4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOSTINA L-A DOVEDIT PE FLOREA – Curtea de Apel Bucuresti a suspendat decizia Consiliului UNBR care, in urma unei plangeri fortate de presedintele Gheorghe Florea, decisese excluderea avocatului Doru Bostina din profesie pe motiv de pretinsa nedemnitate. Decizia ilegala a UNBR a fost luata peste capul Baroului Bucuresti, care hotarase anterior ca Bostina nu trebuie exclus din avocatura (Minuta)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

26 September 2013 00:23
Vizualizari: 17280

 

Punct culminant in conflictul dintre cunoscutul avocat Doru Catalin Bostina (foto) de la cea mai mare casa de avocatura din tara “Bostina si Asociatii” si presedintele UNBR Gheorghe Florea, care ii poarta sambetele celui dintai. Dupa cum Lumeajustitiei.ro a prezentat pe larg in editia din 3 septembrie 2013, Consiliul UNBR, in urma unei plangeri nelegale a presedintelui acestei Uniuni Gheorghe Florea, a luat decizia in data de 29 iunie 2013 de a obliga Baroul Bucuresti sa-l excluda din profesia de avocat pe Doru Bostina, pe motiv de nedemnitate, ca urmare a unei condamnari penale, cu suspendare, primita de acesta intr-o cauza legata de o disputa familiala cu fosta sa sotie, sanctiune fara nicio legatura cu exercitarea profesiei de avocat. De mentionat ca anterior acestei decizii a Consiliului UNBR, Baroul Bucuresti din care Doru Bostina face parte, a decis ca avocatul nu trebuie exclus din breasla, constatand ca fapta sa nu are legatura cu profesia. Decizia Baroului Bucuresti nu a convenit insa lui Gheorghe Florea care, desi nu avea dreptul prin lege, a contestat decizia Baroului Bucuresti, cerand capul lui Bostina. De mentionat ca intre Florea si Bostina exista o veche disputa, primul fiind probabil deranjat de faptul ca “Bostina si Asociatii” figureaza annual in topul caselor de avocatura, atingand in ultimul an cea mai mare cifra de afaceri din tara. Surprinzator, intr-o sedinta fulger de Consiliu UNBR organizata la Mamaia in 29 iunie 2013, in care mai nimeni n-a stiut nimic si in care s-a votat ca la partid, s-a luat decizia obligarii Baroului Bucuresti sa procedeze la radierea din tabloul avocatilor a lui Doru Bostina.


Doru Bostina a declansat procedurile de atacare in contencios-administrativ a deciziei Consiliului UNBR nr. 764 din 29 iunie 2013 (in conditiile art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 si ale art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004) in vederea anularii acestui act nelegal, si a cerut Curtii de Apel Bucuresti ca pana la solutionarea fondului cauzei sa suspende efectele acestei decizii.

Avocatul Bostina isi reia activitatea

Prin cererea de suspendare ce face obiectul dosarului nr. 5547/2/2013 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, miercuri 25.09.2013, Curtea de Apel a dat, pe buna dreptate, satisfactie avocatului Bostina. Iata minuta hotararii: “Admite cererea. Dispune suspendarea executarii Deciziei nr. 764 din 29.06.2013 a Consiliului UNBR, pana la pronuntarea instantei de fond. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare”.

Ca atare, hotararea UNBR-Gheorghe Florea nu mai produce nici un fel de efecte pana la solutionarea pe fond a actiunii in contencios, respectiv pana cand Curtea de Apel Bucuresti nu se va pronunta asupra legalitatii acestui act. Astfel, avocatul Doru Bostina isi reia activitatea.

Consiliul UNBR si-a arogat drepturi conferite prin lege doar barourilor

Despre acest litigiu, aminitim ca esi legea prevede ca doar barourile sunt cele care pot decide daca un membru (avocat) poate fi exclus din profesie pe motiv de nedemnitate si radiat din tabloul avocatilor, presedintele UNBR Gheorghe Florea a formulat (contrar prevederilor statutare care ii confereau doar posibilitatea atacarii a deciziilor de excludere din profesie pe motiv de nedemnitate, nu si pe cele de neexcludere) o contestatie impotriva Deciziei 1066 din 23 mai 2013 a Baroului Bucuresti, in care a cerut ca Bostina sa fie exclus din profesie.

In urma acestei contestatii, subit, la intrunirea UNBR de la Mamaia din 29 iunie 2013, pe ordinea de zi a Consiliului UNBR s-a adaugat si contestatia presedintelui Gheorghe Florea ce il viza pe Doru Bostina, fara ca membrii acestui for sa aiba posibilitatea sa afle continutul materialelor depuse in aparare de avocatul vizat atunci cand a avut loc dezbaterea excluderii sale in Consiliul Baroului Bucuresti. Punctul suplimentar de pe ordinea de zi a fost solutionat deindata, iar prin Decizia Consiliului UNBR nr. 764 din 29 iunie 2013 s-a admis contestatia lui Gheorghe Florea si s-a constatat ca Doru Bostina este nedemn profesional in raport de prevederile art. 14, litera a) din Legea 51/1995, drept pentru care i-a incetat calitatea de avocat. La finele lunii august 2013, Baroul Bucuresti s-a conformat deciziei UNBR si l-a radiat pe Doru Bostina din tabloul avocatilor.

Doru Bostina a sesizat ca a fost exclus din profesie cu incalcarea flagranta a legii

Doru Bostina a declansat procedurile contencioase in vederea anularii Deciziei Consiliului UNBR nr. 764 din 29 iunie 2013. El a trimis o plangere prealabila UNBR, in care a solicitat ca Uniunii sa-si revoce in tot actul administrativ atacat - Decizia Consiliului UNBR nr. 764 din 29 iunie 2013, precum si suspendarea efectelor actului administrativ pana la solutionarea plangerii. Ulterior, Doru Bostina a atacat la Curtea de Apel Bucuresti Decizia Consiliului UNBR nr. 764 din 29 iunie 2013, in vederea anularii sale.

Doru Bostina a inventariat, in plangerea sa, sirul de nelegalitati comise la nivelul UNBR, care i-au afectat dreptul de a profesa, aratand in esenta ca a fost exclus abuziv, in baza unor prevederi legale si statutare abrogate si ca presedintele UNBR Gheorghe Florea a formulat o contestatie, desi nu avea acest drept conferit de lege.

* Cititi aici plangerea prealabila a avocatului Doru Bostina, adresata UNBR

* Cititi aici minuta hotararii Curtii de Apel Bucuresti care a suspendat decizia UNBRComentarii

# Dr.Vasile Botomei transmite felicitari sincere completului date 26 September 2013 06:15 -7

Exprim atasamentul fata de domnul avocat Bostina.Felicitari completului de judecata care a dispus suspendarea masurii abuzive de excludere din profesia de avocat a acestui bun profesionist. Ar trebui ca domnul avocat dr. Florea sa-si dea demisia. Rusine domnule presedinte Florea Gheorghe! Pe mine nu m-ati primit in UNBR-ul dumneavoastra cu care ma judec de trei ani in procese cu  Baroul Neamt,Baroul Suceava, Baroul Bacau, Baroul Iasi , Baroul Bucuresti,Baroul Botosani,la care am depus cereri de inscriere si taxele aferente. De asta am infiintat un nou UNBR, publicat pe www.unbr.info. Numai un om care a infruntat abuzurile din partea presedintiei dstra va poate exprima caracterul de om nedrept. Dincauza dumneavoastra se pare ca va fi condamnat statul roman la CEDO.Faceti o comparatie intre tematica abordata la teza de doctorat a autorului Botomei Vasile si teza domniei voastre. Veti vedea o noua teorie:Teoria barourilor concurente la nivel judetean si de unbr-uri la nivel national.

# polo.nicu date 26 September 2013 07:05 +3

Asa si...

# nicu polonicu\' date 27 September 2013 00:27 0

Asa si ashea... Coprogagule

# dottore escrocus lobotomiei date 26 September 2013 08:39 +1

dottore escrocus lobotomiei, arata-ne si noua diploma de doctorat si hotararea in baza careia ai ,,infiintat,, ,,unbr,,-ul di bacau !

# TACI DRACULUI BOTA date 26 September 2013 23:58 0

BOTA, IAR AI APARUT PE FORUM DIN LIPSA DE OCUPATIE? CIND VEZI CA POSTEAZA BOTOMEI, TE APUCA DAMBLAUA DE INVIDIE CA ARE DOCTORATUL IN DREPT SI TU NU.

# BRAVO VASILE BOTOMEI! date 26 September 2013 14:57 -1

Teza domnului avocat mediator Vasile Botomei este una curata, lucrata cu mare profesionalism. Este un luptator destept, abil si profesionist. MARE PACAT CA NU ESTE LASAT IN INSTANTE SA PLEDEZE CA AVOCAT. ESTE O PIERDERE PENTRU JUSTITIABILI. Eu unul va apreciez foarte mult, desi nu v-am cunoscut personal si nu fac parte din Baroul de avocati.

# ciocoflei marditoru de femei date 26 September 2013 20:09 +1

Ba vasili, iti scrii singur? Chiar esti in panta rau di tat! :D

# motobei batausul de femei date 26 September 2013 19:25 0

Ba moldovene, esti prost de pute pamantul sub tine, falsificatorule ordinar. Ba nebunu strazii, tu habar n-ai sa citesti o lege. Cum adica ai infiintat o unbr? Poate unbr.info, care e un site tamp, furat, infantil si inutil? Esti dus cu pluta. Fara intoarcere. Sictir!

# SUNATI LA 112, BOTA E IAR IN CRIZE date 27 September 2013 00:01 0

MAI REJECTATULE E BOTA, IAR SCALAMBAI INJURII SI AI UN LIMBAJ DE DERBEDEU? NU TEMAI BAGA IN SEAMA CU NOI, CA NOI SUNTEM AVOCATI, IAR TU NU.

# TE-AI TREZIT BETIVO ? date 27 September 2013 03:35 0

TE-AI TREZIT BETIVO ? Ziua bei si noaptea te apuca ? De cand esti tu avocata ?

# mihaela cozmei date 27 September 2013 18:20 0

Cetatene bota,am rugamintea sa incetezi cu calomniile si jignirile la adresa mea.......Nu iti este rusine?  Daca mai continui sa postezi pe luju tot felul de  ordinarii la adresa mea ma voi adresa procurorului Bujorean pentru a analiza aceste comentarii absolut abjecte si lipsite de orice fel de bun simt . Si apropo.........eu beau o cafea sau o bere, sau ce vreau eu,dar tu bei ....URINA!!! Asa a zis  claudia in birou de fata cu toti colegii!! asa ca nu mai face pe vedeta si pe omul respectabil ca NU ESTI!!! Sa-ti fie rusine!!!!!!

# POLO.NICU date 27 September 2013 18:26 0

:D :D :D cat de p...sta poti fi sa-l ameninti pe Bota cu Bujoreanu pentru asa zise comentarii pe net...esti cu caputu tanti

# DAR CINE DRACULUI E BOTA? date 28 September 2013 07:27 0

BOTA, NU E DECIT UN INFRACTOR SI ATIT.

# unbr crasma moldova date 28 September 2013 08:21 0

cred ca tu esti ,,DECIT,,o agramata betiva bolnava si ,,ATIT,,!

# UNBR BODEGA moldova date 27 September 2013 03:50 0

Sunt pitica cracita si sunt cam bauta ! Ma scuzati, nu stiu sa scriu ! ,,NU TEMAI,, CA NOI SUNTEM BETIVANI !

# COZMEI BETIVA date 27 September 2013 04:18 0

Cozmei, iara bei ?

# Maria M date 26 September 2013 21:24 0

Teoriile dvs.la tema tezei sunt autentice,originale cu scop bine definit , domeniile care au fost exprimate au fost profund cercetate. În discursul dvs. la teza de doctor în drept ati spus urmatoarele: „Constiinta mea este ca: Viata nu poate fi conceputa fara reguli , iar cei care gasesc lacune în reguli sunt buni sa faca cercetare stiintifica pentru a deveni doctori în drept, iar pentru a te bucura pe deplin de rezultatul cercetarii , trebuie ca autorul sa plateasca mai întîi pretul fata de el însusi.” Foarte frumos exprimat! Felicitari dl. Botomei ! Cine stie sa aprecieze, apreciaza.

# da, mario (botomeiei) date 26 September 2013 21:34 0

da, mario (botomeiei), magistratii te vor aprecia si iti vor arde 12 ani de sbarna la penitenciarul bacau !

# maria calareatza date 27 September 2013 08:05 0

Asta suna mai degraba a palavrageala in fata aprozarului. Apropos, in afara de tolombei mai era cineva prezent la \'\'discursul\'\' savant? Ha ha ha ha! :lol: Hai, valea la munca, putorilor...

# Maria M date 27 September 2013 20:25 0

Domnule, poti sa te opresti un pic, fara sa arunci cu mizerii care sta în gura ta? Opreste=-te ! Mii sila sa te mai citesc1 Mai mare rusinea! Esti un nimeni! BRAVO! FELICITARI! Unde ai crescut domnule? ÎN VRE-O TURMA DE BIVOLI? Dar, mamica care te-a nascut , ce spune ?

# maria manelista date 27 September 2013 20:45 0

Mamica mea spune ce spunea si mamica lui Bula! :lol: \"mizerii care sta in gura ta\".....chiar tu ai scris analfabetismul asta, mario? sa nu mnai spui nimanui ca esti romanca, vai mama ei de limba romana....habar n-ai pe ce lume esti. Bravo! Esti o nimeni! Habar n-ai de limba...limba romana... :lol:

# Maria M date 27 September 2013 21:40 0

Mizerii care se afla în gura ta, pe limba ta de român ******lica.....******lica! BRAVOOOOOOO!

# Maria M date 27 September 2013 21:51 0

Domnule, stii ce este munca? Stii de bunul simt ,respect si stima? DOVEDESTE ! Noapte buna fariseu!

# PROSTIA E INFRACTIUNE LA ROMANI! Paler date 27 September 2013 10:00 0

Bine spunea nenea PALER. Pana cand cretinii postaci de pe site-ul asta nu vor fi bagati la BUG nu vom scoate tara asta din mizeria la care a ajuns. TEZA DOCTORULUI BOTOMEI ESTE AUTENTICA!!! Trebuie dat cezarului ce-i a cezarului. RELICVELE care posteaza aici, frustratii de orice fel, lab..arii si conservele intelectuale sa se abtina.

# ba ciobane date 27 September 2013 19:46 0

...da ce de cuvinte mari stii, bre nica, bre, parca-ai fi din bacau... Hai sa-ti spun de ce esti tampit. Pentru ca habar n-ai, sau ai, ca acest doctor inchipuit, a furat si a falsificat tabelele Congresului avocatilor, tocmai pentru a distruge imaginea pe care noi, avocatii legali, ne straduim cu mare greu sa ne-o construim, intr-o lume plina de derbedei mizerabili, care ne fac viata amara. Pricepi macar, ceva din ce-ti zic?

# AFARA CU AVOCATII INFRACTORI DIN BAROURI date 27 September 2013 00:08 +2

AVOCATII, FORMEAZA UN CORP DE ELITA A INTELECTUALITATII UNEI TARI, PRINTRE ARHITECTI, MEDICI, PROFESORI SI INGINERI. CE SA CAUTE INFRACTORII PRINTRE NOI, CIND EI TREBUIE SA STEA PRINTRE SEMENII LOR NU PRINTRE ELITELE ACESTEI TARI. AFARA CU BOSTINA SI ALTII CA EL, CA ISI PIERD JUSTITIABILII INCREDEREA IN ACEASTA PROFESIE SI NOI TRAIM DIN INCREDEREA OAMENILOR, IN NOI.

# Vasili... date 26 September 2013 09:02 +2

...iar te-ai facut de cacao ieri in fata judecatorilor - pt a cata oara - ziarul de Bacau

# ASA E date 26 September 2013 09:11 +2

Asa e: botomiei se cere dupa gratii - http://www.ziaruldebacau.ro/2013/08/07/botomei-vrea-sa-racoleze-avocati-din-ue-de-la-care-sa-castige-100-000-euroluna.html

# santinela date 26 September 2013 11:34 +1

Mai frate sa te consideri seful avocatilor din Romania si sa o iei in freza lunar de la oricine trebuie sa te faca sa \"gindesti\" (la Florea nu este cazul) ca ar trebui sa lasi pe altii.

# POLO.NICU date 26 September 2013 13:45 +1

E doar un cioban care mulge si oile si berbecii

# ADY date 26 September 2013 13:21 +3

BOSTINA NU ARE CONFLICT CU FLOREA, CI CU CODUL PENAL. AFARA CU INFRACTORII DIN BAROURI !!!

# vasilica date 26 September 2013 13:56 +1

 Felicitari completului de judecata! Ba mai mult io..propun altceva: modificati legea aia a avocaturii si bagati acolo clar sa stie consiliul ce are de facut:\"este incompatibil sa  exercite profesia de avocat cetateanul roman/european care nu are cel putin o condamnare definitiva pentru savarsirea unei infractiuni.\"

# tataie flocea date 26 September 2013 17:38 0

Stiti de unde li se trage toleranta fata de cutumiarii lui CuZa? De la buzele tzuguiate ale lui florea, care pupa adanc, foarte adanc multe cururi jegoase de politicieni corupti, incompetenti si imbecili.

# Alberto Kurtyan date 2 October 2013 08:05 0

Bostina este un infractor condamnat care profita de neregularitatile din decizia UNBR traditional. Nimic nu impiedica UNBR sa ia o decizie noua sau sa ceara Baroului Bucuresti din nou excluderea lui Bostina. Bostina este o rusine pentru avocatura romana si nu are ce cauta in profesie. Problema e ca organizatia lui are contracte uriase cu statul si alte entitati. Foarte ciudat. In plus, are in subordine multe zeci de alti avocati pe care ii controleaza financiar.Onoare? Nu exista pentru astia. Banul conteaza.\"Cu rusinea mori de foame\" nu?

# SORIN date 3 October 2013 14:15 0

Gheorghe Florea e cumva baragladina de la MOLDOPRODUCTION?!

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 14 October 2013 10:56 0

Dl. Doru Bostina, daca este un bun profesionist trebuie sa se gandeasca la alte variante de exercitare libera a profesiei, decat in cadrul barourilor \"clasice\" sau \"traditionale\", care, in mod cert, nu detin acte de infiintare legala. Am in vedere doua dosare penale definitive in fata instantei prin care s-a constatat clar de Parchetul de pe langa Judecatoriei Timisoara si de Parchetul de pelanga Tribunalului Botosani, fie ca nu au putut prezenta acte de infiintare legala, fie ca nu detin cate, de exemplu, statutul sau act constitutiv astfel conform art.1 alin.5 si art.16 alin.2 din Constitutie rezolva situatia coroborate cu art.23 pct. 11 din Constitutie, raportate la art.2 alin.1 din Legea nr.304/2004 si art.5 alin.2 din Legea nr.303/2004, cat si la art.29 (1) si (2) din C.proc.civ., valabile in toate situatiile cand se invoca lipsa calitatii de avocat, astfe structura d-lui Bota Pompiliu este cea mai legala ; de oameni ca dvs., avem nevoie si va invitam la noi sa facem echipa buna. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva