2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BILANTUL ADINEI LA FINAL DE CSM – Judecatoarea Adina Daria Lupea trage linie dupa cel mai controversat CSM: „Au schimbat taberele din 2017 pana la final, de ne-au zapacit. N-am mai inteles nimic din aliantele lor... O mentiune speciala pentru doamna judecator Evelina Oprina. Dintre toti fostii membri, a fost singura pe care am putut sa o deranjez cu orice mesaj, la orice ora, si singura care a raspuns la fiecare mesaj si a fost deschisa la orice intrebare. Un om deosebit”

Scris de: V.B. | pdf | print

10 January 2023 15:45
Vizualizari: 4523

Consiliul Superior al Magistraturii din mandatul 2017-2022 a gestionat haotic sistemul – fapt ce s-a vazut, de altfel, in valul de pensionari care a lovit in anul 2022, acuza judecatoarea Adina Daria Lupea (foto).Intr-un mesaj publicat pe Facebook luni, 9 ianuarie 2023, Lupea – iesita la pensie anul trecut – reclama ca fostii membri CSM au fost mai preocupati de gruparea in tabere de putere decat de reprezentare a intereselor magistratilor care i-au votat. Adina Lupea nu-l uita nici pe judecatorul Bogdan Mateescu, cel care a condus CSM atat in mandatul constitutional, cat si ca interimar, cu incalcarea Constitutiei. Lupea ii ureaza lui Bobita – ajuns acum „simplu judecator si putin presedinte” de instanta – „sa pastoreasca Tribunalul Valcea cu inteligenta si umorul care il caracterizeaza”.

Chiar daca nu il mentioneaza explicit, Adina Lupea aminteste si de cele trei sesizari pe care Mateescu i le-a facut la Inspectia Judiciara – un lucru cat se poate de neobisnuit, arata Lupea, cata vreme pana la „Bobita”, nimeni nu avusese ideea de a-i baga pumnu-n gura.

Pe de alta parte, o mentiune onorabila merge catre judecatoarea Evelina Oprina, despre care Adina Lupea spune ca s-a dovedit mereu „deschisa la orice intrebare”.


Iata postarea judecatoarei Adina Lupea:


Ei, ca s-a incheiat intr-un final si mandatul de 6 ani al cesemeilor, in frunte cu vesnicul si interimarul Bobita, care a ajuns acum simplu judecator si putin presedinte... Sa dea Domnul sa pastoreasca Tribunalul Valcea cu inteligenta si umorul care il caracterizeaza!

Acuma, eu ca om care in ultimii 6 ani am avut multi spini si multe chestii pro sau contra sistem, simt nevoia unui review, a unei retrospective a ce a fost, mai ales ca acum degetele mele aluneca pe tastatura fara teama unui cuvant gresit sau interpretabil, care sa imi aduca o noua sesizare la Inspectia judiciara.

Greu a fost cu ei! Au schimbat taberele din 2017 pana la final de mandat, de ne-au zapacit pe noi, acestia de pe margine, care intr-un final nu am mai inteles nimic din aliantele lor.

Sistemul a mers in cap, din rau in mai rau, culminand cu cereri nenumarate de pensionare anul trecut. Si numai uitandu-se la acestea, fostii membri trebuiau sa inteleaga ca au gestionat, ei toti, scandalos si haotic sistemul. In timp ce erau preocupati care grupare dintre ei va fi mai influenta.

Pentru mine ultimii doi ani au fost cosmar. Am avut trei sesizari disciplinare / deontologice, toate din partea unui singur membru CSM. Si nu numai eu. Asta dupa ce ani de zile am fost o mana de magistrati care nu ne-am sfiit sa ne criticam alesii in acest timp, fara ca impotriva noastra sa se fi declansat vreo actiune disciplinara.

In ultimii ani insa, paradigma s-a schimbat si s-a dorit punerea cu botul pe labe a multora dintre noi. Descurajarea exprimarii online. Pedepsirea. Sabia lui Damocles, reducerea la tacere.

Chestiune care m-a scarbit peste masura. Adica eu am apucat vremuri in care eu, noi, am criticat DNA, pe domnul presedinte Basescu, chiar si pe Kovesi, serviciile, fara sa fim linsati sau cercetati. Am inceput sa ma intreb cand s-a terminat democratia in justitie.

Am, si cred ca tot sistemul judiciar are, mari asteptari de la noul CSM, caruia din suflet ii doresc succes si drumuri bune si multa intelepciune.

La final de mandat al celui fost, vreau sa fac o mentiune speciala pentru doamna judecator Evelina Oprina. Dintre toti fostii membri, a fost singura pe care am putut sa o deranjez cu orice mesaj, la orice ora, si singura care a raspuns la fiecare mesaj si a fost deschisa la orice intrebare. Un om deosebit, in opinia mea, sau cel putin cel mai compatibil din CSM cu structura mea! Asa ca bravo, Eve, ai fost un real membru CSM, aproape de oameni, exact asa cum ar trebui sa fie alesii!

Cu ceilalti ori nu am avut tangente sau daca au fost, au fost putine. Si Gabi Baltag merita mentionata aici. Precum si doamna Savonea, uneori. Se putea discuta cu domniile lor pe chestiuni punctuale.

Din pensie probabil va intrebati de ce ma mai intereseaza. Poate pentru ca 25 de ani nu pot fi stersi cu buretele pur si simplu, poate pentru ca intr-un sistem mai bine gestionat as mai fi ramas in functie, poate pentru ca am candidat la CSM si am dorinta si speranta launtrica ca ce am dorit eu pentru justitie sa fie dus mai departe de noii membri.

La revedere celor vechi si succes noilor membri!

P.S. Pe Bogdan Mateescu sper sa il mai prind la vreun chef cu lautari! Fac eu cinste!

Comentarii

# dragos barna date 11 January 2023 17:06 +15

n are loc Evelina la MJ ci ""PREDOIU"' SAU ALTE MUHAIELE

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva