor sai.

 

Nu am niciun dubiu ca certificatul ORNISS i-a fost in mod ilegal atribuit lui Florin Citu, atat din cauza lui ca a ascuns condamnarea penala din SUA, cat si prin lipsa de verificari sau si mai grav, ascunderea, informatiei ca Florin Citu este un condamnat penal definitiv, si ca are viciul alcoolului.

 

Cine poarta raspunderea unei asemenea vulnerabilitati la siguranta nationala la cel mai inalt nivel?

 

Serviciul Roman de Informatii, care nu si-a indeplinit obligatiile trasate prin lege si a permis numirea in functia de premier a unui personaj potential santajabil si cu viciul alcoolului.

Toti mai bem un pahar, dar nu toti ne suim beti la volan. Si cu atat mai putin ajungem sa avem, in aceste conditii de narav, banii tarii pe mana.

Era usor de verificat Florin Citu daca a avut respectiva condamnare penala cu puscarie, de la 28 ani? Era extrem de simplu. Era obligatia SRI sa o faca. Se stia ca a facut facultatea in SUA niste ani buni, si trebuiau verificate viata lui si antecedentele de acolo (procedura e extrem de simpla si se face de catre orice persoana, on-line, contra cost).

Nici nu mai conteaza daca Florin Citu a fost sau nu santajat cu aceasta informatie. Nici ca este un element #rezist, care in opinia mea si a multora reprezinta o amenintare generala pentru orice stat prin factorul asa-zis progresist. Conteaza doar producerea prin persoana si antecedentele lui Citu a unui incident major de securitate nationala prin numirea sa in functia de premier si eliberarea certificatului ORNISS.

 

Cine se face vinovat de aceasta situatie? In principal SRI, care raspunde de siguranta nationala si care nu si-a indeplinit obligatiile de verificare si preventie. Directorul SRI Raul Eduard Hellvig ar trebui chemat de urgenta in fata Parlamentului si investigat la sange daca s-a stiut de condamnarea lui Citu si s-a tacut malc doar pentru a i se face pe plac presedintelui Klaus Iohannis de a avea sluga mult visata si prea-credincioasa in Guvernul Meu. Una mai credincioasa chiar si decat Ludovic.

 

Unele voci din PNL, in incercarea de a-l apara pe Citu, au iesit in aceste zile sa afirme ca se stia de luni de zile in partid de condamnarea din SUA si ca preacinstitul Florinel se caia amarnic. Deci stiau pana si membri marcanti ai PNL de marele secret al lui Citu, iar SRI-ul lui Hellvig habar nu avea... sau se prefacea...

 

Se stie ca Raul Eduard Hellvig este prietenul de casa al lui Klaus Iohannis (atat cat se poate fi prieten cu acest om) si ca ii face toate mendrele din subteranele Puterii. Klaus Iohannis e cel care l-a numit pe Florin Citu ca premier si daca maine nu-i demite pe Citu si pe Hellvig din inaltele functii pentru incidentul major de securitate creat, e clar ca este complice la intreaga situatie.

 

Va mai intrebati dragi romani de ce suntem o tara vanduta? De ce Romania se imprumuta intr-o dementa si nu se vede nimic? De ce preturile au explodat pretutindeni si de ce nu ne mai ajung banii, in timp ce euforicul de Citu ne minte ca puterea de cumparare a crescut?

 

Ma gandesc doar la cat adevar se indeplineste deja din profetia parintelui Ardealului Arsenie Boca despre viitorul Romaniei: Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!

Comentarii

# Legalul care a Incalcat Legea date 12 August 2021 22:19 +141

In momentul in care BNR l a scos din sistemul bancar pentru atac impotriva monedei nationale cred ca acest lucru s a intamplat datorita LOIALITATII, CINSTEI, CORECTITUDINE SI DISCRETIE fata de tara si popor. Punctul f) - Alin. 2, Art. 8, din Legea 90/2001. Merita sa fie prim ministru ca si mincinosu gogonat Joianna. Bravo Joiannis, ne ai scos la lumina cu esuatii tai. Fel8citari ca si tu ca si ei respecti in stil nemtesc tara si boborul care te a votat ca un MARE FRAIER. Succesuri!!!

# Lita date 12 August 2021 23:38 +132

petrov + kwi + sri = inalta tradare

# Eu date 13 August 2021 00:34 +64

Romania este într-o realitate paralelă,are reale probleme,se împarte între can-can, fucbuc,faic niuz din ziare, prețuri la borhotul din supermarket și facturi... În general cam tot ce câștigă cotizează la stat ori multinațională,cam tot aia,tot hotie... În concluzie...populația viețuitoare p-acili sha se ocupa cu munca pe plantație! Nea Stavarache,sau cum te cheamă,că sunt bătrân și uit,zi-le bre o lozinca motivațională poate-i urnești din canapea! Eu unul mi-am luat gândul,mămăligă românească nu mai bubuie,este in salon la înfrumusețare...E pe dresuri...pe colanți...pensat și alte finețuri...mi se umple gheozu de lacrămi jur când îi văd așa pe ajdia dha e ei nădejdea țării! În fine....unde rămăsesem? Serviciile...mmm...pai cum au ajuns "tehnocrații" la butoane? Exact că naziștii care au dat foc la draperii și tipau,ăștia mai modern așa au aprins un club... a fost nevoie sa moară oameni...eeee un fleac pe lângă ce a urmat,nu mai elaborez că deja îmi vine sa vomit.Revin...

# Eu date 13 August 2021 00:58 +65

Bun! Deci avem în ecuație o plandemie mondială și niște măscărici in corzi. Preanaltul cu vânzarea de copchii,dovedit cu vidio și tot,fara penali și pesedeeeee,cu țurcana si beheeeee că așa e pha la el ,un alt paradit turta acompaniat de roacherul drogangiu,în acompaniament sepepiu și Siriu... Acu...nujdiu...poate Sica-i acompaniază...nu contează,tot aia e! Când eram io mic,lăutarii umblau după noi nu invers,acu' de când cu neomarximul asta și transmutația cred că trebuie să le spunem clar "cântă bah' la altă masă!". Da cine să spună că ăștia in colanți au rate la banci...."nu se riscă". Planul a funcționat perfect in concluzie! Ciocul mic populație că e copulație! Deci nu ai cum sa nu admiri planul progresist gândit în detaliu. Toți în genunchi cu rate,datorii și riscând câte ceva...Sublim! Aplauze indelungate! Cortina cade....Noapte buna români oriunde v-ați afla in afara plantației!

# Gilu date 13 August 2021 07:22 +57

" Taticul penalilor" , sintagma lansată de un liberal autentic ( care s- a sinucis politic) , împotriva matrozului chior; ea se potriveste de minune tuturor guvernantilor de dreapta aflati din greseala la putere, de la Salamul de Sibiu,la seful guvernului sau si la neo-marxistii asociați; toți - o apa și- un pământ - niste fatarnicii, hoti de voturi, cei mai hoti dintre hoti...Ma intreb daca mai au curajul sa strige : FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE... Dacă au mai rămas în aceste partide oameni de buna credinta ( Ungureanu, Paleologu,Vlad Nistor ș.a.), trebuie sa- si dea seama ca oamenii de rand percep îngrozitor aceasta sfidare,întrucat principiile liberale actuale se rezuma la cinism,tupeu, nesimțire,excluderea componentei sociale din programul de guvernare si mai ales,eforturile inversunate de subjugare a ceea ce a mai ramas din justitie...Ma tem ca nu cumva, ceea ce va fi pe 25 septembrie, sa semene cu ultimul Congres al lui Ceausescu...

# imun/teanu date 13 August 2021 07:58 +62

Din multiple aspecte, derivate din 1. penalul din SUA si 2. declaratii in fals-mincinoase pentru ORNIS, rezulta in clar (unei reale justitii si nu mascarite) ca "respectabilul" domn Catu a ocupat desavarsit ILEGAL posturile si de ministru si si de prim. Este vreun dubiu? (nu si pentru rigoarea legala!) ca absolut toate semnaturile insului in functii au fost ILEGALE si CaCa atare LOVITE DE NULITATE ABSOLUTA? Si stim ce-a semnat!, vanzarea tarii pe nimic inrobind-o in imprumuturi si nu in ultimul rand "afacerea" vaccinurilor cu "farma-urile" lui Bill Gates (si Soros aparut in fundal) /pentru atatea miliarde (de euroi!) evidentele "comisioane" (cate "caturi" or fi!) le-a luat singur sau impartit?! Cum ramane cu "lovirea de nulitate absoluta" a acestor afaceri, evident nu doar de capul lui ci de grup constituit organizat. Problema e complicata sau simpla de fapt? Dincolo "falfaielilor" Alinei G-Dej, femeia acum partenerul numitului ins la devalizat leu si alti (dl. pres. inca ne-falfait).

# Cetateanul date 13 August 2021 11:10 +46

Se poate să explice careva cucoanei Burghiu că zicerea despre câți nu au făcut greșeala asta în tinerețe, poate i se aplică doar ei și că dacă cineva fură în fiecare zi nu înseamnă că așa prevede legea! Cât despre răspunsuri sau verificări de la orificiul iresponsabil cu secretele lui Polichinelle... cum să aștepți ceva din locul unde era jupân și consiglier ăla umflat de pg că avea doar diplomă de absolvire a grădiniței?

# Obs date 13 August 2021 11:29 +68

Sa ne reamintim de ascensiunea fulminanta a lui Iohannis(poate ne va spune, intr-un moment de cainta, marele ,,orator" Crin Antonescu), iar acum ,,studiile" in SUA ale lui Catu ! Exemplele sunt nenumarate, din pacate. Toate se leaga, pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda. Cozile de topor si tradatorii colcaie pe aceste meleaguri, direct proportional cu romanii cu capul in nori.

# Mihaela date 13 August 2021 13:30 +72

Faptul că a fost prins beat la volan, acum 20 de ani în SUA, este problema lui Cățu și a statului american. Faptul că România are un prim ministru amețit tot timpul, ne afectează pe toți. DEMISIA !

# Gilu date 13 August 2021 13:42 +62

Te apuca mila de liberalii ăștia! Pe cine credeti ca au scos de la naftalină? Pe " partenerul de nădejde " al lui Bashinescu,ati ghicit : pe Moș Zegrean, cel care nu- l putea incurpupa pe Matrozul Chior pentru ca il zgaria cu mustata...Printre roiul de molii, d- l Zegrean a dat de înțeles că fapta de a se urca băut la volan acum 20 de ani, nu se pune pentru ca e vorba de un adversar al PSD, exact ca acum cativa ani cand a prelungit data de intrare în vigoare a unei prevederi legale, în favoarea stăpânului său,care l- a făcut om...Unii îmbătrînesc foarte urat !

# Demisia Câțu-Mâțu-Pârțu ! date 13 August 2021 15:41 +68

Nu poti sa fii pe drogangeala si beutura iar apoi te pui ministru ! Ai gresit , lasa pe altul , nu e un capat de lume dar nu poti sa faci de rusine o tara si un cacanar de presedinte cu cazierul ala !

# Ceasca date 13 August 2021 17:40 +28

:Miroase a revolutie fara revolutionari.

# johanniskraut date 13 August 2021 18:04 +138

Este vorba de PeNaLii lor, nu ailalti (in special PeeSeeDee) deci nu se pune. Are baiatu' dosar beton? Are. Deci e bun de promovat in pulitica. Nu-i criticati pe securisti, ei doar executa ordinele intocmai si la timp - ale stapanilor, evident.

# escu date 14 August 2021 10:08 +50

Întregul comportament al lui Cîțu-Mâțu arăta adevărata lui față și susținere de undeva. Să amintim: atacul la moneda națională; refuzul permanent, ca ministru, să se prezinte în PARLAMENT pentru a explica politica sa financiară; a fugit când a fost desemnat prima oară de KWJ ca prim ministru; a încălcat legile privind creșterile salariale, a pensiilor și alocațiilor pentru copii; a abrogat ordonanța dată de PeeeSeeeDeee prin care erau taxați exploatatorii și jefuitorii resurselor naționale; recent, nu a avut nici o poziție față de Roșia Montană, determinând ca România să nu poată dispune de resursele de aur, potrivit interesului național; marele afaceri cu vaccinurile și de altă natură în perioada de pandemie; excesul cu starea de urgență etc. Vă face impresia că KWJ nu știa? Greșiți, știți foarte bine că el face ce vrea, nu ascultă pe nimeni, nu-l interesează soarta ROMÂNIEI. Poate fi bănuit de subminarea independenței și suveranității statului român?

# Gabiu date 15 August 2021 16:08 +36

Adevaratul atentat la siguranta nationala nu e betia ci faptul ca un bogatan i-a platit studiile in america, care nu erau ieftine, si nu pe pupe se pare. Poate o fi cerut plata in natura. Dupa aceea a fost propulsat in privat si mai apoi in politica de cercul de interese extern. Pana la urma e tot un pion infiltrat de elita mondiala prin interpusi pentru a ne distruge economic tara si poporul. Asta e atacul adevarat, nu o betie dusa cu masina.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva