18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BOTOMEI A PRIMIT CU EXECUTARE – Presedintele UNBR.info, Vasile Botomei, a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare pentru folosirea fara drept a denumirilor 'Barou', 'Uniunea Nationala a Barourilor din Romania', 'U.N.B.R.' ori 'Uniunea Avocatilor din Romania'. Curtea de Apel Bacau a admis apelul Baroului Bacau. La fond, Botomei luase 2 ani cu suspendare (Minuta)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

17 December 2014 16:37
Vizualizari: 10860

Desprinderea din UNBR-Bota si crearea UNBR.info s-a dovedit o miscare neinteleapta a decanului autointitulat al Baroului Bacau. Vasile Botomei (foto) a fost condamnat definitiv, miercuri 17 decembrie 2014, la 2 ani de inchisoare cu executare pentru practicarea ilegala a profesiei de avocat. Decizia apartine Curtii de Apel Bacau, care a admis apelul formulat de Baroul traditional Bacau, condus de Gigi Nucu Candet, impotriva sentintei primei instante. Judecatoria Bacau hotarase, la 1 iulie 2014, o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru Vasile Botomei, condamnare dispusa in baza art. 60 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, care prevede ca "Folosirea fara drept a denumirilor 'Barou', 'Uniunea Nationala a Barourilor din Romania', 'U.N.B.R.' ori 'Uniunea Avocatilor din Romania' sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de catre orice persoana fizica sau persoana juridica, indiferent de obiectul activitatii desfasurate de aceasta, precum si folosirea insemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat in alte conditii decat cele prevazute de prezenta lege constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda".


Prezentam minuta Deciziei nr. 1002/17.12.2014 a Curtii de Apel Bacau:

"Decizia nr.1002 - I.In baza art. 421 pct. 1 lit. b noul Cod pr.penala, respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Botomei Vasile impotriva sentintei penale nr. 1631 din 01.07.2014 a Judecatoria Bacau pronuntata in dosarul 16700/180/2012. In baza art. 275 alin. 2 ncpp obliga apelantul inculpat la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. II.In baza art. 421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelul declarat de partea vatamata Baroul Bacau impotriva aceleiasi sentinte penale in ceea ce priveste modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului. Desfiinteaza in parte sentinta apelata, retine cauza spre rejudecare si, in fond: inlatura dispozitiile referitoare la suspendarea sub supraveghere a pedepsei principale, termenul de incercare, masurile de supraveghere, conditiile in care se dispune revocarea suspendarii si suspendarea pedepsei accesorii prevazute de art. 86/1, 86/2, 86/3, 86/4 alin. 1 si 71 alin. 5 codul penal din 1969, urmand ca inculpatul Botomei Vasile sa execute pedeapsa de 2 ani inchisoare in regim de detentie. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate. In baza art. 275 al.3 C.p.p.cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi 17.12.2014".

Iata minuta Sentintei nr. 1631/01.07.2014 a Judecatoriei Bacau:

"In baza art. 60 alin. 6 din Legea nr. 51/1995 republicata, cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.P.P. din 1969 si art.5 C.P.P. condamna inculpatul BOTOMEI VASILE, la pedeapsa de 2 (doi) ani inchisoare. Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si b C.P. de la 1969, pe durata si in conditiile prev. de art. 71 alin. 2 C.P. de la 1969. In temeiul art. 861C.P. de la 1969 suspenda executarea pedepsei sub supraveghere, pe o durata de 5 (cinci) ani, termen de incercare stabilit in conditiile art. 862 C.P. de la 1969. Document: Hotarare 1631/2014 01.07.2014".

Botomei a fost reclamat de seful Baroului traditional Bacau, avocatul Gigi Candet, dar si de alte institutii si persoane fizice

Avocatul Vasile Botomei a fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, dupa ce mai multe persoane si institutii au depus plangeri impotriva sa. Potrivit ziaruldebacau.ro, la 7 martie 2011, o persoana fizica a depus un denunt prin care a sesizat ca pe site-ul www.baroulbacau.ro sunt postate anunturi privind admiterea in profesia de avocat de catre persoane care nu au calitatea sa organizeze astfel de concursuri si sunt folosite fara drept denumirile de "Barou" si "UNBR".

La scurt timp, plangeri similare au venit si de la avocatii traditionali. Baroul Bacau, condus de decanul Gigi Candet, a sesizat, la 20 mai 2011, ca Vasile Botomei “a constituit un barou propriu, cu sediul in Calea Republicii, nr. 27, in cadrul unei false Uniuni Nationale a Barourilor, si-a constituit un site pe care promoveaza si publica un Tablou al avocatilor in care au fost inclusi in mod abuziv si membrii baroului legal constituitIata ce a declarat decanul Gigi Candet, pentru ziaruldebacau.ro, la data trimiterii in judecata a avocatului Vasile Botomei: "Nu pot spera decat ca instantele isi vor face treaba si ca aceste activitati de avocatura clandestina se vor prabusi. Mai sunt doua plangeri facute, una la Politie, una la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, de inselaciune. Se strange latul".

In replica, Vasile Botomei a invocat o hotarare a Curtii de Apel Bacau, prin care aceasta instanta a statuat ca foloseste legal denumirea de barou si ca isi desfasoara in mod legal activitatea: “Astea sunt prostii! Este o prestatie jalnica din partea unui procuror sustinut de prim-procuror. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau a constatat ca folosesc legal denumirea de barou si ca imi desfasor legal activitatea de avocat. Au mai fost plangeri din partea Baroului Bacau si au fost respinse".

Tot in luna mai 2011, seful Directiei Sanitar Veterinare, Gheorghita Vlad, a depus la Parchet o sesizare prin care arata ca Vasile Botomei practica in mod ilegal si abuziv profesia de avocat: "In urma unor verificari la o societate comerciala, Vasile Botomei a intocmit mai multe inscrisuri, in calitate de reprezentant al societatii in cauza, prevalandu-se in mod abuziv de denumirile de avocat, cabinet avocat, Baroul Bacau si UNBR... A fost un control de constatare, de evaluare a unui spatiu din Piata Centrala in vederea autorizarii. Vasile Botomei a participat la control in calitate de avocat, cu imputernicire din partea societatii. Noi am solicitat informatii de la Baroul Bacau si ni s-a spus ca Botomei nu e inscris in Tabloul Avocatilor. Din acest motiv am facut sesizare la Parchet ca Vasile Botomei practica profesia de avocat fara autorizatie

In aceeasi perioada, decanul Baroului Bacau, avocatul Gigi Candet, a trimis o noua sesizare la Parchet in care informa ca Vasile Botomei si-a creat propria sa structura dupa desprinderea de UNBRota: “Pentru a-si putea continua activitatea sub o pretinsa legalitate, Vasile Botomei si-a creat o alta UNBR UNBR Botomei".
Alte doua sesizari ale Baroului traditional Bacau au fost inregistrate un an mai tarziu, in lunile mai si august 2012. Decanul Gigi Candet a solicitat din nou Parchetului sa extinda cercetarile in cazul Botomei, aducand noi informatii despre activitatea pe care acesta o desfasoara, si anume, ca s-ar fi prezentat in calitate de avocat in fata CEDO si ca in spatiul pe care il detine in Bacau, din strada Republicii, nr. 27, sunt amplasate panouri publicitare pe care scrie ca are calitatea de avocat.

Acuzatiile procurorilor de la PJ Bacau

In rechizitoriul prin care Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau a dispus trimiterea in judecata a avocatului Vasile Botomei, procurorii au retinut ca acesta si-ar fi promovat calitatea de avocat pe o pagina de internet care imita site-ul UNBR si ca ar fi folosit in mod abuziv denumirea de avocat: “Site-ul lui Vasile Botomei imita practic site-ul oficial al structurii legal infiintate, fiind publicat si un tablou al avocatilor, in pagina decanului figurand ca decan Vasile Botomei. Prin intermediul acestei forme de promovare, Vasile Botomei a imitat toate formele prevazute de lege pentru functionarea barourilor legal infiintate, folosind in mod ilegal tot ceea ce tine de denumiri specifice acestei profesii, incercand ca, prin folosirea acestora, sa dea o aparenta de legalitate activitatilor pe care le desfasoara. De asemenea, s-a constatat folosirea abuziva a denumirii de avocat, si pe cele doua cereri adresate DSV Bacau, si in memoriul adresat diferitelor institutii publice, a denumirilor de barou, UNBR, cabinet avocat".

Procurorii si-au intemeiat acuzatiile la adresa presedintelui fondator al UNBR.info, Vasile Botomei, pe dispozitiile art. 60 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Comentarii

# NIMERNICU date 17 December 2014 16:51 +2

Nimernicu: eu urmez ! Poate ma impac cu Bota ca sa scap !

# Mediator date 17 December 2014 17:11 +4

Va asigur o mediere profesionista. Vin la mititica unde-i Botomei cazat. Pe Nimerincu promit sa-l aduc treaz. Una peste alta ...fain de tot. Se mai limpezesc apele. Botomei chiar facea avocatura candestina in fara legii. Nimerincu se joaca de-a presedintele, dar el stie ca nu are calitatea asta, nu congresul alege presedintele conform legii. Iar de Bota se va ocupa Comisia Europeana acum in ianuarie. 

# Cornel date 17 December 2014 18:22 -8

 Comisia Europeana daca declara ilegal UNBR Bota, Constitutional?

# Blasfemie date 17 December 2014 18:28 +2

izvorul dreptului barourilor traditionale, care este? Ca tot nu inteleg despre ce vorbiti.

# dank date 17 December 2014 18:36 -3

urmeaza Bota

# grady date 17 December 2014 18:49 +5

Urmeaza Florea !

# xxx date 17 December 2014 18:42 -6

sesizez un reviriment a practicii judiciare :) acum citeva zile au fost condamnati cei din Iasi, acum cei din Bacau. Problema avocaturii ilegale incepe sa se rezolve in sfirsit. de altfel, achitarile mult invocate au fost pe lipsa laturii subiective insa chestia asta nu mai tine ca si aparare in ziua de astazi cind este notorie ilegalitatea baroului bota. popcorn mode on :lol:

# yyy date 17 December 2014 19:07 +7

"xxx", minti cum respiri. Foarte multor avocati ai legalei UNBR-Bota li s-a recunoscut aceasta calitate intrucat lipseste si latura OBIECTIVA !!! Mani******rea si dezinformarea practicata de cei din entitatea-Florea nu-si vor mai atinge scopul. Sfarsitul monopolului acesteia asupra profesiei de avocat e foarte aproape.

# donkey date 17 December 2014 18:48 +3

oare ce sa insemne  dank (ey) in engleza ?

# je date 17 December 2014 18:58 +5

Stati calmi ! Chiar daca nu e parte in dosar e manevra lui BOTA. De cand si-l doreste el pe Botomei.............

# Farias date 17 December 2014 18:59 +5

Lasand la o parte faptul ca Botomei nu e cu toate acasa, procurorii lachei si corupti ai P.d.p.l. Jud. Bacau vorbesc despre "structura legal infiintata", fara a putea dovedi cand s-a infiintat aceasta si in ce baza. Imprejurarea ca asa-zisul barou Bacau n-a dobandit personalitatea juridica si, prin urmare, functioneaza ilegal, nu-i deranjeaza pe tovarasii procurori. Te apuca sila...

# Ultimul Charlot date 17 December 2014 19:48 0

Cand au retinut structura legal infiintata s-au referit la structura Bota, din care a fost dat afara

# danndeac date 17 December 2014 20:02 +2

acum ar trebui sa urmeze florea deorece U.N.BR.-UL pe care il pastoreste nu are acte de infiiintare

# pt. ,,dandeac'' date 18 December 2014 10:40 0

Teoretic ai dreptate, iar dupa Floricel ar trebui sa urmeze capii din teritorii si din judete, precum si fostii capi, asta depinde foarte mult daca organele abilitate-si vor face bine treaba ori nu.

# av date 18 December 2014 11:41 +1

Așa este pe www.unbr.info exista atașat ilegal tabloul avocaților de pe site ul www.unbr.eu 

# traditia spagii date 17 December 2014 23:07 +3

Cam la asemenea servicii se preteaza cutumiarii, mari valori in meserie .... de fapt sunt doar niste caratori ai spagii. Apoi apare asa-zisa reputatie, ce mare profesionist este in materia dreptului. Ti se face sila nu alta ..... spaga data la accederea in profesie pe considerentul ca o recuperezi apoi prin "inalt profesionalism" manifestat in cursul proceselor. Opulenta si ipocrizie, o profesie nobila tarata de o gasca de ticalosi in cea mai imputita hazna morala. Scarba, scarba, scarba .....

# traditia spagii date 17 December 2014 23:11 0

http://www.evz.ro/ordog-lorand-judecatorul-din-dosarul-lui-hrebenciuc-a-fost-arestat.html

# Anonim date 17 December 2014 23:36 -2

Ce chestie? Chiar ma mir, ce dreapta este justitia , daca se poate numi asa„ JUSTITIE” .Bravo ! Daca , Botomei Vasile„ o persoana” care a vrut sa schimbe multe în actul de Justitie prin teza de Doctorat, este condamnat la 2 ani cu executare, atunci ce sa mai spunem de cei care au nenorocit o Românie folosindu-se de Legile din Constitutia României ! Aloooooooooooooo.....! Auziti va rog! Desteaptate Române! Unde esti Cuza Voda? Unde esti Vlad Tepes !......etc. Care este acel UNBR legal di România?

# danndeac date 18 December 2014 13:12 +3

sa stiti ca vor pica acum si judecatorii care nu vor tine cont de sentintele cistigate de avocatii din UNBR-BOTA si care i-au prigonit timp de 10 ani

# adina popescu date 18 December 2014 16:55 +1

Acum ca o ales o pe alina ghorghiu la sefia PNL care este inpotriva avocatilor botisti... bazati va pe  politica :))) de pe 6 ian adio avocati botisti !  

# Lidia date 18 December 2014 17:56 0

De cand decide Alina Gorghiu cine are calitate de avocat si cine nu?! Asa, toti politrucii-"avocati", din toate partidele, care sunt membri ai entitatii-Florea, duc un razboi murdar impotriva legalei UNBR-Bota. Sa speram ca C.E. va face dreptate.

# ptr lidia date 18 December 2014 18:17 -2

ca bine spui,de cind decide ea?

# avocat legal date 18 December 2014 19:15 +1

Nu va faceti probleme, gorghiu este avocat precum este udrea sau corlatean. Cine isi cauta asemenea avocati? Au pledat vreodata in instanta?  Sa fim seriosi, ii putem incadra la avocati marca pdl-pnl. Nea florea numai somitati de astea si -a bagat on barou. Ati vazut careva ca au dat examen? Cind? Unde?

# PNL date 19 December 2014 08:36 +1

daca se va ocupa de PNL asa cum a facut cu Consiliul de Mediere , vaimama voastra de pnl-isti. Ati muncit degeaba in aceasta campanie.

# novice date 20 December 2014 11:28 0

licentiat in drept si doctor in drept,sentinte definitive ca baroul Botomei este legal constituit si are obligatii privind taxele,doar orgoliul si dragostea frateasca a celor care nu sunt doctori,ori judeca provenind din aceeeeel batran si abrogat barou,ofera lumii mileniului 3 ,imaginea unei Romanii,stat de drept!feliceeee!

# adevar date 13 March 2015 17:10 +1

Botomei a plecat din armata pentru ca a furat. Apoi si-a falsificat cartea de munca ca sa apara in ea ca si-a facut stagiatura in avocatura. A fost un escroc A trait din escrocherii. A profitat de multa lume. 

# Adrian date 31 March 2016 21:41 0

Stie tot orasul ca Botomei este cel mai mare borfas.Justitia mai face uneori dreptate..Pacat ca sta asa putin..

# consiglierems71 date 14 March 2017 17:28 0

Din pacate domnul Botomei(nume predestinat),are ceva probleme cu mansarda,omul este plecat demult de acasa,cu siguranta o echipa de psihiatri ar avea de lucru la greu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva